aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: jólneveltség Takács Máté
2019. február 24. 17:28:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A DreamWorks újra szokatlan időszakot választott egy trilógiája befejező részének, és az Így neveld a sárkányodat 3. számára ez több mint kifizetődőnek bizonyult: a franchise-legjobb rajtot jegyző film messze a várakozások felett nyitott. Nem sikerült az áttörés ellenben a Családi bunyó című pankrációs vígjátéknak.

dragon3.jpg

> új filmek
2014 nyarán nagy hévvel repült be az Így neveld a sárkányodat 2. a mozikba: nagyon kedvelt és hosszú életű első részt követett, mindennel felszerelkezve, ami a magasabbra törő (családi film-) folytatásoknak csak szükséges lehet. És mégis elmaradtak a bevételek a várakozásoktól, midőn 50 millió alatt nyitott, majd még felezésekbe is bocsátkozott - végül 200 millió alatt ragadva. Ezt a szindrómát a Kung Fu Panda 2. esetében is megtapasztalta a DreamWorks, így a trilógiazárást szerényebb keretek közé zárták; leginkább a januári premier adott jelet erről. Az Így neveld a sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon 3; hazai bemutató: már a mozikban), ami másfél éves kihagyás után a gyártó első bemutatója - 2018 DW-film nélkül múlt el -, immáron a Universal égisze alatt, ezt a februári rajtot választotta, azok után, hogy már január elejétől elkezdett terjeszkedni a világban. És lám: a gyenge idei felhozatal (A LEGO-kaland 2. gyengélkedése is igencsak javára vált Fogatlanéknak) komoly keresletet teremtett valami ismert és jónak is tartott portékának, így a 45 millió tájékáig jutott előrejelzésekhez képest a film több mint 55 milliót kasszírozott, ami a legjobb a széria történetében, plusz konkrétan a nyolcadik legjobb a DW eddigi 36 filmjének mezőnyében (a Madagaszkár 3. jutott legutóbb magasabbra). Megérdemelt diadal ez a közkedvelt sorozatnak, s megérdemelt lenne a 200 milliós határ is, amire jó esély nyílik a felemásan megszórt következő egy hónapnak hála.

Dwayne Johnson pénzelte és egy epizódszerepet - saját magáét - is vállalt a Családi bunyó (Fighting with My Family; hazai bemutató: március 14.) című vígjátékban, melyben a Paige néven ismert, igen fiatal angol pankrátorlány sztorija elevenedik meg. Az író-rendező Stephen Merchant, ami már egyfajta garancia volt arra, ez nem lesz teljesen szokványos, s a kritikák is erről árulkodnak. Éppen ezért kár, hogy a nézői érdeklődést a téma erősen korlátozta: a korrekt pár mozis premier után e hétvégén 8 millió dollárt bírt kisajtolni 2700 mozi közönségéből, ami kevés, de a 11 milliós költségvetés mellett nem vert helyzet, kiváltképp, ha tud még építkezni a jó visszhangból. De azért nem kell csodálkozni, hogy az MGM inkább a remake gyártását hajtja, semmint az ilyen újszerűek forgalmazását...

Run the Race címmel keresztényi dráma is jutott a hétvégére. A Roadside Attractions 853 teátrumot szerződtetett a fogékony közönségben a testvéri kötelékeket erősítő műre. A fogékony közönség 2,3 millió dollárt érő tömegben tűnt fel a moziszékekben, egy helyről átlagosan nem sokkal kevesebb zöldhasút termelve, mint a Családi bunyó - nem mellesleg megcsípve a 10. helyet.

> korábbi filmek
A második helyre csúszott Alita: A harc angyala a vártnál módfelett jobb nyitányt követően a várt módon esett vissza: 58%-ot, vagyis 12 millióval képviseli most magát. A Fox sci-fije 60 milliót termelt 11 nap alatt, a 100 milliós végeredmény lehetőségét pedig már el kell engednie.

Az előző hétvégén eszközölt mozi-szám emelés és ennek folyományaként némi bevételfelpörgés mostanra ellökte a 200 millió dollár kapujába a Ralph lezúzza a netetet. A Disney animációja így nem szakította meg a Disney Animation a Jégvarázs óta tartó szériáját e szint felett.

> végszó & ami jön
2019 második legforgalmasabb hétvégéje volt ez, ami azért elég rosszul hangzik, ha a top 12-re kevesebb mint 120 millió dollár gyűlt össze. A rajzolt vikingek és sárkányok mindenesetre győzelmet arattak, és még egy hétvégén ők lesznek a főnökök, miközben a tavaszi szezon Tyler Perryvel kezdődik. Az A Madea Family Funeral biztos második helyezésnek nétt most.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Így neveld a sárkányodat 3. $55.5m $58.0m $129m
2  Alita: A harc angyala $12.0m $60.7m $170m
3  A LEGO-kaland 2. $10.0m $83.6m $99m
4  Családi bunyó $8.0m $8.2m $11m
5  Isn't It Romantic $7.5m $33.8m $31m
6  What Men Want $5.2m $45.1m $20m
7  Boldog halálnapot! 2. $5.0m $21.6m $9m
8  Dermesztő hajsza $3.3m $27.1m $60m
9  The Upside $3.2m $99.7m $37m
10  Run the Race $2.3m $2.3m n.a.

 

Címkék

mgm box office comedy animation drama universal sequel dreamworks biopic children movie dwayne the rock johnson roadside attractions how to train your dragon 3 fighting with my family run the race

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr3914651845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása