aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a provideo 2014-es kínálata Takács Máté
2013. november 14. 13:29:00

Kategória: film 2 komment

Hazánk legnagyobb független filmes forgalmazója, a ProVideo dolgai jól alakulnak idén, amikor is alaposan megszaladt a bemutatott filmjeik mennyisége. Az év végén 28 filmet számlál majd a mutató, ami azon felül, hogy kétszerese a 2012-esnek, az idei esztendő harmadik legszorgalmasabb disztribútorává teszi a céget. A zötykölődős évkezdet után megjöttek a sikerek is, toronymagasan a Szemfényvesztőkkel, de nagyon jól ment a Hajsza a győzelemért vagy a most is éppen szakító Szupercella és Last Vegas. Ezek után aligha csoda, hogy jövőre is szép számmal érkeznek a legkülönbözőbb produkciók, sok-sok világpremierrel. Mi most sorra is vesszük őket.

provideo_2014.jpg


12 év rabszolgaság (12 Years a Slave)
tervezett magyarországi premier: 2014. január 2.
amerikai premier: 2013. október 18.
Már nem újkeletű hír, hogy a díjszezon éllovasának számító történelmi drámával nyithatjuk az évet. Nehéz eset lesz nálunk ez a film, de ha csakugyan sorra gyűjti majd az elismeréseket, akkor tisztességes kört futhat.

Herkules: Legenda születik (Hercules: The Legend Begins)
tervezett magyarországi premier: 2014. január 30.
amerikai premier: 2014. február 7.
Tavaly a Fehér Házból duplázhattunk, idén Herkules kalandjaiból lesz repeta. Most is a ProVideo hozza az elsőt és a papíron szerényebb esélyűt, de a 70 millió dolláros költségvetés és a térhatás kihangsúlyozásával a magyarok akár a 2011-es Halhatatlanok nyomába is küldhetik a filmet (98 ezer néző). A címszerepben az említett filmben is megfordult Kellan Lutz, a rendező székben Renny Harlin (Halálhegy: A Gyatlov-rejtély, Rémálom az Elm utcában 4.).

Pompeji (Pompeii)
tervezett magyarországi premier: 2014. február 20.
amerikai premier: 2014. február 21.
A már szinkronizált előzetessel is rendelkező Pompeji ugyancsak az ókorba repít vissza, de hogy mennyire lesz fantasy, az egyelőre kérdéses. Az, hogy a forgatókönyvet a Gosford Parkért Oscart nyert Julian Fellowes és a Mindörökké Batman ötletgazda-párosa közösen jegyzi, a rendezői posztot pedig Paul W.S. Anderson tölti be, nem garancia a történelmi hűségre, na de kit érdekel ez, ha 100 millió dollár értékben dúsítják fel a valóságot, térhatásban? A főbb szerepekben Kit Harington, Emily Browning, Carrie-Anne Moss, Jared Harris, Adewale Akinnuoye-Agbaje és Kiefer Sutherland

Non-stop (Non-Stop)
tervezett magyarországi premier: 2014. február 27.
amerikai premier: 2014. február 28.
Liam Neeson mellől ezúttal egy egész repülőgépet rabolnak el, de nem rest fegyvert ragadni a légimarsall szerepében a Viasztestek és az Ismeretlen férfi direktorának kezei alatt.

Need for Speed (Need for Speed)
tervezett magyarországi premier: 2014. március 13.
amerikai premier: 2014. március 14.
A Kényszerleszállás Oscar-jelölt írója és fivére, illetve a Sorsügynökség rendezője variálta filmmé az Electronic Arts népszerű videojátékát, a kormányhoz pedig az Act of Valor kaszkadőrködő direktora ült. Száguldás, Porsche és szerelem is biztosan lesz benne, de magyar alcím nem várható; úgy tűnik, van olyan jó név az NFS, mint a Mortal Kombat vagy a Doom, ezért nincs szüksége mankóra (olyasmire, minthogy Egyszemélyes háború, A bérgyilkos, A halott város, Az űrkommandó vagy Harc a végsőkig). Miért, nem hangzana jól, hogy Sebességmánia?

A beavatott (Divergent)
tervezett magyarországi premier: 2014. március 20.
amerikai premier: 2014. március 21.
Újabb ifjúsági regény megelevenedését karolta fel a forgalmazó, s az eredeti mű megjelenésekor 22 esztendős szerzőnő tollából származó A beavatott szerencsére sokkal jobban hajaz Az éhezők viadalára, mint az Alkonyatra. Lehet tehát bizakodni abban, hogy Neil Burger (A mágus, Csúcshatás) a kellő módon vezényeli le a mozgóképes verziót. Az adaptációt Vanessa Taylor (Trónok harca, Amit még mindig tudni akarsz a szexről) és Evan Daugherty (Hófehér és a vadász, Gyilkos szezon) végzi, a főszerepben pedig az Utódok sztárja, Shailene Woodley.

Grace of Monaco
tervezett magyarországi premier: 2014. április 3.
amerikai premier: 2014. március 14.
Idénről csúszott a következő évre a Grace Kelly monacói hercegnőről szóló életrajzi film (de talán van, aki színésznőként ismeri), melyben Nicole Kidman alakítja a címszerepet. Hogy mi történik akkor, mikor egy kívülálló nemzet direktora nyúl uralkodói biográfiákoz, azt idén már megtapasztalhattuk Oliver Hirschbiegel és a Diana esetéből, de Olivier Dahan már rendezett valós alakot megformáló színésznőt úgy, hogy az Oscart érjen (nevezetesen Marion Cotillard-t). No persze, ő a felelős a Bíbor folyók 2: Az apokalipszis angyalaiért is...

grace_of_monaco_still.jpg
Transcendence
tervezett magyarországi premier: 2014. április 24.
amerikai premier: 2014. április 25.
A Christopher Nolan filmjein végzett munkájáért rendre Oscarra jelölt Wally Pfister rendezői bemutatkozását jelenti ez a sci-fi, amelyben a komputerek túltesznek az emberi agy képességein. Remélhetőleg az élmény egybevág majd a címmel. A szereplők között ott van Johnny Depp, RooneyKate Mara, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Cillian Murphy, Paul Bettany és Cole Hauser is.

Before I Go to Sleep
tervezett magyarországi premier: 2014 tavasza
amerikai premier: 2014
A Felejtés, a Megérzés és még jó pár hasonszűrú thriller alapos keverékének tűnik ez a regényadaptáció, melyben Nicole Kidman ébred úgy minden reggel, hogy nem emlékszik semmire egy traumatikus baleset következtében. Az író-rendező Rowan Joffe korábban a 28 héttel később és Az amerikai szkriptjéért felelt.

The Expendables - A feláldozhatók 3. (The Expendables 3)
tervezett magyarországi premier: 2014. augusztus 21.
amerikai premier: 2014. augusztus 15.
A világpremier státust továbbra sem sikerül elérnie Stallone bandájának, de ez már a második részt sem akadályozta a kiadós sikerré válásban. Biztosra vehető, hogy Mel Gibson (Sörös Sándor? bár Chucknak is ő volt...), Harrison Ford (Csernák János?), Wesley Snipes (Csuja Imre?) és Antonio Banderas (?) elegendő adalék lesz az eddigi keménylegények mellé.

The Hundred-Foot Journey
tervezett magyarországi premier: 2014 nyara
amerikai premier: 2014 augusztus 8.
Lasse Hallström a Csokoládé után ismét ínyenckedik ezzel a könyvadaptációval, melyben egy indiai család Franciaországba költözik, s éttermet nyit egy olyan helyen, ahol szemközt egy Michelin-csillagos resztórant működik. A főszerepben sok indiai és Helen Mirren.

Solace
tervezett magyarországi premier: 2014 nyara
amerikai premier: 2014
Az, hogy egy médium társul egy FBI-ügynökkel egy sorozatgyilkos kézre kerítése érdekében, ismerős sztori lehet, s nem csak azoknak, akik látták idén A hipnotizőrt a fentebb említett Lasse Hallströmtől, hanem a Hetedik keménymag rajongóinak is, ugyanis eredetileg a kultikus 1995-ös krimi folytatásának szánták "Ei8ht" címen. A főszerepeket Colin Farrell és Anthony Hopkins alakítják.

Squirrels to the Nuts
tervezett magyarországi premier: 2014 nyara
amerikai premier: 2014
Nem más, mint Peter Bogdanovich (Az utolsó mozielőadás, Papírhold) visszatérését jelenti ez a vígjáték, hiszen az Oscar-jelölt direktor a 2001-es Pénzeszsák óta nem prezentált semmit a vásznon. A Squirrels to the Nuts egy nős Broadway-rendező története, aki beleszeret egy prostituáltból lett színésznőbe, ezért igyekszik egyengetni a karrierjét. Benne van Jennifer Aniston, Imogen Poots, Owen Wilson, Rhys Ifans, no meg Cybill Shepherd és Tatum O'Neal.

Fury
tervezett magyarországi premier: 2014. november 13.
amerikai premier: 2014. november 14.
A Kiképzés írója és Az utolsó műszak rendezője, azaz David Ayer ezúttal visszaröppen kicsit az időben (egészen a második világháborúig), hogy ott játszassa el a tőle megszokott nyersséggel egy vakmerő küldetés történetét Brad Pitt-tel, Logan Lermannel, Shia LaBeouffal, Michael Peñával és Jason Isaacsszel. Becstelen brigantyk 2014.

Dumb and Dumber To
tervezett magyarországi premier: 2014 ősze
amerikai premier: 2014
A dilibogyók tizenkilenc év után lépnek ismét a hazai vásznakra, és ennek biztosan sokan örülünk, hiszen eszméletlen siker volt annak idején az első rész. Jim Carrey és Jeff Daniels szebbek nem lettek, értelmesebbek aligha, de remélhetőleg most is bírni fogják őket annyian, hogy Carrey ezzel jóvátegye közelmúltbeli baklövéseit. Feltűnik még Kathleen Turner és Jennifer Lawrence is, illetve a vak Billy, de hogy Peti papagájjal mi van, azt egyelőre nem tudni.

dumbanddumberto03.jpg
Imagine
tervezett magyarországi premier: 2014 ősze
amerikai premier: 2014
Kinek mi jut eszébe erről a címről elsőként? Nos igen, John Lennonról van szó, pontosabban egy idős zenészről, aki ráakad egy neki címzett levélre a néhai Beatle-től és nejétől, s ennek hatására változtat életén, kezdve azzal, hogy kibékül fiával. Az író-rendező a Disney-filmeken és például a most futó Last Vegason edződött Dan Fogelman, a szereplők listáján pedig ott van Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner és Christopher Plummer.

Selfless
tervezett magyarországi premier: 2014 ősze
amerikai premier: 2014. szeptember 26.
Tarsem Singh (Halhatatlanok, Tükröm, tükröm) új filmjében Ben Kingsley egy tehetős öregember, aki ráktól szenvedő testéből átültetteti tudatát egy egészséges fiatalemberbe, aki úgy néz ki, mint Ryan Reynolds. Hamarosan aztán jönnek a bonyodalmak.

Step Up 5
tervezett magyarországi premier: 2014 ősze
amerikai premier: n.a.
A Forradalom után sem pihennek meg a táncos lábú, koreográfia-addikt fiatalok, így hát ötödjére is fellépnek. A rendező az első rész óta most először a női nem képviselője.

Child 44
tervezett magyarországi premier: 2014/2015 tele
amerikai premier: 2014
Egy kegyvesztett állambiztonsági ügynököt jelölnek ki a sztalini Szovjetunióban a feladatra, hogy a végére járjon egy gyermekgyilkosság-sorozatnak. A szálak a Párt legfelsőbb köreiig nyúlnak, ahogy az már lenni szokott. Tom Hardy negyedjére játszik egy filmben Gary Oldmannel az Istant dohány és a Védhetetlen direktorának filmjében, de feltűnik még Noomi Rapace, Jason Clarke, Joel Kinnaman, Vincent Cassel, Dev Patel, Nikolaj Lie Kaas és Paddy Considine is. A regény alapján készülő forgatókönyvet Richard Price (A pénz színe, A szerelem tengere, Váltságdíj, Shaft) jegyzi.

The Gunman
tervezett magyarországi premier: 2014/2015 tele
amerikai premier: 2014
Egy nemzetközi kémnek tisztára kell mosnia a nevét, hogy mentse magát és szervezetét ebben a francia-amerikai-spanyol koprodukcióban, melyet Pierre Morel, az Elrabolva rendezője készít. A szimplának tűnő sztorit olyan kemény nevek teszik érdekesebbé, mint Idris Elba, Javier Bardem, Sean Penn és Ray Winstone.

A Little Chaos
tervezett magyarországi premier: 2014/2015 tele
amerikai premier: n.a.
Alan Rickman a nálunk 1999-ben vetített Téli vendég után ismét a kamera mögé áll, hogy egy igen egyedi történetet meséljen el: két tájtervező verseng, hogy szökőkutat építhessen XIV. Lajosnak a versailles-i kastély kertjébe. Az uralkodó szerepében maga Rickman, feltűnik továbbá Kate Winslet, Stanley Tucci, Jennifer Ehle, Helen McCrory, Matthias Schoenaerts és Phyllida Law.

Itt a vége, fuss el véle, ám biztosak lehetünk benne, hogy ez távolról sem a teljes lista, úgyhogy érdemes olykor-olykor 2014-es bemutatónaptárunkra kattintani.

provideo_logo.jpg

Címkék

nicole kidman jim carrey stallone helen mirren alan rickman need for speed coming soon liam neeson renny harlin lasse hallström jeff daniels adaptation the expendables peter bogdanovich wally pfister provideo tarsem david ayer paul ws anderson farrelly game adaptation 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr195632919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.14. 20:48:19

Engem rendesen meglepett, hogy még egy olyan nagymenő(nek tűnő sci-fi), mint a Transcendence is független színekben indul nemzetközi vizeken. Vagy lehet, hogy nem is lesz "nagymenő", inkább valami egyéniség?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.14. 20:49:36

Amúgy a másik Mara játszik benne, nem a Rooney.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása