aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a kém: a magyar szinkron Takács Máté
2015. május 15. 19:15:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Egyre világosabb, hogy – legalábbis a vígjátékoknál – egy szinkron dicsérete nagyban függ a trágár, de változatosan trágár nyelvezetétől. Nem azt mondom, hogy elég viccesen káromkodni, ám az már fél siker a nagyérdemű ítéletekor. Szerencsére annak, hogy A kém szinkronja az idei év emlékezetesebbjei közé fog tartozni, ez csak egyik alkotóeleme. De az is biztos, hogy a borítékolható magyarországi sikerhez nem a budapesti látképeken át vezet az út...

spy.jpg

Melissa McCarthy – Börcsök Enikő. Hanem elérkezett az ideje, hogy a magyarok is komolyan vegyék Melissa McCarthy munkáját, vagyis ne csak ímmel-ámmal fogyasszák filmjeit, ha már a Koszorúslányokkal állandósult hazai képviselője, Börcsök Enikő is rendszerint kitesz magáért. Most is nagy összhangban van a humorosságra épülő figura és a magyar hangja, ritka az ilyen.

Jason Statham – Epres Attila. Az nem ritka, hogy Epres Attila prímán hozzá a keménykedő Stathamet, de most mégis valami extrának is tanúi lehetünk: milyen az, amikor a vicces Stathamet hozza. Az is príma, természetesen.

Jude Law – Stohl András. James Bond magyar hangja egy Bond-szerű szereplőt szinkronizál ezúttal. Kicsi a szakma? Addig nem baj, amíg a helyén van, aminek a helyén kell lennie.

Rose Byrne – Ruttkay Laura. A McCarthy ellenlábasát alakító színésznő eddigi legszabadabb szerepében látható, és néha talán furcsának is hat tőle a sok faszozás, de legalább Ruttkay Laura tolmácsolja nekünk, ami a Damages - A hatalom hálójában című sorozatban is oly jól bevált már.

Bobby Cannavale – Varga Gábor. Cannavale többnyire Király Attila hangján szólalt meg eleddig, de olyan nagy egyezmény nincs személyét illetően a szinkronrendezők között: idén volt már ő Debreczeny Csaba az Annie-ben, most meg Varga Gáborra esett a választás, és olyan nagyon senki ellen nem tudnánk kifogást emelni a felsoroltakból. Van ez így.

Allison Janney – Menszátor Magdolna. Elsőre talán nem Menszátor Magdolnát hoznánk össze gondolatban az igen sokoldalú Janneyvel (sokoldalú, és sokhangú: Kocsis Mariann, Andresz Kati, Borbás Gabi, Nyakó Juli, Némedi Mari, Vándor Éva, a folytatás itt), de a jelek szerint a korábbi néhány alkalmat beváltnak tekintették rendezői körökben, és jelen produkció alapján éppenséggel nem is mondhatnánk, hogy tévednek...

valamint:
Miranda Hart Bertalan Ági
Peter Serafinowicz Anger Zsolt
Morena Baccarin Németh Borbála
Raad Rawi Tordy Géza
Julian Miller Zámbori Soma
Richard Brake Bezerédi Zoltán
Nargis Fakhri Pikali Gerda
50 Cent Galambos Péter
Kamarás Iván Kamarás Iván
Törköly Levente Törköly Levente

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

spy_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron comedy stohl andras jude law kamaras ivan jason statham intercom anger zsolt mafilm pikali gerda tordy geza rose byrne törköly levente melissa mccarthy epres attila ruttkay laura galambos peter menszator magdolna bertalan agnes zambori soma börcsök enikö varga gabor nemeth borbala heltai olga doczi orsolya bezeredi zoltan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr247462326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása