aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkron plusz: ron burgundy - a legenda folytatódik Takács Máté
2014. március 25. 19:08:00

Kategória: film 3 komment

Mivel a híres Ron Burgundy nagyon a szívünk csücske (vagyis hát egyeseknek közülünk), képesek vagyunk félig-meddig új rovatokat is elindítani a kedvéért. A csak DVD-megjelenéshez készülő szinkronokról is meg fogunk emlékezni időnként, amik azért is jók, mert egyáltalán nem kell őket választani megtekintéskor. A Ron Burgundy: A legenda folytatódik azonban olyan színészgárdát mozgat meg, akikbe érdemes lesz belehallgatni magyarul is úgy az harmadik-negyedik nézéskor...

Anchorman-2-Teaser.png

Will Ferrell – Kautzky Armand. Ha már Ferrell legjellegzetesebb figurájáról van szó, jó dolog, hogy a hozzá társuló szinkronhang elüt a megszokottól. Kautzky Armand hangjával ugyanis magyarul is classy tud maradni a híres.

Paul Rudd – Stohl András. Változás! Valami közbejöhetett, hogy nem az első részben (meg Ruddnál még jó párszor) hallott Széles Tamás állt a mikrofon mögé, de szerencsére a csere nem rossz.

Steve Carell – Kassai Károly. Mást el se tudnánk képzelni Carell számára. Nem is kell.

David Koechner – Besenczi Árpád. Változás! Az első részben még Csuja Imrét hallhattuk, ám a módosulás ezúttal sem okozhat túl nagy fennakadást azoknak, akik szinkronizáltan (is) látták a 2004-es filmet.

Christina Appegate – Ábel Anita. Tíz éve még aktívabb volt Ábel Anita szinkron-ügyben, olyannyira, hogy Applegate-et egy másik csak DVD-s komédiában, a Túlélni a karácsonytban is magyarította.

Fred Willard – Várkonyi András. Változás! Forgács Gábor helyett most Várkonyi "Vili bácsi" András jut szóhoz. Igaz, hogy sok a másítás, de egyik sem alább való, és ez dicséretes.

továbbá:
Dylan Baker – Epres Attila. Őt nem lehet kihagyni sehonnan sem.
Jim Carrey – Kerekes József. Még jó, hogy nem ő lett Ferrell az első részben!
Marion Cotillard – Orosz Helga. A Taxi-sorozattal való berobbanása óta ő szinkronizálta a legtöbbször.
Kirsten Dunst – Vadász Bea. A Pókember-trilógiával erőteljesen megalapozott páros.
Tina Fey – Kisfalvi Krisztina. A stúdió (30 Rock) című sorozatot magyarul nézők sem maradnak hoppon.
Harrison Ford – Csernák János. Az egész szinkronból csak ennek kellett stimmelnie, és már jó.
Greg Kinnear – Csankó Zoltán. Legutóbb (Pompeji), sőt legtöbbször sajnálkozok szegény Csankó Zoltán miatt, de most azért helyén van.
James Marsden – Miller Zoltán. Rékasi már biztos akkor sem férhetett volna bele a keretbe, ahol eszükbe jut.
Liam Neeson – Jakab Csaba. Csernák foglalt volt, de Kovács Istvánt megkörnyékezhették volna. Az Ismeretlen férfiből derenghet Jakab.
Amy Poehler – Román Judit. A Városfejlesztési osztály (Parks & Recreation) című sorozatot magyarul nézők viszont hoppon maradtak (abban Zakariás Éva működik közre briliáns módon).
Will Smith – Kálid Artúr. No komment.
Vince Vaughn – Bozsó Péter. Ahogy az első részben is.
Kristen Wiig – Major Melinda. A Koszorúslányok Kéri Kittyje lett volna a tippünk, de nem vagyunk telhetetlenek.

valamint:
Darlene French – Némedi Mari
Meagan Good – Kiss Virág
Bill Kurtis – Kőszegi Ákos
Judah Nelson – Pál Dániel
Kanye West – Papp Dániel
L. Warren Young – Dézsy Szabó Gábor

további magyar hangok:
Bolla Róbert, Bor Márton, Szórádi Erika, Turi Bálint, Vida Sári, Zelei Dániel.

bd_anchorman2.jpg

Címkék

harrison ford szinkron will smith stohl andras jim carrey vince vaughn will ferrell liam neeson abel anita varkonyi andras greg kinnear paul rudd tina fey james marsden miller zoltan kautzky armand steve carell marion cottilard amy poehler kristen wiig epres attila anchorman besenczi arpad kerekes jozsef nemedi mari csernak janos kassai karoly csanko zoltan köszegi akos vadasz bea bozso peter jakab csaba major melinda kiss virag kisfalvi krisztina orosz helga szinkron dvd roman judit

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr395878858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2014.03.25. 19:42:56

Szerintem komoly hibák vannak ebben a szinkronban. Kautzky Armand eleve rossz választás volt, én lecseréltem volna. Széles Tamás valószínűleg nem érhetett rá, csakúgy mint Csuja Imre. Ettől függetlenül itt minőségiek a cserék. James Marsden, Liam Neeson és Vince Vaughn magyar hangjai sem jók. Rékasi Károly, Kovács István és Haás Vander Péter kellettek volna.

theus 2014.03.25. 21:59:01

A világ egyik legrosszabb filmje.
Nem értem, hogy tetszhet bárkinek is és mért készült folytatás ehhez a hulladékhoz.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.26. 07:45:47

@theus: És visszaállt a világ rendje. :)

Amúgy ehhez a figurához szerintem nagyon is illik Armand, nem mintha megfordulna a fejemben, hogy szinkronnal nézzem meg a filmet - harmadszorra, negyedszerre, sokadszorra...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása