aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + van képünk hozzá: terminator - genisys (2015) Richter Géza
2015. április 13. 20:57:48

Kategória: film 20 komment

A T5 új trailere megmutatja, ahogy a T-800 két generációja összecsap, illetve felfedi a sztori egy eddig nem ismert és fontos elemét: esélyes, hogy a SPOILERES csavar miatt többen fognak blaszfémiát sikítani, mint elégedetten csettinteni. Azt legalább már tudjuk, miért nyomják mindenhol, hogy Sarah Connoron lesz a fókusz, másrészt mindez más megvilágításba helyezi Jason Clarke napokban tett nyilatkozatát arról, hogy John Connor figurája jóval komplexebb lesz az eddigi filmek hős katonájánál. A trailer és Emilia Clarke még egyszer lentebb. A fotó nagy felbontású változata alternatíva lehet a művésznő azon rajongói számára, akik már unják a Sárkányok Anyját ábrázoló háttérképüket. Másra nem igazán alkalmas.

t5_emilia_clark.jpg

t5_03_b.jpg

Címkék

sci-fi trailer sci fi reboot terminator action paramount arnold schwarzenegger sequel matt smith jason clarke emilia clarke time travel film kep uip duna film jk simmons filmkep jai courtney alan taylor terminator5

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr867365568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvean 2015.04.13. 21:24:09

okulva a mai nap eseményeiből, erre az előzetesre akkor én most nem is mondok semmit.
(azt azonban engedtessék meg elmondani, hogy részről részre egyre jobbak az ellenségek, míg a jókat csak egy csoffadt T-100-as tudja védeni... ez... ezmiezmárez?)

Repce Manó 2015.04.13. 21:30:02

Az effektek méltatlanul gyengék, a történet már annyira bonyoult, hogy totál érdektelenné teszi az egészet, a hanglat meg olyan, mint ha le akarná degradálni Asylum szintre. Kezd komolyan érdekelni!

batboy 2015.04.13. 21:36:44

ezt az előzetest már megelőzte a híre, így inkább kihagyom.

viszont cukika ez Clarke lány. bár még egy filmben sem láttam, de remélem legalább annyira be fog akadni nekem mint Lena Heady Sarah Connorja.

Richter Géza 2015.04.13. 21:47:56

@batboy: arra azért befizetnék, amikor a két hölgy a Terminátor-közeli élményeik különbségeit tárgyalja ki egy GoT-forgatáson :) .

szkristof92 2015.04.13. 23:19:58

Nehéz erről a cuccról kőkemény vulgaritás nélkül nyilatkoznom...

Németh Barna 2015.04.14. 00:21:48

És ezért az előzetesért még senki nem kért elnézést. Sőt, a premieren ezek a színészek büszkén masíroznak majd a vörös szőnyegen, mit sem törődve vele, hogy mennyire szarok. Remélem, azért ebben a 2 perc 46 másodpercben elhangzó dialógusok íróját is maguk közé fogadják, tökéletesen megérdemlik egymást.

exilis 2015.04.14. 08:26:06

Engem az érdekelne, hogy amikor eldőlt ennek a 100 millió dollárnak a sorsa amit ebbe beleöltek, az hogy zajlott le. Mit vártak el a befektetők, mit ígértek a producerek?
Szerintem érdekesebb lenne az a sok kamu ígéret, meg a tehetségtelen alkotók brainstormingja mint az elkészült "mű".

Zitiiii 2015.04.14. 08:33:19

akarom! kell!
nem értem mi a gond. ki várt többet az előző két rész után??

Repce Manó 2015.04.14. 10:07:32

@Zitiiii: na, mi ketten már fizetni fogunk érte. Nem tudom, érdekes, hogy mindenki éljenzi a Marvel filmeket, bármit is csinálnak, de mindig ugyanazt csinálják. Én meg azt látom, hogy csinálnak valamit, ami más stílusban készül, és még akár állatira szórakoztató is lehet. Én elkezdtem hinni benne, bár én is szkeptikus voltam vele kapcsolatban.

iopi 2015.04.14. 10:20:45

Nem lenne ezzel semmi gond, ha nem lenne az első két rész.

Gunner 2015.04.14. 12:19:04

Ebben a két és fél percben több érdekesség és tartalom van, mint az agyonajnározott Marvel-filmek 90%-ában, vagy éppen a Halálos Iramban franchhise akármelyik darabjában.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.14. 12:28:30

brutális, hogy mennyire erőlködés szaga van ennek a trailer-nek. :S

És ne legyen igazam, de a sárkányok jó édesanyja már csak sárkányanya marad élete végéig...

2015.04.14. 13:03:39

lehet katasztrofális, de lehet némileg önironikus igénytelen szórakozás is, maga a terminator-széria amúgy sem komolyan vehető, de szórakozásnak megfelelt mint a 4 eddig rész (ha nem is azonos színvonalúak)
hogy ez milyen lesz, majd kiderül.
a vasember 2-nél aligha lesz rosszabb:)

Tyberius06 2015.04.14. 16:14:11

Engem ez a film egyre jobban érdekel, jobban mint a 3-dik és a 4-dik rész, pedig mindkettőt vártam.
Amin meglepődök az a kommentelők brutális elfogultsága, mert trailer alapján, annyira nem gáz, sőt egyáltalán nem gáz, mint amennyire itt a többség ócsárolja. Lehet bonyolult a sztori, lehet kurva szar lesz a film végül és az első sajtóanyagok valóban brutálisan fosok voltak, de ezen trailer alapján jobb filmnek ígérkezik, mint az Avangers 2, vagy a Cpt. Am 2, a spider filmekről és a többi Marveles baromságról nem is beszélve. Talán az új X-menhez tudnám hasonlítani.
A 3-dik rész tényleg nem volt jó, a 4-dikben sok volt a hülyeség, a vicces, hogy az első kettő logikátlanságain meg balfaszságain "mindenki" hajlamos átsiklani, mert a nagy Cameron (egyébként a T1-T2-Aliens-True Lies csapaton kívüli filmjeit hagyjuk - igen, az Avatar szép, és színes, meg szagos, de egy kalap szar, akkor már inkább Terrence Malick és az Új világ, a Titanicot meg pláne hagyjuk) csinálta, és akkor le kell elé borulni és szopkodni a farkát. A T1 egy fasza thriller, de semmi extra, a T2 pedig azért nagyszám, mert amikor készült nagyszámnak számított, napjainkban elveszne a tömegben.
Szóval lehetünk elfogultak a régi idők "nagyjaival" szemben, de 25 év távlatából egy folytatást azokhoz viszonyítani, miközben az egész világ, kultúra, az emberek megváltoztak egyszerűen nevetséges.
És azt látom, hogy sokan képtelenek a helyükön kezelni ezeket a dolgokat.
De ismétlem, ettől függetlenül lehet über szar a végeredmény, de majd kiderül a bemutató után.

Csaba Turbucz 2015.04.14. 18:40:55

@Tyberius06: egy két logikátlanságot le is írnál a T2-böl??de tényleg!légyszives

Laslo_ 2015.04.14. 20:02:23

@Csaba Turbucz: Pl. a végén az öntödében a T-1000-es megkínozza Sarah Connort, hogy hívja oda a fiát, de minek, amikor ő is átváltozhatna és megtehetné (ahogy később meg is teszi)? Bár ezt az egyik kimaradt jelentet megmagyarázza, a T-1000-es nem működik rendesen, miután lefagyasztották és újra összeállt, ezért is veszi fel padló meg a korlát alakját...

De mind az első és második részre igaz, hogy ezek a kurva terminátorok mindig csak sétálnak... pont az lenne a lényeg, hogy minél gyorsabban végezzenek a célponttal, de soha nem futnak oda, hogy hamarabb elkapják. Persze ez filmes eszköz így jóval fenyegetőbbnek tűnnek.
De egyébként nem értek egyet Tyberius06-tal az első két film a legnagyobb királyság, bár Cameron ilyen fokú dicsőítése tényleg visszás.

Tyberius06 2015.04.14. 20:43:21

@Csaba Turbucz: Oks, ezt nemtom hogy a logikátlanság vagy a balfaszság kategóriába soroljam e, de vicces, hogy egy 9 éves gyerek (ÉRTSD: KILENC ÉVES) crossmotorral hepajkodik Los Angeles utcáin.

@Laslo_: a T1000-es azért már futkározott párszor, de jah, kurva kényelmesek egyébként a gépek. Egyébként nem mondtam semmi olyat, hogy az első két rész ne lenne király, egyikkel sincs semmi bajom, amivel bajom van az emberek azon mentalitása, hogy 25 éves filmekhez hasonlítanak mostani filmeket, és hogy ezekhez a régebbi filmekhez képest mennyivel rosszabbak a mostaniak. Ami igaz is lehet valamilyen szinten, de nem mérvadó, mert más korszak, más célközönség, a címen kívül és a témán kívül szinte minden más megváltozott közben - oks, Arnie örök. :)
Szóval nekem csak az összehasonlítgatások fájnak és az ezekből levont negatív következtetések az új film(ek) kárára.

vargatom 2015.04.14. 22:59:08

A Terminator filmeknél nem nagyon szabad behozni a racionalitást meg a tudományt, mert azonnal elkezd borulni az egész...

Ha tényleg egy teljesen meggyőző ember-gép szörnyet akarna valaki csinálni, akkor nagyon szigorúan kéne ragaszkodnia az emberi anatómiához. Tehát a gépi részek tényleg csak a csontváz és mondjuk a belső szervek térfogatát tölthetnék ki - márpedig akrámekkora is Arnold, hús nélkül benne is csak annyi van, mint egy anorexiásban. Az meg ugye nem lenne valami fenyegető jelenség...
Ráadásul az izomrostoknak, inaknak, pólyáknak és hasonlóknak ugyanúgy a mikroszkopikus felületi egyenetlenségekre kéne tapadniuk, mint a valódi csontok esetében, plusz a mozgásukhoz elektromos impulzusok kellenének, meg egy rakás összetett tápanyag és egyéb vegyület.
Ja, és az emberi ízületek többségének igazából nincs is rendes mechanikai forgáspontja, össze-vissza izegnek-mozognak, ezt meg szinte képtelenség egy hagyományos, hidraulikus vezérlésű géppel reprodukálni.

Mindenesetre abban azért van valamennyi logika, hogy egy ekkora fémhalmaznak sokkal nagyobb az önsúlya, így a lendülete is, tehát nem olyan egyszerű nagy sebességre felgyorsítani vagy onnan lefékezni. Szóval a szaladgálás valószínűleg nem erősségük ;) de cserébe nem is fáradnak el egyhamar.
Végül is az ősköri vadászó emberek is erre építették a taktikájukat az újabb kori kutatások szerint - simán csak addig futottak egy lassú de biztos tempóban a zsákmány után, amíg az ki nem dőlt a kimelegedéstől (az emberi szervezet ugyanis kiemelkedően jó a hőleadásban).

De az egésznek az a vége, hogy nem érdemes a Terminator filmekben túl sok valós alapú logikát meg következetességet keresni, egyszerűen csak el kell fogadni a film saját törvényeit...

Ecco 2015.04.15. 00:26:43

@Tyberius06: "a címen kívül és a témán kívül szinte minden más megváltozott közben"

Az, hogy egy film mitől jó, nem változott meg. Pont ezért nem veszne el egy T2 ma sem a tömegben. Ellenben a 3-4-5 féle moslékokra 20 év múlva már senki nem fog emlékezni.

iopi 2015.04.15. 10:29:04

@Tyberius06:

Változhat a világ, az emberek a kultúra és bármi, akkor is a T1 és a T2 is mind a maga újkorában, mind a mai napig jó filmek és hivatkozási pontok és lesznek is a későbbiekben. A T5-nek meglátjuk mi lesz a sorsa, de a trailer alapján annyira beleolvad az átlagfilm kategóriába, hogy valószínű pár év múlva már googlizni kell, hogy ez melyik rész is volt.

Cameron elé meg nyugodtan le lehet borulni. Tudom férfiként nem menő kimondani, de a Titanic a mai napig zseniális alkotás. Aki nem ismeri el Cameron munkásságát, az se baj, annak még mindig ott van Alan Taylor.

A T5 szerves része lesz a korábbiaknak, sőt átírja őket, köztök a T1-2-t is, így nyugodt szívvel hasonlítom össze ezeket a filmeket egymással.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása