aeon flux

ready for the action now, danger boy?

titanic 2008: those three (2007) Zalaba_Ferenc
2008. április 09. 23:48:16

Kategória: 3 komment

A Jason Friedberg-Aaron Seltzer duó aktuális szörnyszülöttje mellett van még egy biztos pont az adott év legrosszabb filmjeit összefoglaló listán, ez pedig a Titanic filmfesztivál. Rendre kiválasztok valami szépen promózott alkotást és jól be is fürdök vele, az utóbbi 2 évben legalábbis így történt.

Tavaly egy dél-koreai förtelembe futottam (Driving with My Wife's Lover), tavalyelőtt pedig a világ legrosszabb filmjéhez volt szerencsém (Hao duo da mi/So Much Rice). A széria nem szakadt meg, a címben említett fantasztikus iráni alkotás méltó elődeihez, még a Meet the Spartans-t is sikerült alulmúlnia. De ne szaladjunk ennyire előre.

Hóban, ködben, végtelennek tűnő pusztaságban bandukolva kutatnak életjel után. Végül találkoznak egy, a határon átcsempészett terhes asszonnyal. A találkozás arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek saját végzetükkel, nem törődve azzal, milyen kegyetlennek ígérkezik a befejezés.

A iménti pár mondatos hivatalos ismertető nagyszerűen összefoglalja a látottakat, csak egy apróság maradt ki belőle. Ez egy passiótörténet, de sajnos nem a vásznon, hanem a moziszékekben. A Those Three ugyanis tökéletesen demonstrálja, hogy milyen egy stáb nélküli forgatás. Egyedül az operatőr jelent meg és próbálta menteni a menthetőt, de ennyire förtelmes forgatókönyvvel és minősíthetetlen rendezéssel nem lehetett mit kezdeni, a kritikán aluli színészi játék csak hab a tortán.

A perzsa-török beszéd és francia felirat kombó segítségével régi vágyam vált valóra, végre megtekinthettem egy filmet úgy, hogy a beszélt- és írott nyelvek egyikét sem tudtam dekódolni. Miután betéptem a szavazócédulán az egyest, széles mosollyal jöttem ki a moziból, ugyanis ettől csak jobb filmeket fogok látni a fesztivál ideje alatt.

Címkék

kritika 1csillagos drama brumi titanic filmfesztival

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr784535317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_46562 2008.04.10. 07:25:11

Most nem azért, de lehet, hogy nem lett volna ilyen borzalmas, ha értesz belőle valamit... Nem kötekszem, lehet, hogy rossz film, de úgy írni róla egy egycsillagosat, hogy saját bevallásod szerint nem értetted, elég nagy merészség.

Ismeretlen_84013 2008.04.10. 09:45:02

Nem arról van szó, hogy nem értettem (ugyanis ott volt segítségnek a fülesből szóló egyhangú szinkron), hanem egy idő után annyira nem érdekeltek a látottak, hogy elmerültem a három különböző nyelv adta csodálatos élményben. Amúgy elég kevés dialógus hangzik el a filmben, semmit sem veszítettem volna a hang nélküli megtekintéssel. A film rossz és annyira nem szól semmiről, hogy azt szavakban lehetetlen kifejezni.

Seraphin 2008.04.11. 19:54:50

nézzétek meg a mexikói Rossz szokásokat, anorexiáról, bulémiáról és Istenről. jó film, kis himnusz a kövéreknek. szombaton még játszák a Vörösmarty-ban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása