aeon flux

ready for the action now, danger boy?

natalie portman westernje rendező nélkül maradt (frissítve!) Fata Richárd
2013. március 20. 06:55:00

Kategória: film 14 komment

Potenciális rendezők jönnek és mennek a legtöbb filmes projekt előkészítése során, és olyanról is mind hallottunk már, hogy egy rendező a forgatás kellős közepén hagyja ott a produkciót (vagy épp a stúdió zavarja el/cseréli le a direktort), de a Jane Got a Gun stábjának egy meglehetősen példátlan esettel kellett szembesülnie hétfőn: a Beszélnünk kell Kevinről rendezőnője, Lynne Ramsay egész egyszerűen nem jelent meg a Natalie Portman főszereplésével és produceri felügyeletével készülő western első forgatási napján. A helyzeten nem sokat segít, hogy Ramsay részéről eddig semmilyen állásfoglalás vagy nyilatkozat nem érkezett, a Deadline csak Scott Steindorff producer indulatos szavait tudta idézni, és az a tény is csak olaj a találgatások tüzére, hogy mindössze egy héttel ezelőtt a férfi főszereplő, Michael Fassbender már kiszállt a produkcióból. Az ő távozását az X-Men: Az eljövendő múlt napjai munkálataival való ütközéssel indokolták, helyébe a korábban egy másik szerepre leszerződött Joel Edgerton lépett, míg Edgerton eredeti szerepére Jude Law-t sikerült megnyerni. A vadnyugati történetben Portman karaktere kénytelen egy régi szerelméhez fordulni segítségért, amikor bűnöző férje egy nap félholtan keveredik haza, a testében nyolc golyóval és nyomában az erőszakos bandával, akik szeretnék bevégezni a félmunkát. Steindorff állítása szerint a forgatást egyelőre nem fújják le, igyekeznek mihamarabb új rendezőt találni és megmenteni a filmet.

Az egyelőre tisztázatlan körülmények ellenére már most sok helyütt felmerült a kérdés, hogy vajon miként befolyásolja majd ez a fiaskó a skót rendezőnő amúgy sem éppen gördülékenységéről híres karrierjét, valamint a női rendezők amúgy sem éppen rózsás helyzetét Hollywoodban...

UPDATE: A Deadline friss értesülései szerint Ramsay helyére a Warrior - A végső menet író-rendezőjét, Gavin O'Connor-t szerződtetik le, akivel holnaptól már el is indulhat a forgatás.

lynne_ramsay.jpg

Címkék

western jude law natalie portman michael fassbender lynne ramsay joel edgerton filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr525149515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2013.03.20. 08:44:12

Az a gond, hogy nem tudjuk miért lépett le. Ha kiderülne, sokkal bölcsebben lehetne következtetni. Mindenesetre nem jó előjel a film szempontjából, viszont ha csak hírverést akartak, akkor megkapták.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.03.20. 09:03:18

A Tombstone is elég mostoha körülmények között született és mégis egy kiváló film lett belőle, viszont Lynne Ramsaynek bármi is volt az oka, esélye sincs rá, hogy ebből jól jöjjön ki.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.20. 09:33:50

@Atkakukac1989: @J. Bauer: A Tombstone kiválóságát vitatnám, s igazából teljesen mindegy, miért nem jelent meg a rendezőnő a forgatáson, ez nem tolerálható eljárás. Hollywoodban nem fog munkát kapni, s ezzel valószínűleg mi járunk a legjobban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.03.20. 09:39:54

akkor ennyit az űrhajós Moby Dick-jéről, ha jól emlékszem, akart valami ilyesmit...

David S. 2013.03.20. 10:16:08

Lehet hogy csak túl másnapos volt. :P A Beszélnünk kell Kevinről pedig marha jó film, kár hogy ezt így elcseszte. Egy western Natalie Portmannel sima belépő lehetne a mainstream filmezésbe. De ezek szerint nem ő lesz az új Kathryn Bigelow...

Németh Barna 2013.03.20. 11:12:54

Hülye és cseppet sem elegáns döntés, de biztosan tisztában van a következményekkel. Az amerikai stúdiórendszerben lehet, hogy elmeszelte magát, de ő angol, és ideát nem lesz gondja. Hazájában szeretik, ráadásul totál (A-listás) fesztiválképes.

ungverjaland 2013.03.20. 12:29:48

Ez váratlan fordulat, de mivel nagyon tehetséges rendezőnek tartom, lehet nem is baj, ha nem zárja magát a Hollywood-i filmvilágba, és a végén mi járunk jobban, mert jobb filmeket kapunk. Ettől nem lesz se jobb, se rosszabb rendező, mint ami eddig volt.

Spawn85 2013.03.20. 14:22:54

" Lynne Ramsay egész egyszerűen nem jelent meg a Natalie Portman főszereplésével és produceri felügyeletével készülő western első forgatási napján."

Nekünk a drámasuliban a tanáraink az ilyen esetekre mindig azt mondták, hogy "It's very unprofessional".

Szóval ha csak nem beteg vagy valami ilyesmi (remélem, nem), akkor tényleg jól nem nagyon fog kijönni ebből.
Én is amondó vagyok, hogy Hollywood-ban ezek után nem nagyon fog munkát kapni, de itt Angliában ez nem hiszem, hogy ezzel bárki is foglalkozna. :)

Dzsedáj 2013.03.20. 18:26:51

Jude Law is lelépett a forgatásról.
Mi történik itt, valaki magyarázza már el!
www.deadline.com/2013/03/more-fallout-on-jane-got-a-gun-jude-law-exits-picture/

Natalie Portman-t nagyon sajnálom, a film egyik producere, és ilyenek történnek a projekt körül..

Fata Richárd · http://riczike.tumblr.com/ 2013.03.20. 18:36:11

@Dzsedáj: Most már tényleg kiderülhetne, hogy mi a fene folyik itt... :-(

NorthopViggo 2013.03.20. 18:41:48

Elképzelhető, hogy a film forgatókönyve enyhén rossz lett, vagy csak egyike azoknak a forgatásoknak, amiken semmi sem sikerül.

Németh Barna 2013.03.20. 19:15:17

Azért komoly produkció lehet, amiből menekülnek az emberek és amihez tökéletesen megfelel egy pár óra alatt előkapott rendező. Biztos nem a producerek akarnak irányítani minden szart. Különösen Portman kisasszony. Olvastam már róla ezt azt...

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2013.03.20. 19:43:28

Remélem, hogy a film olyan jó lesz, mint amilyen problémás az elkészülte. Mindenesetre érdekes, hogy pont a korábban Edgertonnal együtt dolgozó Gavin O' Connor lett a helyettes, ráadásul ilyen gyorsan. Most, hogy Jude Law lelépett, akár hívhatnák a helyére Tom Hardy-t is, és akkor teljes lenne a hatalomátvétel. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása