aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kifejtő: justice league, avagy warner-dc hova tovább? Zalaba_Ferenc
2012. május 19. 11:25:30

Kategória: 25 komment

Vendégbloggerünk, batboy nem csupán egy szupertitkos stúdió-értekezlet jegyzőkönyvét szerezte meg, hanem azt is kitalálta, mit lépjen a DC jogaival bíró Warner a The Avengers sikerére. Az alábbiakban egy alapos, és meglehetősen tanulságos cikket abszolválhattok.

Vendégbloggerünk, batboy nem csupán egy szupertitkos stúdió-értekezlet jegyzőkönyvét szerezte meg, hanem azt is kitalálta, mit lépjen a DC jogaival bíró Warner a The Avengers sikerére. Az alábbiakban egy alapos, és meglehetősen tanulságos cikket abszolválhattok.

2012 május 7. Hétfő, 72 órával a The Avengers amerikai premierje után
Kétszemélyes válságülés a Warner Bros stúdióban

Belső jegyzőkönyv. (A résztvevők nevei csak az igazgatósági tanács számára kiadhatók.)

Téma: Miért nem vagyunk olyan sikeresek a képregényfilmjeinkkel, mint a Marvel?

Főnök: A Warner részvényesei magyarázatot szeretnének, hogy lehet az, hogy míg a Detective Comics kiadó összes szuperhősének a filmjogai felett korlátlanul rendelkezünk, az elmúlt öt évben az az újszülött Marvel stúdió 6 filmet virított, mi pedig mindössze négyet, ráadásul ezeknek a felével nem is kerestünk olyan jól, az utolsót pedig még be sem mutattuk! Szóval hogy is jutottunk idáig?

Asszisztens: A Marvel képregénykiadó már a nyolcvanas-kilencvenes években eladta a legnépszerűbb figuráinak a megfilmesítési jogait különböző stúdióknak, akik eleinte olyan elfuserált filmeket készítettek, mint a The Punisher (1989), a Captain America (1990), a Fantastic Four (1994), talán a vége felé a Blade (1998) az, ami összejött nekik. Mi még 1969-ben megvásároltuk a Marvel riválisát, a Detective Comicsot, így az összes képregényfigurájuk a mi stúdiónk kezébe került. Amíg ők odaát totyogtak, és James Cameront nyomorgatták a Spider-Man film miatt, mi bankot robbantottunk a Batman filmekkel, Tim Burton és Nicolas Cage elkezdett dolgozni a Superman Lives-on és felvetődött egy külön Catwoman film is. Minden nagyon jól haladt 1997-ig.

Főnök: Igen...a Batman és Robin fiaskó. Ugorjunk!

Asszisztens: Nos, az embereknek elege lett Batmanből, a Catwomant jegeltük, a Superman Lives pedig nem akart összejönni: Burton utálta Kevin Smith forgatókönyvét, Jon Peters producernek pedig agyára mentek az óriáspókok és a jegesmedvék.

Főnök: Mennyi pénzt tapsoltunk el a Superman Lives előkészítésére?

Asszisztens: Minimum 30 millió dollárt.

Főnök: Brávó! Még szerencse hogy az az én időm előtt volt. Folytassa!

Asszisztens: Szóval leálltunk, mert úgy tűnt a képregényfilmeknek befellegzett. Aztán 2000-ben a Fox összehozta az X-Ment, ami hatalmas siker lett, dőlt a pénz a stúdiónak és a Marvelnek egyaránt.

Főnök: Erre mi?

Asszisztens: Kivártunk, nem kapkodtunk. Az X-Men egyszeri csodának tűnt.

Főnök: A Sony nem így gondolta...

Asszisztens: Nos igen, az a fránya Pókember! Nekik is bejött, és megint dőlt a pénz mindenkinek. Amikor láttuk, hogy a Pókember után a felbátorodott Fox bedobja a Daredevilt, majd megújítja a birtokában lévő Fantastic Four jogokat és elkezdi előkészíteni az X-Men 2-őt, elérkezettnek láttuk az időt, hogy lépjünk.

Főnök: Mivel is?

Asszisztens: Khm... a Catwomannel.

Főnök:

Asszisztens: Nagyon jó ötletnek tűnt! 1993-tól 2001-ig darált a Catwoman önálló füzete, 2002-ben Ed Brubaker újraindította a sorozatot, és azt még jobban imádták, ráadásul a Batman Returns óta a karakter a szélesebb köztudatba is bevonult.

Főnök: Akkor mi volt a gond?

Asszisztens: Több is: az Ön elődje kitalálta, hogy egy francia látványtervezőre bízza a rendezést, ezt követően egy afro-amerikai színésznőt lőttünk be a fehér szereplőre, majd megváltoztattuk a figura eredettörténetét, aktuális kosztümét, de még a polgári nevét is.

Főnök: Tehát maradt a Catwoman név, és ennyi. Látom ezt tényleg nagyon megfontoltuk. Ezalatt a Marvel?

Asszisztens: Nos, a nagy címei már elkeltek, a rivális stúdiók ontották a sikeresebbnél sikeresebb folytatásokat, mindegyik küldte a kis borítékot a Marvelnek, tömve a jogdíjakkal és a kérdéssel: milyen figurát tudtok még eladni nekünk? Így találtak gazdára olyan obskúrus karakterek is mint az Elektra, a Ghost Rider és a Punisher. Természetesen mi sem tétlenkedtünk, megpróbáltuk tető alá hozni a Batman Year One-t Darren Aronofskyval...

Főnök: Ez az, amiben Alfred egy csóró, fekete autószerelő és Bruce Wayne egy utcakölyök lett volna?

Asszisztens: Ööö... igen. De terveztünk 2004-re egy Batman vs. Supermant is, Wolfgang Petersen ült volna rendezői székben. Mondanom sem kell, hogy nem lett belőle semmi, pedig még a Variety is lehozta a hírt.

Főnök: Na, de 2005-ben végre bemozdultunk!

Asszisztens: Igen, a Batman Begins jó csillagzat alatt született, még ha a kasszáknál nem is robbantott akkorát, mint szerettük volna. De a közönség és a kritika imádta. Világos volt, hogy ezután ismét leporoljuk Superman piros köpenyét és ehhez megszereztük Bryan Singert, aki sikerre vitte az X-Ment a Fox-nál. Kapott 270 millió dollárt...

Főnök: Mennyit?!

Asszisztens: 270 milliót marketinggel együtt. Szinte teljes kreatív kontrollal bírt, nagyon bíztunk benne.

Főnök: Hát hiba volt.

Asszisztens: Nos igen... nem vesztettünk rajta annyit mint veszthettünk volna. Szépen meg is köszöntük neki a munkát és elváltak az útjaink.

Főnök: Jól tudom, hogy azóta visszament a Foxhoz?

Asszisztens: Igen uram, az X-Men: First Class felett bábáskodott.

Főnök: Mondhatom, jó vásárt csináltunk a fickóval. De 2008 aztán a mi évünk lett!

Asszisztens: Anyagi szempontból mindenképp. A Batman Begins folytatása, a The Dark Knight bejuttatott minket a milliárdosok klubjába, a közönség és a kritika még jobban lelkendezett érte mint az elődért.

Főnök: Akkor miért ráncolja a homlokát?

Asszisztens: Mert szintén 2008-ban kezdődtek azok a folyamatok, melyek miatt most itt ülünk.

Főnök: Ja, tényleg.

Asszisztens: A Marvel feltörte a folyamatosan bejövő jogdíjakkal töltött perselyét, és saját stúdiót alapított. Első dobásuk, az Iron Man elég szép siker lett - bár a mi lovagunk leszorította. Mintha biztosra mentek volna, a filmjük végén nemcsak egy egyszerű folytatásnak ágyaztak meg, hanem nagyobb kontextusba helyezték a művet. Az a vakmerő ötletük támadt, hogy öt filmen át tudatosan építenek újabb és újabb szereplőket, akiket aztán egy felvezetett történet keretében egyetlen megafilmbe zsúfolnak. Senki nem csinált még előttük ilyet, ez a vállalkozás példa nélkül áll a filmgyártás történetében. Joss Whedon pedig...

Főnök: A neve ismerős! Nem járt ő már nálunk?

Asszisztens: Jól emlékszik uram, néhány éve adtunk neki pénzt, hogy készítsen elő egy filmet az egyik ikonikus karakterünkről, a Wonder Womanről. Végül elhajtottuk.

Főnök: Brávó! Ki a felelős ezért?

Asszisztens: 18 perce felmondtunk neki.

Főnök: No jó, akkor vegyük számba, mink van, mert valamit mondanom kell a részvényeseknek.

Asszisztens: Tavaly egy másik ismert DC képregényfigurának a kalandjaiból készítettünk nagyköltségvetű fantasztikus kalandfilmet, Green Lantern címmel.

Főnök: Az a mi figuránk? Az hittem az is a Marvelé.

Asszisztens: Neeem. Sajnos nem hozott olyan jól, mint szerettük volna, folytatást egyelőre nem tervezünk. Idén ugye bemutatjuk a The Dark Knight Risest, Christopher Nolan Batman trilógiájának a befejező részét, ami várhatóan...

Főnök: Miért hagyjuk abba?

Asszisztens: Mert Nolannak kikötései voltak: csak három Batman filmet csinál, nem szerepelhet benne Robin és a trilógia nem képezheti a tágabb DC univerzum részét.

Főnök: Nem lehetett volna a The Dark Knight után jobb belátásra bírni?

Asszisztens: Az Inceptionnel annyi pénzt keresett nekünk, hogy nem lett volna bölcs keménykedni vele. Láthatólag megvannak a maga víziói, ráadásul töltögeti velük a kincstárunkat, hagytuk tehát hadd homokozzon tovább. Nos, jövőre jön a Man of Steel, egy újabb Superman feldolgozás, Zack Snydertől, aki a 300-at és a Watchment csinálta nekünk.

Főnök: Igen, azok jók voltak, de honnan rémlik most ennek a fickónak a neve? Mit csinált legutóbb?

Asszisztens: Khmm... a Sucker Punchot, uram.

Főnök: Áhhhh... Na azzal sem kerestünk sokat, és még finoman fogalmaztam. Nincs nálunk, a DC-nél egy ilyen pizsamás szuperhőscsapat mint az Avengers?

Asszisztens: De igen, úgy hívják őket Justice League. A Batman, a Superman, a Wonder Woman, a Flash, a ...

Főnök: Justice League... Hmm. Ismerős ez a név. Honnan is?

Asszisztens: Hát, volt egy megfilmesítési próbálkozásunk 2007-ben George Miller rendezővel. Ausztráliában forgattuk volna, már egészen a castingolásig jutottunk, álltak benne a millióink amikor több okból le kellett lőjük a projektet. Pedig ezzel alaposan beelőzhettük volna a The Avengerst, és...

Főnök: Na, itt álljunk csak meg, fiam! Válaszoljon nekem egy kérdésre, őszintén, mintha nem a főnöke lennék! Maga szerint biztos, hogy jól csináljuk a dolgokat?

Justice League avagy Warner-DC hová tovább?

A The Avengers osztatlan sikere után teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy készül-e Justice League film és ha igen, hogyan kellene annak nekifogni. A Warner Bros egy nagy múltú, konzervatív (mondhatjuk öreges) stúdió, a Marvel Studios ellenben fiatalos és lendületes. A DC Comics kiadó bár nem sokkal, de szintén öregebb mint a Marvel Comics.Talán ezen ellentét, illetve korkülönbség jellemezhetné a majdani film megközelítését is. Egy Avengers-koppintást készíteni nem lenne bölcs dolog, ám egy Avengerst készíteni máshogyan, az már izgalmasabban hangzik. A Marvel könnyed vicceit mondjuk az éltes korból fakadó gúnyos, fekete humorral helyettesíteni, a romló szemet bántó, tarka palettán csökkenteni az élénkebb tónusokat, bátran castingolni karizmatikus idősebbeket a főszerepekre, az eredet filmeket pedig a képregényekben már létező struktúrát követve elmesélni.

Talán valahogy így:

Man of Steel

Jelenleg még senki sem tudja, hogy Zack Snyder filmje Justice League-kompatibilis lesz-e, vagy csak egy Nolan-Batmanhez hasonló kapszulauniverzum. Jövőre talán már okosabbak leszünk. Okfejtésünk végett egyelőre maradjunk az első lehetőségnél. Superman minden szuperhősök keresztapja, a Justice League egyik alapító tagja, tehát a Man of Steel ideális felütés lenne a csapatfilmhez. Azonban mivel a Liga alapítói között szerepel Hal Jordan AKA Green Lantern is, felvetülne a kérdés, hogy figyelmen kívül hagyják-e a tavalyi filmet (és esetleg magát a karaktert is), vagy inkább kezdjék el bevezetni a Man of Steelben egy Ryan Reynolds, vagy egy besárgult Sinestro kameóval. Amondó vagyok, hogy kár lenne veszni hagyni, hiszen a nyakas zöld űrzsaru, egy jó író keze alatt nem csak a történet léptékét bővítené, de a csapatdinamikára is jótékony hatással lenne.

The World’s Finest

Ez a címe annak a képregényfolyamnak, ami 1941 óta Batman és Superman közös kalandjait követi. A Man of Steel után logikus lépés képbe hozni Batmant, akinek jól ismert háttértörténetét talán nem lenne szükséges újra részleteiben taglalni, sőt kifejezetten jó húzás lenne Batmant öregedő, cinikus figuraként ábrázolni (erre már amúgy is voltak tervek korábban). Valami azonban azt súgja, hogy a Warner nem fog lemondani egy külön Batman filmről, csak abban reménykedhetünk, hogy egy újabb eredettörténet helyett a hangsúlyt inkább a figura DC-univerzumba való pozicionálására fektetik. Ha a cél a Justice League, akkor Superman és a Sötét lovag találkozása ebben, vagy az önálló Batman filmben mindenképp tanácsos volna.

Trinity

Mielőtt a fiúk túlságosan összemelegednének, be kell dobni az örök változót: a nőt. A 2008-2009 között futott Trinity minisorozat címe a DC Szentháromságára (Superman, Batman, Wonder Woman) utal. Itt megint felmerül a kérdés, hogy a Wonder Woman megér-e egy külön filmet. Mint fanboy, kötelességem azt mondani, hogy igen, de a stúdiófejesek valamiért nem hisznek abban, hogy egy női szuperhős karakter egyedül el tud vinni egy filmet, máig az Elektra és a Catwoman buktájával példálóznak, pedig azok nem a főhősök kromoszómaeloszlása miatt hasaltak, hanem azért, mert egész egyszerűen rosszak voltak. Nem könnyíti a helyzetet, hogy Wonder Woman görög mitológiába nyúló háttere meglehetősen komplex (amolyan Thor méretű), tehát elbírna egy külön filmet, és a stúdiófőnökök megnyugtatásául a biztonságos játékot Batman és/vagy Superman mértékletes jelenléte szavatolhatná.

Justice League

Felmerül a kérdés, hogy kell-e egy negyedik (ha a Green Lanternt is bevesszük akkor ötödik) eredet film és ha igen, melyik maradék alapító érdemelje azt: Flash, Aquaman vagy a Martian Manhunter? Utóbbi kettőnek is elég nagy a puttonya, kétségtelen, hogy valamelyiküknek hullania kell. A The Avengers is legalább két taggal kevesebbet mozgatott a filmben mint a képregényben, mégsem tört ki népfelkelés. Amondó volnék, hogy Flash maradjon. Aquaman atlantiszi, a Martian Manhunter csípőből földönkívüli. Az ősi kultúrát már képviseli Wonder Woman, a földönkívüli származást pedig Superman. Flash ellenben nagyon is mai és emberközeli, amire szükség is van, különben hőseink aggasztóan eltávolodnának napjainktól, illetve a Földtől, mint helyszíntől. Ha nem is készülne neki saját eredetfilm, a Justice Leauge-ben bőven bemutatható lenne a karakter, akárcsak Hawkeye volt a The Avengersben.

A The Avengers-szel ellentétben a Liga nem egy titkos szervezet vagy a külső fenyegetés hatására egységbe kovácsolt individuumok szövetsége, hanem olyan hősök csoportja, akik az igazság zászlaja alatt önszántukból álltak egymás mellé. Amiben különböznek, azok az igazság érvényesítéséhez használt eszközök - és ezalatt nem kizárólag a képességeiket kell érteni. A belső csapatkonfliktusok, eltérő látásmódok ütközése tehát itt is garantált - a Liga tagjai gyakran bizalmi deficitet táplálnak Batman iránt, Green Lanternnek a földi ügyek mellett egy egész galaktikus szektorral is foglalkoznia kell, Wonder Woman hajlamos lenézni a férfiakat, Superman pedig az Amerikai Egyesült Államok elnökének is számadással tartozik.

Nem lesz könnyű dolga annak, aki belevág a Justice League filmbe, sem akkor, ha készülnek hozzá előzményfilmek, sem pedig akkor ha a semmiből hozzák össze, mint azt próbálták 2007-ben. Ha azt gondolnánk, hogy az Avengers megkönnyítette a dolgot, távolabb már nem is állhatnánk az igazságtól. A Justice League ugyanis most már nem készülhet akárhogy, nem lehet az Avengers arcátlan klónja. Meg kell találnia a saját hangját, és hiszem hogy ennek kulcsát a két stúdió korkülönbsége hordozza.

Címkék

flash joss whedon superman comics batman marvel velemeny thor hulk zack snyder the dark knight justice league christopher nolan superhero iron man dc comics wonder woman green lantern captain america the dark knight rises the avengers vendeg blogger

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr234541959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_141758 2012.05.19. 11:48:03

Remek cikk lett, gratula hozzá!

Ismeretlen_166962 2012.05.19. 11:51:09

Ezt a korkülönbséget megragadva remélem hogy ha valaha elkészül a JLA film egy kicsit"komolyabb" tónust kaphat mint az amúgy "Bolondos Dallamok drága CGI-vel" Avengers. Félreértés ne essék, az Avengers szórakoztató volt, csak amíg ott a lazaságra, a humorra és természetesen a látványra alapoztak, egy JLA filmnél lehetne mondjuk központban a hősiesség, az önfeláldozás, és valóban kicsit felnőttesebb humor. Én személy szerint valakit(ha csak a következő részig is) meg is ölnék az alapító tagok közül, mert arra biztos nem számít a közönség! Az pedig szerintem is jó ötlet hogy a "nagyok" mellett Flash-t vegyék be, viszont az én véleményem annyiban tér el hogy még neki is kéne egy előzményfilm! :)

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 11:51:16

A Warner tényleg úgy ül ezeken a jogokon, mint valami megfáradt kotlós tyúk, miközben körülötte még a másodvonalbeli hősök is képesek profitot hozni. Ja, megemlíthetted volna a The Losers című DC-csodát, ami szintén nagyon nagyot szólt. :) Hogy Justice League-film lesz, az szerintem nem is kérdéses, viszont inkább tűnik majd Avengers-másolatnak, mint valami egyéni szájízű dolognak. Egy időben szó volt arról, hogy Jon Hamm (41) játszhatná a Man of Steel főszerepét, de sajna neki már valamilyen szinten neve van a szakmában, s sajna nem fiatal, ellenben Henry cavill-lel (29), kinek kiválasztása erőteljesen emlékeztet a Chris Hemsworth-féle Thorkodásra. :) Mikor Miller dolgozott a JL-filmen, már a casting is folyamatban volt - ahogy azt írtad -, és akkoriban az akkor még teljesen ismeretlen Armie Hammer (26) lett volna Batman. Szerintem a Warner teljen újragondolás helyett inkább ezt a vonalat viszi tovább: fiatalos és pörgős - olyasmi, mint a Green Lantern, csak jobb. :) De tényleg, ha a Man of Steel végén nem lesz egy Green Lantern-utalás, akkor a Warnerék eláshatják magukat. :)

Ismeretlen_166962 2012.05.19. 11:51:27

A cikk pedig tényleg remek lett:)

Kóczy · http://koczy2.wordpress.com 2012.05.19. 12:24:56

Nagyon jó cikk. Szerintem Justice League film még egy darabig biztos nem lesz. Amúgy jól emlékszem, hogy a Miller féle JLA tervbe a Smallville főszereplőjét, Tom Welling-et akarták Superman-nek? Egyébként egy jó kis Wonder Woman feldolgozást megnéznék szívesen, mondjuk Megan Fox-szal, vagy személyes kedvencemmel, Michelle Ryan-nel a főszerepben. (Persze ez csak ábránd, mert ha jól rémlik, Megan Fox nyilatkozta, hogy nem játszaná el a főszerepet, Michelle Ryan meg nem hiszem, hogy még egyszer Hollywood közelébe megy.) Csak hát a tavalyi tévésorozat bukta után lehet, hogy egy ideig most jegelik ezt is.

clive 2012.05.19. 12:31:18

Nagyon jó cikk. A párbeszéd azon túl, hogy vicces, tökéletesen informatív is.

dr.Fünke 2012.05.19. 12:52:44

Szuper írás! Úgy látom valaki megnézte Kevin Smith Supermanes standupját:)

Ismeretlen_551562 2012.05.19. 13:30:00

Én is csak gratulálni tudok eme remek íráshoz. Én sem tartanám lehetetlennek Green Lantern cameoját, vagy valami hasonló kapcsolódási pontot a jövőre érkező Man of Steelben. Ha viszont nem lesz, a Warner a fejét verheti a falba a későbbiekben. Egy Flash filmet pedig szívesen megnéznék, anno imádtam a sorozatot. http://www.youtube.com/watch?v=Eea2wUO4z28

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 13:52:29

5: Szerintem Megan Fox a cickóin pörögne örömében, ha felajánlanák neki a Wonder Woman főszerepét, de mivel egy DC-Warner produkcióban már "rengeteg" pénzt hozott (Jonah Hex), ezért kétlem, hogy valaha is DC-film közelébe engednék. Amúgy is túl hideg ehhez a figurához. Ide valami tűzről pattant mennyecske kellene, per pillanat ötletem sincs, hogy ki.

dr.Fünke 2012.05.19. 14:03:41

9: Gina Carano:)

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 14:08:15

10: Óóó, perfekt!

todie 2012.05.19. 14:29:09

9: Mondjuk Nia Vardalos. görög is, idősebb is és volt is nagyot kaszáló filmje:D

ricardo montelban 2012.05.19. 14:29:36

remek cikk. a kérdés szerintem nem is annyira a sötét-vicces feldolgozás miatt érdekes, hanem magában a matériában: márhogy pizsamás akciófilm helyett mernek-e valamiféle sötét, sci-fista, világzabálós űreposz-ruhát a JLA-ra aggatni. Ami egyrészt távolabb esne ugye az Avengerstől is, nameg a csapat karakterétől, történetétől, környezetétől sem lenne idegen (sőt).

Ismeretlen_99954 2012.05.19. 15:29:17

A Marvel előtt megemelem a kalapom egyszerű filmgeekként is, annak ellenére, hogy a Vasemberen kívül egyik előzményfilm sem volt túl maradandó élmény, és úgy, hogy az Avengerst még nem is láttam. Egyrészt Joss Whedon kinevezése a projekt élére hatalmas húzás volt, akárcsak Shane Black ráállítása a Vasember 3-ra, vagy Edgar Wright és Cornish a Hangya filmhez. Pont ezért titkon bízom benne, hogy egy darabig a Deadpool film még húzódik, hogy végül visszaszálljanak a jogok a Marvelhez, akik remélhetőleg nem valami zöldfülűt raknak a projekt élére majd, akit zsinóron rángathatnak, hanem Deadpoolhoz méltó tökös rendezőt. A Rozsomák filmben már elég csúnyán megerőszakolták a karaktert élesben hátulról, félek, hogy a film is lapos lesz (pedig Deadpool a legkirályabb képregényhős ever). Egyébként játszunk fantázia filmstúdió managert, hogyan csinálnám én meg "ellenAvengersként" a JLA-t: Man of Steel után, meg a harmadik Nolan Batman után rebootolnám a teljes Univerzumot. Radikális változások lennének. Először is, Batman középkorú lenne, és főleg igazi mizantróp, ráadásul komor lenne ugyan, de a fekete humor végig jellemezné a karaktert, szóval nem hasonlítana a Nolan filmekhez, Batman egy tökös, régi vágású figura lenne, aki előbb eltöri az ujjad, aztán kérdez, utálná magát, de mindenki mást mégjobban. A projektre ráállítanám Martin McDonaghot, írná és rendezné, Batman meg mondjuk Josh Brolin lenne. Ezt így három filmen keresztül, aztán a negyedik egyfajta átmenet lenne a régi (Bruce Wayne) és az új (Terry McGinnis) Batman közt, az idős, már visszavonult Bruce Wayne mentorként jelenne meg a filmben, a film pedig felvezetne egy új trilógiát, amiben a Batman Beyondból ismert csúcstechnológiás modernizált Batmant vezetné fel. Supermant teljesen átformálnám. Eleve ott a gond, hogy az álcája csak egy tincs, meg egy szemüveg. A kosztüm mellőzné a palástot, a cucca ráfeszülő bőrcumó lenne, és végre valami szemkötő is lenne az arcán, ami legalább valamennyire takarja az arcát. Tragikus hős lenne, aki folyton gyötörné magát, hogy bár a világot folyton megmenti, azokat, akiket a legjobban szeret, sosem tudja megmenteni. Lenne itt Földi szülők halála, meg mindenféle. Színésznek mondjuk Ryan Goslingot próbálnám meggyőzni, nem lenne egyszerű, de ő tökéletes lenne erre a "súlyos terheket cipelő, önostorozó" karakterhez, még szóba jöhetne Ewan McGregor, de akár Jake Gyllenhaal karrierje is főnixként emelkedhetne fel ezzel. A projekt élére Duncan Jonest helyezném. Ezután jönne a Wonder Woman. Korábban volt szó róla, szóval Nicolas Winding Refn rendezné, és ahogy már korábban megemlítette, Christina Hendricks lenne a Csodanő. Szerintem tudna adni mélységet a karakterének. Majd jönne a Flash, színésznek Robert Sheehant dobnám be, akit már bevezetnék az előzményfilmekben (mindháromban feltűnne pár percre), és a másik McDonagh, John Michael írná és rendezné. A legoldottabb, legvidámabb film lenne az Univerzumban, Flash igazi hülyegyerek lenne, de egyben ellentmondásos is (mint Gleeson karatere a The Guardban, csak fiatalabb, lazább kiadásban), amolyan nem tudod eldönteni, hogy zseni, vagy teljesen ostoba. Ezután jönne a Justice League film, amit Guillermo Del Toro rendezne, és itt ismernék meg nézők a Zöld Lámpást (akit Idris Elba játszana), aki az egész Igazság ligájának a szellemi atyja lenne, és egyben az egyik legmagabiztosabb, legmagabiztosabb, és érettebb karakter lenne, amolyan igazi vezér és pszichológus egyszerre, aki a sok különböző, összeférhetetlen figurát összefogná, és egységgé kovácsolná. És szerintem működne, olvasgatva a több oldalas netes vitákat arról, hogy akkor most a The Avengers megközelítése a jó, vagy Nolané a Batman filmekben "túl nevetséges", "túl komoly", stb. stb. Jól megférne a két Univerzum egymás mellett szerintem. Pillanatnyilag munkát keresek, szóval szívesen fogadom, ha a Warner esetleg megkeres valami vezetői pozícióval... :D

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 19:09:33

Fekete bőrű lenne a Green Lantern? És ha Del Toro rendezi, akkor miért nem Ron Perlman játssza? :)

Ismeretlen_99954 2012.05.19. 20:08:15

15: én úgy tudom, hogy volt fekete bőrű Green Lantern is. Perlman meg inkább mellékszerepben :D

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 20:09:44

16: Persze, volt már minden szuperhősből fekete bőrű, mivel elég fontos szegmenst képvisel az afro-amerikai közösség Amerikában, de a fanatasy JL-filmben miért pont Green Lantern legyen fekete?

Ismeretlen_597217 2012.05.19. 20:33:22

Én megnézném, ahogy a csapat nekifeszül Darkseidnek (:)

Ismeretlen_62806 2012.05.19. 21:28:34

14: "Supermant teljesen átformálnám. A kosztüm mellőzné a palástot, a cucca ráfeszülő bőrcumó lenne, és végre valami szemkötő is lenne az arcán, ami legalább valamennyire takarja az arcát." Téged meglincselnének :)

Ismeretlen_62806 2012.05.19. 21:33:27

17: Bár nem én voltam az ötletgazda, én így érvelnék: Batman és Superman már a képregényvilágon kívül is túl ikonikus lett ahhoz, hogy ekkorát változtassanak rajtuk, a "nagyon gyorsan futó" hőst feketére váltani rasszista sztereotípia lenne, Wonder Woman az egyetlen női karakter, és sajnos az első számú hősnő ma még továbbra is fehér szokott lenni, a fekete csaj csak sidekickként jöhet szóba. Marad a lámpás, akiből ráadásul ugye van egy rakás, így megmagyarázható, miért nem a jól bejáratott külsővel rendelkezik (persze elvileg Hal Jordan az egyetlen földi GL, szóval ez így is megdöntené a canont, de legalább ott lenne a választási lehetőség, hogy más lámpás legyen a karakter, vagy egy fekete Jordan - előzetesen lehetne tesztelni a rajongók körében, hogy melyik ötletet utálják kevésbé)

Ismeretlen_99954 2012.05.19. 21:53:06

19: sanszos, de nekem mindig baszta a csőröm, hogy összekócolja a haját, felrak egy szemüveget, aztán "Hello, Clark, merre jártál?". könyörgöm, mennyire idegesítő már, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy ő Superman :D Metropolis tele van idiótákkal

Ismeretlen_62806 2012.05.19. 21:58:42

Alien mind trick!

Ismeretlen_1068 2012.05.19. 23:06:48

21: Ezt kábé az egész inkognitós/maszkos szuperhős-világra el lehetne mondani, ugyanis ha valakit jól ismersz (értsd: dugsz vele), akkor őt már a tartásáról, hanghordázásról, vagy Batman esetében a fél arcáról is felismersz. Amúgy miért van az, hogy ha Batman lehúzza az álarcát, akkor nincs feketére festett karika a szeme körül? Engem ez jobban zavar. :)

Llew 2012.05.20. 10:19:22

23: Hal le is bukott ilyen helyzetben. Kb. a film egyetlen pozitívuma.

Rusznyák Csaba 2012.05.21. 09:37:10

20: "Hal Jordan az egyetlen földi GL" De nem ám! Még ha az első (Jordan előtti) GL-t, Alan Scottot nem is számoljuk, akkor is ott van Kyle Rayner, Guy Gardner és John Stewart - és utóbbi fekete.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása