aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon: sundance filmfesztivál 2012 - 3.rész Németh Barna
2012. január 18. 19:00:00

Kategória: 1 komment

Most, hogy már túl vagyunk az amerikai és a nemzetközi versenyfilmeken, jöhet egy kis válogatás a több szekcióból. Egész pontosan a már befutott, nagyobb neveket tömörítő Premieres és a horrorokat és thrillereket egybegyűjtő Midnight szekció legérdekesebb darabjaiból válogattam egy csokorra valót. Richard Gere akciózik, Robert De Niro nagyon paranormális lesz, Elizabeth Olsen csábít, Bruce Willis csal, Clive Owennek a terrorizmussal lesz gondja, Lake Bell meg bekeményít.

Most, hogy már túl vagyunk az amerikai és a nemzetközi versenyfilmeken, jöhet egy kis válogatás a több szekcióból. Egész pontosan a már befutott, nagyobb neveket tömörítő Premieres és a horrorokat és thrillereket egybegyűjtő Midnight szekció legérdekesebb darabjaiból válogattam egy csokorra valót.

SUNDANCE 2012 - VERSENYEN KÍVÜL

Shadow Dancer (r.: James Marsh)
Az agyondíjazott Ember a magasban és a szintén agyondíjazott projekt Nim után James Marsh egy politikai thrillert forgatott Clive Owennel, Gillian Andersonnal és a tavaly felbukkant Andrea Riseborough-val a főszerepben. A történet középpontjában egy Collette nevű nő áll, aki Írországban, egy konzervatív családban felnőve végignézte, hogy válik családja egyre radikálisabbá miután testvérét megölték. Húsz évvel később Collette is az IRA tagja, ahogy még életben lévő bátyjai is. Csakhogy egy félresikerült akció után a nő az MI5 kezei közé kerül, akik ultimátumot ajánlanak neki: vagy nekik dolgozik vagy börtönbe vonul. A nő gyermeke jövőjét féltve tér haza, hogy elárulja családját és barátait...

Red Lights (r.: Rodrigo Cortés)
Az Élve eltemetve rendezője most sem riad vissza a jó öreg feszültségteremtéstől. Filmjének főszereplője két nyomozó (Sigourney Weaver és Cillian Murphy), akik paranormálisnak vélt jelenségek után nyomoznak, bebizonyítva a mögöttük meghúzódó csalást. Csakhogy a legújabb eset keményebb diónak ígérkezik. A párosnak Robert De Niro és Elizabeth Olsen asszisztál.

Liberal Arts (r.: Josh Radnor)
A 35 éves elvált professzort a középkorúak válsága sújtja. Éppen kapóra jön kollégája felkérése, hogy térjen vissza és mondjon beszédet az ő nyugdíjazási vacsoráján. A férfi felkészül a beszédre és egy kis nosztalgiázásra, de arra nem, hogy belép az életébe az életvidám Zibby, az egyetem egyik hallgatója. Josh Radnor (Jóvoltköszönömkérekmég) mellett Elizabeth Olsen és Richard Jenkins szórja a boldogságot.

Arbitrage (r.: Nicholas Jarecki)
Ha már Hollywood összes nagypapája akciózik, miért pont Richard Gere maradna ki a sorból? Hogy mindez mit keres a Sundance-en, arról fogalmam sincs, de ha már itt van, akkor beszéljünk róla. Gere egy pénzügyi gurut alakít, aki a hatvanadik születésnapjához közel minél gyorsabban meg akar szabadulni az egész birodalmától... mielőtt bárki felfedezné csalásait. Csakhogy hiba csúszik a számításba és ekkor már sokkal nagyobb a tét. A filmben feltűnik még Susan Sarandon és Tim Roth is.

Lay the Favourite (r.: Stephen Frears)
Ha már öregek, akkor ne menjünk el szó nélkül Bruce Willis és díszes kompániája mellett, akiknek megvan a biztos módszerük, hogy nyerjenek minél több pénzt Las Vegasban. A dolgot érdekesebbé a csapathoz csapódó pincérnő szolgáltatja Rebecca Hall személyében, aki sztriptíztáncosnői karrierjét adta fel Las Vegasért.

Black Rock (r.: Katie Aselton)

Három barátnő érkezik egy elhagyatott szigetre, hogy eltöltsenek egy kellemes hétvégét, ám hamarosan már az életük a tét. Most mindenki azt gondolja, hogy mi ebben a pláne? Én is ezt gondoltam, és a készítők is gondolták, hogy ezt gondoljuk. Talán éppen ezért biggyesztették a sajtóközlemény végére az alábbi két mondatot: „Azt hiszed ismered ezt a sztorit? Tévedsz!” Majd meglátjuk, legfeljebb hazudtak. Akkor viszont vigaszdíjként be kell érnünk Lake Bell, Kate Bosworth és Katie Aselton látványával.

Excision (r.: Richard Bates Jr.)
A tizenéves Pauline-nak fura dolgai vannak, amik többnyire megrémítik a környezetében élőket: állattetemeket gyűjt és arról fantáziál, hogy idegeneket műt meg. Ám a legdurvább dolgok akkor kezdődnek, amikor a lány úgy dönt, ideje elveszítenie a szüzességét.

Grabbers (r.: Jon Wright)
Bálnatetemek sodródnak partra, halászok tűnnek el... valami megjelent a kis ír sziget partjainál. Az esetet két rendőrnek kell kivizsgálnia, hogy megóvják a kis közösséget. Az eddig sablonosnak tűnő sztorit viszont kicsit feldobja a tény, hogy a szörnnyel szemben egyetlen fegyver hatásos: a pia. Szóval aki túl akarja élni, annak csúnyán be kell rúgnia.

V/H/S (r.: Adam Wingard, Glenn McQuaid, Radio Silence, David Bruckner, Joe Swanberg, Ti West )
Néhány kisstílű bűnözőt felbérelnek, hogy szerezzenek meg egy kazettát. A fiúk is be is törnek a házba, de ott csak hullákat és egy csomó VHS-t találnak. Szépen sorban a lejátszóba teszik őket, de egyiken nagyobb szörnyűségek vannak, mint a másikon...

Címkék

independent filmfesztival sundance dijszezon eurocinema dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr554541323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brandon 2012.01.18. 22:27:18

„Azt hiszed ismered ezt a sztorit? Tévedsz!” Ezt mintha a Cabin in the Woods-hoz is odabiggyesztették volna, nem? Biztos ez lesz új trend. :D Az utsó 3 film meg eléggé érdekel a leírtak alapján.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása