aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tv-kátrány: the walking dead - s05e09 (2015) Zalaba_Ferenc
2015. február 09. 15:00:00

Kategória: tv 2 komment

- SPOILERMENTES, de az eddigi részek ismerete szükséges -

Andrew Lincoln brutális epizódokat ígért, és már előre félek a következőtől, ugyanis a felütés tényleg megszorongatott. Pedig jó darabig kerestük egymást, ugyanis a korábban elérhetővé vált első két perc vizualitása az egész epizódot végigkíséri, egyfajta kerettel szolgál számára, és ugyan esetenként rendesen beleréved saját köldökébe, végül értelmet nyer. És ekkor aztán rendesen beléd nyilall.

the_walking_dead_s5_2_620.jpg

Pedig már a kiindulás sem túl kellemes: a téli szünet előtt a csapat végképp elveszítette ártatlanságát, mi több, céljától is megfosztatott, és ugyan Rick és Glenn az epizód első felét azzal töltik, hogy megmagyarázzák a szükséges reakciót Beth halálára, végül Michonne hívja fel a figyelmüket az igazi problémára: nem mehetnek vissza oda, abba a létbe, mikor csak a túlélés volt az egyetlen cél. Lehet, hogy csapatuk új tagja, Noah által felvázolt menekülési útvonal nem válik be, de akkor sem szabad leragadni annál, hogy "akkor majd megyünk tovább", ki kell jelölni azt az értelmet, amiért érdemes tovább menni.

Persze, a The Walking Dead már címében sem csinál titkot abból, hogy a lényege az utazásban áll, nem feltétlenül a megérkezésben, de lassan érdemes lenne elgondolkozni a tempóváltáson. Ezúttal a hangvételben történt csak váltás, és ugyan kissé göröngyös ez a fajta "emelkedett" megközelítés, mindenképp üdvözítő, hogy a készítőknek van még kraft a tarsolyukban. 

Remélhetőleg azért szereplők is maradnak, akik miatt érdemes folytatni a járkálást. Addig egy kérdés: vajh ki volt az, aki összegyűjtötte a hullák torzóját, és miért tette ezt? Még magam sem tudom, hogy ez a kérdés mennyire költői.

the_walking_dead_s5e09.jpg

Címkék

horror **** the walking dead norman reedus andrew lincoln zombiemovie post apocalyptic tv kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr457155253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcio 2015.02.09. 15:30:18

Kellemesen csalódtam ebben a részben, nem számítottam arra, hogy a 8. rész végén bekövetkezett drámára most is egy jó nagy adag drámával fognak válaszolni és szerintem nem ez lesz utolsó se ebben az évadban. A célt kijelölték, az út hosszú és érdekes lesz remélhetőleg. Ez a keretes szerkezet meg rengeteg szimbólummal bírt, szerintem kifejezetten jó részt kaptunk.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.10. 07:35:12

Spoiler

Noah eddig 2 emberbe került nagyon értékesnek kell lennie ezek után. :-)
Vagy öljék meg a következő részben az lenne igazán sokkoló.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása