aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: alkonyat - napfogyatkozás [the twilight saga - eclipse] (2010) Angyalosi Ádám
2010. június 29. 21:25:29

Kategória: film 65 komment

“Megnézni a Twilightot részegen? Azt még úgy se! Esetleg LSD-vel? Még azzal is rossz! Ha fegyverrel kényszerítenének rá? ... Inkább lőjenek le.”

A fenti, szabadon fordított mondatokkal minden jóérzésű férfi egyetértene (esetleg még annyit hozzáfűzne, hogy ha szex van kilátásban, bevállalja, hiszen rengetegen részesültek abban a sorban, hogy egy hölgy kedvéért túl kellett élniük a “vámpíros Barátok Közt” első egy-két epizódját), de jelen idézet különlegessége éppen az, hogy nem holmi mezei filmrajongó szájából hangzott el: az elkövető nem más, mint David Slade - az Eclipse rendezője.

A videoklipek világából Hollywoodba érkező Slade első két nagyjátékfilmjével már belekóstolt a Stephenie Meyer regényeket átható két legfontosabb tematikába: a HARD CANDY az underage sex, illetve a pedofília, a 30 DAYS OF NIGHT pedig a vámpírlét szerencsétlen következményeit tárta fel. Mikor a direktor a fenti módon fakadt ki a twitterén - majd később egy interjúban is - Edward és Bella kalandjai miatt, még maga sem sejthette, hogy később őt fogják megkeresni a harmadik résszel kapcsolatban, de természetesen a pénz beszélt, és Slade az elmúlt évet a rajongóknak való magyarázkodással töltötte - meg persze az eddigi legjobb Twilight film elkészítésével.

Mielőtt hölgy olvasóinkat elöntené a Jacob melegével összehasonlítható bizsergető reménykedés, gyorsan szögezzük le: a film szar. A borzalmas alapanyag banális és életszerűtlen dialógusaival lehetetlen mit kezdeni, a kamudrámát előadó Kristen Stewart és Taylor Lautner pedig továbbra is förtelmesen rossz színészek (Pattinson már kezd kinőni a haja mögül).

Ennek ellenére az Eclipse helyenként még férfi szemmel is kifejezetten élvezetes: a NEW MOON filmművészeti katasztrófája után az anyaghoz kellő cinizmussal és távolságtartással hozzáálló Slade meglepően magabiztosan fogja össze a szálakat (mármint azt az egyet: tudjátok, a naaagyon romantikusat) és kellő stílusérzékkel vezényli az eseményeket: ahol kell, sötét, ahol kell, giccses (de még mennyire!), és még az akcióknál sem kér epilepsziás remegést szegény operatörtől.

Aki szintén dicséretet érdemel: Javier Aguirresarobe munkája ezúttal nem ég úgy az ember emlékezetébe, mint a THE ROAD fájóan lírai képsorai, de panaszra senkinek sem lehet oka, hiszen a fény-árnyék hatásokkal ügyesen bánó elegáns beállítások között a csajok kedvéért megbújik egy-két ölelkezős nagytotál iszonyú giccses körítéssel, legyen az virágzó mező vagy nagyon bénán háttérbe festett havas hegylánc.

Ezúttal a zenével sincs gond: Howard Shore önmagához képest meglepően kellemes dallamokat komponált, bár egyik sem maradandó, ellentétben korábbi zseniális munkáival (amelyeket, valószínűleg, ennél valamivel komolyabban vett), és az ismét nagy nevekből összeállított, illetve megrendelt (a Muse például külön számot írt, jobban mondva ollózott össze a meglévőekből a filmhez) betétdalok is sokkal jobban illeszkednek a cselekménybe, mint az előző két rész esetében - tudom, ez nem túl nagy szó.

Apropó, cselekmény! Most ilyen is van! Mivel az első részhez viszonyítva a SÁTÁNTANGÓ is olyan, mintha Michael Bay rendezte volna, kellemes felüdülés volt azt látni, hogy - nem vicc, nem vicc - történik is valami a filmben. Való igaz, az egymást követő eseményláncolatok közti összefüggés enyhén szólva homályos (a Volturi például mi a jó francot is akart?), ráadásul az eddig megszokott módon tízből kilencszer Alice totál véletlenszerűen működő prekogníciója viszi előre a dolgokat - Miss Meyer, ezért még a J.K. Rowling íróképzőből is páros lábbal rúgták volna ki az első napon, aranyom.

Az igazi problémák természetesen ismét a “jellemek” és “kapcsolatok” kibontásánál kezdődnek: a párbeszédek semmivel sem lettek kevésbé kínosak vagy irreálisak, egyszerűen fájdalmasan dilettáns az egész (a film végére fájt a homlokom a sok facepalmtól), a karakterek pedig komoly versengést folytatnak a legnagyobb barom címért.

Nálam ismét Bella nyerte a díjat. Ebben nem kis szerepe lehet annak, hogy Kristen Stewart annyira van a színészmesterségtől, mint én a műkorcsolyázástól (sőt, egészen hihetetlen módon sikerült visszafejlődnie eszköztárának: már nem nyalogatja vagy harapdálja a száját, megelégszik azzal, hogy százhúsz percen keresztül csücsörít, egészségére), de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szegény csajnak megint olyan szerepet írt a tisztelt írónő, hogy nem csak a tinik, de a hétévesek is könnyen azonosulhatnak hatalmas problémáival (személyes kedvencem: “Bella, a vérengző gyilkos vámpír itt van a városban, és nincs más célja, mint megölni téged!” “Jó, ezt még megbeszéljük, de Jacob, miért nem hívtál vissza tegnap??!” Na, szerinted mégis miért?).

Taylor Lautner (akinek a pólói megint mosásban vannak) fogalmam sincs, mit művelt a két film forgatása között, mert agyban, tehetségben és izomban egyaránt összement szegény, pedig az első kettőről ezt nem sokan tartották volna lehetségesnek. És hogy a célközönséget is elszomorítsam: még a haja is szarabb!

Legnagyobb meglepetésemre az egyetlen pozitív csalódást Edward okozta, aki a film elején már kezdte egészen hitelesen adni a százakárhány éves megfáradt férfit, persze Jacob színre lépésével ez a rövid idill (akár Bella, akár a néző számára értjük) is szertefoszlik: az első fél óra után a maradék kilencven perc szinte kizárólag abból áll, hogy a két srác maratoni farokméregetést folytat, mely humorosnak szánt, de valójában iszonyatosan égő jelenetek sorozatából áll.

Apropó humor: az “unintenional comedy” kedvelőinek a film igazi csemege lehet, ha a legnagyobb klasszikus trasheket nem is múlja felül, de így is számtalan brutálisan vicces jelenettel szolgál. Minimum ennyiszer akarnak nevettetni a készítők is, de a tényleg humorosnak szánt jelenetek sohasem azok (egyetlen kivétel akad, ez azonban egy magyarra lefordíthatatlan szóvicc, így csak az angolosok készülhetnek rá): az egész kínosan feszengős dugós poénokból áll, melyek az Amerikai Pite 15-ben még megtalálnák a helyüket, itt azonban érthetetlen a szerepük.

Már csak azért is, mert mindez éles ellentétben áll a film egyik központi tanításával, mely a szüzesség - szűziesség körül forog (bár Bellára valójában az utóbbi nem jellemző: elnézést a szóhasználatért, de igazi mocskos ribanc módjára zsonglőrködik a két jobb sorsra érdemes férfiemberrel, akik helyében minimum kidobnám, de talán egy-két éles pofont is kiosztanék a szemétnek). A mai fiatalokat ismerve már eleve harsány kacajjal fogadnám egy olyan történet ötletét, mely a házasság utáni szexre próbálja nevelni a tinilányokat, de maga a megvalósítás még rátesz pár lapáttal a helyzet szerencsétlenségére.

Edwardék sokadik romantikusnak szánt együttléténél (Egyébként mi a jó fene abban a romantika, hogy nagyon hangosan és nagyon lassan lélegzünk, miközben olyan beszélgetéseket folytatunk suttogva, melyekhez képest Győzike is koherensnek tűnik? Ezek nem emberek, ezek kirakatfigurák, és ez nem szerelem, ez szoftpornó.) a következő beszélgetés zajlik le (nagy vonalakban): “Edward, nagyon fel vagyok izgulva, tégy magadévá!” “Nem, csak akkor szabad, ha összeházasodtunk.” Először is: ez most a lányoknak íródott, nem? Nekik kiváló példát mutat, mondhatom: könyörögjetek térden csúszva a szexért! Másodszor: Edward fél perccel később kéri meg Bella kezét... enyhe célzás a “nemes” céljaira a házassággal. Annyit persze meg kell jegyeznem, hogy az eljegyzéskor bedobott monológja az eddigi három film egyetlen tényleg romantikus szövege.

Persze amelyik férfi azt mondja, hogy egy vámpírmozira az érzelmekért megy, az általában hazudik, és őket az utolsó harmadban a sorozat eddigi legnagyobb interspecies ütközete kárpótolhatná az addigi szenvedésekért, de nem elég, hogy a CGI továbbra is borzasztó (a vámpírok még mindig a Kengyelfutó Gyalogkakukk-féle röhejes futással okoznak mókás pillanatokat, a farkasok pedig ismét mindenféle fizikai szabályt és életszerűséget figyelmen kívül hagyva vannak animálva, pedig az már a SPIDER-MAN trilógia címszereplőjénél is szúrta az emberek szemét), hiába merül fel egy-két valamirevaló gore pillanat ígérete (a vámpírok fejét szép látványosan távolítják el társaik), a korhatáron belül-maradás miatt a végtatok szakadás helyett törnek, hiszen a vérszívók belül meg vannak fagyva. Hogy mi van?

Sok siránkozásom ellenére az ECLIPSE eddig a sorozat legígéretesebb és legjobb darabja, mely bebizonyítja, hogy még lehetséges változtatni: egy hozzáértő rendezővel, létező cselekménnyel, több akcióval nem csak az eddigieknél élvezetesebb, de nagyrészt valóban élvezhető filmet sikerült készíteni (még akkor is, ha a szórakoztató jelenetek egy része nem szándékosan annak készült). Bizonyos dolgok azonban képtelenek a változásra: mint ahogy Bella és Edward szerelme, úgy a színészek tehetségtelensége, a forgatókönyv eszközei és dialógusai, valamint a technikai háttér gyengesége is örökkévaló. És ennek megfelelően ez a film sem fog új célközönséget meghódítani az emós lánykákon kívül, de ezt büszkén fel is vállalja: elvégre Bella is felvágja végre a karját. 

Címkék

kritika horror vampire 4csillagos forum hungary romance twilight summit robert pattinson kristen stewart david slade daesu

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944538301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_89754 2010.06.29. 21:35:08

Már várom a csütörtököt :) Csak addig még el kellene olvasnom a könyvből hátralevő 250 oldalt...

Ismeretlen_16964 2010.06.29. 22:39:59

Nyugtass meg: a non-stop idétlen fejrázást meg zavartan szuszogást azért nyomatja még Kristen, ugye?

Action 2010.06.29. 22:40:39

A filmet moziban biztos nem nézem meg, de ez a kritika nagyon szórakoztató volt. Ezexerint azért nem sokkal jobb, mint az Újhold.

afterward 2010.06.29. 22:57:12

Hát ez remek. Pedig annyira bíztam benne, hogy aranypolgári szintre jut a harmadik rész:)

Ismeretlen_1068 2010.06.29. 23:01:01

Szépen ívelt sallereket oszt a kritika, élvezettel habzsoltam, ellenben feltűnt, hogy az író olyannyira közel került a franchise-hoz, mondhatni, magáénak érzi, hogy a recenzióban a színészek teljes egészében összenőttek a karakterekkel: nem Kristen így, Kristen úgy, hanem Bella így, Bella úgy... vagy ez már a method acting? :)

Montana · http://www.san2000.com 2010.06.30. 00:36:59

Szerintem ez a kritika nem igazán érti még saját magát sem! Először is a filmet hibáztatja ha a lányok ri*anckodnak miatta, de az egész írás úgy kezdődik, hogy LSD-sen sem élvezhető. Ez pedig személyes tapasztalatokra utal...Nem beszélve arról, hogy hol szarnak, hol egy softpornónak, utána meg a sorozat legjobb darabjának titulálja... Szóval, ha lehet kritizálni ezt a kritikát: ilyen szart még nem olvastam ezen a blogon....

Ismeretlen_129996 2010.06.30. 01:35:05

egy szar szoftpornó is lehet egy sorozat legjobb darabja, nem? ez a sorozat elemeitől függ. az lsd-s idézet pedig a rendezőtől származik, ezt le is írja daesu. a "szövegértés: egyes" szöveget hagyom most, fél egykor mindenki lehet hülye.

Ismeretlen_9654 2010.06.30. 02:37:48

igeretes trashnek tunik. egyszer biztos megnezem. a kritika meg egy bingo! montana, te keverede a szezon a fazonnal. a kritika egy idezettel kezdodik, barmilyen fajdalmas is.

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 06:26:56

5: Néhány cimborámmal hosszú estéket töltünk azzal, hogy szarokat (esetenként szar szoftpornókat) nézzünk és ezt nem azért tesszük, hogy megbűnhődjünk vagy törlesszünk valamiért, egyszerűen élvezzük. :)

Ismeretlen_1256 2010.06.30. 08:11:40

Szétröhögtem magam a szövegeiden, még akkor is, ha a kritika kissé ellentmondásosra sikerült... most szar volt, vagy nem volt annyira szar...? Különben is, a 12 éves lányok ezt véresen komolyan veszik, szóval "figggyuuuu, ne cikizzzed a Belát, mej nem foglak sejteni" Csak azt árulja el nekem valaki, hogyan lehet egy ilyen agyzsugorító könyvet /filmet ekkora sikernek eladni?

Pizsama 2010.06.30. 08:40:50

Kristen Stewart-ot anno láttam az Into the Wild-ban, ahol viszonylag jól játszotta a szerepét. Ezt egészen addig gondoltam így, míg nem láttam a Twilight-ot, ahol kb. ugyanazzal (vagy talán még szegényebb) színészi eszköztárra próbálta megjeleníteni a szerelmes tinit - sikertelenül. Jah, és naná, hogy el kell mennem majd a 3. részre is (Hű, Jenők), de legalább Ashley Greene-nek jók a mellei!

frmn 2010.06.30. 08:57:00

6: Hanna, te vagy az?

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 09:11:04

11: Pic or STFU!

Gonzo 2010.06.30. 09:53:18

leszámítva a ellentmondásokat, tényleg szórakoztató kritika.

Fred Fredburger 2010.06.30. 10:31:29

12: :D Amúgy meg dicső Szövegértés, kérlek mutatkozz be azoknak, akik ellentmondásokat látnak a cikkben (ami valóban szórakoztató és ellentmondásoktól mentes volt:D).

Gonzo 2010.06.30. 10:54:27

"egy hozzáértő rendezővel, létező cselekménnyel, több akcióval nem csak az eddigieknél élvezetesebb, de nagyrészt valóban élvezhető filmet sikerült készíteni (még akkor is, ha a szórakoztató jelenetek egy része nem szándékosan annak készült)." "gyorsan szögezzük le: a film szar. A borzalmas alapanyag banális és életszerűtlen dialógusaival lehetetlen mit kezdeni, a kamudrámát előadó Kristen Stewart és Taylor Lautner pedig továbbra is förtelmesen rossz színészek..." folytassam?

batboy 2010.06.30. 11:20:29

ez a kritika tényleg gyorsan mehet az archivba.

Rusalka 2010.06.30. 11:37:46

nekem tetszett a film, ma éjjel néztem premieren. Pörgős, észre se vettem, hogy letelt a két óra. Nekem bejöttek az akciójelenetek, ahhoz képest hogy 12-es karikához készültek (és ugye azt Amerikában elég komolyan veszik, nem úgy mint nálunk, ahola tévében a CSI néhol gymorforgató vértócsái mennek 12-es karikával...Hajrá kiskorúak, tévézzetek). A film alapvetően kiskorú és főképp nőneműen kiskorú nézüknek készült, mint ahogy a könyvek is, így aztán nem értem, miért hőzöngenek felnőtt férfiak, hogy nincs benne semmi félelmetes, meg vámpíros... Moziterem-tévesztés van kérem, a Rémálom az Elm utcábant egy házszámmal arrébb vetítik. :) Annak, aminek készült, jó volt. Tinifilmnek. Nekem felnőtt fejjel is tetszett, lekötött. Nem néztem az órámat, nem fészkelődtem, nem vártam, hogy mikor lesz vége. Végig tartotta a közönség figyelmét, jók voltak a poénok, végre Patiszon gyerek arcizmai is megrándultak (már alig várom a Bel Amit és a Water for Elephants-t, hogy végre normális filmben is lehessen látni ezt a gyereket és kiderüljön, hogy igazából nem rossz színész). Ami nem tetszett: a parókák. Peter facinelli (Carlisle), jackson Rathbone (Jasper) és Nikki reed (Rosalie) parókái fertelmesek voltak, Kristen Stewarté se volt jobb. Az ember azt gondolná, hogy egy 65 milliós budgettal rendelkező filmnél van pénzük normális sminkesre meg fodrászra, és nem valami huszadrangú borbélyt rángatnak be a sikátorból a sminkszobába... Erre figyelhettek volna jobban is. Már rettegek a Hajnalhasadás miatt, hogy nem-e szerencsétlen patiszon fejére is parókáét fognak húzni, mert levágatta a rakoncátlan tincseit a Water for Elephants kedvéért... Taylor Lautner tenyérbe mászó volt a pucérkodásával, néha adhattakk volna rá valami atlétát, vagy ilyesmi... ("Doesn't he own a shirt?" LOL :D) Kristen Stewart olyan fapofával játszott, hogy legszívesebben behúztam volna neki egyet: ez neked a szerelem kisanyám? A sátorjelenet vicces volt. *SPOILER* Amikor Edward letépte Victoria fejét, na akkor felhördült a mozi, és többen is majdnem elpattantak az ijedségtől, vééééégre a statikus Edwardból kis gonsoz vámpír lett :D **SPOILER end** Egyszóval, én megyek a hétvégén két másik barátnőmmel újra megnézni.

Ismeretlen_140561 2010.06.30. 12:05:21

Mi az, hogy facepalm? és ha van jól hangzó magyar megfelelője, akkor miért nem azt használjuk? Egyébként meg azzal a szöveggel, hogy most tééényleg van cselekménye a filmnek, azt a hatást kelti az író, mint ha a Transformers és G.I. Joe akcióorgiái szolgáltatnák a mintát a jó filmre, és ahol már nem robban fel félpercenként egy tartályhajó az már nem is élvezhető film. Sőt, szerintem az Újhold még sokkal drámaibb is volt, legalább is a szakításos jelenetek elég erősek voltak szerintem, de a Volturi jelenet és az azt övező tájképek is megérnek szerintem egy misét.

skaven 2010.06.30. 12:58:14

#19: a facepalm jol bevalt magyar megfeleloje az "arctenyer" szo :) de jobb ha beletorodsz, hogy vannak bizonyos netes szlengek, amin nem tudsz valtoztatni.

frmn 2010.06.30. 13:18:58

Úgy látom, nagytakarítás volt a Filmbuzin :D

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 13:33:11

19: http://i524.photobucket.com/albums/cc326/dgiharris/DoubleFacePalm.jpg Itt van mindjárt két illusztráció is. :)

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 13:40:05

Hogy egy kicsi kerüljön a mérleg másik serpenyőjébe is. Idézet egy fórumról, ahová belőttem a kritika linkjét: "ezt a kritikat nagyon jol eltalaltad! iszonyat szellemes, a facepalmos resznel pedig mar nem birtam abbahagyni a rohogest :heh:"

Ismeretlen_129996 2010.06.30. 14:05:04

szerintem teljesen jó a kritika, a szar és a szórakoztató nem zárja ki egymást.

Fred Fredburger 2010.06.30. 15:50:01

16: Köszönöm, remek példa - arra, hogy milyen az, amikor a kontextusból kiragadunk részeket, és nem az egészet értelmezzük. A mondat úgy kezdődik, hogy "Sok siránkozásom ellenére az ECLIPSE eddig a sorozat legígéretesebb és legjobb darabja, mely bebizonyítja, hogy még lehetséges változtatni". Tehát a film a sorozat legjobb darabja, a továbbiakban pedig kiderül, hogy ugyan a maga nemében szórakoztató darab, csak hát a maga neme, az a nem jó, ugye. Értsd: az Alkonyatok között zsír, minden máshoz viszonyítva sz*r. Az pedig, hogy valami élvezhető, esetleg szórakoztató még nem biztos, hogy jó, nálam pl. ilyen a dzsekicsen féle 80 nap alatt a Föld körül (tudom:D).

Gonzo 2010.06.30. 16:13:13

:o))) ezek szerint az író bár szarnak minősítette, roppant mód élvezte a filmet. oké. legyen így. félreértettem az üzenetet. ettől függetlenül se foglalom majd el a helyet a tinik elől.

ZIz 2010.06.30. 16:30:11

19.: tiltakozom a példa ellen! :)

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 16:35:12

26: Vannak ilyen filmek. http://www.youtube.com/watch?v=VqRccOQjmVQ

Fred Fredburger 2010.06.30. 16:39:19

26: Legalábbis élvezhetőbbnek találta, mint a sorozat eddigi részeit.:) Örülök amúgy, hogy dűlőre jutottunk, kicsit úgy éreztem, hogy túlreagáltam a dolgot - legalábbis komolyabban vettem, mint azt a téma megkívánná + igazából mások voltak itt szerintem igazán eltévelyedve.:D Én egyébként egy kicsit hajlottam afelé, hogy megnézzem moziban a filmet, egyrészt hogy megtapasztaljam azt az áhítozó miliőt, melynek nem lehetek részese; másrészt hogy tudjam, hogy Tényleg annyira rossz-e. De nem is vagyok olyan kíváncsi.

Rusalka 2010.06.30. 16:45:29

Egy igen érdekes kritika az Entertainment Weekly-től: http://www.ew.com/ew/article/0,,20397975,00.html "Pattinson, like James Dean, holds back so much that it's cathartic when he finally lets loose" "The Twilight movies, like the books on which they're based, are often mocked. But that's only because we're still, on some level, getting used to the novelty of a highly contemporary blockbuster saga that's *this* rooted in old-fashioned, borderline masochistic girlish romantic rapture." Abszolút egyetértek vele. A rotten tomatoes oldalán látszik mennyire megosztja a film a kritikusokat, 51%-on áll most, sok a lehúzó kritika, de ilyen pozitívak is akadnak, mint az EW review-ja. Ami azt jelzi, hogy a kritikusok is csak úgy vannak vele, mint a mozinézők: van, aki a hagyományos klisés moziszemléletet mellőzve is képes megvizsgálni a filmet és nem csak annyit mondnai hogy "hát egy Coppolához képest hű de szar" :)

ottóka 2010.06.30. 16:56:56

A plakáton lévő 2 kis b*zit agyon kéne rúgdosni ! Kristen Stewart pedig,ha annyira tudja nyalogatni a szája szélét,és csücsöríteni menjen el pornózni !

Ismeretlen_129422 2010.06.30. 17:12:14

31 - ottóka: A véleményedtől függetlenül azért jobban is megválogathatnád a szavaid! A kritika meg telitalálat, DVD-n majd egyszer én is megnézem a filmet. :)

Ismeretlen_129996 2010.06.30. 17:43:44

speciel kétlem, hogy taylor lautnert innen bárki is meg tudná egyáltalán rúgni. :D amúgy szerintem a ew max. pattinson haja miatt asszociált james deanre.

Fred Fredburger 2010.06.30. 18:17:29

30: Bár a James Deanes hasonlat (a cikkben kétszer is!) önmagában több, mint facepalm (:D), az még feltétlenül ide tartozik, hogy a cikk írója a szóban forgó filmet (B+) jobbnak ítélte, mint az Elrabolvát (C+), a Viharszigetet (B) vagy akár a Forrest Gumppot (C), ellenben éppen, hogy csak rosszabb, mint a Sötét lovag (A-). Persze ízlések és pofonok, na de OMG, WTF, de leginkább ROTFL!

ottóka 2010.06.30. 18:32:52

32.Bocsánat,durva tréfa volt. Természetesen a fiúk még véletlenül sem melegek. Stewart kisasszony pedig fantasztikus színésznő olyan,akinek a szakmája a kisujjában van. :D A film meg csúcsszuper !

Fred Fredburger 2010.06.30. 21:12:59

22: Ezt még muszáj, aztán befejeztem, de ez annyira idevág!:D http://www.lolblog.co.uk/wp-content/uploads/2009/12/wtf.jpg

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 21:29:58

31: Az egyik ezt tudta 11 évesen: http://www.youtube.com/watch?v=p_xnmg7Eo40 Szóval lehet próbálkozni. :)

Ismeretlen_1068 2010.06.30. 23:15:25

Amerikában laza 31 milliót hozott az éjféli (egészen pontosan hajnali egykor és háromkor kezdődő) vetítéseken. Ez bizony brutális.

und 2010.07.01. 08:37:48

"Ha fegyverrel kényszerítenének rá? ... Inkább lőjenek le." "minden jóérzésű férfi egyetértene". - Egy jóérzésű férfi ilyet nem ír, ha mégis meg kell néznie (végig kell szenvednie) ezt a filmet, méltósággal teszi. Gondolom ezek a szavak hiányoznak az író szótárából. Nyilván, ez a kritika magánvélemény, ezzel nincs is gond, de a színvonala a bulvármocsok szintjénél is lentebb van. "a film szar". Nem szarabb, mint a kritikád pajti. Nem értem minek ül be olyan a filmre, aki színeset hány már a gondolatától is. Az vagy mazochista, vagy szimplán hülye. Kedves szerző, melyik vagy? Ez a blog - ami az összképet nézve színvonalas - lesüllyedt a primitívség legmélyebb és legsötétebb bugyrába, hogy ilyen primitív kérődzésből akadó öklendezést a felületére engedett. Meg kéne válogatni a szerzőket, az irományokat, mert egy-egy ilyen öklendezés a blog nehezen elért hírnevét se perc alatt a mélybe taszítja.

batboy 2010.07.01. 12:11:11

39. botlás volt ezt az írást ide kirakni, de szerintem mindenki levonta a tapasztalatokat. nem kell mindjárt földet lapátolni az URL-re. :D

Ismeretlen_1068 2010.07.01. 12:13:33

39: Aki egy-egy számára megkérdőjelezhető színvonalú írás után máris függönyért kiált, azt inkább nem is marasztaljuk.

pimp 2010.07.01. 15:19:18

"Ez a blog - ami az összképet nézve színvonalas - lesüllyedt a primitívség legmélyebb és legsötétebb bugyrába, hogy ilyen primitív kérődzésből akadó öklendezést a felületére engedett." sztem ideje lecserélni a "ready for the action now, danger boy?" mottót erre xD

blurg 2010.07.01. 19:01:58

Szórakoztató olvasmány, ami többek között stílusának is köszönhető. És ráadásul szinte mindennel egyet értek, kivéve szegény Kristen Stewart lehúzásával. Valljuk be szegény csajnak nincs könnyű dolga ezekkel a párbeszédekkel és más filmjeiben sokkal jobb. Habár mindig friss üdítő szellőként érint mikor Dakota Fanning megjelenik a vásznon... A filmben egyébként jóval több poén volt mint eddig, (némelyikkel konkrétan saját magukat próbálták parodizálni) és az tényleg zavaró volt, mikor a melegvérű farkas fiú beszólt a jéghideg vámpír srácnak "I guess I'm hotter than you" és csak én röhögtem fel az egész moziban....

und 2010.07.01. 22:10:40

41: nem is kell marasztalni, általában nem időzöm sokat az arra nem érdemes oldalakon, inkább gondolkodj el kedves AE, hogy vajon miért tartják rajtam kívül is cikinek, süllyesztőbe/archívumba valónak a kritkát. Nem kell egyetérteni velem, meg ki is moderálhatsz, nem érdekel, de itt a szerkesztő is ludas. És nem kicsit. Ha nincs poszt, ne legyen, de ilyennel szerintem nem kéne égetni magatokat... A másik, ami itt is szinte mindig előkerül az a külföldi szavak használata: Epic fail, facepalm. Ha van magyar szó, minek kell janiskodni a külföldi szavakkal? Kazinczy jogosan forog a sírjában, mert ez az ő munkájának a megcsúfolása. Szégyen.

pimp 2010.07.01. 22:27:55

44: annyi szép magyar név van, miért nem azt használod itt? az und nem egy személynév, ráadásul kisbetűvel írtad!! Szegény Kacinzcy:( még inkább OFF: aeon: nem enged linkelni az oldal, spamnek jelöli. mi lehet az oka? ha megszakítom a linket egy szóközzel, akkor sem engedi.

pimp 2010.07.01. 22:31:22

Fáy kritikája: hátétépé... nol.hu/kult/farkasokkal_csokolo

Ismeretlen_140561 2010.07.01. 22:47:26

68.5 millió dollár nyitónapnak. Egyébként, hogy hozzászóljak, már én is jeleztem kényelmetlenségemet, na meg most sem bírom magamban tartani az idegen szavakat, így kénytelen vagyok erősíteni "und" ezen kifejezését, hogy jó lenne kicsit magyarabbul írni, hogy azok is értsék, akik ritkábban ülnek gép előtt és még nem sajátították el a netes szlenget, illetve részemről a "szar" még mindig nem értelmezhető melléknévként, meg én egyébként is úgy érzem, hogy az már valahol egy trágár kifejezés. Ja és undnak szeretnék szólni, hogy adjon még esélyt a blognak, mert nagyon igényes írások vannak, csak... hogy is írta Brumi az Újhold kritikában? "A Twilight-ot fikázni legalább annyira elcsépelt, mint imádni...". Na, ezen elmélet alapján nem is nagyon fogta vissza magát az író, mert elvégre ő is tudta, hogy sokan hasonló véleménnyel lesznek a filmről.

jimbo 2010.07.01. 22:51:00

und: szegényke, a kedvenc filmsorozatáról megjelent egy neki nem tetsző kritika és megy a hiszti ------------> igazi VÉRBELI TWILIGHT FAN :)

mago 2010.07.02. 11:52:01

Istenem, csak tudnám miért olyan menő manapság, hogy nem lehet egy blogot megírni anélkül, hogy ne kéne angol-magyar szótárt használnom hozzá. most őszintén... hallott már vki ilyen magyar szót, hogy prekogníció ????? még a helyes írás ellenőrző is pirossal aláhúzza. tudom, tudom... 2 hét külföldön lét után már nem lehet megkülönböztetni a magyar szavakat az angoltól... Szánalmas.

Ismeretlen_1068 2010.07.02. 11:54:47

44: Most tulajdonképpen az a gond, hogy az emberünk megnézett egy filmet, mellyel szemben elve nem voltak nagy elvárásai és - jaj istenem! - elég rossznak tartotta, de azért nem olyan rossznak, mint az előzőt? Minek nézte meg egyáltalán? Szerintem azért, amiért én is megnézek mindent: mert szereti a filmeket. Nem fikázni szeret, hanem filmeket nézni. És nincs is jobb érzés annál, ha egy olyan filmről derül ki, hogy nem is olyan szörnyű, sőt talán még jó is, amitől mindent várnánk, csak ezt nem. Mondjuk, ez pont nem olyan. :) Ami pedig a netes zsargont illeti: megérteném Kazinczy forgolódását (aki bizonyos meglátások szerint anno ugyanúgy megerőszakolta a magyar nyelvet, ráadásul jó kétszáz évvel ezelőtt tevékenykedett, s azóta jó nagyot fordult a világ), ha ez egy akadémikus lap lenne, de nem az, csak egy blog az interneten. Nem árulunk zsákbamacskát.

Ismeretlen_1068 2010.07.02. 11:56:17

49: prekogníció - jövőbelátás.

mago 2010.07.02. 12:00:38

precognition - előzetes ismeret (google translate)

Ismeretlen_1068 2010.07.02. 12:07:49

http://index.hu/tech/net/gtrans0202/

Rusalka 2010.07.02. 16:25:36

Idézet egy kritkustól: "This franchise wasn't made for critics. Team Edward or Team Jacob? If you don't have an answer to that question, then who really cares what you think anyway?" http://www.filmink.com.au/review/the-twilight-saga-eclipse-film/ És rohadtul igaza van. Ezt nem Golden Globe és Oscar-díj nominációval a fejben tervezték. Ez egy film tinilányoknak.

Ismeretlen_140561 2010.07.02. 16:36:05

50: mondjuk, csak a reklám kedvéért, és hogy jobban menjenek itthon a rétegfilmek, én speciel örülnék, ha több kevés kópián futó filmekkel is foglalkozna a blog, ha úgy is annyira szerettek filmeket nézni, és nem csak az agyonhype-olt művek lennének előtérben. Csak egy javaslat, vagy kérvény :)

Ismeretlen_82723 2010.07.02. 19:39:22

54: Egyetlen filmet sem a kritikusoknak készítenek, pusztán örülnek neki, ha elnyeri a tetszésüket. Az meg biztos, hogy a fő közönség a tinilányokból kerül ki, de azért a forgalmazó szemmel láthatóan szélesebben gondolkodik, mivel ez az eddigi legtöbb észak-amerikai moziban játszott film. És még annyit azért megjegyeznék zárójelben, hogy ugyan nem foglalkoztat az Alkonyat-mizéria, de meglehet, így harmadik nekifutásra már fölösleges a megszokott gyengeségeivel foglalkozni, érdemesebb lett volna valami új irányba fordítani a dolgokat, már ha erre biztosít a film bármilyen esélyt. Az, hogy ez az eddigi legjobb, például egy ilyen. Biztos, hogy nálam ez lett volna a hangsúlyos, még akkor is, ha 4 csillagnál is kevesebbet adok rá.

Égenjáró Lukács 2010.07.03. 00:20:49

Remek, élvezetes kritika! A Sátántangó - Michael Bay kérdéskörön hangosan nyerítettem. Két hollywoodi rendező beszélget: -Képzeld már három hónapja vágjuk az új filmemet. -Nem semmi, én legutóbb szerencsére csekély két hónap alatt végeztem a vágással. Tarr Béla a háttérből: -Nebassz, nekem átlag negyed óra...

Ismeretlen_1068 2010.07.03. 08:09:32

Nem lehet kihagyni. http://izismile.com/img/img3/20100212/looks_like_67.jpg

batboy 2010.07.04. 10:25:18

56. a Breaking Dawn-t majd te írd légyszi'...vagy a főszerkesztő (hogy meg kelljen néznie) :D

Ismeretlen_82723 2010.07.04. 11:51:59

59: Nem-nem, ez nem kívánságműsor. Egyértelmű, hogy azt is Daesunak kell megírnia. Mind a két részét. :)

Ismeretlen_140561 2010.07.04. 14:47:15

58: Metallica koncerten lévő rajongókkal is meg lehet ugyanezt csinálni.

Ismeretlen_1068 2010.07.05. 08:01:57

Íme, egy pozitív vélemény: http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?FID=136190 (Gyorsan hozzáteszem, hogy az Empire már az első részre is négy csillagot adott.)

Rusalka 2010.07.05. 11:49:14

62: Ez jóóóó. Végre egy értelmes kritika :) "Under [Slade's] guidance, the series has evolved into something most unlikely: Twilight is in danger of becoming cool. " :DDDD

Rusalka 2010.07.05. 21:02:07

http://www.cinematical.com/2010/07/04/my-rejected-eclipse-screenplay/ Nagyon jó kis spoof :)

Krissal 2010.07.17. 19:23:31

Hibátlan kritika, akinek nem tetszik, olvasson mást.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása