aeon flux

ready for the action now, danger boy?

the expendables - a feláldozhatók 3.: a magyar szinkron Takács Máté
2014. augusztus 24. 10:32:00

Kategória: film 7 komment

A The Expendables - A feláldozhatók az általa megidézett korszakban könnyen lehet, hogy feliratosan futott volna a magyar mozikban, mindazonáltal szinkronizáltsága külön érdekességként jelentkezett, és szerencsére ennek teljes tudatában jártak el a magyar változat készítői. A második résszel sem volt ez másként, és most itt a harmadik, melyben újabb, szinkronügyileg is jeles színészek csatlakoznak. Nem nyert mindenki, de ilyen terebélyes gárdát nehéz kordában tartani...

expendables_3.png

visszatérők

  • Sylvester Stallone – Gáti Oszkár
  • Jason Statham – Epres Attila
  • Jet Li – Görög László
  • Dolph Lundgren – Jakab Csaba
  • Randy Couture – Berzsenyi Zoltán
  • Terry Crews – Galambos Péter
  • Arnold Schwarzenegger – Reviczky Gábor


újak

  • Mel Gibson – Sörös Sándor. Nem hogy bocsánatos, hanem üdvözölt bűn, hogy a szinkronrendező figyelmen kívül hagyta a tényt, hogy az előző részben Sörös Sándor már részt vett, de abban csak Norrist szinkronizálta, akinek nem volt túl nagy szerepe. De ha az lett volna, Gibson amúgy is felülír bárkit, ha Sörös Sándorról van szó.
  • Antonio Banderas – Széles László. Stallone Bérgyilkosokbeli partnerének nem csak ottani alakítása, de magyar hangja is emlékezetes volt, de most kivételesen spóroljuk meg a siránkozást Selmeczi Roland hiánya felett, és örüljünk, hogy Széles László lett a befutó, mert akiket az utóbbi időkben Banderasra kényszerítettek, hát az... inkább homályosuljon.
  • Wesley Snipes – Kálid Artúr. Itt viszont nincs mit mentegetni: Csuja Imre közreműködése komoly jelentőséggel bírt volna, hiszen Snipes-t a '90-es évek jó pár közkedvelt akciófilmjében ő szólaltatta meg, így a Stallonéval közösen forgatott A pusztítóban, a Gyilkos napban és a Pénzvonatban is. Kálid Artúr mindig jó, ezt mindig elmondjuk, de ez most nagy melléfogás (ami persze kényszerű is lehetett).
  • Harrison Ford – Csernák János. Legközelebbre pályázatot hirdetünk ki az ide szóló kommentárra.
  • Kelsey Grammer – Máté Gábor. Ez egy nyerő ötlet volt, de amúgy könnyen eszébe juthat az embernek Máté Gábor Grammer filmbeli fizimiskája láttán.
  • Robert Davi – Varga Tamás. Davi majdnem olyan menő rosszarc, mint az első részben látott Eric Roberts, és amúgy nem ez az első alkalom, hogy Varga Tamás tolmácsolja nekünk.
  • Kellan Lutz – Papp Dániel.
  • Ronda Rousey – Peller Anna.
  • Victor Ortiz – Varga Rókus.
  • Glen Powell – Horváth Illés.
  • Ivan Kosztagyinov  – Horváth Gergely.


a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Gáspár Bence
hangmérnök: Farkas László
vágó: Orosz Dávid
gyártásvezető: Boskó Andrea
szinkronrendező: Kosztola Tibor
főcím: Welker Gábor

A szinkront a Pannonia Sound Systems Kft. készítette. Forgalmazza a ProVideo.

expendables_3_hun_poszter.png

Címkék

szinkron the expendables provideo epres attila peller anna reviczky gabor galambos peter kalid artur csernak janos görög laszlo welker gabor sörös sandor mate gabor szeles laszlo gati oszkar papp daniel kosztola tibor varga rokus jakab csaba berzsenyi zoltan varga tamas gaspar bence

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr626630505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2014.08.24. 12:48:52

nekem is csak a Kálid és Snipes párositás bassza a csörömet!
Olyan jó állt neki Csuja!föleg a pusztitóban!

iopi 2014.08.24. 15:12:00

Ahoz, hogy hibátlan szinkronról vagy az év szinkronjáról beszélhessünk valóban csak Csuja Imre hiányzik. Az iszdb-n volt egy komment miszerint a forgalmazó valamiért nem akarta Csuját. Mivel a korai trailerekben is Kálid volt és Csuja többször is szinkronizált már idén, így lehet ebben valami. Sajnálatos, mert a nézők 90% a Csuját választaná (már akit êrdekel a téma). 2 rész után megszakadt a hibátlan szereposztási széria. :(

Ficus Cucis 2014.08.24. 15:56:22

a Bérgyilkosokat valamikor újra kellene néznem, semmi nem maradt meg belőle, csak az, hogy Selmeczi milyen fenomenális volt benne...

m.martin91 2014.08.24. 17:38:11

@iopi: Szerintem már a második sem volt hibátlan, csak az első. Liam Hemsworth hangját elrontották, Papp Dániel öreg volt hozzá, az Éhezők Viadalás hangja kellett volna, Fehér Tibor. Ráadásul Papp Dániel ebben a részben is benne van...

Csaba Turbucz 2014.08.24. 17:42:32

@Ficus Cucis: Tényleg az volt benne!Örömteli,hogy mennyit tudott dobni a játékán!meg amúgy is,jó kis film!

iopi 2014.08.24. 20:15:37

@m.martin91:
Az igazság az, hogy az érdeklődési köröm mind három film esetében kimerül az örgegfiúkon. :)
Norrishoz Sörös határeset volt szerintem. Ott pl. én Gáspár Sándort választottam volna neki, aki még oldschoolabb lett volna :)

Csuja helyett a folyamatossan néger színészekhez használt Kálidot (aki mindösszesen 2-szer volt eddig csupán hangja Snipesnak)választani hatalmas pazarlás.

Mihály Pápai 2014.09.26. 16:17:04

Még nem láttam de biztos oké

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása