aeon flux

ready for the action now, danger boy?

exkluzív: szinkronizált végjáték előzetes Zalaba_Ferenc
2013. június 26. 19:01:00

Kategória: film 9 komment

Idén novemberben érkezik meg a hazai mozikba is Orson Scott Card kultikus sci-fijének filmadaptációja, melyet - ha sikert arat - még legalább négy rész követhet. Az előzetes látványos csatákat és feszült kiképzést ígér, és Harrison Ford rajongói megnyugodhatnak: az elsőként nálunk megtekinthető magyar előzetesben is Csernák János szállítja a hangját. 

Címkék

harrison ford trailer sci fi ben kingsley abigail breslin exkluziv provideo asa butterfield hailee steinfeld enders game trailer magyar csernak janos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr345379471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.06.26. 19:10:55

Még szép, hogy Csernák János szállítja a hangját :-)
Ben Kingsley-nek összesen egy mondata volt, úgyhogy megértem, hogy nem Szilágyi Tibort vették elő, de azért a filmre remélem nem felejtik el.

Atkakukac1989 2013.06.26. 19:16:25

Bár nem olvastam a könyvet, de remélem, hogy majd a rajongók is elégedettek lesznek vele. Nagyon úgy néz ki, hogy a látvány mellett egy remek forgatókönyvet is sikerült összehozni. Ez azért ritka.

zsóka_eszter 2013.06.26. 20:07:29

a könyvek ismerője/kedvelőjeként nekem eddig semmi gondom ezzel, bár ezt az Asa Butterfield-et kigolyóznám a színjátszókörből, szegényke kicsit idegesítő

Sardaukar Bashar 2013.06.26. 20:38:58

Hmm.Nem néz ki rosszul, viszont a gyerekszínészeknek nagyon jónak kell lenniük.Az ő játékukon áll vagy bukik szerintem a film minősége.Szóval én picit még szkeptikus vagyok...

vargatom 2013.06.26. 21:57:52

@Atkakukac1989: Sajnos ez is olyan könyv, amiből üzletileg sikeres filmet nem lehet csinálni változtatások nélkül. Eleve képtelenség azt megoldani, hogy egy gyerekszínész hat éves korától tizenegy-tizenkettő évesig szerepeljen benne, és a regény nagy részét a rendkívül zárkózott főhős gondolatai, érzései alkotják, amiket szintén nagyon nehéz filmen megjeleníteni.
Tévésorozatnak meg nem lett volna elég hosszú, még ha a BBC csinál belőle olyat hogy évadonként csak három 80-90 perces epizód van, akkor sem.

Mindezek ellenére még lehet belőle egy olyan tentpole cucc, ami intelligensebb és mélyebb egy fokkal a nagy átlagnál vagy különösen egy Transformersnél. Kiváncsi is vagyok a könyvet nem olvasók véleményére nagyon...

Llew 2013.06.26. 22:48:28

@vargatom:
"Eleve képtelenség azt megoldani, hogy egy gyerekszínész hat éves korától tizenegy-tizenkettő évesig szerepeljen benne"
Igaz kicsit idősebbekkel, de a HP szériában is megoldották, meg a GoT sorozatban is megfogják.

vargatom 2013.06.26. 22:59:39

@Llew: Te most ugye félreértettél, vagy viccelsz?

_Egyetlen_ mozifilmről van szó, azt nem lehet hat évig forgatni.
A Potterből nyolc film készült több mint egy évtizeden keresztül, de úgy másfél évente a mozikba is került egy; a GoT meg ugye szintén 7-8 évados és mindig leadnak belőle tíz részt.

Az viszont hogy leszerződtetik a színészeket az Enderhez, és minden évben forgatnak velük egy hónapot 5-6 éven keresztül, aztán utána még másfél évvel (az utómunka miatt) adják ki a végső filmet, az szerintem egy egészen picit más jellegű vállalkozás lenne, amire valahogy még a büdös életben nem is volt példa...

Llew 2013.06.27. 08:54:52

@vargatom:
"_Egyetlen_ mozifilmről van szó"
na ez nem derül ki az eredetileg idézett mondatodból és az Ender sztori tudtommal nem egy könyv.
Ezek szerint viszont akkor azt akartad mondani, hogy az első könyv önmagában is hosszabb, éveket ölel át időben, ami egyetlen színész által alakított gyerekszereplővel nem annyira megoldható.

conor_r 2013.06.27. 16:57:57

"melyet - ha sikert arat - még legalább négy rész követhet." Hát ha készülne folytatás az már tuti nem a könyvet követné, a 2. könyvbe zero akció van, és jóval hosszabb mint az első könyv, tehát az első filmmel ellentétbe a második könyvből már nem lehetne popcorn mozit csinálni, ami ugye meg nem vonzana tömegeket.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása