aeon flux

ready for the action now, danger boy?

magyar filmek az ncore-on... legálisan. Németh Barna
2014. október 28. 16:52:00

Kategória: film 9 komment

Több mint 10 éves múlttal és 600.000-nél is több felhasználóval a háta mögött, Magyarország legnépszerűbb torrent oldala, az nCore Média egy új digitális forgalmazási platformot kínál a magyar filmek számára. Részletekért és a sajtóközleményért katt...

ncore.jpg

Az új nCore Média hirdetőkkel kívánja szponzoráltatni a szerződött partnerek filmjeit, és a filmeket rövid, film előtti reklámokkal ellátva kínálják az nCore közösségének. Mivel a tartalom az alkotók engedélyével kerül fel az oldalra, a film letöltése a felhasználók számára teljesen legális. A film létrehozóinak egyetlen kérése, hogy a film előtti reklámblokkot nézze meg a kedves néző, mert ezzel a stábot, az alkotókat támogatja.

A kezdeményezés ötletgazdája Novák Erik rendező, így az első ilyen módon elérhető film a Krez Film által gyártott és forgalmazott, Novák Erik rendezésében készült Fekete Leves lesz. Tehát a Fekete Levest Magyarországon először az alkotók maguk bocsájtják az internet teljes nyilvánossága elé szabadon nézhető módon, hogy elérjék azokat a 16 és 66 éves kor közötti nézőket is, akik nem jutottak el a moziba, de kíváncsiak a filmre.

“Mi azért gondoltunk erre a formára, mert tudtuk, hogy előbb-utóbb úgyis felkerül minden magyar film a torrent oldalakra. A kérdés az volt, hogy hogyan tudnánk ezt úgy megtenni, hogy a film készítői se járjanak rosszul. A válasz pedig megszületett a legális feltöltés formájában” - nyilatkozta Novák Erik, a film rendezője.

“Ha reálisan gondolkodunk, akkor tagadhatatlan, hogy gyakorlatilag manapság a torrent oldalokon keresztül nézik meg a legtöbb filmet. Ez a magyar filmek esetében is igaz – az a film amit 20.000-en néznek meg a mozikban, azt több mint 100.000-en töltik le. Ez nem csak annak köszönhető, hogy “ingyen” van. Ez még mindig a leggyorsabb és legkényelmesebb fogyasztási mód Magyaroszágon. Úgy gondoltuk, hogy inkább ideje alkalmazkodni a valósághoz, mint arra várni, hogy az emberek hirtelen megváltoztassák a fogyasztási szokásaikat” - magyarázta Kresmery Dániel, a Fekete Leves producere.

Az új modell két ok miatt lehet kimondottan vonzó a reklámozók számára. Elsőként azért, mert egy értékes és máshogy nehezen elérhető célcsoportot tudnak közvetlenül elérni. Az nCore felhasználóinak 73%-a 18-34 éves, 74%-uk férfi. 90%-uk néz legalább heti egyszer filmet, 62%-uk többször hetente. Az nCore fogyasztóinak csak 8%-a értesül új filmekről újságokból, 17%-a a mozikból, míg 30% közvetlenül az nCore-ról.

A szponzorált torrent ezenfelül azért vonzó a reklámozók számára, mert az nCore garantálja, hogy a letöltéseket követik, és a reklámozó számára pontos, mérhető adatokat küldenek, természetesen a felhasználók teljes anonimitásának megőrzése mellett. Arra is van lehetőség, hogy utána felvegyék a kapcsolatot a film fogyasztójával, amennyiben azt a fogyasztó engedélyezi vagy kéri.

Az új modellben az nCore aktívan fogja irányítani az nCore Média portfoliójából felkerülő filmeket. Az előválogatott, jó filmeket külön fogja ajánlani közösségének, promótálja saját közösségi média csatornáin keresztül, biztosítja a feltöltések minőséget, illetve az esetlegesen felkerülő “nem hivatalos” verziókat azonnal leszedi az oldalról. Például ha valaki feltölt a filmből egy másik, reklám nélküli, vagy rossz minőségű verziót, azt azonnal letiltják a rendszerből.

“Az nCore Média azért jön létre, hogy ezt a modellt, amit kidolgoztunk a Fekete Levesre, elérhetővé tegyük az összes magyar film számára. Mivel ma az átlag magyar film szinte semmilyen bevételt nem realizál az online forgalmazásból, bízunk benne, hogy ezzel a modellel úgy segíthetjük a filmeseket, hogy a felhasználók igényei ne csorbuljanak és korábban juthassanak el hozzájuk a minőségi hazai produkciók” - mondta Szentgyörgyi Dávid, az nCore Media egyik alapítója .

Az nCore Média már elkezdte összeállítani az első 20 magyar filmből álló portfóliót, amit jövőre tervez bemutatni a közösségnek és a reklámozóknak. Számos gyártócéggel és jogtulajdonossal folynak a tárgyalások, elsőre nagyon pozitívak a visszajelzések. Számos filmmel már szóban megállapodott az nCore Média, közülük Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid filmjére már a szerződést is aláírták múlt héten.

Címkék

magyarfilm filmhir magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr876841243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.28. 17:09:42

Kemény öt évvel ezelőtt volt egy ugyanilyen akciója a Budapest Filmnek, illetve az azóta megboldogult filmklik.hu-nak:
aeonflux.blog.hu/2009/06/19/nezz_ingyen_filmeket
Nem haraptak rá a reklámozók, pedig állítólag igen sokan nézték meg a felkínált filmeket. Oké, az nCore sokkal nagyobb körben ismert platform, de vajh lesz-e olyan komoly és fizetőképes szponzor, amely egy filmkalóz-szervezet felületén hirdet majd (a "végy olcsón mobilt" hirdetőkön túl)?

bfrenk 2014.10.28. 17:10:22

Ez egy jó ötlet. Mondjuk a premier után 4 héttel már kint is lenne a film, reklámokkal együtt. Tovább úgy sem érdemes várni. Aki nem bírja, elmegy moziba, aztán meg letölti. Vagy egy bevételi forrás, vagy kettő.
Annál, hogy a kilopott kalózverziók kiszivárognak, szerintem ezerszer jobb. És ezt megcsinálni a halivúdi produkciókkal is. Ez a jövő szerintem. Kár a múltban élni, nyitni kell az újdonságok felé. Én támogatom.

kaamir 2014.10.28. 17:46:09

Kb. 5 éve mondom, h minden stúdiónak / forgalmazónak saját torrent oldalt kéne üzemeltetnie. Hagyták, h mások csinálják meg azt, amit nekik kellett volna, ők meg leragadtak a pattintott kőkorszakban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.28. 18:39:56

@Zalaba_Ferenc: Nekem a nagy kérdés inkább az elsőnek megpendített, hogy remélhető-e abból valami életképes bevétel, hogy egy reklámot lenyomnak a film előtt. (Valószínűleg a 0-nál mindenképpen több, de nem mindegy, hogy ez reális alternatíva-e olyan alkotásoknál is, amelyekre mutatkozna komolyabb fizetőképes kereslet.)

Atkakukac1989 2014.10.28. 19:01:55

@danialves: Ugyanez jutott eszembe nekem is, hogy előzetesen hogyan tudják felmérni a film producerei, hogy mennyire fog vajon fogyni a film dvd-n vagy tegyük fel egyből az ncore-ra. (Most tekintsünk el attól, hogy nem fogy annyira jól a fizikai adathordozó, mint mondjuk 5 éve).

Egyébként az ötlet nem rossz, magyar alkotások esetében meg aztán pláne nem. Mivel eddig is elérhetőek voltak és még így sem nagyon nézték őket. Ha most kapnak egy kis hírverést/támogatottságot a hirdetőktől, hátha rákap a nép.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.10.28. 19:12:21

@Atkakukac1989: Magyar filmekkel kapcsolatban szerintem ez nagyjából egyértelmű, mert amit nem néznek meg még moziban sem 5000-nél többen, ott sok dvd-bevételt sem remélhetnek. Én már kicsit előreszaladtam, hogy mondjuk egy GotG vagy egy TF4 esetében is működne-e ez.

maximum1 2014.10.28. 19:15:24

Biztos lesz fent reklámmentes verzió is. :-)

Atkakukac1989 2014.10.28. 19:23:03

@danialves: Hmm, úgy már érdekesebb a dolog. Én azonban még a régi rendszer gyermeke vagyok, tehát amit nagyon szeretek, azt örülök, ha fizikailag is a gyűjteményemben tudhatom. Így, ha mondjuk egy általad említett TF4 vagy GotG elérhető még lemez, én inkább arra szavazok. Persze ez pénztárca kérdése is, de a kedvenceinél igyekszik az ember.

clive. 2014.10.29. 11:38:50

Szerintem jó ötlet. Ahogy Atkakukaz1989 írja: ha tetszik valami én továbbra is megveszem DVD-n, (ha feltudják kelteni az érdeklődésem a trailerre, az előzetes hírekkel moziban is megnézném... már ha lenne mozi...) a torrenten legalább megtudom nézni, és eltudom dönteni, hogy megéri-e a megvenni. Én évekkel ezelőtt is mondtam már, hogy a torrent lehetne a filmek legjobb reklámja, ha a stúdiók megtanulnák használni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása