aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sly, ezt már tényleg nem kéne Zalaba_Ferenc
2009. október 25. 08:21:22

Kategória: 13 komment

Az öreg(edő akció)sztár csak nem tud mit kezdeni a bestiával, ami belülről marcangolja. Ez a szomorú tény nem csupán Sly mindennapjait jellemzi, de elviekben erről szólt a ROCKY BALBOA is, amely egy nehezen felfogható retrospektív Stallone-mániát indított el, melynek folyományaként a hatvanas izompacsírta egy helyenként ciki, helyenként véresen komolytalan JOHN RAMBO-val üzent hadat a 2000-es évek politikailag és egészségi szempontból is korrekt akciófilmjei ellen. Valószínűleg ezt az utat járja majd a jövő augusztusban mozikba kerülő THE EXPENDABLES is, amely azért némi friss fizikumot is fel tud majd mutatni a letűnt ikonok mellett. Nem kétséges, hogy az E nem lesz túl jó film, mégis várjuk, mint a messiást, hisz ezeken a rossz filmeken nőttünk fel és ha mégsem (mert teszem azt, nem vagyunk még harmincasok), akkor nagyon szerettünk volna ezeken felnőni.

De itt meg kellene húzni a határt. Sajnos Stallone-t ismételten megrészegítette a siker, mint anno, hisz legalább annyira nem volt szükség ROCKY II-re, mint III-ra, IV-re és V-re, s a RAMBO II még csak-csak (hála James Cameronnak), de a III már az akkori jelenben is cinkes volt, 9/11 után meg pláne. De ha a tehén fejhető, hát meg kell ragadni a tőgyét: hamarosan jön a RAMBO V, amelyről már tudvalevő, hogy új terepen túráztatja majd lontyos főhősét. Ezt már nehezen nézem el Sly-nak, az viszont egyenesen megbocsájthatatlan, hogy a rendkívül üres nosztalgiafilm, a ROCKY BALBOA után ismét vissza akar térni az olasz csődörhöz, csak mert szomorú lenne, ha nem tehetné. Tehát a RAMBO V után a ROCKY VII jön, amely Sly szerint arról szól, milyen az, ha az ember megöregszik. Az a kurva bestia csak nem tud nyugton maradni.

Címkék

rambo stallone rocky balboa the expendables

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr54537210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87170 2009.10.25. 09:06:02

Még ha a lényeggel egyet is értek (legalábbis a készülő filmjeit illetően), azért ekkora marhaságokat nem kellene megengedni, még egy alapvetően szubjektív blogban sem: "de a III már az akkori jelenben is cinkes volt, 9/11 után meg pláne"

Ismeretlen_1068 2009.10.25. 09:19:23

ha már ilyen kemény szavakkal bírálsz, akkor némi magyarázatot is adj hozzá, john.

Ismeretlen_87170 2009.10.25. 09:33:33

ezt magyarázni? de legyen: egy '88-ban forgatott filmen számonkérni, hogy a '01-es események tükrében nem állja meg a helyét... ez minimum következetlenség. szerintem elég egyértelmű, hogy minden filmnek az elkészülése időpontjában kell aktuálisnak lenni. és nem egy Rambo fan beszél belőlem, ill. pont a 3. rész az, amit nem szeretek.

Ismeretlen_1068 2009.10.25. 09:44:16

azok a népek már akkor is gyűlölték amerikát, csak ezt még néhány, kevésbé okos ember nem tudta.

raamwerk 2009.10.25. 11:29:39

Én nem tudom miért kell piszkálgatni az öreget. Ha Ő úgy érzi, hogy még több ilyen jellegű filmet kell csinálni, akkor tegye. Ha örömét leli benne, és ameddig vannak mások is, akiknek tetszik, akkor miért is ne tenné. Márpedig volt bevétel és sokaknak tetszett az utóbbi két kalandja (Rambo, és Rocky), és sokan várját a THE EXPENDABLES-t is. Véleményem szerint sem voltak magasan kiemelkedő alkotások, de azért ennyire lecikizni ezeket??? Szerintem se te, sem én ne fogunk ilyen idős korban ilyen dolgokat összerakni, egy régi kihasznált, rozsdás bicikli összeszerelésén kívül. Én becsülöm Sly-ban a kitartását, a munkamániáját, és azt, hogy olyan filmeket próbál forgatni, ami eltér a mai (nekedvaló) trendektől. A mai akciófilmek puhány gyerekeknek valók, akik az iphone-juk nélkül levegőt sem tudnak venni. A mai filmek nem emberközpontúak, inkább technikaközpontúak, ellenben a régen készült filmekkel. Az a baj, hogy ma olyanok csinálnak nagy pénzből filmeket, akik nem értenek hozzá, olyan filmek kapnak oscar(jelöléseke)t, amik dög unalmasak és semmitmondóak (persze van kivétel), és olyan emberek írnak kritikákat, blogokat, akik nem látnak ki a szobából, a laptop mögül. Látod, ez veled a baj. Nem tudod értékelni a Rocky III, és IV-et, stb.? Gondolom vmi homár dolgon nevelkedtél, mert az akkori ifjúság ezeken a filmeken nőtt fel. Hány éves vagy? Ja, te a High School Musical generáció vagy? Bocs, már értelek.

Ismeretlen_1068 2009.10.25. 11:41:09

ha nem értékelem a ROCKY III-IV-et, akkor máris buzi vagyok? ööö, látok némi ellentmondást, hisz ezekben a filmekben tökéletesre gyúrt férfitestek izzadnak, általában félmeztelenül, akcentussal felvértezve (tudod, tengerészromantika), esetleg rönköket cígölve. amúgy én mindig inkább arnold felé húztam, ő például tudta, mikor kell abbahagyni, nem úgy, mint seagal vagy van damme, mondjuk mindketten próbálnak mostanság kicsit nevetni magukon, ez is egyfajta vezeklés.

Seraphin84 2009.10.25. 12:43:17

Bejegyzésből azt érzem ki, hogy aggódni kéne Sly iránt, rácsapni a vásott kölyök körmeire, hogy tudja már hol a határ! Sokkal tartozhat ő valakinek, ha ezeket bevállalja, mert korántsem biztos a siker, illetve ahhoz tényleg valami nagyobbat kell letennie. Én is aggódom érte, olyan mint egy gyerekkori ismerős, akinek figyelemmel kíséred az életét, örülsz ha sikere van. Arnold már befutott, nem kell félteni, biztos háttere van, Sly-nak úgy tűnik nem és ezért izgalmasabb ő. Szerintem simán kérhetne mellékszerepet mondjuk egy Coen vagy Woody Allen filmbe, vagy haverkodhatna Clooney-val. Nem kéne a saját kaptafájánál maradnia, Kémkölykök 3-ban is jó volt. Mondja meg neki ezt valaki.

Ismeretlen_53881 2009.10.25. 13:00:04

Inkább 100x a Rocky VII, mint 1x a TF3

Ismeretlen_1068 2009.10.25. 13:31:46

7: no és a TAXI 3-ban? :)

Seraphin84 2009.10.25. 13:44:47

AE: OFF: a Taxi filmek első négy perce a film csúcspontja is egyben

Master Tom 2009.10.25. 17:23:30

Szép jó estét! Jó ideje olvasom a blogot, és eddig a pillanatig nem éreztem szükségességét, hogy hozzászóljak. Most azonban nem tudok elmenni amellett, hogy üres nosztalgiafilmként aposztrofálod a Rocky Balboát... Nosztalgiafilm, oké. De üres? Sokkal több lélek volt abban a filmben, mint a mostani istenített sztárrendezők és sztárszínészek filmjeiben. Sly jól csinálja. Amikor kijöttem a Rocky Balboáról és a John Ramboról, elégedetten jöttem ki. Nem mondom, hogy a ő általa képviselt régebbi irányvonalakat kell követni, de sajnos a filmvilág alapvetően évek óta rossz irányba tart. Évről évre egyre többször jövök ki savanyú szájízzel a moziból, és ha nem is hetente, de kéthetente azért ellátogatok szentélyembe, szóval van rálátásom a dolgokra. Sly, amíg bírja, üde színfolt lehet néhány társával egyetemben. Passerby tökéletesen leírta. Sokkal inkább a hetedik Rocky film, mint egy ócska TF3, mely napjaink trendi filmjei közé tökéletesen beillik.

Ismeretlen_1068 2009.10.25. 17:37:31

"Sokkal inkább a hetedik Rocky film, mint egy ócska TF3, mely napjaink trendi filmjei közé tökéletesen beillik." ezze maximálisan egyetértek, viszont az olasz csődör sajnos tényleg nem tud mit mondani ezekkel a filmekkel - ettől függetlenül jó nézni őket -, míg pl. eastwood újra meg újra ámulatba ejt.

hinher 2009.10.26. 18:01:44

noha a hír mostani, az alapjául szolgáló, és hivatkozásul szolgáló interjú több mint 3 éves - így tehát az nem a Rocky 7-re, hanem valójában a Balboára vonatkozott. úgyhogy nyugi, ennyire nem őrült meg Stallone.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása