aeon flux

ready for the action now, danger boy?

zack snyder rendezi a justice leauge-et Zalaba_Ferenc
2014. április 28. 06:30:00

Kategória: film 20 komment

Nem túl meglepő bejelentést tett ma a Warner Bros. A 2016. májusában mozikba kerülő Superman Vs. Batmant - melyben a fenti két úriember mellett Wonder Woman és a legújabb jelentések szerint Cyborg is feltűnik - a régóta várt Justice League-film követi majd, melyet Az acélember és a SupBat-mozi után szintén Zack Snyder rendez majd. Lássuk, mit tudunk erről a filmről:

  • izé, nem sokat, de mivel a fenti két Snyder-filmet jegyző David Goyer háromfilmes szerződést írt alá a Warnerrel, ezért jó eséllyel az Igazságliga kalandjait feldolgozó scriptet is ő írja;
  • terjengtek olyan pletykák, hogy a BatSup és a JLA költséghatékonysági okokból egyszerre forog majd - ez még nincs megerősítve, mindenesetre a Batman Vs. Superman forgatása jövő hónapban startol;
  • Batman (Ben Affleck) és Superman (Henry Cavill) mellett Wonder Woman (Gal Gadot) biztosan szerepel majd az Igazságligában - nélkülük nem is beszélhetnénk ligáról -, főleg hogy az utóbbi szintén három filmre írt alá, melyből az első a BvsS, a második a Justice League, a harmadik pedig talán egy önálló Wonder Woman-film lehet;
  • a Marvel stratégiáját kvázi megfordítandó tehát a Warner előbb a csapatfilmre fekszik rá, és csak utána kezd el foglalkozni a bandatagok stand alone filmjeivel: hogy a fent említett két úriember és egy amazon mellett kik paroláznak majd a csapatban, az egyelőre homályos, de Cyborg (Ray Fisher) mellett jó eséllyel számíthatunk a Villámra, a Zöld Lámpásra és talán Aquamanre is;
  • (szerintem tökös lépés lenne a JLA-t összekötni a Zöld Íjász című sikerszériával, melynek már van egy saját Villáma;)
  • bemutatódátumunk sincs, de ha megvalósul a back-to-back forgatás, akkor 2018. tűnik esélyesnek.

Annak idején a Warner már majdnem belefogott egy Justice League-filmbe: a nagy Marvel Moziverzum kibontakozását megelőző 2007-es filmet George Miller (Mad Max) dirigálta volna Kieran és Michele Mulroney (Sherlock Holmes 2.: Árnyjáték) forgatókönyvéből Armie Hammer (Batman), D.J. Cotrona (Superman), Adam Brody (Villám) és Megan Gale (Wonder Woman) főszereplésével. Az egy friss és fiatalos csapat lett volna: ez más lesz.

Csak a fun kedvéért olvassátok el újra Kántor Mihály két évvel ezelőtt íródott brainstormingjár DC/JLA-ügyben!

Címkék

superman batman ben affleck zack snyder director justice league superhero dc comics man of steel henry cavill gal gadot batman vs superman

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr446093660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drakeamarth 2014.04.28. 07:42:22

Miért Goyer, könyörgöm, miért Goyer?

nortonp 2014.04.28. 08:07:08

húú hát ami eddig látszik a sorozatos Flashből, csak őt ne :) nagyvásznon ne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.28. 08:23:07

@Drakeamarth: illetve snyder, könyörgöm miért snyder?

TomPowell25 2014.04.28. 08:23:16

@nortonp: én ugyan csak elvétve láttam részeket a Zöld Íjászból, de abba pont bele futottam, amiben szerepelt. Szerintem abszolút rendben van a srác, és tökéletesen illeszkedne is ebbe a világba.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.28. 08:35:22

@nortonp: Teljesen rendben lenne Gustin, nem is értem mi bajod van vele.

Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy a sorozat sikerére várnak, mert Flash castingról egy árva szót nem lehet hallani, azaz év vége felé akár be is jelenthetik, hogy az Arrow és Flash is tagja a filmes univerzumnak.

nortonp 2014.04.28. 08:48:02

@REMY:

nem tudom, hogy őszinte legyek, nekem ő egyszerűen nem Flash, biztos Neked is volt már ilyen, hogy hiába bólogat mindenki egy színész karakter párosra, valahogy Nálad mégsem áll össze egy kerek egésznek. Persze Gustinnál még ezt aztán annyira korai eldönteni, hogy szinte felesleges is róla beszélni, de elsőre nekem ő nem :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.28. 08:50:59

@nortonp: Megmondom őszintén, eleinte féltem tőle, mármint, hogy nem fog jól teljesíteni. De jobban belegondolva az új JL rajzfilmekben lévő Flast szerintem át fogja adni. Egyre jobban bízok benne, sőt már látom, hogy jó lesz. Csak maga a sorozat is legyen jó, hiszen Flash az egyik kedvencem.

peti40 2014.04.28. 09:05:36

Szerintem bele fognak bukni. Az Átlag köz9nség csak Batmanről és Supermanről tud. Snyderrel semmi gond ha jó forgatókönyvet kap.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.04.28. 09:11:36

@peti40: Az átlagközönség a Vasemberről meg Thorról se sokat tudott, aztán lásd, mi lett belőle! Mondjuk, a jó casting azért elengedhetetlen.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.28. 09:14:48

@peti40: Ha átlag... Én semmit nem tudtam Vasemberről, semmit nem tudtam Thorról, illetve a két emberi hősről, Sólyomszemről és Fekete Özvegyről. A Galaxis Őrzőiről meg ne is beszéljünk.

Persze most lehet piszkálni a Warnernt, de a Marvel is járt ebben a cipőben. A karaktereket el kellett adni a nézőknek, pontosabban a tudatlan átlagnézőknek.

Amúgy meg Flash nagyon népszerű figura, de WW-ről is elmondható ez.

Ebből a szempontból viszont nem rossz lépés a fordított stratégia, tehát előbb a JL film, aztán az önálló alkotások, mert így már lesznek utalások, lesznek infók a többi hősről. Én nem féltem őket, mert tetszik nekem az az irány, mait az Acélemberrel elkezdtek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.28. 09:49:53

@Zalaba_Ferenc: @peti40: @REMY: ez az "átlag" mit is takar pontosan?

Mert az amerikaiak tudják, hiszen 40-50 éves karakterekről van szó, tehát a mai moziba járok már a szüleiktől is hallhattak róluk. ;)

És bár a világpiac is fontos, az amcsik azért elsősorban amerikában akarnak nagyot szakítani mindennel, nem?

A "világ" meg szépen követi őket, és majd jól megismeri.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.28. 09:54:38

@doggfather: Mivel nem az alapműveltség része a képregényolvasás, így azokat, akik nem vetemedtek a képregényekre, azokat lehet átlagnak nevezni. Itt természetesen nem az Amerikaiakra gondoltam, hiszen náluk ez már alapvető dolog.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.28. 10:05:58

@REMY: nana, azért nem ugyan az, hogy olvasod, vagy tudod, hogy ki ő mi ő.

Példa:

Rómeó és Júlia, mindenki ismeri, de (SAJNOS) közel se olvasta mindenki.

Mára már a szuperhősök jó része, persze nem mind, de jó része azért ismert, és közismert. Nem csak azok körében akik képregényt olvasnak.

Mikor én voltam középiskolás (jaj, vagy 15 évvel ezelőtt) tudtuk vagy tucatnyian kik ők mik ők. Mára a középsulisok nagyobbik része tudja, ismeri őket.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.28. 10:11:15

@doggfather: Jó, de Rómeó és Júliát tanulod a suliban, még akkor is, ha nem olvasod el, míg Flashről vagy Wonder Womanről nem találsz semmit a tankönyvekben :D

Persze a mai világban könnyebb megismerni a hősöket, hiszen pillanatok alatt elterjed 1-1 hír a neten, de még ez sem ok arra, hogy valaki felfigyeljen rájuk, esetleg elkezdje érdekelni az illetőt. Tolni kell az emberek arcába, reklámozni kell őket, és erre a legjobb módszer egy mozifilm.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.28. 10:21:39

@REMY: ok, ne a rómeo legyen a példa, hanem mondjuk a poverpuffgörlök, vagy a szamurájdzsek, vagy a dexter a dexterlaboratóriumból, a bátor a gyáva a kutya, SATÖBBI.

Adja/adta cartoon network, ismeri az is aki nem nézte őket.

Nah a JL sorit is ugyan az a cartoon network adta elég sokat. ;)

DHOPW42 2014.04.28. 11:08:37

Mondjuk hogy őszinte legyek Goyernek tényleg nemtom mikor volt legutoljára olyan saját munkája, ami kifejezetten pozitív fogadtatásnak örvendett. És ahogy elnézem IMDb-t, a helyzet még rosszabb, mint gondoltam: az oké, hogy "story" credittel ott van például a Nolan-féle Batman-filmeknél is, de ha csak "screenplay" creditet nézünk (mint amilyet gondolom a Batman vs. Supermannél is fog kapni), akkor ilyenek is vannak, hogy Ghost Rider 2, Jumper, több Blade film, mint amennyi kellene... mondjuk ebből a szempontból Zack Snyder sem áll túl jól.

bcrics 2014.04.28. 14:14:49

Mi a franc baja van itt a Zembereknek snyder úrral?
-Watchmen
-300 hullajo filmek.

Dean6 2014.04.28. 14:20:51

Snyder-t én sem szerettem,ahogy az eddigi filmjei is elég közepesek voltak,kivéve a Watchmen rendezői változat,ami nem kicsit szépen megvolt rendezve. A Man of Steel-ben én láttam a hatalmas munkát, és kevés rendező képes ilyen nagy költségvetésű filmet rendben összerakni,szóval jó választás megtartani őt.
Goyer sorozatos téren nem olyan rossz szerintem, a Constantine is várós nagyon.

kóbormajom 2014.04.29. 11:03:21

Snyder for prezident, végre az első jó hír a Justice League-ről. Normális forgatókönyvvel ő jó eséllyel kihozza amit lehet. Örülünk.

LasDen 2014.04.29. 14:32:46

Egy elmelet szerint nem a Marvel fele 1 filmes iranyt kovetik, hanem team-up filmekkel operalnak majd. SupBat, Flash+GL, Sup+WW stb. Nem feltetlenul hulyeseg, ha jol van megcsinalva :D

En mindenesetre nagyon szoritok, hogy jo legyen. a JL es a DC sokkal kozelebb van a szivemhez, mint a Marvel. Avengers comic meg egyenesen nem erdekel...:D

Bizom Snyderben, megha a MoS nem lett kozel sem tokeletes. Csak legyen benne Aquaman, meg kapjon egy sajat filmet is :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása