aeon flux

ready for the action now, danger boy?

game trailer: grand theft auto v (2013) Cseh Dániel
2012. november 14. 16:57:48

Kategória: jatekhaz 8 komment

Grand Theft Auto. A játéksorozat, amit az okosok '96 óta minden második emberölésért felelőssé tesznek. A Rockstar mindenesetre köszöni szépen, jól van, olyannyira, hogy a régebbi felülnézetes részeket váltó harmadik etap óta időről időre módszeresen, és egyre hatékonyabban magába bolondítja a játékosokat. Az egynemű sikertrilógia (GTA III, Vice City, San Andreas) után érkezett a sokak szerint legalább akkora forradalomnak számító negyedik rész, amit szintén követett néhány utórezgés. Jövő tavasszal pedig befut a Grand Theft Auto V, igaz, egyelőre csak Play Station 3 és XBox 360 platformokon. Ehhez érkezett most egy új előzetes, ami... Nos, ezt talán jobb, ha a saját szemetekkel látjátok!

(Az előzetes után találtok még néhány kulcsfontosságú információt az új résszel kapcsolatban, melyek a Game Informer jóvoltából láttak napvilágot.)

  • Ahogy azt már ilyenkor megszokhattuk, ezúttal is nőtt a játszótér, minden eddiginél nagyobb területen kolbászolhatunk majd.
  • A legalapvetőbb újdonság, hogy ezúttal nem egy, hanem rögtön három karakter bőrébe bújhatunk. Köztük a legtöbb esetben szabadon váltogathatunk, de lesznek személyre szabott küldetések is. 
  • Az első karakter neve Michael, egy kiöregedett ex-bankrabló, aki éli az amerikai álmot; egy tanúvédelmi program keretén belül él együtt gyűlölt feleségével, és meg nem értett gyermekeivel. A pénz persze elfogy, így útja egyenesen vezet vissza az alvilágba.
  • Következő játékosunk Trevor névre hallgat, katona volt, ma bűnözésből keresi a kenyérre valót, néhány közös balhé okán Michael ismerőse. Borítékolhatóan szimpatikus figura, hiszen amellett, hogy aktív drogfogyasztó, a nyakára egy szaggatott vonal mentén csak annyit tetováltatott; "Itt vágd el!".
  • Franklin, a harmadik játszható karakter egy behajtó, aki szabadidejében csalásokon töri a fejét. Vagy másokét. 
  • A Rockstar azt ígéri, mindhárom karakterre teljesen eltérő tulajdonságok lesznek jellemzőek, így három különböző játékélményben lehet részünk.
  • A karakterek között egy menü előhívásával pillanatok alatt válthatunk, ilyenkor a kamera eltávolodik a város fölé, hogy megérkezzen a választott figurához, az előzőleg játszott karakter pedig folytatja napi teendőit, hogy rá visszaváltva egy teljesen más élethelyzetben találjuk.
  • A helyszínt ezúttal a Los Angeles mintájára felhúzott Los Santos szolgáltatja, de a nagyvárosi nyüzsgésből bármikor elszabadulhatunk egy sivatagi túrára, elmehetünk búvárkodni, randalírozhatunk a környező hegyvidékeken, és valószínűleg egy szempillantás alatt arcon lövethetjük magunkat egy katonai bázison.
  • A térkép nagyobb lesz, mintha összeadnánk a Red Dead Redemption, a San Andreas és a GTA IV játszóterét.
  • Járművek terén is lényegesen nagyobb lesz a választék, mint valaha; bicikliről motorra, motorról autóra, autóról teherszállító járművekre válthatunk, de ha olyanunk van, választhatunk a jet ski, a motorcsónak, a helikopter vagy akár a repülőgép közül is.
  • A készítők javítanak a járművek fizikáján, és életszerűbbé varázsolják a közelharcokat, tűzpárbajokat is.
  • Az Ammu-Nation névre hallgató fegyverboltok is újra szerepet kapnak a játékban.
  • Csak felsorolás szintjén néhány hobbi, aminek hódolhatunk két mészárlás között; jet ski, jóga, bázisugrás, golf, triatlon, tenisz, gyúrás. A több különböző TV csatorna már csak afféle hab a tortán.
  • A Red Dead Redemption példájára itt is belefuthatunk apró mellékküldetésekbe, amik dinamikusabbá teszik az eseményeket, és tovább növelik az esélyét, hogy ne tudd kétszer ugyanúgy végigjátszani a játékot.

gta5.png

Ezek, főleg a fenti előzetessel karöltve meglehetősen ígéretes infók, és bár ellenvélemények mindig voltak és lesznek is, a Rockstar azért ritkán nyúl mellé, ha a legnagyobb aranytojást tojó tyúkjáról van szó. És ha már vélemények; mit gondoltok, be tudja teljesíteni ez a játék a hozzá fűzött reményeket, vagy az utolsó részek már minden lehetőséget kiaknáztak? Mit szóltok az újításokhoz, jó az, ha lassan World of Warcraft méretű területeket járhatunk be, ráadásul több karakterrel, vagy itt is a kevesebb néha több elve érvényesül majd inkább? És természetesen az örök kérdés; neked melyik rész a kedvenc?

Címkék

gta game trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr384907009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.11.14. 17:06:07

Egyelőre döglött a rendszer, nyilván mindenki ezt akarja nézni, amint lesz YouTube változat, cserélünk.

De érdemes próbálkozni, nagyon horzsol! ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.14. 17:21:44

Épp most kezdtem el újra a negyedik részt, ami mai szemmel nézve azért elég ronda... ez viszont igen jól néz ki, csak arra leszek kíváncsi, hogy ez a rengeteg látványos cutscene hogy illeszkedik majd a tényleges játékba.

És könyörgöm, ne kelljen egy küldetés kedvéért átautókázni a fél városon, mert az nagyon idegesítő.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.14. 17:30:22

@Zalaba_Ferenc: ha minden igaz, épp az autókázást próbálják kikerülni a karakterek közti válogatással.
a grafika megítélésével óvatosan, konzolon nyilván nem lesz ilyen szép.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.14. 17:41:30

@Angyalosi Ádám: A demó utána Battlefield 3-ról is azt hittem, hogy biztos rondább lesz, mint a trailerek, erre kb. a legszebb játék, amit PS3-on láttam.

S várj, ha egy emberrel elvállalok egy küldetést, akkor vele azért oda kell mennem a helyszínre, nem? Vagy az csinálja, aki a legközelebb van? És ha így van, akkor a beígért óriási játéktér miatt nem kell így is, úgy is sokat autókázni?

Andrews 2012.11.14. 18:00:17

PC-re még nem tudni mikor jön ugye? GTA 4-el én is nekiállok nemsokára. PC-n szebb volt annó de nagyobb étkű is. Pedig a Mafia 2 szebb volt és kisebb étkű igaz kisebb várossal is volt de élethűbb volt.

Steam-en volt akciós múltkor mindössze átszámítva 1200 ft-ért a GTA 4 megérte patchekkel megvenni. Talán már így jól is fog futni. a GTA 3 Vice City- San Andreas nálam is kedven colt a Mafia 1-2 mellett ebben a stílusban.

F. Fred Palakon 2012.11.14. 18:49:45

A GTA IV baromi jól megírt történetet, karaktereket hozott, de pl hiányoltam belőle a "vidéket", sokkal nagyobb terület kellett volna illetve a járművek sem voltak túl változatosak.
Szerencsére ezekben most mind újítanak, a "forgatókönyvvel" meg tuti nem lesz baj, a Red Dead Redemptionét is iszonyatosan összerakták, eléggé belejöttek a fiúk. :)

_renton 2012.11.15. 01:25:09

Bár én kényszerűségből csak a San Andreasig jutottam, (a IV nálam konzol híján diavetítéssel ment) életem egyik legjobb játéka a Vice City marad!!! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása