aeon flux

ready for the action now, danger boy?

poszter: leatherface (2016) Bajtai András
2016. január 07. 13:33:40

Kategória: film 1 komment

Az eredettörténetek izgalmasak is tudnak lenni, az persze már más kérdés, hogy menyire tesz jót egy-egy titokzatos, semmiből jött horror-ikon kultuszának, hogyha fellebbentik a fátylat a megszületéséről, a múltjáról vagy éppen a szörnyeteggé válásáról. Rob Zombie a két Halloween-filmjében éppen ezt hajtotta végre Michael Myers figurájával kapcsolatban: a mitikus, ködbe vesző távlatok helyett mindvégig a földközelben maradva, már-már realista módon, lélektani szempontból megközelítve ábrázolta Myerst és családját – sokaknak nem is tetszett ez a módszer, bár szerintem mindkét film jól sikerült, különösképpen a 2009-es második rész, amiben Zombie sokkal nagyobb teret engedett a vizionárius megoldásoknak. 

Bőrpofa megszületését már láthattuk a 2006-os A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdetben, idén azonban érkezik a csak rá fókuszáló Leatherface címet viselő horrorfilm, amit a francia új extremitás hírhedt párosa, Alexandre Bustillo és Julien Maury (A betolakodó, Halovány) rendez. Az eredeti A texasi láncfűrészes mészárlás prequelje jó kezekbe került, és minden bizonnyal egy erősen korhatáros alkotásra számíthatunk majd. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a tinédzser Bőrpofa lesz a főszereplője, aki három bentlakó társával megszökik egy elmegyógyintézetből, ahonnan elrabolnak egy nővért is, és magukkal viszik egy pokoli túrára, miközben a nyomukban ott lohol egy hasonlóképpen őrült és bosszúszomjas texas ranger is. 

Tavaly februárban már megmutattunk egy posztert, de most megérkezett a hasonló ötletre épülő, de sokkal ütősebb hivatalos verzió is.

leatherface_xlg.jpg

Címkék

horror poster prequel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr438249080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása