aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: our idiot brother (2011) Zalaba_Ferenc
2011. november 22. 22:37:37

Kategória: 3 komment

Ami a szívén, az a száján: Paul Ruddon nem fog a korszellem az év egyik legszellemesebb és legbájosabb függetlenjében.

Ami a szívén, az a száján: a film címszereplőjére (Paul Rudd) talán könnyű ráfogni, hogy egy idióta, mert képtelen felnőni, mert naiv és nem képes ráhangolódni arra a mérgező cinizmussal átitatott, törtető ritmusú életvitelre, amely bizonyos nézetek szerint már  nem egyszerűen trend, hanem a túlélés kulcsa. Könnyű ráfogni, hogy retardált, mert hasist ad el egy egyenruhás rendőrnek, és ezért sittre vágják, mert hát mindenkiben csak a jót látja, és nem tudja, mikor kell hallgatni és mikor beszélni. Ennek köszönhetően mikor betottyan közéjük, hát rendesen felborítja mindhárom nővére (Emily Mortimer, Elizabeth Banks és Zooey Deschanel) makulátlanul működő életét, de hát pont erre van szükségük: hogy valaki jól felrázza őket.

Konstans vigyorral az arcomon követtem nyomon az egyéb szituációkban Will Ferrellre írt man-child szerepében tündöklő Paul Rudd családi flipperezését, melyben ő volt a golyó, aki ide-oda pattogott a nővérek között: a Peretz-testvérek (a lány írta, a fiú rendezte) filmjében stúdiófilmekre jellemző sallangtól és színpadiasságtól mentesen, természetes könnyedén megy az értékek közvetítése, a családmodellek de- és rekonstrukciója, és a péniszveretős poénokat sem viszik túlzásba annak ellenére, hogy az egyik szituban Steve Coogan bevillantja a bőrtáskáját. De mielőtt még elmenekülnétek: lehet-e rossz film az, amelyben Rashida Jones és Zooey Deschanel egymásnak esik a családi ebéd alatt?

Címkék

kritika independent comedy zooey deschanel elizabeth banks paul rudd rashida jones kritika szokatrany

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr274541092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.11.22. 22:49:45

Az ominózus szcéna: http://www.youtube.com/watch?v=-M3R7zKhAxY

xyzdg1981 2011.11.23. 01:50:21

Aranyos ("Anya, lélegezz." :) ) Egy pillanatra kikerekedett a szemem, azt hittem, hogy Coogant akarod "bevillantani"... :D

Ismeretlen_1068 2011.11.23. 06:17:04

2: No, azt azért nem. A film feiratai alatt pedig van egy Anchormanes(!) poén, amitől lefordultam a székről. Amúgy a sztori nem a direkt humorra van kihelyezve, és pont ettől jó.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása