aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/2/8-10: goldrush Takács Máté
2008. február 10. 20:37:01

Kategória: 1 komment

Aranyat lelt a Warner a mozikasszáknál Matthew McConaughey és Kate Hudson újfent összeállt párosával, de nem is írtak más szcenáriót. A 21,6 millió dolláros nyitány kissé alatta marad a 2003-as Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, illetve a két évvel ezelőtti Anyám nyakán (még ilyen címeket!!!) debütjétől, amelyben Matt más hölggyel az oldalán romantizál. A hírek szerint a Fool's Gold előállítási költsége 70 millió fölött van, így azért lesz egy menet a sikerré válásig; az említett két film múltja ilyen tekintetben sok jóval kecsegtet, míg az újságírók véleménye kevéssé rózsás helyzetet fest: a színészpáros előző együttműködését majd' négyszer többen, a Failure to Launchot pedig több, mint kétszer ennyien találták élvezhetőnek (by Rotten Tomatoes). Ezúttal az IMDb szavazói is meglepően szőrösszívűnek mutatkoznak, az eddigi egynegyedezer felhasználó mindössze 4.2 csillagot ítélt meg A randiguruval, de még a Mindenütt nővel (még ilyen címeket!!!) is szebb napokat és kritikákat látott Andy Tennant rendezőnek. Mindez azonban továbbra sem tényező abban, hogy a kincskeresős-újraegymásratalálós mozi, főleg így Bálint-nap tájékán, 75-85 millióig is elvigye. (magyar cím: Bolondok aranya; hazai bemutató: május)


Martin Lawrence filmjei az utóbbi időkben meglehetősen jól teljesítettek a jegypénztáraknál. A Faterok motoron a tavalyi év egyik sikerfilmje volt, míg 2006 januárjában a Gagyi mami 2 okozott kellemetlen meglepetést. A Welcome Home Roscoe Jenkins startja nagyjából a Négybalkéz 19 milliója és a Nemzetbiztonság Bt. 14 milliója közé lőhető be 16 milliós nekirugaszkodásával. A Universal kevesebb, mint 2400 filmszínházban futtatja a filmet, így állhatott elő az a helyzet, hogy az ötmilliós különbség ellenére az 1. és 2. helyezett közel azonos mozinkénti átlagot produkált. A filmnek mindenképpen érdeme ez a teljesítmény, akárcsak az, hogy a trailer ismeretében a véleménynyilvánító kritikusoknak valamivel kevesebb, mint harmada 5-nél magasabb pontszámmal értékelte a látottakat. Talán annyira nem fog porladni, mint a januári First Sunday, de 45 milliónál sokkal többre elhamarkodott lépés volna felterjeszteni.

A hét harmadik, csak mérsékelten széleskörű premierje a Vince Vaughn's Wild West Comedy Show: 30 Days & 30 Nights - From Hollywood to the Heartland röpke címet viseli. A Picturehouse független forgalmazó 962 helyen játszatja a komédiaestet, de ez már a jövő héten alaposan megcsappanhat, hiszen a film vérszegény félmilliót hoz, vagyis minden moziból csak valami aprópénzt. Limitált fronton az In Bruges nyújtott említésre méltó teljesítményt 16 ezer dolláros szereplésével, 128 moziból.

A múltheti üstökösből, a Hannah Montana/Miley Cyrus-moziból hullócsillag lett: 31,1 milliós nyitóhétvégéje kétharmadát veszíti el, de még így is 15 ezres átlagra jó. Érdemes megjegyezni, hogy az év eddigi két nyitánybajnoka 66-68%-ot huppant második körére. Ennek ellentétezésére, a top ten többi versenyzője kiválóan tartja magát. A Juno 20%-ot lép hátra csupán, s közel ugyanannyit hoz a konkurencia érkezése ellenére is a 27 Dresses is, 37%-ot esve. A There Will Be Blood felé az érdeklődés észrevehetően csökken, noha még messze nem vehető biztosra a végállomás holléte. A No Country for Old Men minimális moziszám-csökkentés ellenére nagyobb érdeklődést regisztrált, mint a Szuperkupát is magában foglaló múlt héten, míg a Michael Clayton szintén egészen kiváló 19. heti arányokat mutat. A Vágy és vezeklés 45 millió fölött jár.

A jövő héten már csütörtökön indul a buli, hiszen a négy új film forgalmazója egyike sem akar kimaradni a február 14-én esedékes szerelmespár-rohamból. Ennek megfelelően lesz romkom (Mindenképpen talán), danceromance (Step Up 2 the Streets), illetve bazi sok mozis Jumper, s még több mozis Spiderwick-krónikák.

TOP 10, 08/02/08-10 (aktuális hétvége/összesen)
1. Fool's Gold ($21.6M/$21.6M)
2. Welcome Home Roscoe Jenkins ($16.2M/$16.2M)

3. Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour ($10.3M/$53.2M)
4. The Eye ($6.5M/$21.4M)
5. Juno ($5.6M/$117.5M)
6. 27 Dresses ($5.4M/$65.1M)
7. The Bucket List ($5.3M/$75.0M)
8. Rambo ($4.5M/$36.9M)
9. Meet the Spartans ($4.1M/$34.0M)
10. There Will Be Blood ($4.0M/$26.7M)

Címkék

box office

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr444535113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.02.11. 08:27:44

vajh vince vaughn mit gondolt, mikor EZT a címet adta ennek a film(?)nek?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása