aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: second coming Takács Máté
2018. május 20. 17:48:00

Kategória: boxoffice 8 komment

A Deadpool 2. az első részéhez felérő nyitányt szállított le, második masszív sikeréhez segítve az idei nyári szezont. Ezalatt a Könyvklubra is szép számmal neveztek be (egészen mások), viszont a Kutyaparádé című családi film hoppon maradt.

deadpool2_kiskep.jpg 

> új filmek
Annyira sűrűn visszhangozza még magának a folytatásnak a kampánya is, hogy tényleg csak rövidre fogva: a Deadpoolra lesz-ami-lesz alapon adott alig 60 millió dollárt a Fox sok-sok huzavona után, aztán a 2016-os Valentin napra időzítve oltárit robbant: 132 millió dollárral a legjobb R korhatáros első hétvégét jegyezte, 363 milliós végeredménye pedig csak A passiót nem fogta be ebben a kategóriában (amit fel is hánytorgat Ryan Reynolds a folytatásban). A folytatás, vagyis a Deadpool 2. (Deadpool 2; hazai bemutató: már a mozikban) már szép nagy összegből, 110 millióból készülhetett el, és a nyári időszakra időzítették, ráadásul a Solo: Egy Star Wars-történet elé, ami nagy önbizalomra vall. Volt is miben biztosnak lenni, vagy csak simán jól működött a rettentően pörgő reklámkampány, mert a rekord számú, 4349 moziban látható új rész 125 millió dollárt harácsolt össze, vagyis kábé sikerült ugyanazt a szintet hoznia, mint az elsőnek. Ez azért nagy szám, mert az első rész frissessége, újszerűsége miatt aratott, ami már nincs meg ezúttal - viszont a figura kedveltsége masszív. A kritika és a nézők egyaránt lelkesednek a Deadpool 2.-ért, ami megint elég nagy szó, és talán korrekt lefutást eredményez. 300 millió dollár biztosra vehető, még úgy is, hogy a Solo már itt van a film nyakán - de ami azt illeti, júniusban nem fogják lerohanni a nézőket a hasonló kaliberű filmek.

A szürke ötven árnyalata-trilógia véget ért, már paródiája is volt, ezúttal pedig némi popkulturális hatást gyakorol - a Könyvklub (Book Club; hazai bemutató: május 31.) idős hölgyszereplői ugyanis rákattannak Anastasia és Christian sztorijára és egyebeire, ami a férfiakkal való viszonyukat is felrázza. A vígjáték bizalomgerjesztő színészgárdával és erős alapokon nyugvó sztorival kínált alternatívát, s célba is talált, hiszen 12,5 millió dollárt olvasott ki a zsebekből a Paramount terjesztése. Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Streenburgen és Candice Bergen még az újságírókat is meg tudta győzni félig-meddig, hogy ez a (minden értelemben) közönséges jelenség újjá tud születni valami értelmesebb formában. És minthogy csak 10 millió dollárba került, kétségtelenül egy olyan szolid sikerrel van dolgunk, amire nagy szükség van a konkrétan sikerre programozott filmek mellett. A Könyvklub 45 millió dollár feletti összeggel zárhat. A második részben meg elolvassák majd Az éhezők viadalát.

Gyerekeknek szánt kutyás vígjátékoktól nem sok jót lehet várni manapság, és a Kutyaparádé (Show Dogs; hazai bemutató: június 14.) nem is kíván ezen a helyzeten változtatni. A független produkció az Open Road és az IM Global összefűzéséből létrejött Global Road forgalmazásában került fel több mint 3200 mozi műsorára, ami érezhetően túlzás - a 6 millió dolláros nyitány pedig számokkal támasztja alá az érzést. Az Éjjeli napfény hasonlóan gyér bemutatkozása után tehát változatlanul nem tudja megvetni lábát ez a név a piacon, Raja Gosnell rendező pedig karrier-mélypont elé néz, mármint bevételi szempontból. 20 millió dollár innen kihívás, s mindez azért is siralmas, mert családi szórakozással nincs tömve a mezőny.

> korábbi filmek
A Bosszúállók: Végtelen háború három hét után átengedte a stafétát, s ezúttal 28,6 millió dollárral gyarapította egyenlegét. A Disney terjesztése 595 millió dollárnál jár, világszinten pedig 1,8 milliárddal már a negyedik.

> végszó & ami jön
A top 12-re 200 millió dollár gyűlt össze, s az esztendő 20. víkendjén ez bizony most fordult elő először. A másik két idei Marvel-produkció debütálásakor regisztráltak csak nagyobb összbevételt a mozik 2018-ban, ergo ez a hétvége várhatóan a legjobbak között lesz a nyáron. A következő mondjuk nem ígér kevesebbet, hiszen a Solo: Egy Star Wars-történet célozza meg a 150 millió dollárt.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Deadpool 2. $125.0m $125.0m $110m
2  Bosszúállók: Végtelen háború $28.6m $595.0m $300m
3  Könyvklub $12.5m $12.5m $10m
4  A partiállat $7.7m $31.0m $30m
5  Breaking In $6.5m $28.8m $6m
6  Kutyaparádé $6.0m $6.0m n.a.
7  Átejtve $4.2m $36.5m $12m
8  Hang nélkül $3.9m $176.0m $17m
9  Túl szexi lány $3.7m $43.9m $32m
10  Rampage - Tombolás $3.4m $89.7m $120m
10  RBG $1.2m $2.0m n.a.

Címkék

fox box office marvel comedy paramount sequel ryan reynolds children movie deadpool 2 book club global road show dogs

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr5413988854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2018.05.21. 11:38:55

Én keveslem a 125-öt. Azok után milyen visszhangja volt az első résznek minimum ugyanannyit vártam tőle. Főleg úgy hogy jövő héten meg jön a Star Wars, szóval akit érdekelt a Deadpool 2 is, az vélhetően most elment rá, hogy jövő héten elsők közt nézhesse a Solo filmet is.

Repce Manó 2018.05.21. 19:44:10

@Feiertag Erik: az első részt hatalmas reklámkampány előzte meg, ami miatt mindenki tudta, hogy lesz egy ilyen, nem mindennapi szuperhős film. De nem a minősége miatt lett akkora siker. Nyilván a képregény rajongók elélveztek, mint nagyjából bármitől, ami nem elég rossz, hogy észleljék, de a Deadpool sem több, mint egy jópofa film... plusz uborkaszezonban került moziba, ahol nem volt alternatíva, mint most, előtte Bosszúállók, jövő héten Solo, bőven van választék... és persze vannak bőven olyanok, mint én is, aki nem néz meg minden közönségfilmet, hanem szelektál és talán kétszer megy el moziban egy hónapban. Egy februárban meg van összesen két film, ami közül lehet válogatni, májusban meg mondjuk 4. Ezért hozták előre a Bosszúállókat is szerintem és ez is közrejátszhatott a Fekete Párduc sikerénél is és ezért kezd kihalni a nyári szezon és teszik át a premiereket uborkaszezonra, mert könnyebb kitűnni, ha alig van körülötte olyan film, amit nagy felhajtás övez.

Csaba Turbucz 2018.05.21. 23:30:46

@Repce Manó:Az Avengers már 3 hete megy.Nem gondolom,hogy befolyásolta.Viszont a Solo elé betenni nem tartom túl jó ötletnek.

Csaba Turbucz 2018.05.22. 18:28:15

Remélem az Aquaman és a Blumblebee filmek feldobja majd a blockbustereket mert ez a nyár katasztrófa elé nézz.

Avengers,Deadpool,Solo.Siralmas.

Repce Manó 2018.05.22. 19:16:02

@Csaba Turbucz: az első Deadpool az első nagyobb közönségfilm volt Az ébredő erő óta és a Batman v Superman-ig nem is nagyon kapott hasonlót a közönség, bár a Zootropolis is szép bevételt hozott, tudjuk, hogy az teljesen más célközönség.

Csaba Turbucz 2018.05.22. 21:23:06

@Feiertag Erik:USA-ban még így is bucira fogja verni az X-Men filmeket ez a rész is.300 millió azért kinéz neki szóval nem olyan rossz.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2018.05.24. 10:31:23

@Csaba Turbucz: A legutóbb is nagyot villantó Transformers és DC, mint feldobó, míg Bosszúállók és Deadpool, mint siralmas? Right.

Csaba Turbucz 2018.05.24. 18:31:53

@Takács Máté: Mind a kettő siralmas volt szóval mi a probléma?
Ettől még bízhatok James Wan talán forradalmi látványú,víz alatt játszodó kalandfilmjében és az első Transformers spin-offban, új rendezővel végre.van remény remek blockbusterre nem csak poénkodó majmokra meg óriásszörnyekre.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása