aeon flux

ready for the action now, danger boy?

készek vagytok egy új indiana jones-filmre? Zalaba_Ferenc
2014. március 26. 08:20:00

Kategória: film 26 komment

Átfogalmazom: készen áll a világ egy új Indiana Jones-filmre? Mi több, készen áll a világ egy olyan Indiana Jones-franchise-ra, melyben a régészprofesszor gúnyáját időről időre új színész töltené meg, a'la James Bond? A jókora pletykákkal labdázó, ám félelmetesen gyakran betaláló Latino Review szerint a Lucasfilm felvásárlásával együtt az Indiana Jones-filmek jogait is bezsákoló Disney pontosan erre készül. Mi több, már jelöltjük is van az első filmre.

Szóval hiába is mondta azt a 72. életévét taposó Harrison Ford, hogy simán benne lenne az Indy 5-ben, ha a film jogaival rendelkező egeres cég másban gondolkodik? Lehet blaszfémiát kiáltani, hisz jelenleg tényleg elég nehéz lenne elképzelni, ki tudná úgy csattogtatni az ostort és kapaszkodni a kalapba, mint Ford, de ha belegondolunk, valami hasonlót élhettek át anno James Bond rajongói is, mikor előbb a gyorsan kiutált George Lazenby, aztán Roger Moore vette át a szerepből félig kiöregedett, arra félig ráunt Sean Connery-től a Walther PPK-t: végül készült néhány jó film, és onnantól kezdve egyre kevesebbeket érdekelte, hogy épp ki mondja be az ikonikus nevet, és ha teszem azt, a Disney új Indy-jével egy remek - a Kristálykoponyánál játszi szerrel jobb - filmet hozna tető alá, amely ráadásul magán hordozza az Indiana Jones-filmek báját, akkor onnantól kezdve nem számítana, ki hajtja fel a kincseket és nyomja le a nácikat.

Nos, a Latino Review egy ilyen lehetőség casting listájának élére Bradley Coopert vizionálja, aki talán van elég sármos és szellemes, izmos és szőrös, hogy beállhasson a sorba, és ha engem kérdeztek, akkor ez nem is olyan nagyon elszállt ötlet, csak szokni kell. Mi több, az anno Indy 4-gyel is foglalkozó Frank Darabont állítólag már le is szállított egy ötletet egy esetlegesen új Indy-filmhez.

Neked mi a véleményed erről az eshetőségről, és ha kizárjuk Harrisont a képletből, akkor kit tudnál elképzelni Indiana Jones bőrében?

bradleycooper620.jpgA hölgyek benne lennének.

Címkék

harrison ford indiana jones casting pletykarovat frank darabont bradley cooper

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr245879336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.26. 08:33:41

először meg kéne nézni az utolsót a sájlebufost.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.03.26. 08:47:00

Cooper nem is lenne olyan rossz. Persze szentségtörés, meg minden, de ha jó lesz a film (az első és a harmadik színvonalát hozná), elfelejtenék a forgatás idejére, hogy létezik CGI, akkor kifejezetten örülnék.

Hozzáteszem, az Indiana Jones sztorik szerintem a 30-as, 40-es években működnek igazán, a James Bond meg ugye mindig halad a korral...

MasterTom 2014.03.26. 08:47:33

Bradley Cooper tökéletes a szerepre. Csinálják meg, én benne vagyok, meg a pénzem is! :)

MasterTom 2014.03.26. 08:48:46

Mondjuk Cooper jellemében nekem inkább Nathan Drake, mintsem Indiana Jones, de hát annyi baj legyen.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.26. 08:50:39

@lisztes: Kitűnő meglátás! Ez ugyanis azért rendesen behatárolja a figurát, hogy mire kapható, ugyanakkor én bírtam a hidegháborús kirándulást is, csak a sztori lehetett volna izmosabb...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.26. 08:52:02

@MasterTom: Drake-nek ott van Fillion. Legalábbis a rajongók fejében. Kár, hogy épp holnap tölti be a 43-at, és még nagyobb kár, hogy elég rendesen elengedte magát.

MasterTom 2014.03.26. 08:57:21

@Zalaba_Ferenc: Igen, tudom, hogy a karaktert is róla mintázták, de ő már sajnos nem lesz Drake... Marky Mark meg szerintem ne legyen. :) Ha Cooper mégsem tudja megcsípni az Indiana Jones főszerepet, akkor talán így átnyargalhat az Uncharted világába. Csak aztán nehogy úgy járjunk, mint pl. a fehér házas vagy a Hercules filmekkel, hogy jönnek fél év eltéréssel. :)
De ha Cooper tényleg Indi lesz, azért remélem tiszteletből berakják cameo szerepre a jó öreg Fordot, ez a minimum.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.03.26. 09:16:10

Fassbender!
Ha már Bond úgyse lesz már

ilovebubbles 2014.03.26. 09:19:27

Indiana apján játszhatná Ford. Bár ez sok ember össze zavarna, hogy akkor most mi van, de úhhhh... ez így nagyon jó lenne.

Kovács Erzsébet 2014.03.26. 09:20:24

Harrison Ford tán egy féléve félig viccelt azzal egy talkshow-ban, hogy már van olyan "vén szivar", hogy ne legyen szükség Connery-re. Már akkor az járt a fejemben, hogy talán ez lenne az egyetlen értelmes megoldás, ha az öreg olyan kétségbeesetten szeretne visszatérni a szerepbe. Bond szerintem nem jó analógia: a hangsúlyozottan hétköznapi neve (Fleming mondja, nem én) ugyanolyan sorozatgyártott állami bérgyilkosra céloz, mint a kódszáma. Bárki lehet Bond, akit a brit titkosszolgálat abba a formába önt, gyúr, présel. Indy viszont egyéniség, excentrikus felfedező (Fawcett!), belőle csak egy van.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.26. 09:22:46

@Kovács Erzsébet: Ez is igaz, de Connery anno teljesen magáévá tette a szerepet, mint ahogy utána a legtöbb követő is: mindegyiknek megvan a maga egyénisége, stílusa, atmoszférája. Ha lesz új Indy, akkor abban nem Fordot kell keresni, hanem a karaktert.

Kovács Erzsébet 2014.03.26. 09:27:56

Ja, és persze ha végre-valahára elkezdik a Lost City of Z forgatását, akkor mindenképpen lesz egy új, nem hivatalos Indiana Jones-film. Bár én személy szerint most kicsit nehezen tudom elképzelni Benedict Cumberbatchet Fawcett ezredes, illetve Robert Pattinsont a fia(!) szerepében...

Kovács Erzsébet 2014.03.26. 09:36:43

@Zalaba_Ferenc: Az ilyen színészváltások mindig jó adag suspension of disbelief-et követelnek meg a nézőtől. A Doctor Who-ban ezt ügyesen megoldották a regenerációval. Bond esetében egyetlen kikacsintást kivéve nem beszélnek róla, de legalábbis az én fejemben az a kánon, amit az előbb írtam. A Bourne-oknál szerencsére nem is bajlódtak a kérdéssel, csináltak egy párhuzamos karaktert. Az új Star Trekeknél szintén. Szerintem ide se ártana valami okos trükk.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2014.03.26. 10:32:43

Akkor az a "félelmetesen gyakran betaláló" nem csak irónia akart lenni? :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.26. 11:23:32

@danialves: azt mondod tegyek úgy, mintha az el se készült volna és ne pótoljam?!

drazsika 2014.03.26. 13:42:41

Szerintem a tökéletes Indiana Jones történet megszületett már, az Uncharted 2 ordít a megfilmesítésért. Bradley Cooper pedig jó választás lehet, de szerintem Chris Pine lenne tökéletes. Megvan benne minden ami kell a szerephez - persze lehet hogy Cooperben is, de o meg nem bizonyitotta.

ergerberger 2014.03.26. 14:55:10

Frank Darabont?!
Az nem a Csupasz pisztolyban volt?

Vagy az Frank Drebin volt?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.26. 15:00:06

@ergerberger: Valami kis jelentéktelen filmrendező. Erről a filmjéről szerintem alig hallottak:
www.imdb.com/title/tt0111161/combined

Deepblue Noir (törölt) 2014.03.26. 18:12:34

@doggfather:

könnyed szórakozásnak jó. nem rosszabb, mint számos agyondícsért blockbuster

batboy 2014.03.27. 01:18:28

olvastam Frank Darabont Kingdom of the Crystal Skull forgatókönyvét és nagyon remélem hogy azért valaki ott lesz még mellette.

K. Kálmán 2014.03.27. 08:59:49

Mivel én az a generáció vagyok, aki még kiskamaszként moziban látta az első Indy-filmeket, biztos, hogy Ford hiányozni fog. Ugyanakkor a figurában van annyi, hogy még jónéhány klassz sztorit elbírjon, így nem is volt kétséges, hogy a Disney nem hagyja majd pihenni a karaktert.

Szerintem Cooper nem rossz ötlet, kíváncsi lennék, mit tudna kihozni Indyből. Ha évekkel korábban jut eszükbe az ötlet, Dennis Quaid-et tudtam volna még elképzelni Indy bőrében, már csak azért is, mert van valami hasonlóság közte és a fiatal Ford között.

Ha a színész meglesz, már csak arra leszek kíváncsi, vajon Spielberg is visszatér-e. Mert azt, hogy az Indiana Jones-filmek olyanok, amilyenek, legnagyobbrészt neki köszönhetjük. És mivel az utolsó nem volt épp a sorozat csúcsa, jó lenne, ha Spielberg is megmutathatná: tud még olyan Indy-filmet rendezni, ami idővel klasszikussá nemesedhet, mint a sorozat korábbi részei. Én örülnék neki.

Gunner 2014.03.27. 12:34:24

Óriási rajongója vagyok mind a négy filmnek, így én azt mondom, hogy rohadtul felejtse el a Disney a rebootot. Semmi bajom Bradley Cooperrel, nagyon tehetséges színész, de sosem tudná ezt a figurát úgy életre kelteni, mint Harrison Ford.

A James Bondos hasonlat szerintem azért nem állja meg a helyét, mert ott már volt egy írott alapanyag, így az többféleképpen is értelmezhető, adaptálható, míg Indyt a mozivásznon találták ki, ott mutatkozott be, ezért erősebben is kötődik a karakter az őt megformáló színészhez.

Őszintén szólva senki mást nem tudnék már elképzelni a szerepben és alapvetően is nekem az az Indiana Jones, amit Spielberg, Lucas, Ford és Williams közösen hoz össze.

batboy 2014.03.27. 12:39:56

@K. Kálmán: Dennis Quaid régebben nekem is esélyes jelölt volt, akár Indy "elveszett" villain fivérét is játszhatta volna :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása