aeon flux

ready for the action now, danger boy?

új író ugrik neki a prometheus 2-nek Zalaba_Ferenc
2013. június 18. 09:15:00

Kategória: film 11 komment

Aligha van hálátlanabb feladat Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz.

Aligha van nagyobb kihívás Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz.

Aligha van izgalmasabb dolog Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz.

Eme három kijelentés közül bármelyik helytálló lehet az évtized legvitatottabb filmjének folytatása kapcsán, amely csak nem akar beindulni annak ellenére, hogy világszerte háromszor annyit hozott, mint amennyibe került. Részben érthető is a totojázás, hisz a Prometheus befejezése nem hogy nem hozta közelebb az Alien nyitányát, de jókora űrt teremtett a régi és új közé, és ez az űr megtelt a rajongók (nem hallható) sikolyaival. De itt jön képbe a fantázia, amely csak odáig nézői, amíg meg nem valósul az a folytatás, amely a hírek szerint új forgatókönyvírót kapott, méghozzá Jack Paglen, a jövőre bemutatandó nagyreményű sci-fi, a Transcendence írójának személyében. 

A sokat szidott Damon Lindelofnak továbbra sincs köze a folytatáshoz, habár ez még változhat, mint ahogy amellett sem szabad elmenni, hogy a fent említett Transcendence szkriptjét hárman is átírták. Arról még nem szól a fáma, hogy Ridley Scott visszaül-e a rendezői székbe (nem lenne ellenére, csak az idejébe nem biztos, hogy belefér), mint ahogy bemutatódátumról ,meg úgy általában hivatalos zöld útról sincs hírünk. Mindenesetre mind Noomi Rapace, mind pedig Michael Fassbender szívesen továbbindulna az úton.

Címkék

alien sci fi ridley scott sequel michael fassbender noomi rapace damon lindelof prometheus

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr295366704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsedáj 2013.06.18. 09:41:40

Fel van adva a lecke. Nehéz lesz űberelni Damon Lindelof sokat vitatott szkripjét, amiért azért szerettünk, mert rejtélyes és misztikus volt, jól adagolva a feszültséget és a karakterek közötti konfliktusokat.

Az első rész színvonalát vajon képesek lesznek fokozni?
Hajrá.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.18. 09:51:14

@Dzsedáj: Szerintem szögegyenes film lesz. Odamennek az Építészek bolygójára. Kiderül, hogy arra készülnek, hogy elpusztítanak minket. Hőseink konspirálnak, menekülnek, robbantgatnak, minden elpusztul. Vége. :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.06.18. 09:51:26

Továbbra se vennék mérget arra, hogy ez a film meg fog valósulni.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.06.18. 10:44:34

Lehet, h lemaradtam, de ki volt a régi író? Mert nekem ez az első hír arról, h ki fogja írni (azt leszámítva, h Lindelof nem).
Mindenesetre ez a Transcendence átírás nem hangzik jól (bár az eredeti forgatókönyv rajta volt a Black List-en, ha ez számít valamit), de amúgy is az egész projekt azt bizonyítja, hogy milyen fejetlen kapálózás tud születni abból, ha úgy akarnak trilógiát készíteni, hogy csak egy filmig gondolkoznak előre. Normális esetben írattak volna Lindeloffal 3 forgatókönyvet (aztán ha az első film nem hozza a számokat, akkor így jártak), és akkor most nem kéne ez az egész mizéria. Ráadásul még talán akkor valamennyire össze is függtek volna a filmek.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.06.18. 10:54:59

Csak legyen belőle valami!

Lehet lehurrogni, de számomra az utóbbi évek legnagyobb moziélménye volt a Prometheus, persze lehet, hogy ez Lindelof érdeme is. Egy próbát mindenképp megér a folytatás, a színészek nagyon jók, csak a hangulatot kéne újrakreálni. Remélem, Scott még tudja majd vállalni a rendezést.

Ja, és csak abba a hibába ne essenek, hogy Alien-filmet próbálnak csinálni belőle.

_renton 2013.06.18. 11:06:57

Én a C-t választom.

szkristof92 2013.06.18. 12:34:57

Szerintem a három kijelentés mindegyike egyszerre igaz a Prometheus 2 kapcsán.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.06.18. 17:16:10

Én a B-re szavazok.
Ha valaki ezt rendesen gatyába szedi, annak megemelem a kalapom

[ Azuroo andrew ] 2013.06.19. 00:02:19

Legalább történik valami, a legutóbbi "konkrét" infó az volt, hogy nincs író, sőt ötlet/irány sincs... amely finoman szólva is bicskanyitogató egy ilyen univerzumban játszódó film esetében - nem beszélve Giger lényeiről meg úgy általában az általa megjelenített szürreális világról (Necronomicon, Biomechanics);

Azért lenne itt matéria bőven különös helyeket és idegeneket illetően, arról nem is beszélve, hogy elég jól lehet majd történetvezetés szempontjából játszani azzal is, hogy miképpen jutunk el az LV-426 lezuhant hajójáig és akkor még a Shaw és David "paradicsomba" eljutásáról nem is ejtettünk szót (ki kit vezet meg, esetleg ki jön utánuk).

O'Bannon eredeti Alien szkriptje/ötlete sem volt semmi, azt is érdemes lenne felhasználni és kicsit "frissíteni", kiegészíteni)

És had szálljak be én is: a B és a C állítás igaz a hír elején szerintem.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása