aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: hostel pt.2 (2007) Zalaba_Ferenc
2007. szeptember 27. 16:42:50

Kategória: 1 komment

amerikai rendező vagy, megcsillan a nagy lehetőség, csinálsz egy sikeres zsánerfilmet, degeszre tömöd a producerek zsebét. mondjuk, dirigálsz még egyet, hogy bebiztosítsd a nevet, esetleg még egyet, hogy vastagabban fogjon a toll, ha legközelebb eléd tolnak egy szerződést. ha ezzel megvoltál, akkor kezdheted a kísérletezgetést.

eli roth fordítva csinálta: előbb összedobta a kabinlázat, amelyben egy húsevő vírussal helyettesítette a baltás gyilkost, aztán megpróbálta leforgatni minden idők legbetegebb moziját. mindkét film emlékezetes volt, ugyanakkor pocsék is. de pénzt termeltek, így eli roth kapott még egy lehetőséget, s ezúttal hagyta a francba a zsáner boncolgatását: csinált végre egy vérbeli horrort, amiben ugyan nem sok eredeti pillanat van, viszont bitang jó darab.

egyszerű a képlet: ezúttal a három színtelen-szagtalan figura helyett három olyan diáklányt szállásolt el a szlovák motelben, akik bírnak némi dimenzióval. bonyolult jellemekre azért ne számíts: az egyik rendes csaj, a másik geek, a harmadik pedig egy ribanc - mindhárman jó időt futnak az egydimenziós versenyen: ímmel-ámmal, de meg lehet őket kedvelni, na. a kocka is fordul: míg az első részben nem érdekelt, mit művelnek a szereplőkkel, ezért is álltál fel hiányérzettel (azért kissé émelyegve), ezúttal inkább annak drukkolsz, hogy bánjon velük kegyesen a sors. de nem. ugyanakkor a film egyszerre baljós és vicces betekintést nyújt a "gyilkos rt." működésébe, és ugyan kockázatos húzás bekukkantani a gyilkosok fejébe (az egyik cselekményszál két fizető vendég útját követi nyomon), roth végül egyszerűen, de frappánsan oldja meg az elkerülhetetlen megmérettetést. ne feledd: az üzlet, az üzlet.

hibák azért itt is akadnak: az intro vacak, a gyerekhad másodszori szerepeltetése elhibázott lépés (jól rájuk is erőszakolnak egy kétséges dramaturgiát), a gyilkos és áldozat között pedig halovány a kémia. ennek ellenére a hostel 2. működik: van eleje, közepe és vége; ugyan kevesebb benne a csöcs és a vér, így a gorno gyorsan letűnedező műfajában leszerepel, de mint thriller, kevés jobat láttam mostanában. (trailer

Címkék

kritika horror tarantino eli roth

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr774534744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_47663 2007.09.28. 09:28:32

pedig azt hittem ae hogy porig alázod majd az első sztem hatásvadász volt ez 1 fokkal jobb de mégsem az igazi a sziklák szeme sztem sokkal jobb

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása