aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nézünk, mint a moziban (2013. 17. hét) Takács Máté
2013. április 25. 08:00:00

Kategória: film 5 komment

Vasember egyenesen megszállja a hazai mozikat, de köré csaknem fél tucat európai film meg egyéb is felsorakozott. Hiábavalóan? Azért csak nem. Heti bemutatók.

iron_man_3_poszterkep.jpg

  • Ébredés (Broken). Ebben az angol drámában egy kislány felhőtlen gyerekkorának vége szakad, mikor szemtanúja lesz egy brutális cselekedetnek. Budapesten a Cirko-gejzír játssza, vidéken Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szolnokon érhető el. Feliratos, 91 perc, Cirko Film. 16 éven felülieknek.
  • Gyilkos vágyak (Passion). Brian De Palma talált valamilyen alibit ahhoz, hogy összehozza Rachel McAdamst és Noomi Rapace-t a vásznon. Jóféle! Feliratos, 100 perc, ADS Service. 16 éven felülieknek.
  • A hipnotizőr (Hypnotisören). Lasse Hallström negyed évszázad után visszatért hazája filmművészetéhez ezzel a thrillerrel, melyben egy nyomozó egy pszichológussal társul. Feliratos, 122 perc, Budapest Film. 16 éven felülieknek.
  • Kísérleti egerek vagyunk? (Tous cobayes?). Mivel mérgeznek minket az élelmiszer-előállítók? A franciák környezettudatossági dokumentumfilm-fixációjának legújabb példája alighanem nem bízza ránk a választ a címben feltett kérdésre. Látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Feliratos, 115 perc, Anjou Lafayette. 12 éven felülieknek.
  • Ködben (V tumane). Ebből a ködből nem szellemkalózok lépnek elő: 1942-ben, a Szovjetunió német megszállás alatt álló nyugati határvidékén egy embert kollaborációval vádolnak meg. A Cirko-gejzír mozi műsorán. Feliratos, 127 perc, Cirko Film. 16 éven felülieknek.
  • Menedék (Safe Haven). A cím arra utal, amit a férfiember keres, ha a legújabb Nicholas Sparks-adaptáció feltűnik a moziműsorban. A Cinema City Arénában, Debrecenben és MOM Parkban eredeti nyelven is el lehet érzékenyülni a mindent legyőző szerelmen. Szinkronizált, 115 perc, Big Bang Media. 12 éven felülieknek.
  • Starbuck. Kanadai vígjáték, melyben egy fickót beperel több mint száz ember, akiknek spermadonorkodás útján ő a biológiai apja. A hollywoodi remake-et még idén láthatjuk, ezt a mostanit pedig Balatonfüreden és Szolnokon, de egyszer elcsíphető Budapesten, Dunaújvárosban és Tatabányán is. Feliratos, 103 perc, Anjou Lafayette. 16 éven felülieknek.
  • Vasember 3. (Iron Man 3). Tony Stark eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe: képes lesz-e meghámozni a Mandarint, mielőtt az teljesen szétcirkumveniálja egzisztenciáját? Országszerte látható szinkronizáltan, feliratosan, 2D-ben, 3D-ben, illetve Budapesten IMAX 3D-ben és 4DX-ben is. Szinkronizált, 130 perc, Forum Hungary. 12 éven felülieknek.

    Május elsején premier előtt látható a Jurassic Park 3D.


Te mit nézel (meg)?

(hazai bemutatónaptár 2013)

MANDARIN_HUNGARY_rgb_12E_1.jpg

Címkék

comics thriller comedy budapest film forum hungary drama brian de palma sequel robert downey jr superhero cirko iron man documentary romance lasse hallström rachel mcadams shane black noomi rapace eurocinema magyarvalosag 3d cinema big bang media anjou lafayette heti bemutatok ads service french cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr995245824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2013.04.25. 08:08:23

Nem is kérdés, hogy a Vasembert. A Gyilkos vágyakat meg már úgyis láttam.:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.25. 08:13:26

Hmm, úgy tűnik, a forgalmazókat nem izgatja, hogy ezen a hétvégén úgy is mindenki a Vasember 3-at nézi... vagy a hasát sütteti. Jó, mondjuk ez utóbbit nem lehetett előre látni, maximum számítani rá, na de hogy két zsánerfilm (A hipnotizőr és a Gyilkos vágyak) is most próbál érvényesülni, amikor az egy ilyen nagy versenyző nélkül is nehezen menne... hát ki érti ezt?

Németh Barna 2013.04.25. 08:32:29

Azért remélem, hogy valaki megnézi majd a Ködbent. Olyan szép film lett, kár lenne érte.

K. Kálmán 2013.04.25. 12:43:39

A Starbuck-ot is tudom ajánlani, nagyon jópofa kis film!

freddyD 2013.05.01. 19:14:03

Aki tudja, kerülje el messziről a Gyilkos Vágyak-at. Egy idétlen kínszenvedés az egész.

Az mentett meg minket, hogy tök egyedül néztük a filmet a teremben és beszólásainkkal valahogy élvezhetőbbé tettük. De Palma elfelejtett filmeket készíteni. Ez kifejezetten kínos volt

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása