aeon flux

ready for the action now, danger boy?

velence special: tom á la ferme [tom at the farm] (2013) Németh Barna
2013. augusztus 01. 08:41:00

Kategória: film 8 komment

Egy film, amit nem ide vártunk. Xavier Dolan eddigi, kritikailag abszolút sikeres filmjei a Cannes-i ranglétrát járva jutottak el a "Rendezők kéthete" szekcióból az "Un certain regard"-ba, úgyhogy némiképp meglepő, hogy az evolúciós ugrás Velencében folytatódott. Persze bolondok lettek volna róla lemondani, amikor minden valamirevaló szaklap az egyik legtehetségesebb fiatal auteurként emlegeti a kanadai rendezőt.

A Megöltem az anyámat, a Képzelt szerelmek és a Laurence Anyways után most sem változott a téma: frusztrált, erősen zavart emberek és a szexualitás. A Tom at the Farm ezt a vonalat követve egy fiatal reklámszakembert követ egy vidéki temetésre. A férfi szerelmét temetik, de Tom csak ott döbben rá, hogy párja családjának fogalma sincs róla, hogy ki ő, mint ahogy arról sem, ki volt a fiuk.

Tom-a-la-Ferme.jpg
További versenyfilmekJoe (r.: David Gordon Green), Miss Violence (r.: Alexandros Avranas), Tracks (r.: John Curran), Philomena (r.: Stephen Frears), The Wind Rises (r.: Hayao Miyazaki), Child of God (r.: James Franco), Under the Skin (r.: Jonathan Glazer), Parkland (r.: Peter Landesman) 

Címkék

velence dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr645436962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.08.01. 09:01:51

Ez a filmje elméletileg nagyon más lesz mint az eddigiek, úgyhogy az mindenképpen érdekes. Én az eddigi filmjeit is nagyon szerettem. Kár, hogy nálunk soha nem lesz bemutatva.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2013.08.01. 10:54:22

Nagyon nagy tehetség Dolan, csak le kéne tisztáznia magában ezt az egész zseni dolgot. A Laurence Anyways kb. fél órával legalább hosszabb volt, mint kellett volna. Ha a szigetes, Moderatos, ruharöpködős jelenettel lezárul a film, akkor egy zseniális, hibátlan film lett volna, felesleges volt folytatni az egyébként aranyos vége ellenére is. Egy ismerősöm ismeri személyesen is, és állítja, hogy ő tanácsolta is neki a szigorúbb vágást, de, mint állítja, ha sokáig hajtogatják neked, hogy zseni vagy, egy idő után a fejedbe száll, és kb. ezt történhetett vele is, totál hajthatatlan volt.

ungverjaland 2013.08.01. 11:22:40

@mrscottpilgrim: Nekem személy szerint az a film úgy volt tökéletes, ahogy volt. Nekem kellett a vége is. Ha a szigetes jelenetnél lett volna vége, az kétségkívül egy érzelmileg fontos pillanat, ez a keserűbb ugyanakkor optimista befejezés szerintem méltó zárása volt a filmnek. Ugyanakkor ezt a zsenizést valóban nem kéne erőltetni, bár kétségkívül borzalmasan tehetséges a csávó.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2013.08.01. 12:50:38

@ungverjaland: 16 évesen megrendezed az első filmed, ami ha nem is versenyprogramban, de eljut Cannes-ba. 20 évesen meg már az európai (jó, kanadai, de ettől most tekintsünk el) filmgyártás egyik meghatározó alakja vagy. Azért nem könnyű na ezzel megbirkózni, főleg, ha folyamatosan azt hajtogatja mindenki neked, hogy csodagyerek vagy. :)

A vége tényleg klassz, csak az azt megelőző, kicsit már szappanba hajló szenvelgés nem kellett volna a szigeten a másik párral, meg aztán a további szenvelgés. Az már kicsit sok volt. Szerintem.

Wintermoots (törölt) 2013.08.01. 13:42:22

@mrscottpilgrim:

nagyon vigyázni kell a fiatalok le, de felértékelésével is.
tudom hogy nem szép dolog, de nekem mindig erős kételyeim vannak, mikor fiatal emberek akarnak a lelkek mélyében vájkálni.

Zzéno 2013.08.01. 15:42:24

Mikor lesz látható a film?

Németh Barna 2013.08.01. 15:53:20

@Zzéno: Egyelőre csak a Velencei Filmfesztiválon lesz, aztán vagy talál forgalmazót vagy nem.

Zzéno 2013.08.01. 16:40:44

@Németh Barna: Kösz! Ez szívás... Én már nagyon kíváncsi vagyok rá.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása