aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sötétségben - star trek: a magyar szinkron Takács Máté
2013. április 17. 10:06:00

Kategória: film 12 komment

Nem egészen egy hónap és kiderül, mennyire is tett mély benyomást a magyar közönségre a Star Trek négy évvel ezelőtt. Szinte biztos, hogy nézettségi szintlépés következik be, aki pedig benne volt a 70 ezer jegyváltóban 2009-ben, azt nem fogják meglepni a következő szinkronhangok. Az egyetlen kérdés ilyen téren a hősök ellenlábasa körül fogalmazódott, ám nem kell tovább a sötétségben tapogatózni...

Benedict Cumberbatch – Anger Zsolt. Lévén Cumberbatch mostanság igen felkapott színész, időszerű egyenesbe hozni hazai képviseletét. Legjelentősebb szerepében, ami a Sherlock című televíziós produkció, Simon Kornél szólaltatja meg, de ez a párosítás megmaradt a kisképernyő számára. Moziban eddig csak a Suszter, Szabó, Baka, Kém esetében kellett magyar hangot találni neki, akkor Zámbori Somára esett a választás, aki egyébként már többször is képbe került, és aki jelen esetben más figurát szinkronizál. Anger Zsolt egy új tipp, őt mostanában Az óriásölőben hallhatjuk.

Peter Weller – Jakab Csaba. A Marcus admirális szerepében feltűnő Weller ritka vendége már a mozifilmeknek, mi legutóbb 1997-ben, a Hatalmas Aphroditében láthattuk a vásznon. Legtöbbször Forgács Péter szinkronizálta, Jakab Csaba pedig most először.

Alice Eve – Peller Anna. A Marcus lányát játszó színésznő magára vonta a tekinteteket az egyik előzetesben (akinek nagyon is, az nézze meg A szabadság határai című filmet), viszont Zsigmond Tamarát, aki a Men in Black - Sötét zsaruk 3.-ban és a Túl jó nő a csajomban is tolmácsolta nekünk, ezúttal nem tudta magára vonni, már csak azért se, mert Winona Kirk (Jennifer Morrison) már elorozta őt az első részben. Most Peller Anna kapott lehetőséget, akit idén hallhattunk már Gemma Artertonként (Boszorkányvadászok) is.

és a visszatérő szereplők
Chris Pine – Zámbori Soma
Zachary Quinto – Széles Tamás
Zoe Saldana – Pikali Gerda
Simon Pegg – Görög László
Karl Urban – Crespo Rodrigo
John Cho – Pálmai Szabolcs
Anton Yelchin – Gacsal Ádám
Bruce Greenwood – Kőszegi Ákos

további magyar hangok
Béli Ádám, Czirják Csilla, Frumen Gergő, Garai Róbert, Hegedüs Miklós, Hirling Judit, Jakab Márk, Király Adrián, Lázár Erika, Maday Gábor, Mózes Balázs, Papp Dániel, Papucsek Vilmos, Potocsny Andor, Seder Gábor, Sörös Miklós, Stern Dániel, Szélyes Imre.

a magyar változat munkatársai
magyar szöveg: Speier Dávid
szakértő: Kovács Katalin
hangmérnök: Fék György
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Csörögi István

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet a UIP-Duna Film mutatja be május 16-án.

poster_startrek_intodarkness_hun.jpg

Címkék

star trek szinkron sci fi zachary quinto sequel anger zsolt anton yelchin pikali gerda karl urban bruce greenwood crespo rodrigo simon pegg jj abrams chris pine zoe saldana alice eve john cho peller anna benedict cumberbatch magyarvalosag uip duna film speier david szeles tamas görög laszlo köszegi akos csörögi istvan seder gabor zambori soma gacsal adam papp daniel szelyes imre palmai szabolcs jakab csaba stern daniel papucsek vilmos feher jozsef kajdacsi brigitta maday gabor fek györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr875230906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs wilkinson 2013.04.17. 11:00:57

Ugye lesz majd feliratos kópia is?

Andrews 2013.04.17. 11:06:23

Csörögi István jó szinkronrendező! Kérdés igazán, hogy Cumberbatch magyar hangja jó lesz e! Nehéz lesz visszaadni ezt az egyedi kemény orgánumot.

Spawn85 2013.04.17. 11:14:47

@Andrews: Nem nehéz, hanem nem lehet. Ettől még persze a szinkron lehet jó.

Majd vetek a szinkronos verzióra is egy pillantást, mindenesetre moziban (kizárásos alapon) eredeti nyelven fogom nézni. (Itt nálunk elvleg május 9-től játsszák már).

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.04.17. 11:20:51

www.youtube.com/watch?v=wmtSYwCvXYw

Ebben az előzetesben ki volt Cumberbatch hangja? Csak mert jobb választásnak tűnik, mint Anger Zsolt.

Ficus Cucis 2013.04.17. 11:33:57

L. Nimoy ebben a filmben is benne lesz?
Csak mert a tmh-ban ott van Szélyes Imre...

Andrews 2013.04.17. 11:34:44

A 2009-es résznek egész jó szinkronja volt. Ha a többiek maradnak tényleg csak Angeren múlik a dolog meg a szinkronrendezőn.

TomPowell25 2013.04.17. 12:00:08

@J. Bauer: Széles László, aki az előzetesben szerintem nagyon élt. Ezek után némileg sajnálom a cserét, de Anger Zsolt is abszolút minőségi választás.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.04.17. 12:31:45

@TomPowell25: Széles a második előzetesben volt a hangja, a belinkeltben valaki más az. Vele egyébként ugyanaz a problémám, mint Angerrel. Mindkettő minőségi, de egyúttal eléggé elhasznált szinkronhang.

Atkakukac1989 2013.04.17. 12:49:39

Nem tudom mióta lehetnek pontosan ezek a szinkronos cikkek, de tök jó olvasni őket.

Lennox 2013.04.17. 13:47:40

@J. Bauer: Ebben az előzetesben Simon Kornél a magyar hangja, akiben én bíztam, hogy marad, de nem. :( Anger Zsolt érdekes választás, talán jól fog sikerülni a szinkron.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.04.17. 14:18:04

@Lennox: Kösz a választ! Rá tippeltem, és, ha rajtam múlt volna, meg is maradt volna ez a párosítás.

argab 2013.04.17. 19:28:10

Feliratos (digitális) lesz? Vagy ismét csak hiába reménykedem?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása