aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2014: golden globe live blog Németh Barna
2015. január 11. 19:08:00

Kategória: film tv 45 komment

Elérkezett az idő, magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdetét veszi a 72. Golden Globe díjátadó ceremónia (itt van a jelöltek névsora), amelynek idén is a tavaly nagy sikert aratott Tina Fey - Amy Poehler páros lesz a házigazdája. Mi pedig mint mindig, most is élőben közvetítjük az eseményeket. Hogy ne tennénk, amikor az általában csak resztliként funkcionáló vígjáték kategóriákat is jó és a díjszezon szempontjából releváns filmekkel töltötték fel a Hollywoodba akkreditált külföldi újságírók. Vajon a kritikus kedvenc Birdman viszi el a pálmát vagy a minden szakmai szervezet által jelölőlistára tett, mellesleg a Brit Filmakadémiától 11 nominációt begyűjtött Grand Budapest Hotel lesz a befutó? Esetleg a sztárokkal alaposan megpakolt Disney-musical, a Vadregény?

Azért is fontos ez, mert még mindig nem tudjuk, hogy az Oscaron ki lehet az eddig már legalább 40 elismerést bezsákolt Sráckor igazi kihívója. Nagy valószínűséggel valamelyik komédia tölti majd be ezt a szerepet, de az is lehet, hogy ma este fordul a kocka és beerősít valamelyik drámai jelölt. Az sem lenne nagy csoda, hiszen a Golden Globe zsűrijének ízléséhez mind a Martin Luther King köré szerveződő Selma, mind a nácik titkos kódjait feltörő Alan Turing történetét bemutató Kódjátszma, mind pedig a Stephen Hawking tragédiáktól terhes életét feldolgozó A mindenség elmélete közel áll.

A televíziós kategóriák ugyanilyen izgalmasak, hiszen a Breaking Bad kikerülésével új bajnokot kell avatni. Vajon megkönyörülnek a már többször hoppon maradt Trónok harca - Kártyavár - A férjem védelmében trió valamelyikének, esetleg az újonc The Affairre esik a választásuk? A vígjáték kategória is szinte teljesen lecserélődött tavaly óta, mindössze az egyszer már diadalmaskodott Csajok (Girls) tudott újrázni. A minisorozatok és tévéfilmek mezőnye is erős, ott a tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja, a True Detective néz farkasszemet a Fargóval.

A ceremónia véget ért, a nyertesek névsoráért katt...

golden_globe.jpg

- A díjátadók névsora, vajon ki nyitja ki a "Legjobb film" borítékokat?:

Amy Adams, Anna Faris, Salma Hayek, Kate Hudson, Kristen Wiig, Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow, Lily Tomlin, Robert Downey Jr., Ricky Gervais, Channing Tatum,Owen Wilson, Jennifer Aniston, Kate Beckinsale, Bryan Cranston, Jamie Dornan, Colin Firth, Jane Fonda, Harrison Ford, Bill Hader, Katherine Heigl, Dakota Johnson, Adam Levine, Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Seth Meyers, Lupita Nyong'o, Jeremy Renner, Meryl Streep, Lily Tomlin, Vince Vaughn, Kerry Washington, Oprah Winfrey, Don Cheadle, Colin Farrell és Naomi Watts

- Úgy tűnik, nem mindenki szórakozni jött, vannak akik dolgoznak. Igen, a Golden Globe vörös szőnyegén is folyik az Entourage mozi forgatása...

entourage-golden-globes.jpg

- Amy és Tina aranyos, néha csipkelődő, de a tavalyinál sótlanabb felvezetője után már bele is csapunk a lecsóba Jennifer Aniston és Benedict Cumberbatch segítségével. Jön a legjobb férfi mellékszereplő, talán JK Simmons-nak...

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (MOZI): JK Simmons (Whiplash)

- Női mellékszereplők jönnek a tévéből Jamie Dornan és Dakota Johnson prezentálásában.

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ (TV): Joanne Froggatt (Downton Abbey)

Na, legalább sikerült meglepniük, azt hittem, hogy Allison Janney kapja.

- Reklám következik, de utána fény derül az est egyik legizgalmasabb titkára: True Detective vagy Fargo...

- És már itt is van  Jennifer Lopez és Jeremy Renner, hogy lerántsa a leplet. Izgulunk.

LEGJOBB TÉVÉFILM VAGY MINISOROZAT: FARGO

- Lopez és Renner marad, ugyanezen kategória férfi főszereplőjével. Remélem azért McConaughey-t nem pöckölik le.

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (TÉVÉFILM VAGY MINI): Billy Bob Thornton (Fargo)

Lepöckölték. Bocs rajongók, de ez gáz...

- Pisiszünet reklámmal és a HFPA elnökével, aki minden évben unalmas. Amy és Tina úgy próbálják oldani a helyzetet, hogy Észak-Koreával viccelnek. Először még vicces volt, negyedszer nem annyira. Visszatérve az elnökre. Hallgatva a beszédét az jut eszembe, hogy aki így beszél angolul, az hogy a büdös francba tud angolul filmeket nézni?

- Még mindig nem díj, Colin Firth jön, hogy bemutassa a Kódjátszmát. Ő legalább szépen beszél angolul.

- Olyan gyorsan történnek a dolgok. Bryan Cranston és Kerry Washington díjazza a legjobb tévés komikusnőt, vagy mit.

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (TV-VÍGJÁTÉK): Gina Rodriguez (Jane the Virgin)

Aki eddig sem szerette a Golden Globe-ot, ez után sem fogja. Valahogy mindig rászolgálnak a hírnevükre. Amikor jó szájízzel visszaemlékeznél, hogy ja az volt az év, amikor JK Simmons Golden Globe-ot kapott, akkor eszedbe jut, hogy igen, meg Gina Rodriguez is Julia Louis-Dreyfus elől :/

- Cranston és Washington marad, hogy letudják a legjobb tévés komédiát. Na vajon?

LEGJOBB SOROZAT (VÍGJÁTÉK): Transparent

Végre valami értelmes döntés, aki nem látta még, nézze meg. És jegyezzük meg, hogy egy újabb nem hagyományos tévécsatorna (mi több, egyáltalán nem az), az Amazon is megkezdte a díjak gyűjtögetését.

- Melissa McCarthy jelenti be Weinsteinék legújabb marketingsikerét, azaz a St. Vincentet.

- Zenélünk Sienna Millerrel és Vince Vaughnnal...

LEGJOBB FILMZENE: Jóhann Jóhannsson (The Theory of Everything)

- Prince adja át a legjobb betétdal díját. Azt mondja, hogy ezek a dalok olyan összetettek, mint a filmek, amelyekben elhangzottak. Aha, mint az Annie és a Noé.

LEGJOBB BETÉTDAL: Glory (Selma)

Naná, hogy megemlítik Fergusont. Okos húzás, a film egész kampányát erre a tragikus eseményre kellett volna építeni. Ronda lett volna, de hatásos. Biztos, hogy nem csak egy betétdal díjat hozott volna.

- Tévés mellékszereplő férfiak jönnek.

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (TV): Matt Bomer (The Normal Heart)

Legalább kapott valamit, ha már az Emmy lepattintotta. Meg is érdemel minden elismerést, nagyszerű alakítás volt.

- Ricky Gervais jön és nem sért meg senkit. Talán egy kicsit.

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK): Amy Adams (Big Eyes)

Hogy őszinte legyek, valahogy nem éreztem ennek a kategóriának a tétjét. Olyan tök mindegy. Azért szeretem Amy Adamst.

- Kevin Hart és Salma Hayek mutatják be az idei Miss Golden Globe-ot, konkrétan Kelsey Grammer lányát. Aranyos teremtés, ez pedig egy aranyos szerep ex-tévésztárok csemetéinek. No de Hart és Hayek nem csak ezért van itt, hanem hogy jutalmazzák a legjobb animációt is... no meg hogy reklámozzák Hart pénteken debütáló filmjét. Jövőre nem lesz itt.

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM: How to Train Your Dragon 2

Meglepő...

- Kate Hudson méltatja az Into the Woods-t, de aztán újabb izgalmas kategóriával jön a tavalyi nyertes Jared Leto (aki a második ezen az estén, aki megemlékezik a francia eseményekről), naná, hogy a legjobb női mellékszereplőével. Patricia, Patricia!

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Patricia Arquette (Boyhood)

Igen, igen, igen.

- Eddig minden filmnek egy díja van. Vajon beszáll a versenybe a Birdman vagy a Grand Budapest Hotel? Hamarosan kiderül, Amy és Tina újabb Észak-Korea poénja után jön a forgatókönyves boríték. Bejelentik: Bill Hader és Kristen Wiig.

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV: Birdman

Beszállt. A.G. Inarritu egy roppant szimpatikus pali. Kicsit azért sajnálom Wes Andersont.

- Vissza a tévébe Jane Fonda és Lily Tomlin társaságában a legjobb komikussal.

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (TV-VÍGJÁTÉK): Jeffrey Tambor (Transparent)

Ki más... Remek alakítás egy remek sorozatban.

- Hamarosan megtudjuk, melyik országba vándorol az idegen nyelvű film Golden Globe-ja. Remek filmek, majdnem mindegy, de azért szorítsunk az oroszoknak és a lengyeleknek. Colin Farrell és Lupita Nyong'o jön a borítékkal...

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM: Leviathan

Igen, ez illik legjobban a Golden Globe-hoz. Persze nem utolsósorban ez egy kiváló film, jó helyre ment.

- És már itt is vannak a drámai színésznők jelöltjei...

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (TV-DRÁMA): Maggie Gyllenhaal (Honourable Woman)

Kicsit meglepődtem, de megérdemelte. Mi több, talán ez volt a színésznő karrierjének eddigi legérettebb alakítása.

- Az a jó a Golden Globe-ban, hogy gyorsan követik egymást az események. Nagy hévvel jön a legjobb drámai tévésorozat díja is, amelyet meglepő módon Adam Levine és Paul Rudd ad át. Érdekes lesz, itt tényleg az összes jelöltek kikosarazták már. Kivéve a Downton Abbey-t, bár az akkor még minisorozatként indult az első évadjával.

LEGJOBB SOROZAT (DRÁMA):The Affair

És a kikosarazottak azok is maradnak, viszont a The Affair az tényleg év egyik legjobbja volt. És amit mindenképpen meg kell jegyezni: mindkét nyertes tévésorozatnak nők a fő alkotói. 

- No és akkor Catherine Zeta-Jones méltatása után (Pride) jöjjenek a tévés drámai főszereplő férfiak. Amilyen a mai formám, nem Clive Owen lesz a nyertes...

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (TV-DRÁMA): Kevin Spacey (House of Cards)

Hát két Oscarja már van, illett kapnia egy Golden Globe-ot is. És kijárt neki, hogy egy hatalmasat káromkodjon :)

- Életművet ünnepelnek, George Clooney kapja Don Cheadle és Julianna Margulies méltatásával. Ja, és ő is Charlie. Na de ki nem?

clooney.jpg

- Miután Owen Wilson szólt néhány szép szót a Grand Budapest Hotelről, megkezdjük a show fináléját. Jön a legjobb rendező díja, a borítékot Harrison Ford nyitja ki.

LEGJOBB RENDEZŐ: Richard Linklater (Boyhood)

Talán erre már nem is kell mit mondanom, ez az ő éve kell hogy legyen.

- Hollywood legcukibb házaspárja, Chris Pratt és Anna Faris a tévés nagyasszonyokkal...

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (TV-DRÁMA): Ruth Wilson (The Affair)

Szó se róla, jól állt neki a csábítás és jól állt neki a gyász.

 - Amy Adams aja át a vígjátékos fiúk díját.

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK): Michael Keaton (Birdman)

Csak azt tudom mondani, mint Linklater esetében, ez valószínűleg az ő éve lesz. Viszlát az Oscaron!

- Négy díj van hátra, ezek közül a legjobb vígjátékkal kezdjük Robert Downey, Jr. közreműködésével.

LEGJOBB FILM (MUSICAL/VÍGJÁTÉK): The Grand Budapest Hotel

És csak sikerült meglepni így a végére. Wow, nem csak Linklater, de a másik nagy amerikai független is Golden Globe díjas lett: Wes Anderson, méghozzá az est legötletesebb beszédével. 

- És akkor jöhet a dráma. A legjobb drámai színésznőnek Matthew McConaughey, a legjobb drámai színésznek Gwyneth Paltrow, a legjobb drámának járó díjat pedig Meyrl Streep adja át.

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA): Julianne Moore (Still Alice)

Erre sem lehet sok mindent mondani, kijárt már neki. Egy újabb viszlát az Oscaron!

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA): Eddie Redmayne (The Theory of Everything)

Várható volt, de itt örültem volna legjobban, ha meglepnek. Nem baj, ha már a nászútját megszakította miatta.

LEGJOBB FILM (DRÁMA): Boyhood 

Nos, ha a Rendezők Szakszervezete jelöli Linklatert és Andersont is, akkor tényleg egy The Grand Budapest Hotel - Boyhood csatát kapunk az Oscarra. Főpróba a BAFTA lesz, akkor is tartsatok velünk. Köszönöm a figyelmet, jó éjszakát, jó reggelt!

Címkék

george clooney wes anderson billy bob thornton richard linklater golden globe julianne moore patricia arquette michael keaton maggie gyllenhaal amy adams tina fey julianna margulies amy poehler eddie redmayne dijszezon jk simmons jeffrey tambor matt bomer dijszezon 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr37060375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vektor- 2015.01.11. 19:17:27

Először találni kell majd egy működő streamet hozzá. Vagy ti tudtok egy nálunk elérhető csatornáról, ami közvetíti a gálát? Már a Pro7 se adja...

Németh Barna 2015.01.11. 19:25:55

Tippek:

Legjobb film (dráma): Boyhood
esetleg: The Imitation Game
Legjobb film (vígjáték): Birdman
esetleg: Grand Budapest Hotel
Legjobb rendező: Richard Linklater
esetleg: A.G. Inarritu
Legjobb forgatókönyv: Grand Budapest Hotel
esetleg: Gone Girl
Legjobb színész (dráma): merész, de Jake Gyllenhaal az elsődleges tippem.
esetleg: Eddie Redmayne
Legjobb színésznő (dráma): Julianne Moore (Still Alice)
esetleg: nincs esetleg vagy háború lesz
Legjobb színész (vígjáték): Michael Keaton
esetleg: Ralph Fiennes
Legjobb színésznő (vígjáték): Emily Blunt
esetleg: Amy Adams
Legjobb férfi mellékszereplő: JK Simmons
esetleg: Edward Norton
Legjobb női mellékszereplő: Patricia Arquette
esetleg: nehezen tudom elképzelni, hogy lesz esetleg, de ha mégis, akkor Emma Stone.
Legjobb filmzene: Birdman
Legjobb idegen nyelvű film: Ida
Legjobb betétdal: Yellow Flicker Beat, de ha kihúzom a kezem a biliből, akkor a Glory
Legjobb animáció: Lego

Legjobb sorozat (dráma): Hasamra ütök, House of Cards, de lehet, hogy a Good Wife.
Legjobb sorozat (vígjáték): Transparent
Legjobb tévéfilm vagy minisorozat: True Detective
Legjobb színész (dráma): Clive Owen
Legjobb színész (vígjáték): Jeffrey Tambor
Legjobb színész (tvfilm vagy mini): Matthew McConaughey
Legjobb színésznő (dráma): Viola Davis
Legjobb színésznő (vígjáték): Ha hozzák a formájukat, akkor Gina Rodriguez, ha van eszük, akkor Julia Louis-Dreyfus.
Legjobb színésznő (tvfilm vagy mini): Frances McDormand
Legjobb férfi mellékszereplő: Bill Murray vagy Matt Bomer
Legjobb női mellékszereplő: Allison Janney vagy Uzo Aduba

Németh Barna 2015.01.11. 19:26:35

@Vektor-: Miért pont ebben az évben ne lenne működő stream?

Vektor- 2015.01.11. 19:28:02

Tipp (ami a filmeknél megegyezik a legtöbb emberével, ez lesz a legkiszámíthatóbb Golden Globe?):

Dráma: Boyhood
Férfi főszereplő (dráma): Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Női főszereplő (dráma): Julianne Moore (Still Alice)
Vígjáték/musical: Birdman
Férfi főszereplő (vígjáték/musical): Michael Keaton (Birdman)
Női főszereplő (vígjáték/musical): Emily Blunt (Into the Woods)
Férfi mellékszereplő: J.K. Simmons (Whiplash)
Női mellékszereplő: Patricia Arquette (Boyhood)
Rendező: Richard Linklater (Boyhood)
Forgatókönyv: The Grand Budapest Hotel
Animációs film: The Lego Movie
Idegen nyelvű film: Ida
Filmzene: The Theory of Everything
Betétdal: "Glory" (Selma)

Drámasorozat: House of Cards
Férfi főszereplő (dráma): Kevin Spacey (House of Cards)
Női főszereplő (dráma): Viola Davis (How to Get Away with Murder)
Vígjátéksorozat: Orange is the New Black
Férfi főszereplő (vígjáték): Jeffrey Tambor (Transparent)
Női főszereplő (vígjáték): Gina Rodriguez (Jane the Virgin)
TV-film/Limitált sorozat: True Detective
Legjobb férfi főszereplő (film/limitált): Matthew McConaughey (True Detective)
Legjobb női főszereplő (film/limitált): Frances McDormand (Olive Kitteridge)
Legjobb férfi mellékszereplő: Bill Murray (Olive Kitteridge)
Legjobb női mellékszereplő: Kathy Bates (American Horror Story: Asylum)

Vektor- 2015.01.11. 19:39:13

@Németh Barna: Az elmúlt egy-két évben a Pro7-en néztem, egy kicsit elkényelmesedtem. :)
Sejtem, hogy lesz stream, csak kíváncsi voltam, tudtok-e egy Magyarországon fogható csatornáról, ami közvetíti.

Weide 2015.01.11. 21:50:35

Live streameltek ti is, vagy csak ez a poszt lesz frissítve?

Weide 2015.01.11. 22:24:56

@Németh Barna: Szuper, tuti követni fogom!

isvean 2015.01.11. 22:59:25

az eredmények tükrében inkább ma alszom egyet :o)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.11. 23:24:45

Tippjeim (csak filmkategóriában):

Legjobb film (dráma)
Boyhood

Legjobb film (musical/vígjáték)
Birdman

Legjobb rendező
Richard Linklater, Boyhood

Legjobb forgatókönyv
Richard Linklater, Boyhood

Legjobb női főszereplő (dráma)
Julianne Moore, Still Alice

Legjobb női főszereplő (musical/vígjáték)
Emily Blunt, Into the Woods

Legjobb férfi főszereplő (dráma)
Benedict Cumberbatch, The Imitation Game

Legjobb férfi főszereplő (musical/vígjáték)
Michael Keaton, Birdman

Legjobb női mellékszereplő
Patricia Arquette, Boyhood

Legjobb férfi mellékszereplő
J.K. Simmons, Whiplash

Legjobb eredeti filmzene
Hans Zimmer, “Interstellar”

Legjobb betétdal
“Yellow Flicker Beat” – “The Hunger Games, Mockingjay – Part 1”

Legjobb idegen nyelvű film
Ida

Legjobb animációs film
The Lego Movie

2015.01.11. 23:51:10

nyilván én is kétszavas esszében tudnám elemezni a golden globe-ot, de most jöjjenek a tippjeim, holnap megnézem hány jött be.
filmek: selma, grand budapest hotel
rendező: wes anderson, forgatókönyv: gone girl
julianna moore, amy adams, patricia arquette
ben. cumberbatch, michael keaton, j.k.simmons

Vektor- 2015.01.12. 01:45:33

A műsorterv:

Film Supporting Actor - Jennifer Aniston and Benedict Cumberbatch
TV Supporting Actress - Jamie Dornan and Dakota Johnson
TV Movie/Limited Series - Jennifer Lopez and Jeremy Renner
TV Movie/Limited Series Actor - Lopez and Renner
Clip of "Birdman" - Naomi Watts
HFPA President
Clip of "The Imitation Game" - Colin Firth
TV Comedy Actress - Bryan Cranston and Kerry Washington
TV Comedy Series - Cranston and Washington
Clip of "St. Vincent" - Melissa McCarthy
Film Score - Sienna Miller and Vince Vaughn
Film Song - Prince
TV Supporting Actor - Katie Holmes and Seth Meyers
Clip of "The Theory of Everything" - Clive Owen
Film Comedy/Musical Actress - Ricky Gervais
Intro of Miss Golden Globe - Kevin Hart and Salma Hayek
Animated Film - Hart and Hayek
Clip of "Into the Woods" - Kate Hudson
Film Supporting Actress - Jared Leto
Film Screenplay - Bill Hader and Kristen Wiig
Clip of "Boyhood" - Jack Black
TV Comedy Actor - Jane Fonda and Lily Tomlin
Foreign Language Film - Colin Farrell and Lupita Nyong'o
TV Movie/Limited Series Actress - Kate Beckinsale and Adrien Brody
TV Drama Series - Adam Levine and Paul Rudd
Clip of "Pride" - Catherine Zeta-Jones
TV Drama Actor - David Duchovny and Katherine Heigl
Cecil B. DeMille Award to George Clooney - Don Cheadle and Julianna Margulies
Clip of "The Grand Budapest Hotel" - Owen Wilson
Film Director - Harrison Ford
TV Drama Actress - Anna Faris and Chris Pratt
Film Comedy/Musical Actor - Amy Adams
Clip of "Selma" - Oprah Winfrey
Clip of "Foxcatcher" - Channing Tatum
Comedy/Musical Film - Robert Downey, Jr.
Film Drama Actress - Matthew McConaughey
Film Drama Actor - Gwyneth Paltrow
Drama Film - Meryl Streep

Németh Barna 2015.01.12. 02:08:12

Tavaly viccesebbek voltak. Nem rosszak, imádom őket, de tavaly jobb volt. Mármint Tina és Amy.

Vektor- 2015.01.12. 02:16:28

Annyira jellemző a HFPA-ra Froggatt díjazása. :D

Vektor- 2015.01.12. 02:28:32

Nem semmi, azt hittem, hogy a HFPA a "cool" HBO-sorozatot választja. Lehet, hogy Alison Tolman is nyer?

Balázs Weimann 2015.01.12. 02:41:03

A tévés díjak eddig igencsak meglepetések, bár annyira egyiket se bánom :)

Vektor- 2015.01.12. 02:45:14

Ok, mostantól akármit csinálhat a HFPA, én elégedett leszek. A Transparent díjazása az elmúlt évek egyik legjobb döntése a részükről.

Vektor- 2015.01.12. 02:50:13

Szegény Desplat idén is hoppon fog maradni. A Theory fogja nyerni a filmzene díjakat.

Vektor- 2015.01.12. 02:56:21

Nos, elvileg a két legnehezebben megtippelhető díjon túl vagyunk, és nekem eddig 3/3. Lehet, hogy idén eltalálom mind a 14-et? Ennyire kiszámíthatóak lennének a filmeknél? :D

Németh Barna 2015.01.12. 02:59:02

@Vektor-: A Fargo a crowd pleasure

Vektor- 2015.01.12. 03:08:20

@Vektor-: Hát ennyit erről.

A HFPA szereti a musicaleket, Amy Adams nyert tavaly, azt hittem, ez Blunté.

Vektor- 2015.01.12. 03:15:38

Annyira tudtam, hogy a How to Train Your Dragon 2 lesz az idei szezon Brave-je.

tumi 2015.01.12. 03:20:53

Patricia Arquette :)

Vektor- 2015.01.12. 03:31:32

Hoppá. A HFPA szereti a Birdmant.

tumi 2015.01.12. 03:32:09

Birdman kapta a legjobb forgatókönyv díját :)

Vektor- 2015.01.12. 03:44:36

Leviathan!!!

Ó, de örülnék, ha az AMPAS is így döntene.

Vektor- 2015.01.12. 04:46:51

Ezután fura, hogy nem adták a Andersonnak a forgatókönyv-díjat. Boyhood vs. Grand Budapest Hotel az Oscarért? :D

Vektor- 2015.01.12. 05:18:11

A Boyhood ezt megnyerte, szerencséjükre nincs egy King's Speech a mezőnyben. Bár azért egy kicsit elkezdek aggódni, ha a Theory jelölést kap a DGA-nál.

K. Kálmán 2015.01.12. 08:15:27

@Vektor-: Ami azért különösen bosszantó, mivel a Theory of Everything zenéje olyan, mintha Desplat adot volna leckéket Jóhanssonnak. Akkor már inkább illett volna a mestert díjazni, és nem a tanítványt, főleg mivel korántsem szárnyalja túl mesterét.

isvaen 2015.01.12. 08:31:23

fargo 2x: a legjobb dolog eddig ebben a díjszezonban.

TomPowell25 2015.01.12. 09:15:09

@K. Kálmán: na ja, ráadásul A Grand Budapest Hotel zenéje nem is kifejezetten az a tipikus Desplat mű, viszont a film és a zene is régen volt már, A mindenség elmélete pedig viszonylag új, ahogy Jóhansson is, és ez - az Oscaron különösen, de itt is - jó filmkompenzációs kategória tud lenni. Megjegyzem: még mindig jobb, ha egy Jóhansson nyer egy Desplat-val, vagy egy Zimmerrel szemben, mint hogy ez a Sanchez vigye a díjat az első dobleckéjével, vagy Reznorék, akik továbbra sem tanulták meg, hogy azért mert vannak bizonyos ötleteik, illendő lenne azokat a képekhez is igazítani.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.12. 11:19:22

Először is köszönöm Barnának, hogy tudósított: én magam túl öreg vagyok már ehhez a szarhoz (valószínűleg az Oscart is felvételről nézem majd :). A díjról: hányan is szavazzák meg? 80-an? 90-en? Köztük a mi csodálatos Anikónkkal? Tök jó show ez a Globes, és gyakran követi a trendeket, de ha nem (Fargo a True Detective helyett, Redmayne Cumberbatch helyett, Amy Adams bárki más helyett), akkor sem jelent semmit. Szerintem. Meg aztán ez az a banda, amely legjobb vígjták kategóriában jelölte Az utazót. Mondjuk, viccnek nem rossz.

Weide 2015.01.12. 11:39:35

@Zalaba_Ferenc: Engem személy szerint érdekelt a GG, függetlenül a tagok számától és összetételétől. A Fargó helyezésének kifejezettem örültem, hiába is zseniális a TD, megérdemelten nyert.

A tudósítást pedig én is köszönöm! :)

2015.01.12. 11:54:01

hát ahogy látom nem sok meglepetés...

isvaen 2015.01.12. 12:33:25

az AE facebook oldalán láttam ezt a coen-örül-képet. ezt hol lehet eredetben megtalálni?

Németh Barna 2015.01.12. 13:00:01

@isvaen: Megnézed a ceremóniát, és amikor eljön az a pillanat, nyomsz egy print screent :) Ott lesz az első húsz percben, a harmadik díj volt a Fargóé.

isvaen 2015.01.12. 13:07:32

de ott van egy #goldenglobes... Ahhhh...!!!! szóval neten néztétek! oh. hm... és vki ott ült, és random nyomta a printscreeneket? hm. betyáros.
pedig én már végignéztem az nbc, goldenglobes, imbd google-ben, de sehol semmi... na mindegy. ezt lementettem a többi mellé.
kösz a tippet.

Németh Barna 2015.01.12. 13:35:27

@isvaen: Az amerikai tévéadások majd mindegyikén van hashtag, hogy egységben legyenek a twitter-reakciók.

isvaen 2015.01.12. 14:18:11

@Németh Barna: hát, én ezekhez nem értek, meg öreg vagyok hozzá, de jó. örülök, hogy már ilyenek is vannak. és hogy ilyen fasza dologikat lehet kihalászni belőle. asszem, be is tolom háttérképnek :o)

isvean 2015.01.12. 20:49:59

@isvaen: na, csak megtaláltam az ominózus kép mozgó verzióját. hát, kevés közönyösebb, unottabb, flegmább filmrendezőt láttam életemben, mint joel coent. és ezért csodálom. (ahogy megvonja a szája szélét, gondolom kaja után, abban minden benne volt erről a cirkuszról.)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.15. 00:15:23

Heeej, de összecsapták a végét. Nem kellett volna hagyni, hogy a nagymenők ilyen sokat pofázzanak. :) Tina és Amy nekem is hiányozni fognak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása