aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2015: sundance - premierek Németh Barna
2015. január 22. 10:13:00

Kategória: film 7 komment

Az apokalipszis után Chiwetel Ejiofor és Chris Pine azon verseng, hogy ki dugja meg az utolsó életben maradt nőt, Margot Robbie-t. Ha azt hitted, ez lesz a Sundance legérdekesebb pontja, akkor rosszul hitted. Az amerikai versenyprogramon túl is van élet, egy rakás film várja, hogy lecsapjanak rá. A forgalmazóknak lesz miből (és kiből) válogatni: Michael Fassbender a vadnyugaton durvul, Keanu Reeves megijed néhány szilikonmelltől, Nicole Kidman viharban ragad, James Franco botrányt kelt, Ewan McGregort pedig Jézusként kísérti meg a Sátán, arról nem is beszélve, hogy Jonah Hill megint Oscarra gyúr. Íme 13, a fesztivál legérdekesebb újdonságaiból...

slow_west.jpg

Slow West
r.: John Maclean
sz.: Michael Fassbender, Katherine Butler, Zygi Kamasa

Egy 17 éves skót arisztokrata kölyök a vadnyugatra utazik eltűnt szerelme után, ahol összetalálkozik egy titokzatos idegennel, aki, miután megtudja, hogy a lány fejére vérdíjat tűztek ki, segít a fiúnak megtalálni őt. Jó dolgok tudnak kisülni abból (vagy nem), ha ausztrál és/vagy új-zélandi filmesek kóstolnak bele a western műfajába, ez a darab pedig bőséggel ígér vért és verítéket, a minőséget pedig az egyre jobban válogató Michael Fassbender garantálja.

Strangerland
r.: Kim Farrant
sz.: Nicole Kidman, Joseph Fiennes, Hugo Weaving

Nicole Kidman hazatért Ausztráliába egy izgalmasnak tűnő dráma kedvéért, amelyben egy házaspár gyermekei tűnnek el, éppen a városkára lecsapni készülő homokvihar előtt. Habár hamarosan pokollá változik a környék, az egész város a gyerekek keresésére indul...

strangerland.jpg

Cloro
r.: Lamberto Sanfelice
sz.: Sara Serraiocco, Ivan Franek, Giorgio Colangeli

Miután édesanyja halála után apja teljesen magába temetkezik, a tizenhét éves Jenny álma, hogy profi szinkronúszó lesz, egy csapásra szertefoszlani látszik. A család egy kis hegyi faluba költözik egy hatalmas szálloda tőszomszédságába, ahol a lánynak szobalányként kell dolgoznia, hogy eltarthassa testvérét. Egyetlen vigasza, hogy éjszakánként be tud szökni a szálló medencéjéhez, viszont mindig visszarángatja a valóságba a szomorú tény, hogy apja állapota nem javul. A kezdő Sanfelice stílusát a Dardenne-fivérekéhez hasonlítják, sőt, már most a belga rendezőpáros méltó örökösének tartják.

cloro.jpg

I am Michael
r.: Justin Kelly
sz.: James Franco, Zachary Quinto, Emma Roberts, Daryl Hannah

James Franco valami furcsát csinál, 1. rész. 2007-ben a híres melegjogi aktivista megdöbbentve követőit, „visszavonta homoszexualitását”, hogy keresztény lelkipásztor legyen belőle. Hogy miért tette? Milyen következményei lettek ennek? Kiderül...

michael.jpg

Glassland
r.: Gerard Barrett
sz.: Jack Reynor, Toni Collette, Will Poulter

A fiatal dublini taxisofőrnek el kell vállalnia némi piszkos melót, hogy ki tudja fizetni anyja elvonókúráját, mielőtt a nő halálra inná magát. Ennyiből talán nem tűnik túl érdesnek, de izgalmas lesz látni, hogy formál meg Collette egy idült alkoholistát, ráadásul a hírek szerint Barrett piszok jó stílusérzékkel, kellő humorral tálalja a történetet. Aki pedig látta tavaly a Titanicon a Mit tettél Richard? című alkotást az tudja, hogy Reynorban is sokkal több van, mintsem hogy hülye Transformersekre vesztegesse az idejét.

glassland.jpg

Last Days in the Desert
r.: Rodrigo García
sz.: Ewan McGregor, Ciaran Hinds, Tye Sheridan

A Biblia szerint Jézus 40 napot töltött egyedül a sivatagban, ahol megvívta csatáját a Sátánnal. García értelmezésében nem pont így történt Jézus (nem utolsó) megkísértése.

last_days.jpg

Brooklyn
r.: John Crowley
sz.: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters

A kezdeti lelkesedést követően gyorsan beszürkültek a dolgok John Crowley (Kényszerszünet, A bűn hálójában) körül, aki most talán visszatérhet kicsit a reflektorfénybe ezzel a darabbal, amelyben egy fiatal lány vívódik az ötvenes évek Írországában két nemzet között: az egyikben ott a családja, másikban viszont a szerelme.

brooklyn.jpg

Ten Thousands Saints
r.: Shari Springer Berman és Robert Pulcini
sz.: Asa Butterfield, Ethan Hawke, Hailee Steinfeld, Emile Hirsch, Emily Mortimer

A kisvárosban nevelkedett Jude nagyjából azzal töltötte a középiskolát, hogy a legjobb haverjával füvezett. Józan pillanataiban azonban egy másfajta vágy élteti, méghozzá, hogy találkozzon apjával, akit kilenc éves kora óta nem látott. Az anyja enged neki, Jude pedig elutazik New York-ba. Ám a nagyváros közel sem azt tartogatja a fiú számára, amit elképzelt, de legalább ott van neki családpótléknak a füves haverja testvére és egy dúsgazdag belvárosi lány. Bizonyos szempontból erre mondjuk, hogy tipikus Sundance-film, de egyrészt a rendezőpáros (American Splendor) tud nagyon jó lenni, másrészt Ethan Hawke, mint hippi apuka? Ugye, hogy jöhet?

thousand.jpg

Mississippi Grind
r.: Anna Boden és Ryan Fleck
sz.: Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn, Alfre Woodward

Boden és Fleck (Fél Nelson, Nyomás alatt) már megörvendeztetett minket párszor, talán ezzel a kurta-furcsa road mivie-val sem lesz másképp, amelyben egy megrögzött szerencsejátékos és újdonsült kabalája kel útra Amerika egyik legnevesebb pókerversenyére.

mississippi.jpg

Misteress America
r.: Noah Baumbach
sz.: Greta Gerwig, Lola Kirke

Egy Noah Baumbach-mozira gondolkodás nélkül befizetünk, hát ha még Greta Gawig keze is benne van a dologban. Legújabb vígjátékukban egy fiatal egyetemista csalódik New York-ban, míg kollégiumi társa meg nem mutatja neki a város igazi oldalát.

mistress.jpg

True Story
r.: Rupert Goold
sz.: James Franco, Jonah Hill, Felicity Jones

James Franco valami furcsát csinál, 2. rész. A New York Times egyik íróját kirúgták, mert a gyanú szerint emberkereskedelemben vett részt. Szerencsétlen fickó nem tudja mi van, de fülét-farkát behúzva meghátrál. Évekkel később azonban Mexikóban elkapnak egy pasast, aki legyilkolta a családját, és aki az újságíró nevén mutatkozik be. Mexikó természetesen kiadja a fegyencet Amerikának, aki azonban csak egy emberrel hajlandó beszélni, azzal, akinek a személyazonosságát használta. Az imposztor szerepében Franco látható, míg az újságíró szerepével már most Oscarért kiáltó Jonah Hill.

true_story.jpg

A Walk in the Woods
r.: Ken Kwapis
sz.: Robert Redford, Nick Nolte

Ha Robert Redford egyedül van egy filmben, az is elég. Ha vele van Butch Cassidy, az még jobb. Sajnos Paul Newman már nincs köztünk, úgyhogy a legújabb túrárán Nick Nolte a partnere. Ők ketten a vadonban, 2100 mérföldön át, nem elveszve, csak megismerve egymást és önmagukat.

walk_in_the_woods.jpg

Knock Knock
r.: Eli Roth
sz.: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana De Armas

Evan élete tökéletes. Tökéletes feleség, tökéletes gyerekek egy tökéletes házban. Nem nagy dolog, hogy kér egy szabad hétvégét, amikor a család többi tagja rokonlátogatóba utazik. Ám a magányos pillanatoknak véget vet egy kopogás az ajtón. Evan ajtót nyit, két lány áll vele szemben és ezzel megkezdődik a férfi legnagyobb rémálma...

knock.jpg

Címkék

ethan hawke keanu reeves nicole kidman ewan mcgregor robert redford zachary quinto filmfesztival nick nolte eli roth sundance ryan reynolds emile hirsch james franco jim broadbent greta gerwig emma roberts michael fassbender saoirse ronan noah baumbach jonah hill asa butterfield hailee steinfeld felicity jones dijszezon tye sheridan dijszezon 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr387096051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2015.01.22. 12:43:39

Úgy látom ez a Ten Thousands Saints egy Ender's Game reunion.

OneBoy FromBrasil 2015.01.22. 13:26:39

áljáljálj....
Ewan McGregor, mint Jézus? :)
nem tudom

OneBoy FromBrasil 2015.01.22. 13:28:00

Egy valami biztos, Redford-ot szerintem nem merik díjazni:)

Németh Barna 2015.01.22. 14:41:03

@OneBoy FromBrasil: Nincs a versenyprogramban, szóval nem is díjazhatják :)

OneBoy FromBrasil 2015.01.22. 15:14:27

@Németh Barna: ja tényleg:) megnyugodtam...de obi van mint Jézus...hát:) ezen nem tudok túllépni.

Jester. 2015.01.22. 15:18:07

@OneBoy FromBrasil: Bizony. 10 évvel idősebb, mint kéne.

minnifield űrhajós 2015.01.22. 15:20:43

@OneBoy FromBrasil:

ha mr. reese vagy a zöld manó lehetett jézus, obi-wan is lehet. különben is, jézus az első igazi jedi lovag, tehát... :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása