aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: forbid & forget Takács Máté
2008. április 20. 20:26:21

Kategória: 1 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2008. április 18-20.



A csúcson
A Lionsgate október vége óta először üdvözölhet #1 filmet a The Forbidden Kingdomban. A Jackie Chan és Jet Li harcművészeti képességeit egy egész filmre kinyújtó, 70 millió dolláros fantasy-komédia 21,4 millió dollárral hágott a dobogó legfelső fokára, majdnem annyival, mint a Prom Night egy hete. Az oroszlánkirály társ- és egyben a Stuart Little, kisegér 1-2 fődirektorának új rendezése a nézőktől eddig kedvező visszajelzéseket gyűjtött be, s úgy fest, a kritikusok nagyobb része is keblére ölelte a mozit, noha nem kimondottan meggyőző fölényben. Még egy hét, és beindul a májusi dübörgés, de talán ellavírozik még úgy 65 millióig a The Forbidden Kingdom.

További új országos bemutatók
Nem felejtették el a nézők, hogy a hétvégén debütált Judd Apatow és bandája újabb vígjátéka, a Forgetting Sarah Marshall, azonban a 17,7 millió dollár most csak a második helyre volt elég. Ez az összeg bőven elmarad a Superbad eredményétől, illetve a Felkoppintváétól is - amire amúgy a magyar címben erősen hajazni kívánt a UIP, mikor elkeresztelte a filmet Lepattintvának -, ugyanakkor a szakavatott oldalak nagyjából épp ennyit, vagy még 1-2 millióval kevesebbet jósoltak a Jason Segel forgatókönyvéből és főszereplésével készült Universal-bemutatónak. A 30 milliós költségvetés hamarosan a kasszákba kerül, s mivel minden forrás üdítően nyilatkozik róla, a Lepattintva még sokáig a lista vendége lesz. Nem így a nagy Al nálunk már - DVD-n - be is futott új (tavalyi) effortja, a 88 Minutes. A Sony mostohagyermekében benne van a keze a Nu Image Filmsnek és a Millennium Filmsnek is, akiknek produkciói rendre katasztrofálisan leszerepelnek - esetekben éves késéseket követően. A 7 milliós start átlagosan gyenge, míg a RT-n fellelhető kritikák mindössze 5, azaz 5%-ban nyújtanak (mérsékelten) pozitív visszajelzést. Blama a javából, de nem meglepő módon. És negyedikként a premierek között szót kell ejteni a csupán pár napja, a semmiből feltűnt Expelled: No Intelligence Allowed című, az évente előrukkoló, hagyományosan keresztény nézőkönzönséget megcélzó Rocky Mountain Pictures-terjesztésről. A dokumentumfilm valamivel több mint 1000 moziból valamivel kevesebb mint 3 millió dollárt gyűjtött, a lista 10. helyén befutva.

Jelentősebb új limitált bemutatók
Morgan Spurlock, a Super Size Me elkövetőjének új mozija, a Where in the World Is Osama Bin Laden?, aminek mulatságos plakátja Az elveszett frigyláda fosztogatóiét idézi meg, rendesen leszerepelt 102 filmszínházban 148 ezres bevételével a Weinstein Company asszisztálásával, s hasonlóan járt az MGM sokat tolt Pathology című horrorja, ami 46 moziból félszázezret kuporgatott össze. Az Anamorph nevet viselő thriller, melynek főbb szereplői Willem Dafoe, Scott Speedman, Peter Stormare és Clea DuVall, az erős fesztiválszereplés és magas IMDb-pont után felemás 3000 dollárt hoz egyetlen teátrumból.



Korábbi filmek
A régebb óta látható filmektől szinte kivétel nélkül tömegesen pártoltak el a mozibajárók. A Prom Night 58%-os zuhanása várható volt, de a Street Kings harmadolása igen masszív érdektelenségről árulkodik. A jóból a Smart People-nek is kijutott, szintén nem adva alább -60%-nál. A top 20-ban a Nim's Island bevétele csökkent legkevesebbet, miközben a 21 most már majdnem felezett, de a 70 milliós bevétele messze a siker kategóriába sorolja a Sony vegasi kiruccanását.

A Top 10
1. The Forbidden Kingdom ($21.4M/$21.4M)
2. Forgetting Sarah Marshall ($17.7M/$17.7M)
3. Prom Night ($8.7M/$32.1M)
4. 88 Minutes ($7.0M/$7.0M)
5. Nim's Island ($5.7M/$32.9M)
6. 21 ($5.5M/$70.0M)
7. Street Kings ($4.2M/$20.1M)
8. Horton Hears a Who! ($3.5M/$144.4M)
9. Leatherheads ($3.0M/$26.6M)
10. Expelled: No Intelligence Allowed ($3.0M/$3.0M)

updated: 2008. április 21. 23:25

Címkék

jackie chan box office comedy jet li al pacino judd apatow martial arts

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164535355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.04.21. 13:18:10

a the visitor 250e-s bevételéhez tegnap hozzájárultunk 44 dollárral. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása