aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ang lee, ridley scott és mózes Németh Barna
2013. március 15. 23:30:00

Kategória: film 11 komment

Úgy tűnik, Hollywood tényleg fel akarja támasztani a biblikus eposzait. Darren Aronofsky nagyszabású Noé-filmje már javában készül, és most a Warner tervei is megvalósulni látszanak. A Mózes életét feldolgozó Gods and Kings rendezői székében először Steven Spielberget szerették volna látni, de miután ez meghiúsult, a stúdió fejeseinek szeme a most már kétszeres Oscar-díjas Ang Lee-re vetült. Lee rengeteg műfajban kipróbálta már magát, és nem titkoltan szeret új kihívások elé állni, a stúdiónak pedig éppen erre van szüksége; valakire, aki nem rutinból vezényel le egy filmet, hanem hozzátesz valami pluszt is.

A konkrét tárgyalások még nem kezdődtek meg, de erre még bőven van idő, hisz egy újabb film előtt Lee belekóstol a tévézés világába egy pilot erejéig - az FX csatorna ősszel induló, egy Közel-Keleten élő amerikai család viszontagságait bemutató Tyrant című sorozatának első epizódját fogja rendezni Craig Wright (Sírhant művek, Lost, Testvérek), Howard Gordon (24, Homeland) és Gideon Raff (Homeland)  kreatív felügyelete mellett. Így ősszel akár el is kezdődhetnének az érdemi munkálatok a Gods and Kings körül, addig azonban csak az biztos, hogy a forgatókönyvet Stuart Hazeldine (aki éppen a neves drogbáró, Pablo Escobar életrajzi filmjén is dolgozik) és a korábban a Smallville, a Hősök és az Everwood című sorozatoknál tevékenykedő Michael Green jegyzi.

És ha azt hittétek, hogy a Vörös tenger csak egyszer nyílik ketté, akkor tévedtetek. A Fox ugyanis szintén Mózessel kacérkodik, az Exodus munkacímre keresztelt produkció dirigálására pedig Ridley Scott szerződött le, a forgatókönyvet pedig a Hogyan lopjunk felhőkarcolót írópárosa, Bill Collage és Adam Cooper szállította, amit aztán Steve Zaillian (Schindler listája, Pénzcsináló) pofozgatott át. Sőt, most úgy tűnik, főszereplőt is sikerült találniuk Christian Bale személyében.

Ezek után talán érdemes feltenni a kérdést: biztos jó ötlet Hollywoodnak egy olyan zsánerdömpingbe kezdenie, amit évtizedekkel ezelőtt már sikerült a totális érdektelenségig sematizálnia?

anglee_oscar2013.jpg

Címkék

christian bale ang lee ridley scott spielberg

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr265137030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Barna 2013.03.15. 23:37:29

Amíg Lee vagy Aronofsky kaliberű rendezők kezében van a dolog, addig sematizmustól nem félek, de továbbra sem bízom a dologban. Tartok tőle, hogy az lesz, mint a Gladiátor után, és majd jön a sok háromórás semmilyen eposz wannabe.

McCl@ne 2013.03.15. 23:39:44

Christian Bale kivehetne 1 évet, de komolyan. Pedig annyi mindenben nem is szerepel, de mégis azt érzem, hogy ott van mindenhol, és mindenki ő. (ráadásul még kedvelem is)
Amúgy az említett totális érdektelenség az, amit érzek, kivéve az Aronofsky féle Noe-t, az érdekel, méghozzá nagyon!
Scott meg inkább olyan saját projekteken dolgozzon, mint a Prometheus, mert évek óta nem csinált ennyire jó filmet!

NorthopViggo 2013.03.15. 23:49:08

Én örülök. Mindig érdekes két ugyanolyan témájú projektet versenyezni látni (pl. múlt évben a két Hófehérke-film, vagy régebben a két Wyatt Earp-film). Ez a két rendező meg pont nem a középszerű filmjeiről híres, szóval jöhet!

vargatom 2013.03.16. 00:12:21

Scott a Forever Wart csinálja, a fene egye már meg!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.03.16. 00:35:13

@McCl@ne: Emma Watson miatt alap, hogy érdekel :D Meg amúgy is. Aronofsky nem szokott rossz filmet kiadni a kezéből, így a Noétól is sokat várok.

K. Kálmán 2013.03.16. 09:09:41

Mivel a bibliai történeteknek mindig van egy örök érvényű igazságtartalmuk, persze, hogy időről időre visszanyúlnak hozzájuk a filmkészítők. Sajnos sokszor lapos és érdektelen filmek születnek belőlük, de ha érzékenyen nyúlnak a történetek emberi és transzcendens vonalához, akkor lehet reménykedni valami jóban.
Mondjuk Ridley Scott neve számomra sok jót nem sugall ebben a műfajban, de ne legyen igazam.

szkristof92 2013.03.16. 09:10:20

Amíg ilyen rendezők keze alatt vannak ezek a projektek addig nem félek.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.16. 11:04:53

Az egyébként tényleg érdekes, hogy gyakorlatilag direkt belemennek a stúdiók az ilyen tematikus versenyhelyzetekbe, viszont ha arról van szó, egy premiert simán odébb tesznek két héttel, csak hogy ne kelljen megmérettetni a filmet egy másikkal.

Kelly és a szexi dög 2013.03.16. 16:25:01

És mit csinált Noé? - semmit!
Érdekesebb lenne Julius Caesar életéről forgatni, vagy Hannibálról...vagy a Leszbosz szigetén történtekről!

Kovács Erzsébet 2013.03.16. 17:04:10

@Kelly és a szexi dög: Biztos, hogy ókori romantikus lányregényt szeretnél nézni? :-) Szapphó verseiből ítélve más nem nagyon történhetett Leszbosz szigetén. (Ja, és a Hannibál-film készül, ha minden igaz, lásd az ókori mozi: nulladik rész posztomat.)

skaven 2013.03.17. 02:12:24

inkabb az a kerdes hogy ki fogja megcsinalni ang leenek az effekteket a filmjehez az elmult par het ostoba es korlatolt nyilatkozatai utan...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása