aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ted: a magyar szinkron Takács Máté
2012. augusztus 14. 20:17:56

Kategória: film 5 komment

Seth MacFarlane híres arról, miként tud játszani hangjával, ám első filmjében kivételesen csak egy figurát szólaltat meg. Te kire osztottad volna Ted, a plüssmackó szerepét a magyar változatban?

Seth MacFarlane híres arról, miként tud játszani hangjával, ám első filmjében kivételesen csak egy figurát szólaltat meg. Te kire osztottad volna Ted, a plüssmackó szerepét a magyar változatban?

Seth MacFarlane – Nagypál Gábor. Na fogadjunk, hogy rá senki sem gondolt, ami nem csoda, hiszen Nagypál korántsem gyakori név a filmek (vége)főcíme alatt elhangzók között, de legalábbis nem a "további magyar hangok" részen kívül. Szóval a szinkronrendező remekül ráérzett, hogy itt most egy rendhagyó választás szükségeltetik, ami nem ragaszkodik a Family Guyhoz semmilyen módon, de a jól ismert és gyakran hallott színészeket sem visszhangozza (teszem azt, Epres Attilát). A feladatát hibátlanul megoldó Nagypál hangja éppen ideális fekvésű egy szabadszájú plüssmedvének, már ha van erre termett ember egyáltalán.

Mark Wahlberg – Stohl András. Ha egy amerikainak azt mondanánk, hogy nálunk ugyanaz a hang szól Szimba, Mickey Knox és James Bond szájából, alighanem lesajnálná a magyar szinkronszakmát. Mi azonban jól tudjuk, hogy minden magánéleti hitványsága ellenére Stohl kiváló (szinkron)színész, és Wahlberghez mindenképpen jobb választás, mint Miller Zoltán (Az esemény, Max Payne - Egyszemélyes háború), most pedig a szerep jellege is indokolja, hogy a komolyabb hangú Széles Tamás helyett ő legyen a befutó. Vidám játéka jól illeszkedik MacFarlane (és Speier) poénjaihoz.

Mila Kunis – Pikali Gerda. A Lepattintva és a Barátság extrákkal után ismét az erotikus hangú magyar színésznő hallható a mozikban Kunis magyar hangjaként.

Giovanni Ribisi – Elek Ferenc. Mivel szinte mindig flúgos figurákat játszik, Ribisihez nem nehéz passzoló tolmácsot találni, és bizony jó pár hazai színésszel párosították már. Ezúttal Elek Ferencre esett a választás, akinek jámbor hangja ezúttal is jó szolgálatot tesz.

Joel McHale – Dévai Balázs. A Kunis rámenős főnökét játszó McHale eddigi legjelentősebb munkája alighanem a Balfékek (Community) című televíziós sorozathoz fűződik, amelyben Hujber Ferenc szólaltatja meg.

A narrátor az eredetiben Patrick Stewart, a magyar verzióban Fodor Tamás. További magyar hangok: Vass Gábor, Tenki Réka, Bogdán Gergő, Cs. Németh Lajos, Rosta Sándor, Sarádi Zsolt, Kovács Lehel, Pálfi Kata, Márton Eszter, Szalay Mariann, Richter Tamás, Straub Norbert.

A magyar szöveget Speier Dávid írta (és ott is hagyta rajta kézjegyét), a szinkront pedig Báthory Orsolya rendezte.

Címkék

szinkron comedy stohl andras mark wahlberg mila kunis pikali gerda giovanni ribisi elek ferenc seth macfarlane uip duna film speier david devai balazs bathory orsolya vass gabor cs nemeth lajos rosta sandor fodor tamas nagypal gabor palfi kata straub norbert kovacs lehel saradi zsolt bogdan gergö

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr584769817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_82723 2012.08.14. 20:13:58

Takács Máté = TheHungarian. A továbbiakban ezt keressétek a box office rovatok fölött, mert csak akkor eredetiek!

Locutus · http://locutus.sfblogs.net/ 2012.08.14. 20:59:46

"Ha egy amerikainak azt mondanánk, hogy nálunk ugyanaz a hang szól Szimba, Mickey Knox és James Bond szájából, alighanem lesajnálná a magyar szinkronszakmát." Szerintem ugyanezt el lehetne mondani Frodóról, Peter Parkerről és Eric Cartmanről is. :-) A filmre amúgy nagyon kíváncsi vagyok (nagy Family Guy-, és American Dad-rajongóként azt hiszem, ez normális), de azért érdekelne: lesz feliratos kópia? Az olyanoktól például előre félek magyarul, mint az előzetesben látott Wahlberg-féle névdarálás vagy a "Thunder Song".

betegesh 2012.08.14. 21:20:46

én esküszöm azt hittem, Dolmány Attila volt Ted hangja, mint Stewie-nak, de nagyon hasonlít akkor

Ismeretlen_82723 2012.08.14. 21:50:02

2: A névdarálás megmaradt pont ugyanúgy, a Thunder Song meg teljesen jó...mintha csak így láttam volna az előzetesben is.

Lord Picard 2012.08.15. 13:28:09

Magam is nagy Family Guy és American Dad rajongó volnék, így én is vártam, kik lesznek a magyar hangok, s kettő csalódás is ért :/ Igaz, hogy jó ideig az AD-nél sem esett le senkinek, hogy nem csak úgy néz ki Bullock, mint ő, de ő maga szinkronizálja is. Most már végre Varga T. József a magyar hangja, itt is megkaphatta volna őt. Nagypál Gábor... életembe nem hallottam még őt (vagy ha igen, apró kis mellékszerepben), nagy baj lett volna Dolmány Attilát felkérni? Bár betegesh megállapítása most azért megnyugtatott, hogy nem rossz választás, de na. Báthory Orsi csodás munkát végez a FG-al, számomra a csúcs a TNG-s rész megoldása volt, bízok benne, hogy nem fogok most sem csalódni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása