aeon flux

ready for the action now, danger boy?

giger visszatér az alienhez Zalaba_Ferenc
2010. december 19. 13:16:30

Kategória: 11 komment

Eddig hétpecsétes titok volt, de HR Giger, a bizarr svájci képzőművész felesége, Carmen Scheifele csak nem bírt magával és kikotyogta, hogy Hans Rudolf bő 30 év után ismét idegen anyagba fekteti tudását (a rosszemlékű SPECIES egészen kreatív trükkjeit nem számítva), és besegít Ridley Scottnak a készülő ALIEN PREQUEL (jelenlegi alcím: Paradise) munkálataiba, ami egy olyan fajt is körüljár, melyet eddig csupán csontvázra csupaszított formában ismertünk. Mi ez, ha nem a hét híre?

Címkék

horror art alien sci fi ridley scott prequel filmhir hr giger

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr724539095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87170 2010.12.19. 14:33:15

amúgy ahhoz képest, hogy ez tényleg egyfajta minőségbiztosítás, ha mást nem, a látvány és a hangulat részéről, nem nagyon tolongunk itt örömünkben :P pedig nagy dolog, lehet, hogy tényleg egy újabb sci-fi történelmi állomás van alakulóban, egy ilyen nevet olvasva már könnyebben rááll a szám az effajta kijelentésekre! volt szó a 3D-ről is, remélem azt ezen a ponton elfelejthetjük.

Ismeretlen_47663 2010.12.19. 15:16:01

hurrá

Ismeretlen_1068 2010.12.19. 15:17:15

Ezek után minden a sztorin múlik. Jézusom, mióta várok egy jó Alien filmre...

Ismeretlen_139112 2010.12.19. 17:13:42

Nem is tudom... az a két gondom van, hogy - Giger akármekkora zseni, de nem nagyon tudott mást csinálni, az egész karrierje ugyanaz az egy design végig, ezért igencsak kérdéses hogy tud-e valami újszerűt mutatni majd. - Az ős-alien mára már teljesen elkopott a rengeteg játék, képregény és AvP film segítségével, és esetenként kissé nevetséges is ahogy a szerencsétlen jelmezes csávó vakoskodik a díszletek között és ijesztegetni próbál... Hiszen az első filmben azért működött, mert alig láttuk és akkor se lehetett tudni hogy tulajdonképpen a lény melyik része is van a képen, Cameron meg az akciófilmes jelleggel és ügyes kamerakezeléssel/bevilágítással leplezte a még szánalmasabb jelmezeket. Namost így harminc év után baromi nehéz lesz valami hasonló mérföldkövet alkotni. A technológia gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket nyit és tényleg bármit megcsinálhatnak amit az öreg kitalál. Lehet jelmez, báb, CG, és ezek tetszőleges keveréke is, mindegyikre láttunk már teljesen jó példákat az utóbbi évtizedben. Ugyanakkor nem tudom, hogy a néző fantáziájára bízni a rettegést mennyire fér bele egy mai blockbusterbe, amikor a stúdió nyilván minden VFX-re költött dollárt a vásznon akar majd látni... Szóval még mindig nem merek nagyon belelkesedni, de hát majd meglátjuk.

Ismeretlen_1068 2010.12.19. 18:03:36

4: Egyrészt ajánlom, hogy tanulmányozd kicsit közelebbről Giger életművét - rá fogsz csodálkozni, mennyire gazdag az a rezüméje. Persze a műveinek nagyja eltéveszthetetlenül gigeri (zsigeri? :), de messze nem egylövetű a fazon. Ugyanakkor ez a desogn az ő gyermeke - ő álmodta meg a megjelenést, mi több, az idegenek reprodukcióját is, szóval ha van valaki, aki ezt a legjobban sajátjának érezheti, az ő, s mint olyan, neki szavazom a legtöbb bizalmat az esetleges továbbgondolásban (egyébként az alien tökéletes - 30 éve is már az volt, hiába csak egy fickó vonaglott a gumiruhában, a film rám még ma is nagyobb hatással van mint valamennyi folytatása, szóval inkább a Space Jockey-t, az "elefántembert" lehetne tovább nyújtani). Továbbá Giger leginkább a designt szolgáltatta, és ugyan a kivitelezésben is részt vett, de már az Alien esetében is kisebb brigád dolgozott az egész technológiai vonzatán (köztük Mr. ET, azaz Carlo Rambaldi). Szóval szerintem a megvalósítás oroszlánrészét ezúttal is másokra hagyja, ő majd a dizájnolásban alkot (remélhetőleg) nagyot.

Ismeretlen_139112 2010.12.19. 20:00:16

Gigerbe és az alienbe is elég alaposan beleástuk magunkat, amikor a Sega shooteréhez csináltunk intrót ;) Ezek alapján gondolom, hogy az öreg eddig azért annyira változatos dolgokat nem csinált. Részben a festékszórós munkamódszeréből következik a dolog. Persze az se baj, ha megvan a kapcsolat a régi és az új között... csak egyszerűen a régi alientől már nem tudok félni. Az első film is pont azért működik, mert nem magától a jelmezes csávótól rettegsz, hanem egy megfoghatatlan jelenléttől. Most, hogy lassan már minden létező oldalról körbejárták a lényt, elmúlt a varázsa és hiába ügyes Scott, szerintem nem nagyon tud vele terrorizálni már. A kivitelezésnél meg én attól tartok, hogy manapság, a technológiai korlátok ledöntése után már nem sejtetni fognak, hanem mindent megmutatnak, full frontal nudity meg amit akarsz. Szóval ez az amitől én tartok, hogy kapunk egy filmet ami idióta hülyeségeket csinál a sztorival, olcsó ijesztegetésre épül, meg a lények is a klasszikus fajta lesznek, csak pepitában. Amit meg szeretnék, az megint valami nagyon új, nagyon meghökkentő dolgokkal, ami megint szól egy kicsit a társadalmunk jövőjéről is, és elő lehet venni 2040-ben is és nem fog elavultnak tűnni. Csak hát erre nagyon kicsi az esély, a Tronra is hiába lelkesedtünk, meg az Avatarnál is rosszul lőtték be sokan az elvárásaikat.

B. 2010.12.19. 23:27:23

Ebben számomra semmi meglepő nincs...sőt az lett volna a meglepő ha ő teljesen kimarad belőle. Továbbra is tartom magam ahhoz hogy ezt a filmet nem feltétlen Scottnak kéne megcsinálni...persze még újra villanthat az öreg, de az utóbbi majd' 2 évtizedben számomra csak 1 (ha nagyon akarom akkor 2) igazán jó filmje volt. Ennek ellenére bizalom az van benne , mert tett már le ezt-azt az asztalra. Egyébként magánál az új "Alien" projektnél még nem tartanak ott, hogy maga a film forogna ugye, csak előkészítés alatt áll, ergo még bármi lehet-vagy épp semmi- belőle?

Ismeretlen_139112 2010.12.19. 23:41:07

Legújabb állás szerint márciustól forgatnak.

clive 2010.12.20. 10:51:16

Én nagyon örülök a hírnek. Ne feledjük nem csak egy jól kitalált Aliennel lesz dolga, de gondolom a helyszínek nagy részét ő fogja kialakítani, amit - tekintve a munkáit - eszméletlen öröm lesz nézni. Valahol olvastam egy kiszivárogtatott forgatókönyv tervezetet (gondolom ti is, de lehet, hogy kacsa volt), amiben idegen lények megpróbálnak embereket szaporítani. Rajtuk kísérleteznek. Először ráadásul két férfin, mert nem tudják megkülönböztetni látatlanba mik a férfi és női nemi jegyek. Valami ilyesmiről volt szó. Jó beteg lesz:D

Ismeretlen_47663 2010.12.20. 12:29:28

szerintem azért az "oldschool" fanok bíznak ebben a projectben... (tk. én is )

mikice 2010.12.20. 12:57:56

Ez a projekt kizárólag Ridley Scott miatt érdekel, ha ő benne van, valószínűleg nem lesz az egész egy nagy fostalicska. Az Alien3-at még rajongóként vártam, aztán megszületett, és hát nagyjából túl voltunk rajta. Azért voltak maradandó pillanatai. A negyedik már csak videojáték volt, plusz egy pókhálós poén, ami ült.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása