aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2015: tribeca - a nyertesek Németh Barna
2015. április 26. 08:34:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Bár hivatalosan még nem ért véget "Robert De Niro filmfesztiválja", a New York-i Tribeca időközben kihirdette főbb díjazottjainak névsorát. A díjátadó ceremóniát az északi filmesek uralták, nagyjából minden díjat elvittek a konkurencia elől. A Mozinet jóvoltából hamarosan nálunk is mozikba kerülő izlandi-dán koprodukcióban készült Fusi (Virgin Mountain) nyerte a fődíjat, mellé pedig behúzta még a legjobb színésznek (Gunnar Jónsson) és a legjobb forgatókönyvírónak járó elismeréseket is, ez utóbbit a film rendezője, Dagur Kári vehette át. A film 43 éves hőse még mindig az anyjával él, és agglegény életét semmi pénzért nem adná fel, ám feltűnik a színen két nő és komoly veszélybe kerül az izlandi szüzesség.

A zsűri maradék díja a dán-angol-amerikai Bridgendnél (r.: Jeppe Ronde) kötött ki, az igaz történeten alapuló, meglehetősen nyomott hangulatú dráma kapta a legjobb színésznő (Hannah Murray), a legjobb operatőr és a legjobb vágó trófeáját. A filmben egy új nyomozó érkezik egy angol kisvárosba, ahol rejtélyes módon megugrott az öngyilkos fiatalok száma. Miközben a férfi a tragédiák okait kutatja, lánya beleszeret egy helyi fiúba. 

Az északi inváziót csak a közönségdíj tudta elkerülni, a fesztivállátogatók a hazai színekben induló King Jack (r.: Felix Thompson) mellé tették a voksukat, amelyben egy tizenöt éves, ezer gonddal küzdő kamasz nyakába szakad unokafivére, miután nagynénje ágynak esik.

Címkék

trailer independent dijszezon eurocinema dijszezon 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr67399406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása