aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: nagy kedvenc Takács Máté
2016. július 10. 18:07:00

Kategória: film 4 komment

A kis kedvencek titkos élete egy hónapon belül a második százmilliós animációs nyitányt szállította le, egyértelműen beváltva mindazt, amit a premier előtti érdeklődés sugallt. Ezalatt a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres csak módjával szólította táncba az amerikaiakat.

pets.jpg

> új filmek
Amikor a legelső előzetes felbukkant a Universal és a Gru gyártójának új rajzfilmjéhez, teljesen uralma alá hajtotta a közösségi oldalakat - amiken eleve nagy hányadot tesznek ki a kutyás-macskás videók és képek. A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets; hazai bemutató: augusztus 4.) ettől kezdve a nyári szezon biztos befutójának számított, s biztos befutó alatt jelen esetben sok százmillió dollárt kell érteni. Ennek egy öles szelete már meg is valósult, hiszen az eddigi legtöbb moziban nyitó animációs film 103 millió dollárt csaholt össze, aminél többet csak pár folytatás vagy afféleség (Szenilla nyomában, Harmadik Shrek, Minyonok, Toy Story 3., Shrek 2.) harácsolt össze ugyanennyi idő alatt. Nem semmi! És további magyarázatra igazán nem szorul; az állatok hálás főszereplők, a házi állatok még hálásabbak, a kutyákkal és a macskákkal pedig a jelek szerint még bőven van mit kezdeni. Az Illumination Entertainment a Gru és a Minyonok folyama közé tehát beékelhet még párat a kis kedvencekből is, mert ez 350 millió dolláros alsó határral eddigi legjövedelmezőbb munkájuk lesz.

Zac Efronnak nehezen jön össze idén a dobbantás, hiszen nem csak a Nagyfater elszabadul fogta vissza magát januárban, de még a Rossz szomszédság 2. is csúnyán alulmúlta korábbi önmagát. A Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (Mike and Dave Need Wedding Dates; hazai bemutató: már a mozikban) sem tűnt a bemutató előtt sorsfordítónak, ám a pesszimista előrejelzéseket azért sikerült meghaladni egy 16.6 milliós rajttal, ami ugyanakkor távolról sem méltó egy nyári hájkoncept vígjátékhoz. A Fox korhatáros könnyedsége éppen úgy vizsgázott a megkérdezett nézőknél, mint Efron két előző eresztése, ami amúgy ahhoz már elég, hogy ne omoljon össze túl hamar a 33 milliós vállalkozás, mindazonáltal 50-55 millió dollárnál többet Mike és Dave nem keres a csajok mellé.

Romantikus sportdráma a Sultan, a legfrissebb bollywoodi filmsiker, ami egy birkózó viszontagságait követi nyomon. Csaknem 300 észak-amerikai moziból 2.2 millió dollárt gyűjtött péntek és vasárnap között, amivel még a 10. helyet is megcsípte a toplistán, csütörtöki bemutatójával pedig már 3 millió felett jár. Nem jellemző a hosszú távú karrier az indiai filmek körében, de a Sultan kétségtelenül a sikeresebbek közé vált jegyet.

> korábbi filmek
A Tarzan legendája igen impozáns első hetet zárt: 60 millió dollárral várta a második fordulót a Warner mégsem-akkora-csődje, s most még a csökkenés is korrekt: 50%-on belül fogyott az üzemanyag, így egy 20 milliós második hely a film jussa, illetve 80 millió tíz nap alatt. Már csak 100 kell a költségvetés kitermeléséig...

A The Purge: Election Year ugyan 63%-ot zuhant, ám előnye a korábbi részekhez jelentős, így egész biztosan a trilógia házi bajnokává válik - s feladja a leckét a negyedik (űrös?) résznek.

Világos, hogy a Disney rosszkor rukkolt elő A barátságos óriással. Nem mintha lényegesen többet várhatott volna a stúdió mondjuk decemberben tőle, de ebben a szezonban túl csábító alternatívák jelentkeztek. Spielberg filmje nagy bukásnak bizonyul, hiszen várhatóan 55 millió dollár alatt végez, 140 milliós költések mellett, ugye.

100 millió dollár felett jár már a Központi hírszerzés, a nyár egyetlen sikeres vígjátékaként.

> végszó & ami jön
A top 10 kétszázmilliós forgalmat bonyolított, ennek persze fele egyetlen film érdeme. A kis kedvencek titkos élete kihívója a Szellemirtók lesz a jövő héten; ne tévesszen meg semmit az online fújolók hangoskodása, Melissa McCarthy és Paul Feig kettőse eddig mindig betalált, és bár ez most kicsit más, a cím segít. Még mielőtt minden eldől, szerdán debütál Bryan Cranston új filmje, a The Infiltrator című független bűnügyi dráma is.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  A kis kedvencek titkos élete
$103.2m $103.2m $75m
2  Tarzan legendája
$20.6m $81.4m $180m
3  Szenilla nyomában
$20.4m $422.6m $200m
4  Mike és Dave esküvőhöz csajt keres
$16.6m $16.6m $33m
5  The Purge: Election Year
$11.7m $58.1m $10m
6  Központi hírszerzés
$8.1m $108.3m $50m
7  A függetlenség napja: Feltámadás
$7.7m $91.5m $165m
8  A barátságos óriás
$7.6m $38.7m $140m
9  A zátony
$4.8m $45.8m $17m
10  Sultan
$2.2m $3.2m n.a.

 

 

Címkék

fox box office comedy animation bollywood zac efron universal children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr928878932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2016.07.10. 19:49:50

A The Shallows napokon belül túlhalad a Warcraft számain, ki gondolta volna ezt pár hónappal ezelőtt? De a Mielőtt megismertelek is nagyobb pénzt hozott, mint a Warcraft és jó esély van rá, hogy a Barátságos óriást mindkettő film hátrahagyja, de nézőszámban biztosan, elvégre nincsenek 3D-s felárak.

Repce Manó 2016.07.10. 20:15:05

A The Lobster (A homár) eddig 8 millió dollárt hozott, ami ilyen művészfilmhez képest elég jó. Ehhez képest nem tudom, hogy miért lett így ignorálva a Neon démon, ami 1.2 millióval tán be is fejezte a pályafutását?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.07.10. 20:30:16

@Repce Manó: De ezek közül egyik sem oly hihetetlen, minthogy a Mielőtt megismertelek Amerikán kívül 100 millió felett jár, állítólag...

Repce Manó 2016.07.10. 21:20:21

@Takács Máté: de hát Khaalesi milyen menő volt már mostanában, szerintem szándékosan kapta a Trónok harca évad közepére a premierjét. Na és mikor láttunk már egy normális romantikus filmet?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása