aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jennifer lawrence kiöregedett prosti lesz Németh Barna
2013. szeptember 26. 10:14:00

Kategória: film 11 komment

Azt már régóta rebesgetik, hogy Nobel-díjas John Steinbeck monumentális családregényének újabb filmváltozata készül, de a filmterv még csak most tette meg az első nagy lépést. Brian Grazer producer (Hajsza a győzelemért, Frost/Nixon) tegnap jelentette be, hogy az Édentől keletre újabb adaptációjához ismét egy csapatba sikerült terelni Gary Ross rendezőt (Az éhezők viadala, Vágta) és Jennifer Lawrence-t, aki majd a rossz életű Cathy-t kelti életre ebben a verzióban.

A bejelentés egyik furcsasága, hogy egy mellékszereplővel kezdték a szereposztást, de figyelembe véve a tényt, hogy Lawrence napjaink legkeresettebb színésznője, ez cseppet sem meglepő. Az viszont már elgondolkodtató, hogyan is néz majd ki ez az egész, tekintve, hogy egy évtizedeken átívelő történetről van szó. Elia Kazan 1955-ös adaptációja elegánsan csak a drámai csúcspontokkal teli részeket, nagyjából a regény egyharmadát sűrítette be egy két órás filmbe. Nagyon úgy tűnik, hogy Ross az egész történetet szeretné egyben látni, ami nem csak azt jelenti, hogy Lawrence megkapja első igazi, nagyívű hollywoodi eposzát, de rögtön ki is próbálhatja magát középkorú, sőt, öregedő nőként abban a szerepben, amiért annak idején Jo Van Fleet Oscar-díjat nyert. Azt még nem tudni, ki léphet James Dean helyébe, de egy legendát megugrani kissé nehezebb, mint egy Oscar-díjat.

jo van fleet.jpg

Címkék

james dean gary ross jennifer lawrence filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr195534351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.26. 10:27:10

Már most sajnálom azt, aki James Dean helyébe próbál lépni. Az az ember akkora csoda volt, hogy nem hiszem még mindig el.

Uhh tényleg. Nem akartok valamikor írni egy James Dean filmről? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan értékelitek a filmjeit, és a játékát.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.26. 10:54:50

Ez remek ötlet. Ha az egész családeposzt fel akarják dolgozni, akkor lehet értelme egy új adaptációnak. Meg azért szívesen megnézném Jennifer Lawrence-t egy vérbeli pszichopata szerepében, fiatalon is, öregen is, hogyan tud megbírkózni a szereppel. Amúgy így látatlanban tökéletes választásnak tűnik, a regény alapján.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.26. 10:57:09

@REMY: Ha ebben az új feldolgozásban az általa játszott figura tényleg csak mellékszereplő lesz, és nem rajta múlik a film sorsa, meg más lesz a megközelítés, és persze jó színészt választanak, akkor szerintem nem lesz gáz. De ehhez azért a csillagok együttállása is szükséges, de alapvetően én bízok Ross-ban.

Wintermoots (törölt) 2013.09.26. 11:48:36

@Santino89:

de az egészet egy filmben hogyan?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.26. 12:37:52

@Wintermoots: Gondolom elhagynak bizonyos a főcselekmény szempontjából lényegtelen mellékszálakat, és még így is lesz 2,5-3 órás a film, szóval szerintem nem megoldhatatlan.
Amúgy az '55-ös verzió az egyik legjobb filmadaptáció, amit láttam. Csak a regény utolsó 80 oldalát dolgozza fel, azt is csak úgy, hogy gyakorlatilag egy konkrét jelenetet sem vettek át pontosan a filmből, a lényeg mégis teljesen átjött. Szerintem ez bravúros.

Wintermoots (törölt) 2013.09.26. 12:43:29

@Santino89:

akkor félreértettelek, mert "Ha az egész családeposzt fel akarják dolgozni, akkor lehet értelme egy új adaptációnak" ezt úgy értelmeztem hogy a teljes történetet, a részleteket is dolgozzák fel. az 55-ös verziót nem láttam. valamilyen adaptáció persze lehetséges, majd kiderül, mik az elképzelések

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.26. 12:57:13

@Wintermoots: A regény alapvetően 2 családról szól, ebből az egyik igazából mellékszálnak tekinthető, meg jópár tájleírást is tartalmaz. Úgy gondoltam, hogy az egészet filmre viszik, hogy az egész sztorit, nem pedig csak az utolsó 80 oldalt az 500-ból, mint 55-ben.

isvaen 2013.09.26. 14:58:10

fel nem foghatom, miért kell egy ilyen tökéletes művet újra meggyalázni? nincs elég Stephenie Meyer, J. K. Rowling, meg dan brown-féle tömeghulladék, amit kedvükre (és a kommerszet olvasók örömére) adaptálhatnának? mellényúlni nem nagyon lehetne, a könyvhöz való hűség sem mérvadó, és hát a "színészek"...

Németh Barna 2013.09.26. 16:05:01

@Fata Richárd: Ez úgy hülyeség, ahogy van. Mármint nem a hír (bár nem csodálom, hogy a Variety ebbe nem is ment bele), hanem maga a felvetés.

Wintermoots (törölt) 2013.09.26. 16:40:28

@Fata Richárd:

ja, ha így csinálják akkor lényegében az egész mehet. bár nem tudom, a közönség hogy fogadná, ilyet nem nagyon szoktak:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása