aeon flux

ready for the action now, danger boy?

cannes-előzetes: az amerikai reménységek Németh Barna
2016. március 19. 09:57:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Még egy hónap van hátra addig, hogy a Thierry Fremaux vezette döntőbizottság nyilvánosságra hozza a különböző versenyszekciók hivatalos felhozatalát, de az információmorzsák máris elkezdtek áramlani. A legnagyobb kérdésre, hogy Martin Scorsese megmérettetik-e a világ legrangosabb fesztiválján, még várnunk kell, az azonban már biztosra vehető, hogy Sean Penn legújabb rendezői munkája valamilyen formában ott lesz az eseményen. A Javier Bardem és Charlize Theron főszereplésével készült The Last Face egy nemzetközi segélyszervezet két alkalmazottjának románcát meséli el a konfliktusoktól terhes Líbiában. Penn utoljára 2001-ben került be a versenyprogramba Az ígéret megszállottja című munkájával, amely akkor díj nélkül távozott a mustráról.

Biztosan ott lesz még Jodie Foster új alkotása, a Money Monster is, amelyben egy pénzügyi tanácsadó showmant rabol el egy kétségbeesett férfi, aki a gazdasági válságban mindenét elveszítette. Mindehhez George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West és Giancarlo Esposito asszisztál majd, megdobva a vörös szőnyeges vonulások ázsióját. Penn filmjével ellentétben, Fosternek legalább egy dolog miatt nem kell izgulnia, hiszen a Money Monsternek már van amerikai forgalmazója, az alkotás a Sony színeiben indul majd.

Jeff Nichols is hátradőlhet (még ha nem is teljesen), hiszen a Midnight Special Berlini bemutatkozása után az idei második filmje is rangos fesztiválon debütál majd, valószínűleg a versenyprogram kellős közepében, a főszerepben természetesen újra Michael Shannonnal. A Lovingról bővebben írtunk már a jövő évi Oscar lehetséges versenyzőit kitárgyaló cikkünkben, úgyhogy ezzel a lépéssel csak tovább erősödött a gyanú, a Focus Features jó lóra tett Nichols mozijával.

Woody Allen is visszatérhet a francia napsütésbe az új, az 1930-as években játszódó románcával, amely Cafe Society címet kapta, főszereplői között pedig olyan nevek sorakoznak, mint Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Bruce Willis, Steve Carell, Corey Stoll, Judy Davis és Blake Lively. Ha igazak a pletykák, Allen mozija az egyik befutó a nyitófilm megtisztelő címére, és ha ez összejön, öt éven belül már másodszor indíthatná útjára a neves mustrát (2011-ben az Éjfélkor Párizsban volt a nyitófilm), ami nem csak neki, de a forgalmazó Amazonnak is jó hír lenne.

money_monster_trailer_still.jpg

Címkék

cannes bruce willis george clooney charlize theron woody allen jodie foster sean penn javier bardem julia roberts kristen stewart michael shannon jesse eisenberg jack o connell dijszezon jeff nichols dijszezon 2016 cannes 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr78498166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása