aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a burok: a magyar szinkron Takács Máté
2013. március 24. 10:53:00

Kategória: film 1 komment

Az Alkonyat-sorozat olyan szempontból (is) egyedülálló jelenség volt a hazai mozikban, hogy feliratosan ért el rendszerint több százezer nézős eredményeket, megmutatva, hogy ha kell, olvasni sem rest a fiatal néző. A burok címre hallgató újabb Stephenie Meyer-adaptáció esetében azonban nem kell számolni ilyesféle kényszerűséggel...

host_small.jpg

Saoirse Ronan – Bogdányi Titanilla. A főszerepet játszó ifjú hölgynek akadt már néhány emlékezetes szerepe, ám szinkronizáltan most először látható a mozikban. A moziforgalmazáson túl, eddig mondhatni Kántor Kitty (Anyád lehetnék, Szikraváros) és Csifó Dorina (Komfortos mennyország, Hanna - Gyilkos természet) osztozott rajta. A színésznőnél nyolc évvel idősebb Bogdányi Titanilla most Megan Fox (40 és annyi) után ismét új nevet jegyezhet fel kiterjedt szinkron-filmográfiájába.

Diane Kruger – Ruttkay Laura. A Hajtót játszó Kruger hazai képviselete a legkevésbé sem mondható egységesnek, ám előfordult már, hogy egy színésznő több ízben is szinkronizálta. Most közéjük léphet Ruttkay Laura is, aki először a Richard Gere-féle Rókavadászat DVD-megjelenésekor kapott lehetőséget.

William Hurt – Rosta Sándor. Hurt a '80-as években készült több filmjét is szinkronizálva mutatta be a Mokép a magyar mozikban, akkor Szakácsi Sándor és Csernák János is tolmácsolta a közönségnek. Rosta Sándort a moziba járók először –és egészen eddig utoljára– A hihetetlen Hulkban hallhatták, de a további szinkronokat is figyelembe véve már csaknem tucatszor lehettünk tanúi e párosításnak.

Frances Fisher – Andresz Kati. Fishert legutóbb a Titanicban szinkronizálták, már ami a mozit illeti, s akkor laza egymillióan hallották Hámori Ildikó közreműködésével. Andresz Katival ugyanakkor ennél is régebbre nyúlt vissza a szinkronrendező, hiszen ő csaknem húsz évvel ezelőtt már többször is kölcsönözte hangját néhány videón megjelent filmben.

Max Irons – Előd Botond. Az elmaradhatatlan szerelmi háromszög egyik férfi szöge A lány és a farkasban ismertette meg magát lánynézők (kisebb) hadával, nálunk mindezt feliratos körülmények között első körben, majd DVD-n már Kovács Lehel segedelmével. E sokkal kecsegtetőbb nekifutáshoz Előd Botond hangját kapta kölcsön, aki például Percy Jackson és a Nicholas Hoult által alakított Bestia magyar hangja is.

Jake Abel – Szatory Dávid. Egyre nehezebb lesz elképzelni egy szinkronizált filmet Szatory Dávid nélkül, és ez vagy az ő hangjáról, vagy a fiatal amerikai színészekről mond el sokat. Vagy mindkettőről. Abel magyar hangja egyébként volt már a fentebbi Előd Botond is az Isten szikra című filmben (mint ahogy Kovács Lehel is, A negyedikben).

valamint:
Marcus Lyle Brown – Juhász Zoltán
Chandler Canterbury – Bogdán Gergő
Mustafa Harris – Horváth Gergely
Boyd Holbrook – Czető Roland
Scott Lawrence – Janyik Csaba
Stephen Rider – Renácz Zoltán

A filmet március 28-án, egy nappal az amerikai premier előtt mutatja be a ProVideo.

the_host_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron sci fi romance diane kruger william hurt adaptation stephenie meyer the host saoirse ronan provideo ruttkay laura magyarvalosag bogdanyi titanilla rosta sandor andresz kati szatory david elöd botond czetö roland bogdan gergö

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr305165292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David S. 2013.03.24. 13:14:28

Bogdányi Titanilla mostanság már inkább "érettebb" színésznők hangját kölcsönözi, nem értem hogy miért őt választották Saoirse Ronan-hez. Inkább egy fiatalabb színésznőt kellett volna, mint Csifó Dorina, vagy Földes Eszter.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása