aeon flux

ready for the action now, danger boy?

machete gyilkol: a magyar szinkron Takács Máté
2013. október 15. 18:23:00

Kategória: film 12 komment

Machete improvizál: szinkronizáltan lép ezúttal a magyar vásznakra, ami elnézve akár az első rész hazai nézettségét, akár e folytatás amerikai startját, a minimum, amit megtehet, hogy ne maradjon túlzottan szégyenben. Ugyannakor akik a leginkább kíváncsiak rá, inkább az eredeti nyelvet preferálnák – ez ám a mexican standoff.

machete_kills.jpg


Danny Trejo – Varga Tamás. Talán ugyanúgy áll Varga Tamásra, mint Danny Trejóra, hogy a a 2010-es Machete volt az első főszerepe; igaz persze, hogy egy meglehetősen szűkszavú figuráról van szó, szóval mellékszerepek révén gyaníthatóan töltött már többet Varga a szinkronstúdióban, mint mielőtt említett film megjelent DVD-n. Trejo egyébként meglepően sok olyan produkcióban tűnt fel, amit már a mozibemutatóhoz szinkronizáltak, így az Alkonyattól pirkadatig folytatásai, a Kémkölykök-sorozat, a xXx és a Ragadozók.

Mel Gibson – Sörös Sándor. Mivel senki nem is számított másra, inkább arra a tényre hívnám fel a figyelmet, hogy Gibsont utoljára a Mi kell a nőnek?-ben hallhattuk szinkronizálva a mozikban, de azelőtt is csak elvétve, mások által.

Charlie Sheen – Haás Vander Péter. A film előzetesében az a Czvetkó Sándor szólaltatta meg Sheent (alias Carlos Estevezt), aki a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban is, szóval ez magától értetődőnek tűnt, valami azonban közbeszólt. Haás Vander Péter az ilyen közbeszólásoknál elég gyakran bukkan fel, nem mindig üdvözölhető módon.

Michelle Rodriguez – Pikali Gerda. Rodriguezt minden filmsorozatában más és más tolmácsolja nekünk, idén a például a Halálos iramban 6.-ban Solecki Janka, tavaly A Kaptár valahanyadik részében meg Murányi Tünde, de Kéri Kitty is már több ízben szinkronizálta őt. Nincs tehát túl nagy egyetértés a szinkronrendezők között a színésznőt illetően, abban viszont igen, hogy Pikali Gerdát minden héten munkához kell juttatni.

Jessica Alba – Solecki Janka. Ebben az esetben sincs változás az első részhez képest, ám Alba esetében is egy olyan magyar hanggal van dolgunk, akire a Machetén kívül nem nagyon esett eddig a rendezők választása.

Antonio Banderas – Varga Gábor. Még nem tettek le arról, hogy az idestova hat éve elhunyt Selmeczi Rolandot Varga Gáborral igyekezzenek helyettesíteni, pedig Banderasnál azért kiütközik az a több mint húsz év korkülönbség kettejük között még így hangban is. Bár kétség kívül nem akkora merénylet ő, mint Galambos Péter (Anyám új pasija, A kód, A bűn hálójában, Briliáns meló – mindenki hallott ezekről, ugye?).

valamint:
Demián Bichir – Nagypál Gábor
Samuel Davis – Anger Zsolt
Lady Gaga – Kis-Kovács Luca
Walton Goggins – Makranczi Zalán
Cuba Gooding Jr. – Kerekes József
Amber Heard – Csifó Dorina
William Sadler – Epres Attila
Tom Savini – Törköly Levente
Felix Sebates – Kapácsy Miklós
Sofía Vergara – Pokorny Lia

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Gábor Dániel
gyártásvezető: Kablay Luca
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet az A Company Hungary mutatja be október 17-én.

machete_kills_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron mel gibson jessica alba antonio banderas charlie sheen michelle rodriguez csifo dorina danny trejo sequel anger zsolt pikali gerda pokorny lia exploitation törköly levente epres attila makranczi zalan kerekes jozsef sörös sandor bathory orsolya haas vander peter solecki janka varga gabor heltai olga nagypal gabor kapacsy miklos varga tamas kis kovacs luca gabor daniel kablay luca a company hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr15572323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-creeper- 2013.10.15. 18:34:12

Hallatlanban szólva azért ebből a kényszerszinkronból kihozták, amit lehetett.

Anak 2013.10.15. 18:44:26

Régen Jessica Alba hangja Szénási Kata volt, aki remekül illett hozzá. Aztán valahogy eltűnt (talán gyermeket várt).
Sörös Sándor mindig mindenhol remek, kár hogy ritkán esik rá a választás.

Anak 2013.10.15. 18:45:15

@Anak: Régebben többet foglalkoztatták SS-t.

Dualla 2013.10.15. 18:51:36

Sajnálom, hogy Pikali Gerda nem Sofia Vergarát szólaltatja meg, a Modern Familyben nagyon jól megy neki a rikácsolás. Plusz Michelle Rodriguezről amúgy sem az ő dögös hangja jutna először eszembe.

m.martin91 2013.10.15. 19:26:49

Haás Vander Péter, mint Charlie Sheen, abszolut borzasztó választásnak tűnik, nem is értem hogyan jöhetett képbe Czvetkó lecserélése. Michelle Rodriguez magyarítása sem tetszik, mint ahogy Sofia Vergara-é sem. Varga Gábor egyáltalán nem jó Banderas-nak, túlságosan lágy, kisfiús egy 53 éves emberhez. Ennek a párosnak teljesen érthetetlen az erőltetése. Nyilván nem lehet pótolni Selmeczi-t, de akkor se egy harmincegynéhány éves ember adja már a hangját Banderas-nak. Kerekes József sem tudom, hogy mit keres ott Cuba Gooding Jr.-nál. Bár ha valami őrültet játszik, akkor az még jó is lehet. Az egyébként feltűnően csinos Amber Heard pedig fogalmam nincs hogy kaphatta meg Csifó Dorinát.

Első ránézésre ez egy kontár munka.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2013.10.15. 19:55:52

m.martin91: Teljesen igazad van, már hallatlanul is fogcsikorgató választás. DE, ha elolvasod Tabák Katával készült interjúmat, ő fellebbenti a fátylat arról, ami miatt durrogsz (és mindannyian szoktunk).

A helyzet az, hogy sok esetben hiába szeretnének egy megszokott emberrel dolgozni, vagy egy-egy karakterhez hiába van egy fantasztikus hangötlet, ha az adott színész nem ér rá az adott pillanatban akkor bukó van. Nyilván, ahol lehet, mindenkit megpróbálnak megvárni, de ha pl. Czvetkó Sándor épp akkor volt nyaralni vagy máshol volt dolga, akkor az mindenkinek pech. De igazad van, legfőképpen nekünk, nézőknek. :(

m.martin91 2013.10.15. 23:14:54

@merlinicus: Olvastam az interjút. Szoktam nézegetni a blogodat, a Sinkovits-Vitay Andrással készült interjúdhoz írtam is.
Természetesen előfordulhatott, hogy Czvetkó éppen nem ért rá, de ettől függetlenül Haás Vander Péter egy elbaltázott lépés. A többiek esetében viszont szerintem alapvetően szinkronrendezői hiba van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.16. 08:03:34

pedig EZ az a film amit itthon kell megnézni, kamerás letöltött verzióban torzult hanggal, sőt ha egy magyar mondaná alá akkor lenne igazán autentikus.

Bobellino 2013.10.16. 08:58:38

A Grindhouse, Terror bolygó és a Machete filmek is csak az autentikus hangalámondás hiánya miatt nem lettek klasszikusok

Kovács Erzsébet 2013.10.16. 09:05:19

@doggfather: Na, éppen ezért volt számomra revelatív élmény az After Earth-t kamerás verzióban láthatni. :-)

borisz 2013.10.17. 13:12:22

@Bobellino: istenem a terror bolygó, óriási. tényleg kellene hangalámondásos verzió ezekből. a legjobb az lenne ha az az ember mondana alá, aki a forma1-es futam utáni interjúkat szokta szinkrontolmácsolni, persze első hallásra tükörfordítana itt is :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása