aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2016 legjobban várt filmjei #2 Takács Máté
2016. január 09. 12:12:00

Kategória: film 12 komment

Ha most visszagondolunk 2015 nagy játékosaira, majd átfutjuk jelen év aspiránsait, a különbséget bizony szembeötlőek. 2016 nem lesz különösebben izgalmas év a látvány- és akcióorientált néznivalóban, de mi azért megerőltettük magunkat, és összeszedtük azt a 35+1 kasszasikerre ácsingózó filmet a következő szűk 365 napból, amelyre majdnem biztosan jegyet váltunk.

2016_elozetes.jpg

1.29. Kung Fu Panda 3.
Po harmadjára is akcióba vánszorog, mi pedig a második részt is szerettük annyira, hogy érdeklődve tekintsünk az újabb nagy kungfu-fenyegetés mellett a családi viszonyok alakulása felé is. Készülünk a baróságra!
hazai bemutató: március 17.

2.12. Deadpool
Ryan Reynolds kiharcolta, a Fox leforgatta, egy hónap múlva pedig megnézzük: a korhatáros szuperhős tuti jó mókát hoz, és bízunk benne, a stúdió anyagi számításai is bejönnek – és akkor nem csak univerzumba illő igazságosztók repkednek a vásznakon a jövőben sem.
hazai bemutató: február 11.

2.12. Zoolander 2.
Régen élhettünk már meg igazi agyhalált a mozikban anélkül, hogy kínosnak is éreztük volna, szóval nagyok az elvárásaink Ben Stiller felé. Pláne így, hogy erre a folytatásra majdnem egy évvel többet kellett várni, mint a Jurassic Worldre!
hazai bemutató: március 17.

3.4. Zootropolis - Állati nagy balhé (Zootopia)
Zootropolis állati városában a pergő nyelvű róka menekülőre fogja, mikor olyasvalamivel vádolják meg, amit nem követett el. A legmenőbb helyi kopó, egy önelégült nyúl ered a nyomába, ám mikor mindketten egy összeesküvés célpontjává válnak, kénytelen együtt dolgozni, s közben rájönnek, hogy természetes ellenségekből is lehetnek legjobb haverok. Emígyen szól a Disney következő sorszámozott rajzfilmjének sztorija, de már az előzetesben látott lajhár ügyintézők is megragadtak minket valószerűségükkel.
hazai bemutató: március 10.

3.25. Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Nem pisilünk be izgalmunkban a szuperhősös filmektől, sőt, ám az még a nem képregényeken nevelkedett mozistáknak is érdekes esemény, amikor ez a két ikonikus figura végre egymásnak feszül. Na meg hát ennyi remek színészért átvészeljük az önismétlő városrombolósdikat is.
hazai bemutató: március 24.

4.15. A dzsungel könyve (The Jungle Book)
Igen, igen, nemhogy láttuk már párszor, de a Disney új szokásával sem vagyunk teljesen kibékülve, miszerint minden klasszikus rajzfilmjéből játékfilmet kell kreálni, ám A dzsungel könyve előzetese majdhogynem varázslatos. És egy sereg kiváló színész hangoskodik benne.
hazai bemutató: április 21.

5.6. Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War)
Megint szuperhősök, és mi megint csak finoman tekintünk a Marvel újabbja felé, de megint itt a de: ebben a filmben egymással is bunyóznak a Bosszúállók, ami már időszerű volt egy ekkora gárdában – és ekkora filmfolyamban.
hazai bemutató: május 12.

5.20. Rendes fickók (The Nice Guys)
Shane Black Russell Crowe-t és Ryan Goslingot dirigálja, ez már önmagában is megszolgálta volna figyelmünket, ám az előzetes után csak annyit mondhatunk: ezt fogjuk egyöntetűen imádni 2016-ban.
hazai bemutató: május

5.27. X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse)
Oké, olybá fest, hogy minden szuperhősös filmsorozat idén szállítja eddigi legnagyobbját, mi pedig nem hagyhatjuk ki az X-Men: Apokalipszist sem, ha egyszer a legutóbbi mutánskaland volt az eddigi legjobb is egyben.
hazai bemutató: május

x_men_apocalypse_still.jpg
6.10. Warcraft: A kezdetek (Warcraft)
Igyekszünk megfeledkezni a videojátékos gyökerekről, és inkább úgy tekinteni a Warcraft-filmre, mint egy ígéretes fantasyre. Orkok, meg minden.
hazai bemutató: május 26.

6.17. Központi hírszerzés (Central Intelligence)
Lehet, hogy Kevin Hart nem a szívünk csücske, ám ebben a vígjátékban a megszokott figurája ellentettjét hozza (vagyis egy konszolidált, normális tagot), partnere pedig a komédiázásban is mindig nyerő Dwayne Johnson. A Családi üzelmek és a Kidobós - Sok flúg disznót győz rendezőjében is bízunk.
hazai bemutató: június 16.

6.17. Szenilla nyomában (Finding Dory)
Nem vagyunk elégedettek a Pixar mostani üzelmeivel, ám a Némó nyomábant igazán kedveljük, úgyhogy természetes, hogy a folytatást is megnézzük, még ha lelkesedésünk nem is viszi le a tetőt.
hazai bemutató: június 23.

6.24. A függetlenség napja: Feltámadás (Independence Day: Resurgence)
Meghatározó filmje volt a '90-es éveknek A függetlenség napja, és mivel mostanság ez a múlton merengés olyan divatos, nyitottak vagyunk Emmerich modernizálására. Mert vélhetően nem lesz más a Feltámadás, mint egy korszerűsített remake.

7.1. The BFG
A pár hónapja elhunyt Melissa Mathison adaptálta filmre Roald Dahl fantasy-meséjét, Steven Spielberg pedig szépen megrendezi, és reméljük, hogy a sok történelmi lecke után olyannyira felgyülemlett benne az ifjúságra kiélezett mesélhetnék, hogy kedvenc nyári filmünk kerekedik a The BFG-ből.

7.8. A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets)
Futótűzként terjedt első előzetese a közösségi oldalakon, úgyhogy Gru alkotói újabb nagy dobás elé néznek – és remélhetőleg nem elégedtek meg azzal, hogy aranyos állatkákat tettek meg szereplőnek, s valami igazán eredeti sztorival is megtámogatják őket – ha már titkokról van szó...
hazai bemutató: augusztus 4.

7.15. Ghostbusters
Nem vagyunk különösebb hívei a közkedvelt filmek remake-jeinek, ám Paul Feig az egyik legtutibb vígjátékban utazó ipse, aki manapság Hollywoodban működik, úgyhogy az új Szellemirtóknak megadjuk a bizalmat. Pláne, hogy a Kristen Wiig és Melissa McCarthy vezette csapat recepciósát Chris Hemsworth játssza. A Vakációban is nagy volt kis szerepben.

7.22. Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond)
J.J. Abrams talán a régi Star Trek-rajongók igényeit nem tudta kielégíteni, ám szerintünk jó kis sci-fi kalandfilmeket faragott 2009-ben és 2013-ban. Hogy ez a Halálos irambanokon edződött Justin Linnek is összejön-e, abban már nem vagyunk teljesen biztosak, de egyelőre kémleljük a horizontot.
hazai bemutató: július 21.

7.29. Bourne 5
Nem hiszem, hogy magyarázni kellene, mekkora szám ez, hogy Paul Greengrass és Matt Damon ismét Bourne-filmet készít. Az ultimátumhoz felérni biztosan nem fog, de reméljük a legjobbakat.

8.5. Suicide Squad - Öngyilkos osztag (Suicide Squad)
Mindig a rendhagyó figurák az igazán érdekesek ebben a képregényes műfajban, és a Suicide Squadban van belőlük bőven, nem beszélve a megint új értelmezést nyerő Jokerről. Legyen siker, hadd örüljön már egy kicsit a Will Smith, hogy megint olyanban szerepel.
hazai bemutató: augusztus

8.12. Sausage Party
Kristen Wiig mint hotdogkifli, Jonah Hill mint virsli, Edward Norton mint bagel, Salma Hayek mint taco, Bill Hader mint egy palack tüzes víz. A sztori? Egy virsli kalandjai a szupermarketben. Több nekünk nem is kell erről az animációs filmről, ha csak az nem, hogy az Ananász expressz és az Itt a vége elkövetői, Evan Goldberg és Seth Rogen jegyzik a forgatókönyvet. Vajon kibírják olyan virslis poénok nélkül?

8.12. Spectral
3D-s tudományos-fantasztikus/természetfeletti fikciós akcióthriller, melyben egy speciális alakulat tagjai szállnak szembe nem evilági lényekkel, amik elárasztottak egy európai várost. A Legendary Pictures szeret az ilyesmikbe pénzt ölni, remélhetőleg nem lesz rosszabb, mint a Tűzgyűrű volt.

8.19. Kubo and the Two Strings
A Laika negyedik parameséje a Coraline és a titkos ajtó, a ParaNorman és a Doboztrollok után, melyben a címszereplő fiú nyomába istenek és szörnyek szegődnek, és a túléléshez meg kell találnia a mágikus páncélzatot, amit néhai apja, a legendás szamuráj harcos viselt. Lesz itt minden egyszerre, ami az eddigi három műben benne volt.

kubo.jpg
9.9. Sully
A Hudson folyón landoló repülőgép pilótájáról szóló filmet Clint Eastwood rendezi, a címszerepben pedig Tom Hanks látható. Abban pedig nagyon bízunk, hogy a forgatókönyvíró teljesen megembereli magát, mert az eddigi legjelentősebb munkája a Vadidegen volt 2007-ben.

9.23. The Magnificent Seven
Lehet védekezni azzal, hogy már az eredeti is egy újragondolás volt, de talán akkora ellenszél nem övezi A hét mesterlövész remake-jét, mint mondjuk a Ben-Hurét (ami megint csak egy remake remake-je lesz). A szereposztás meggyőző: Chris Pratt, Denzel Washington, Vincent D'Onofrio, Ethan Hawke és Peter Sarsgaard is nyeregbe ül, Antoine Fuqua pedig megbízhatóan rendez.
hazai bemutató: szeptember 22.

9.30. Deepwater Horizon
Újfent egy közelmúltbeli igaz történet, ezúttal lángokba boruló olajfúrótoronnyal. A főszereplői gárda szokatlan, éppen ezért izgalmas összeválogatás: Mark Wahlberg, Kurt Russell és John Malkovich viszik a prímet és oltják a tüzet, a rendezői székben pedig a tapasztalt Peter Berg.

10.7. Lány a vonaton (The Girl on the Train)
Az utóbbi idők egyik nagy könyvsikerét (melyet az új Holtodiglanként aposztrofáltak a kevésbé szívbajos megmondók) A segítség rendezője viszi vászonra Emily Blunt főszereplésével. Utóbbi tény már elegendő ahhoz, hogy érdeklődést csiholjon a regényt nem ismerőkből is, nemde? Részünkről de.

10.21. Jack Reacher: Never Go Back
Mivel Tom Cruise bizonyította A holnap határával és a Titkos nemzettel, hogy még mindig ő a jani, zöld utat kapott a módosabb sikert jelentő Jack Reacher folytatása is. A kortárs szórakoztató irodalom egyik közkedvelt figurája ezúttal Edward Zwick keze ügyébe került, szóval számíthatunk némi szenvedésre és melodrámára is. Oda se neki, őt ezért csípjük.

10.28. Inferno
Tekintve, hogy az Angyalok és démonok lényeges előrelépést hozott A Da Vinci-kódhoz képest, Ron Howard és Tom Hanks megkapja a bizalmat a harmadik Robert Langdon-filmhez. Na jó, igazából azért érdekes számunkra az Inferno, mert nálunk forgott. A Mentőexpedíció márpedig fordított az errefelé készülő hollywoodi filmek sorsán.

11.4. Doctor Strange
Alapos vérfrissítést várunk a Marvel-világban ettől az új figurától. Benedict Cumberbatchcsel kapcsolatban aligha vannak kétségeink, az eddig csak horrort és egy borzasztó remake-et jegyző Scott Derrickson pedig majd megtáltosodik.
hazai bemutató: november 10.

11.18. Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them)
Harry Potter világának egy kis szelete (tényleg kicsi: 128 oldal) ismét megelevenedik, jó szereposztással (Eddie Redmayne-en kívül Colin Farrell, Jon Voight és Ron Perlman is felbukkan benne), David Yates rendező pedig a Potter-széria végére látványos rutint szerzett ebben az egészben, úgyhogy látszólag minden a helyén.
hazai bemutató: november

11.23. Bad Santa 2
Billy Bob Thorntonnak megint tele lesz a puttonya, és ez megint egy olyan sokat késő folytatás a Zoolander 2. mellett, ami szívesen látott. Kathy Bates is játszik benne... lehet, hogy Lauren Graham figuráján ennyire fogott az idő és a tespedés?

11.23. Moana
A Disney idén duplázik, és egy lányos kalandot is megereszt az ünnepekkor. Az Óceániában játszódó fantasyben a vélhetően dalolászó hajadon mellett egy félisten is sertepertél (Dwayne Johnson hangján szólalva meg), s ha tudjuk, hogy a kiváló John Musker - Ron Clements páros (A kis hableány, Aladdin, Herkules) felel érte, akkor fogadhatunk rá, hogy a Rontó Ralph óta ez lesz a legjobb mese egereséktől.
hazai bemutató: december 1.

12.16. Rogue One: A Star Wars Story
Jöhet minden, ami Star Wars, és az se baj, ha még jó is: a Zsivány Vezér sztorijában sok izgalom rejlik, no meg szükségszerű és időszerű elszakadás az eddigiektől. Tetszetős a szereposztás (Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen és Alan Tudyk, hogy még inkább Firefly-beütése legyen a dolognak), Alexander Desplat meg Star Wars-zenét ír.
hazai bemutató: december 22.

12.21. Assassin's Creed
Videojáték-adaptáció megint, ám ezúttal is abban reménykedünk, túllép a keretein ez a középkori kalandozás, pláne, ha a Macbeth bevált párosa, Justin Kurzel rendező és Michael Fassbender alkotja gerincét, a forgatókönyv írásában pedig Scott Frank (Szóljatok a köpcösnek!, Mint a kámfor) is részt vett.
hazai bemutató: december

12.21. Sing
A Sing a Galaxis útikalauz stopposoknak rendezőjének animációs filmje. Főhőse egy showbizniszben utazó koala (Matthew McConaughey), aki színháza futtatásához fekete bárány haverjának (John C. Reilly) segítségét kéri. Van itt még 25 csemetéjét egyedül nevelő, musicalszínészi álmairól lemondott malacanyuka (Reese Witherspoon), egy dzsesszénekes egér (Seth MacFarlane), egy gengszter apja elől bujdosó rappelő gorilla (Taron Egerton) és egy punkbandájából kitett tarajos sül (Scarlett Johansson). Jó móka lesz.

12.25. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
A tizenéves Jacob egy rejtélyes szigetre jutva romos épületre bukkan, majd bejárva az elhagyatott szobákat és folyosókat, meglepő felfedezést tesz. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című fantasyregény adaptációja Tim Burton új filmje egyben. A fiatal színészeket Samuel L. Jackson, Judi Dench, Rupert Everett, Allison Janney, Chris O'Dowd és Terence Stamp támogatja.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr98254116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.01.09. 13:21:15

deadpoo, batman, x-men, bad santa 2, ezeket várom igazából.
a dr strange-t meg fogom nézni még moziban tuti, meg a bourne 5öt is vszínű.

kaamir 2016.01.09. 13:36:04

Jack Reacher, Nice Guys, Bourne - ezeket várom a legjobban. Meg titkon a Függetlenség napját :D

A Lány a vonatontól nem kell sokat várni, az egy kurva szar könyv, érthetetlenül nagy sikerrel.

De rengeteg itt az olyan cím, amitől a falar tudnám kaparni.

isvaen 2016.01.09. 14:49:42

remélem, lesz még ilyen lista, mert eddig 2 film volt, amit egyáltalán/egyelőre megfontolás tárgyává fogok tenni.

Repce Manó 2016.01.09. 15:38:45

Ezek nem a legjobban várt filmek, hanem az összes közönségfilm összegyűjtve.
Ami ebből érdekes nálam az a Zoolander 2, az a Spectral érdekesnek tűnik, illetve az Inferno-t el kéne kezdjem már olvasni.

isvaen 2016.01.09. 15:55:45

@Repce Manó: ha ez igaz, én átkozott xar közönség leszek. vagy nem vagyok többet közönség. bezzeg, amikor tinédzserként 9x néztem meg az armagedont a corvinban... :o(

misafeco 2016.01.09. 16:55:09

Így ránézésre elég tragikus, 2015 sokkal ígéretesebb volt egy éve. Nem baj, legfeljebb pozitívan fogok csalódni.

skaven 2016.01.09. 17:38:44

2015-ben nagyon keveset voltunk moziban, szamunkra total erdektelen volt a mozis ev. 2016 viszont picit jobbnak tunik, lesz par film amit kifejezetten varok errol a listarol. kar hogy majusban lesz az elso cucc ami erdekel, de sebaj. :)

2016.01.09. 20:13:56

@misafeco:

azért a szürke ötven árnyalata, terminator 5 és a jurassic world elég magasra tették a lécet, ennek megugrására én nem számítanék

sung_tongs 2016.01.09. 20:44:51

@WiteNoir: A. Terminator 5. Magasra. Tette. A. Lécet. Aztakurva.

isvaen 2016.01.09. 23:06:58

@WiteNoir: azért szavad nem lehet: idén is inarrituval kezdődik az évünk. elég magasra tette tavaly is, és kb be is fejezhetjük idén is a mozizást - na jó: volt egy saul, ami a tű foka volt, azt jóvan.

2016.01.09. 23:52:21

@isvaen:

mint tudod, nem értünk egyet: a birdmant nem szerettem, a revenánst meg nem látom, kivéve a trailert és a klipeket.

viszont idén lesz talán a tavalyi
terence mallick ill. terence davies (knight of cups, sunset song), meg aki szereti: creed, ill. brooklyn, carol a képi világa miatt a történetet most inkább hagyjuk, esetleg spotlight
most tavalyról ennyi jutott eszembe.

isvaen 2016.01.10. 00:54:09

@WiteNoir: a birdmant "még" nem szereted, maradjunk annyiban. én se kanttal kezdtem az olvasást isiben... majd jön az...

malick komolytalanná vált a számomra, de aki még hitelt ad neki, nézze, várja. hát ez az: carol, spotlight és már féltávnál járunk :o)))

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása