aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mikor jön a star trek 3 és ki rendezi majd? Zalaba_Ferenc
2013. március 12. 08:37:00

Kategória: film 13 komment

Mióta J.J. Abrams a naivról átcsábult a sötét oldalra, az általa újraindított Star Trek franchise sorsa némileg kérdésessé vált. No, azért kétségbeesni nem kell: egyrészt Abrams megőrzi produceri státuszát (ami azt jelenti, hogy a készülő filmek gyakorlatilag minden elemébe belefolyhat, ha úgy tartja kedve), másrészt a Paramount élén sem idióták ülnek, hogy csak úgy elherdálják ezt a szexi új portékát.

A Digital Spy nekiszegezte a Trek-filmek producerének Bryan Burknek a kérdést, hogy mivel a Enterprise űrhajó 2016-ban lesz ötven éves (az eredeti sorozat 1966-ban rajtolt el a tévében), lehet-e számítani arra, hogy a Star Trek 3-mal ünnepeljék meg eme jeles dátumot. Burk nem mondott sem határozott igent, sem határozott nemet, csak annyit felelt, hogy ezúttal nem szeretnének 4 évet várni a következő filmre (a 2009-ben bemutatott Star Trek és az idén nyáron érkező Sötétségben között ennyi idő telt el: számold ki, ha nem hiszed! :), és az biztos, hogy nagy ünnepre lehet számítani. Ugyebár James Bond tavaly töltötte be az ötvenet, és a mindenféle mulatság csúcspontjaként a Skyfall is berobbant a mozikba, és gigászit kaszált, így nem hinném, hogy a Paramount kihagyna egy hasonló ziccert.

Viszont nem ártana, ha a stúdió lassan elkezdene puhatolózni az ügyben, hogy ki örökölhetné meg Abrams megafonját. Az IGN ez ügyben nem volt szívbajos, mikor elővette Bryan Singert, Hollywood második legnagyobb Star Trek-rajongóját (a direktornak volt egy kameója a Nemesisben), aki a kérdés kapcsán először arról beszélt, hogy milyen nehéz volt kiszállnia az X-Men 3-ból, hisz ez a franchise az ő gyermeke, és annak ellenére, hogy Az elsőket Matthew Vaughn dirigálta, producerként mégis ő felügyelte azt (ő szállította a sztorit, részt vett a szereposztásban és a díszletek/jelmezek kialakításában), szóval szerinte Abrams nem fog teljesen elfordulni a Trektől, mégis nagy felelősség lenne átvenni a stafétát, amitől tuti kiakadna, de mivel jóban van a szereplőkkel, a rendezővel és imádja a világot, így ha valaki előállna a megfelelő sztorival, és Abrams minden tekintetben támogatná őt, akkor biztosan nagy móka lenne.

Te szívesen látnád Singert a Star Trek 3 rendezői székében?

És ha már voltál olyan szorgalmas, hogy elolvastad ezt a sok szöveget, jutalmul íme még egyszer a netszerte újként prezentált Sötétségben: Star Trek plakát, ami nálunk bő két hónapja debütált.

Címkék

star trek sci fi zachary quinto director bryan singer sequel anton yelchin karl urban simon pegg jj abrams chris pine zoe saldana

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr275129054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peterd127 2013.03.12. 09:30:24

hát ha Singer olyan vacckot csinál mint az-az óriás-ölös igénytelenség, akkor talán nem kéne őt erőltetni

homer006 2013.03.12. 10:07:13

Jó ötlet. Singer úgy is jobb rendező mint Abrams. Vele végre láthatnánk egy igazán jó Startrek filmet. Bár ha már visszatért az x-men-hez, akkor szerintem folytassa azt.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.12. 10:26:18

@peterd127: Igazából ez neki csak ujjgyakorlat volt, amire külsősként ugrott be. Oké, a Star Trekbe is külsősként ugrana be, de valószínűleg nem az utolsó pillanatban.

DedPul 2013.03.12. 13:00:29

Okádol az ilyentől. Nolan legalább befejezte amit elkezdett, Favreau vagy ki a tököm szart a Vasember 3-ra, Singer az X-menre, most meg Abrams a Star Trekre. Anyjukat.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.12. 13:04:51

@DedPul: Nolan minden egyes Batman után azt mondta, ez lesz az utolsó, végül csinált egy trilógiát, mellyel lezárta a történetet, na de a Star Trek egy olyan franchise, amelyből 25 filmet is ki lehet hozni, ha úgy adódik - ne kössük már az egészet egy direktorhoz, bármennyire is neki köszönhető a szárnyalás!

NorthopViggo 2013.03.12. 13:32:04

@Zalaba_Ferenc: Egyetértek, sem a Star Trek, sem az Iron Man, sem az X-men nem a rendezőik gyereke, akármennyire is nekik köszönhetően lettek kasszasikerek.

Martian (törölt) 2013.03.12. 13:40:27

A Star Trek-et eleve tévésorozatnak találták ki, így az eddigi nagyfilmeknél egyrészt nem kellett mindent elmagyarázni a nézőknek, másrészt viszont a legtöbb nagyfilm nem volt olyan ütős, ahhoz képest amit 45 perces epizódokban lendületesen el lehetett mesélni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.12. 13:42:02

@Martian: Azért az engem elég rendesen a földhöz vágott, mikor az első filmben...

SPOILER!

...Vulcan megsemmisült, vagy amikor a Khan haragjában...

SPOILER!

...Spock feláldozta magát.

Ezek elég ütős pillanatok.

Aston Kanál 2013.03.12. 14:35:26

@Tibor Hamernyik: Nem ertem, jo lovag, mi volt 2006-ban?

Martian (törölt) 2013.03.12. 15:48:17

@Zalaba_Ferenc: de a Khan film után - a rajongók tiltakozására - feltámasztották Spock-ot... :)
A 2009-es "elágazásnak" pedig nem sok köze van az eredeti sorozatok világához. Én azon sem csinálkoztam volna, ha a borg-gal genetikailag keresztezett romulán bányászhajó helyett egy csomó alien-nel vagy predator-ral harcolnak.
:)

NorthopViggo 2013.03.12. 17:51:32

@DedPul: Szerintem Raimi is csak a pénz miatt maradt a Pók-filmeknél, valszeg ki akart ő már szállni, és ez látszik is a 3-on.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása