aeon flux

ready for the action now, danger boy?

pletykarovat + szereposztó dívány: guardians of the galaxy vol. 2 (2017) Richter Géza
2016. március 02. 10:53:00

Kategória: film 2 komment

Javában zajlanak a Vol. 2 munkálatai a georgiai Atlantában, James Gunn nemrég tette közzé ezt az első, hivatalos forgatási fotót. Mindeközben természetesen naponta olvasni A galaxis őrzői második részének sztorijáról, szereplőiről vagy akármi másáról szóló brainstormingot az interneten, ami – a kiötlő vérmérsékletétől és agyi pihentségétől függően – az ártatlan találgatásoktól kezdve a katasztrofálisan értelmetlen, ugyanakkor aprólékosan kidolgozott teóriákig bármi lehet. Messze még a jövő májusi premier, csak bírják a készítők, illetve rajongók (a két halmaz némi átfedést mutat egymással) kellő türelemmel a vég nélküli ökörséget.

https://m.blog.hu/ae/aeonflux/image/201603/gotg_vol_2_03_b.jpg

Az író-rendező túl van az első kiakadásokon, ami eredményeként megfogadta, többé semmit sem reagál az elméletekre, nehogy akaratlanul is eláruljon bármit a forgatókönyvről, így ezentúl a tartózkodó álláspontra voksol. "Sem megerősíteni, sem cáfolni", avagy Schrödinger macskájának kalandjai a közösségi média rengetegében. Az érdeklődés fenntartása érdekében folyamatosan csepegtetett infó lehiggasztja a kedélyeket, csupa jelentéktelen részlet, egy-egy kurta kinyilatkoztatás a stábot újonnan gyarapítók kilétéről. Összeszedtük, ami valóban tudható a résztvevőkről, a legvégén meg csámcsogunk egy keveset az s-fejek főellenségéről szóló, régebbi híresztelésen – a szükséges SPOILER jelzéssel.

A múltkori latolgatás nagyja bejött, így a felmerült nevek többsége bekerült azóta a produkcióba. Gunn igazolta a szóbeszédet, miszerint Pom Klementieff (a jobb szélen guggol) az egyik régi-új Őrzőt személyesíti meg. Az eredeti Mantis a képregényekben vietnami-német származású, ám mivel a direktor korábban úgy fogalmazott, a mozis folytatásban változatlanul Peter Quill marad az egyetlen földlakó, a családi háttér vélhetően változni fog. Egyébként is, nem egyszer bebizonyosodott, hogy a feldolgozott alapanyag nem köti a feldolgozó kezét Marveléknál sem, sőt. Mindegy, hogy a nyomtatott füzetekben Sáska a Bosszúállók alapító tagja, ami az Ultron korában való feltűnéséről gerjesztett pletykát, egyelőre felesleges lenne összehozni a két társaságot. Kizárólag seregszemletartásra minek?

gotg_vol_2_04.jpg

Kurt Russell mostanra szintén a színészgárdát öregbíti, de hogy Star-Lord faterja lesz-e vagy valaki más, az még a jövő zenéje, ahogy további két újoncra osztott feladat egyaránt. Elizabeth Debickire és Chris Sullivanre (balról az első és második) viszont nem csupán ebben a csapatban illik a zöldfülű jelző, hiszen bár a hölgy tavaly látható volt az Everestben és Az U.N.C.L.E. emberében (The Man from U.N.C.L.E.), az úr pedig A sebész (The Knick) oszlopos tagja, bőven van még mit tapasztalniuk az álomgyárban. Nem úgy Tommy Flanagannek, aki úgyszólván elég régi motoros, durvább terephez szokva, és nemcsak kedvenc anarchistám, Chibs überelhetetlen figurája miatt a Sons of Anarchy testvériségéből. Karrierje során vegyesen kapott kisebb-nagyobb szerepeket (de főleg az előbbit), például a Gladiátorban vagy a Sin City-ben. Heges arc és ízes kiejtés? Született rosszfiú, és ez most sem lesz másképp: Yondu Udonta (Michael Rooker) zsiványvezér jobbkezeként debütál az MCU-ban. Mi lett vajon az előzőleg ugyanilyen pozícióban díszelgő Kraglin sorsa, aki hiteles ábrázolásáért James fivérének, Sean Gunnak lehetünk hálásak? Ilyen a törvényen kívüli lét, egyszer hopp, máskor kopp, és megjárta?

Innentől következik a minimális SPOILER: állítólag a fosztogató haramiazsoldosok kompániája, a Ravagers a rá kirótt vérdíjra pályázva fogja üldözni Rocket mosómacit a Vol. 2-ban, de a megbízó személyazonosságával vagy a fejpénz kitűzésének okával nem igazán lesznek tisztában. Ezen kívül kiszivárgott, hogy főgenyóként a bármilyen kitalált világban ultrakülönlegesnek számító Ego, az Élő Bolygó próbál majd keresztbe tenni antihőseinknek. Igen, az Élő Bolygó pont az és pont olyan, aminek és amilyennek az elnevezése alapján hangzik. Az egyik elképzelés szerint a fent említett Chris Sullivan hiába hatalmas termetű, nem a testi ereje, hanem a pincemély beszédhangja miatt szerződtették, hogy a planéta az ő orgánumán szólaljon meg. Mint Vin Diesel és Groot. Ki tudja? Akár igaz is lehet.

Címkék

spoiler sci-fi disney comics marvel comedy sci fi 3d kurt russell casting imax vin diesel pletykarovat michael rooker bradley cooper zoe saldana james gunn pom klementieff sean gunn chris pratt filmhir film kep filmkep guardians of the galaxy dave bautista karen gillan elizabeth debicki film hir chris sullivan tommy flanagan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr908433738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása