aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: istentelenek Takács Máté
2016. február 28. 17:22:00

Kategória: film 1 komment

Második hete üresség honol az amerikai mozikban, már ami a premierek háza táját illeti, s így a Deadpool könnyűszerrel őrizte harmadjára is az élt. A szupersikeres képregényadaptációtól jócskán lemaradva nyitott a holtan érkezett Egyiptom istenei, lejjebb a listán pedig a Triple 9 és az Eddie, a sas nem találta meg a közönségét.

gods_of_egypt_kiskep.jpg

> új filmek
Jó ennek a Lionsgate-nek: tetemes összeget kóstáló filmekkel játszik célbalövősdit, méghozzá úgy, hogy a költségek fedezete az adóvisszaigénylésekből és előzetes nemzetközi forgalmazási értékesítésekből már csaknem kéznél is van. Így hát Az utolsó boszorkányvadász után az Egyiptom istenei (Gods of Egypt; hazai bemutató: már a mozikban) sem tartogatott direkt veszélyt a cégre, hiszen 140 milliós árcédula ide vagy oda, összvissz 10 milliós tétje volt számukra ennek a kezdetek óta, látatlanban is szapult bazári látványosságnak. Nem is lett több e minősítésnél a végtermék, erről árulkodnak a kritikák, a kiakasztó előzetesek pedig nem mértek nagy léptéket az amerikai premiernek; csoda lett volna, ha 15 millió fölé kúszik a mutató egy ilyen nem túl csábító trailer után és az ottaniaknak egyébként sem túl izgalmas ókori egyiptomi ármánykodás mellett. 14 millió dollár azért összejött, és ez valahol már eredmény, úgyhogy becsülni kell. 35 milliónál messzebbre nem szól a most megváltott jegy. Problem is: máshol se ment túl jól (24 millió 68 piacról). Jöhet a következő húzás.

John Hillcoat kétségtelenül izgalmas alkotó, ám jobb filmjeit az amerikai közönségtől gyakorlatilag elzárták, így csak a Fékezhetetlen adódott érdemben felülmúlhatónak a Triple 9 című kőkemény zsaru/bűnöző-film számára. Nem jött össze: jócskán tízmillió alatt ragadt az Open Road Films terjesztése, egészen pontosan rongyos hatmilliót szántak az amerikaiak a filmre, és ez egyértelműen nagy csalódás, még úgy is, hogy különösebben nem volt hivatott felrázni a kasszákat ez a mű sem. A felemás kritikák és a gyatra nézői értékelések nem fogják messzire vinni a szekerét a 20 milliót kóstáló produkciónak.

A Race után újabb sportoló sztorija a vásznon: az Eddie, a sas (Eddie the Eagle; hazai bemutató: március 31.) azonban inspiráló dráma helyett inspiráló vígjáték, és ez gondolatban jobb pozíciónak tűnik, ugyanakkor sportfilmektől előbbi a megszokott tengerentúli barátaink számára, szóval nem oly nagy csoda, hogy egy brit kölyökről szóló sületlenkedés még inkább hidegen hagyta ezt a válogatós bandát. A Fox által istápolt film 6 millió felett ért célba, ami halovány a "Kingsman alkotóitól", de semmi meglepő nincs benne; láttunk már nagyobb orra bukást az olimpiai síugrás történetében.

> korábbi filmek
A Deadpool 31,5 millió dollárral vezeti harmadik hétvégéjét is. A Fox 285 millió dollárt számlálhat össze eddig, és a Gambitet le is vették az idei naptárjukból. Vajon mi a tervük vele?

> végszó & ami jön
A februárnak vége, a tavasz pedig pár izgalmasabb címmel kezdődik: a Zootropolis - Állati nagy balhé biztos kasszasikerként áll rajthoz, az pedig, hogy a Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma mennyivel adja alább három évvel korábbi elődjénél, eddig vészesebb kérdés volt, ám az előző hetek unalma mindenképpen malmára hatja a vizet. Ezeken kívül Tina Fey kóvályog haditudósítóként a Közel-Keleten a Whiskey Tango Foxtrot című életrajzi vígjátékban, ami hozzánk amúgy nem jön.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 1  Deadpool
$31.5m $285.6m $58m
2 ú  Egyiptom istenei
$14.0m $14.0m $140m
3 2  Kung Fu Panda 3.
$9.0m $128.5m $145m
4 3  Risen
$7.0m $22.7m $20m
5 ú  Eddie, a sas
$6.3m $6.3m $23m
6 ú  Triple 9
$6.1m $6.1m $20m
7 5  Hogyan legyünk szinglik
$5.2m $39.6m $38m
8 4  The Witch
$5.0m $16.6m $3.5m
9 6  Race
$4.3m $13.9m $5m
10 9  A visszatérő
$3.8m $170.5m $135m

 

Címkék

fox fantasy box office comedy action lionsgate biopic john hillcoat deadpool open road films gods of egypt

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr338426444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misafeco 2016.02.28. 19:41:06

Valamit nagyon jól csinál a Lionsgate, ha a büdzsé nagy részét sikerült lefedniük a külföldi jogok értékesítésével. Gondolom a maradék (+ a marketing) kijön az USA mozis és egyéb bevételekből, szóval megint megúszták. :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása