aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: erőnlét Takács Máté
2015. december 27. 18:04:00

Kategória: film 29 komment

A karácsonyi box office a Star Wars: Az ébredő Erő történelmi menetelésével telt, hiszen a fantasztikus akciófilm több mint 150 millió dollárral vezeti a mezőnyt, midőn összbevételét tíz nap alatt messze félmilliárd fölé röppentette. Az újdonságok közül nagyon jól járt a Megjött apuci! című vígjáték, de a Joyt is sokan választották. A Sérülés és A nagy dobás közepes futamnak ágyazott meg (de utóbbit az Oscar még megtolhatja), a Holtpont megbukott, a limitált western-bemutatók pedig dugig teltek.

joy_kiskep.jpg

> új filmek
Rég volt valamirevaló vígjáték az amerikai mozikban. Ez volt a szerencséje a Megjött apuci!-nak (Daddy's Home; hazai bemutató: január 7.), no meg az, hogy Will Ferrell és Mark Wahlberg már bizonyított komikus páros, és szokatlanul tőlük, most PG-13 üzemmódban szórják a poénokat – vagyis azokat, amik a poénok helyett vannak, mert a kritikusok bizony kevés nevetnivalót találtak a Paramount bemutatójában. A nézői visszajelzések derűsebbek, ugyanakkor a 39 milliós, a várakozásokat igencsak felüllicitáló nyitányt nagyon sokszorosítani nem fogja majd a karácsonyi mozikra jellemző magatartás ismeretében, ám 50 milliós költségvetése láttán már egy kerek százassal is combos sikernek deklarálható az Apa ég! rendezőjének filmje (úgy látszik, nagyon rápörgött a faterokra).

Jennifer Lawrence sztárereje mutatkozott meg igazán a Joy (hazai bemutató: december 31.) nézői fogadtatásában. David O. Russell filmjéről ugyanis nem zengedezhettek a dicsérő idézetek a tévéreklámokban oly mértékben, ahogy az nála megszokott, így a Fox egyszerűen az idény megnövekedett mozibajárásától és főszereplőjétől várhatta az üdvösséget. A 17 millió dolláros nyitány meghozta ezt, mert ne legyen kétségünk afelől, hogy egy ilyen sztorit egyébként a kutya se nézne meg, mármint ha nem Lawrence-ről és nem december végéről lenne szó. Az nem a legjobb, hogy csak annyira taksálják a megkérdezettek, mint a Megjött apuci!-t, de láttunk már karón varjút, úgyhogy egyelőre nem érdemes a legkedvezőbb fordulatokat sem kizárni. A minimum azonban 70 millió dollár, please.

Will Smith sztárereje mint olyan, ellenben megszűnt létezni. Ennek fényében érdekes, hogy rendre olyan filmekben vállal szerepet, amelyeknél ez a vonzerő kulcsfontosságú lenne, miközben A függetlenség napja-folytatást meg lepasszolja, de hát lelke rajta. A Sérülés (Concussion; hazai bemutató: március 10.) kétségtelenül erkölcsi javára válik majd a színésznek, elvégre valós személyt formál meg egy időszerű és túl keveset taglalt témát boncolgató filmben (az amerikaifociból eredő sportsérülésekre rávilágító orvost alakít). A kritikusok azonban megint nem álltak igazán a film mellé, éppen úgy, mint A boldogság nyomában idején, szóval valamit valamiért. A nézői érdeklődés csak mérsékelt volt a Sony terjesztésére, erre következtethetünk a 11 milliós startból, de egy ilyen 35 milliós drámától nem is lehetett volna Krőzüs aranyának értékét várni. Kivéve persze, ha a nagy Will Smith a főszereplő... A vége 50 millió tájékán lehet majd.

Vitézek, mi lehet ez széles föld felett szebb dolog az remake-eknél?  A Warner Bros.-nál most biztosan felmerül pár ötlet, midőn a Holtpont (Point Break; hazai bemutató: december 31.) holtak érkezik meg csaknem 3000 moziba. Az újraforgatási mánia új mérföldköve (nem csak a szokottnál is céltalanabb és igazolatlanabb filmhez nyúltak, hanem egy alig 25 éves filmhez) a várakozások szerinti módon csúnyán megbukott 10 millió dolláros nyitányával. A hírek szerint a stúdió több mint ennek tízszeresét költötte az akciófilmre, ám arra már nem futotta, hogy olyan neveket szerződtessenek le hozzá, akik legalább ismerősek lehetnek a széles közönségnek, lévén széles közönségre volt itt szükség a rentabilitáshoz. Az sem ért sokat, hogy Kínában már hetekkel korábban bemutatták, azt meg már csak a kárörvendés végett jegyezzük meg, hogy az év egyik legrosszabb kritikáit kapó bemutató vált szemvillanás alatt a Holtpontból, amit 40 milliónál messzebbre nem sodornak majd a hullámok.

Két hétnyi kiemelkedő limitált futás után szerdán országos szintre emelkedett A nagy dobás (The Big Short; hazai bemutató: február 4.) vetítése. A Paramount drámájában szép számmal akadnak kedvelt színészek, vannak dögivel méltató sorok és ebből következően Oscar-esélyessel van dolgunk, így hát a start nem bír oly nagy jelentőséggel, annál inkább majd a folytatás. A sok új opció között 10 millió dollárra futotta Adam McKay munkájától, ami némileg bizonytalannak mutatja a potenciális közönséget, de amint beindul az ajánlás, kipattinthatatlan vendége lesz a film a top 10-nek két hónapon át. Ebben reménykedhet a forgalmazó meg mindenki, aki 100 milliós végeredményt remél tőle. Akár be is jöhetnek a számítások, de 75 milliót így is-úgy is lenyúl majd magának.

Az Aljas nyolcas és A visszatérő is megkezdte pályafutását, korlátozott számú moziban. Tarantino westernjének több mint három órás, "roadshow"-változata hajtott uralma alá kereken száz teátrumot, s átlagosan mindegyikből 45 ezer dollár ütötte a markát, vagyis 4,5 millióval zárt, ami igen szép összeg. Szélesedés a következő hétvégén, százmilliós végső reményekkel. Ezt a szintet kezdetben ugyancsak megszavazták A visszatérőnek is, hiszen Leonardo DiCaprio a főszereplője, és a díjszezon éllovasának látszott fogantatásától kezdve. Hogy tényleg sikerül-e ilyen magasra jutni, január közepén elválik, addig is pazar, százezer feletti átlaggal futhat a film négy moziban.

> korábbi filmek
A történelmi, csaknem negyedmilliárdos nyitány után a Star Wars: Az ébredő Erő sorra halmozta a napi rekordokat. Első hetét 390 millió fölött zárta – csaknem százmilliós előnyt élvezett már ekkor a Jurassic Worldhöz képest. Az azt követő, hétvégi összeg 153 millió dolláron alakul a becslések szerint, ami ismét bő 45 milliós ráverés az előző csúcstartóra, nem mellesleg 545 millióra egészíti ki a Disney filmjének bevételét. Pusztán 10 nap alatt ezzel Az ébredő Erő az amerikai toplista ötödik helyére pottyant, és amellett, hogy teljes biztonsággal pályázhatja meg az elsőt (báj-báj, Avatar! báj-báj, Cameron!), még az is megeshet, hogy egymilliárdig is eljut. Apropó egymilliárd: világszinten két hétvége elég volt hozzá... Vele van az Erő, annyi szent.

> végszó & ami jön
Az előző hétvége után ez volt minden idők második legforgalmasabbja, megint jobbára a Star Warsnak köszönhetően. Kezet lehet csókolni neki, 2015 már megverte 2014-et bevétel és jegyeladás tekintetében is, a hátralévő pár nap pedig talán-talán még elég lesz Az ébredő Erőnek, hogy bevételben új rekord is szülessen...

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 1  Star Wars: Az ébredő Erő
$153.5m $544.6m $200m
2 ú  Megjött apuci!
$38.8m $38.8m $50m
3 ú  Joy
$17.5m $17.5m $60m
4 3  Lánytesók
$13.9m $37.1m $30m
5 2  Alvin és a mókusok: A mókás menet
$12.7m $39.4m $90m
6 ú  Sérülés
$11.0m $11.0m $35m
7 19  A nagy dobás
$10.5m $16.0m $28m
8 ú  Holtpont
$10.2m $10.2m $105m
9 4  Az éhezők viadala: A kiválasztott (befejező rész)
$5.3m $264.6m $150m
10 5  Creed - Apollo fia
$4.6m $96.3m $35m

Címkék

fox star wars sony remake box office comedy will smith warner drama action paramount will ferrell mark wahlberg adam mckay david o russell jennifer lawrence star wars the force awakens

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr708204646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2015.12.27. 18:27:49

Fu srácok mennyire brutális a Renevant 4 mozi/ félmilliója??? De a star wars se semmi 1 milliárd otthon???? Lehetséges?

misafeco 2015.12.27. 18:48:23

Brutális ez a második hétvége a Star Warstól, ez a rekord szerintem tovább fog állni, mint a nyitóhétvégéjé. Egymilliárd körüli összeget tippelek neki Észak-Amerikában, és ennél valamivel többet azon kívül, a végösszeg 2,3-2,4 milliárd lehet.

misafeco 2015.12.27. 18:52:39

@Csaba Turbucz: A Steve Jobs is csinált ennyit 4 moziban, és láttuk, hogy mi lett a vége. Viszont ha az American Sniper példáját követi, akkor szép jövő elé néz. Nehéz szerintem megmondani ez alapján, hogy mik a kilátások.

Csaba Turbucz 2015.12.27. 19:20:33

@misafeco: 1 milliárd meglesz csak otthon?? Miből gondolod??

Csaba Turbucz 2015.12.27. 19:21:58

@misafeco: főleg,hogy àllitolag 800 ezer letöltése volt már

2015.12.27. 19:50:14

@Csaba Turbucz:

más is mondott már ilyet, bár szerintem erre azért kevés az esély

misafeco 2015.12.27. 19:59:18

@Csaba Turbucz: 545-nél tart. Persze az sem lehetetlen, hogy ezt a hétvégét is alulbecsülték pár millióval, de tegyük fel, hogy nem.
115 millió a következő 4 hétköznapon. Átlag 28,75 millió, ami bőven teljesíthető a karácsonyi szünetben.
100 millió a 3. hétvégén. Most tartunk 760 milliónál, ergo Avatar kipipálva. Innentől jön a neheze, mert elég komolyan kell tartania magát, hogy még 240-et összeszedjen. Ha nem is lesz meg, akkor is közel juthat hozzá.
50 millió a hétköznapokon, 60 millió hétvégén. Összesen 870.
Tegyük fel, hogy onnantól átlagosan 40%-ot esik hétvégéken és hétköznap egyaránt.
Hétköznapok: 30+18+10,8+6,5+3,9+2,3 ami kb. 60 millió
Hétvégék: Ugyanez, szorozva 1,2-vel, az 72 millió.
Most tartunk 1002 milliónál, 10 hét után, innentől jelentős mértékben már valószínűleg nem nő a bevétel.

Nem mondom, hogy ez a forgatókönyv biztosan megvalósul, csak kb számoltam végig, de ez mutatja azért, hogy az esély megvan.

Csaba Turbucz 2015.12.27. 20:08:52

@misafeco: az igen! Nem semmi vagy! De az Avatar brutal erös volt nem? Heteken keresztűl 30-40 millios hétvégékkel zárt nem?

Andrews 2015.12.27. 20:22:53

Az SW 7. rész szerintem max 2-2.4 milliárdot hozhat. Az Avatar tartósan 2 hónapig hozta az összegeket (USA-n kívül is), de most már tutira csakis a friss, új és minőségi 3d-s cirkuszi látvány miatt behozta azokat is akik talán sose voltak moziban. Ez azóta látható nagy franchise-ok se voltak még a közelében se össz. bevételben.

Amerikában viszont szinte tuti, hogy leveri az Avatart. Én is kb 800-850 -re tippelek. Milliárd az szerintem túlzás. Az esés nagyságától függ.

Andrews 2015.12.27. 20:23:25

Oh és Kína az, ami sokat fog számítani jó pár száz millió csak onnét is már tuti jönni fog.

misafeco 2015.12.27. 20:25:50

@Csaba Turbucz: Igen, még a 9. hétvégéjén is 20 millió felett hozott. De a nyitása nem volt annyira extra, 77 milliót gyűjtött akkor. 38 nap alatt gyűjtött csak annyit, amihez most a Star Warsnak elég volt 10 nap.

Csaba Turbucz 2015.12.27. 20:57:51

@misafeco: itt a nemzetközi lesz a kérdés. A 2.8 at nem hiszem,hogy megugorja. Kinában mennyire lesz képes? 400?? Szerinted?

Csaba Turbucz 2015.12.27. 21:21:32

@misafeco: csak??? Felesleges itt akkor 2.8 milliárdrol beszèlni.

misafeco 2015.12.27. 21:49:00

@Csaba Turbucz: Január 9 a megjelenési dátum, ha jól emlékszem, és már a 2. hétvégéjén komoly konkurenciával kell megküzdenie. Kínában nem úgy működik a box office, mint a legtöbb helyen, kiemelkedő bevételt csak úgy lehet szerezni, ha legalább egy hónapig a te filmedé a vásznak nagy része. A Furious 7-nek kikövezték az útját, mert az részben kínai pénzből készült. A többi hollywoodi filmnek már a 100-150 millió is szép eredménynek számít.

Csaba Turbucz 2015.12.27. 22:48:13

@misafeco: igazad lehet. Ott a nyáron is 100 fölött hozott a palacsinta kapitány! Ehh...

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2015.12.28. 08:28:50

Nem értem, hogy miért kell az Avatarról úgy írni, mint valami ördögtől származó gonoszságról. Amint valamelyik film megközelíti vagy lehagyja az általa elért kezdeti lépcsőfokokat már azonnal trónfosztásról beszélnek a "szakértők". A Star Wars hamarabb fog kifulladni, mint azt sokan gondolják. Tényleg brutális amit most művel, de a rajongók már nem fogják olyan sokáig cipelni a hátukon. Ismerek olyanokat akik életükben nem nézték meg kétszer ugyanazt a filmet moziban, de az Avatarra 3x is befizettek. A 3D-s forradalommal járó plusz pénzt ismételten nem fogja tudni prezentálni az SW. Mondjuk már én is kétszer tettem hozzá a magamét a bevétel növeléséhez.

kaamir 2015.12.28. 09:50:08

Nahát, még a végén nem lesz meg az Avatar 2.7 milliárdja?! Verheti a Disney a fejét a falba, amiért nem Lucasra bízták a dolgot. Vele a 4 milliárd is meg lett volna. Fél év múlva special edition, aztán extended cut, aztán felújított változat :D

pele_nka 2015.12.28. 16:38:06

Sziasztok! Brutális mértékben(*) dönti meg az eddigi vonatkozó rekordokat az SW, de én is azt érzem, hogy - főleg nemzetközi színtéren - ki fog fulladni(**), és a 2.3 Mrd már igen szép teljesítmény lenne még ilyen rekordkezdet után is. Szerintem egy fontos mutató, hogy az USA bevétel/total bevétel az all-time ranglista első 100 helyezettje közül csak 15 film esetében van 45% felett, viszont ebből 4 SW-film. Sőt, a 7 SW film domestic bevétele (epizódszám-szerint) sorban 46% - 48% - 45% - 60% - 54% - 65% - 50%, tehát ha a jelenlegi 50% 45%-ra való visszaesésével is számolunk, akkor is 1 Mrd-os USA bevétel jelentene 2.22 Mrd-ot világviszonylatban. Márpedig az 1 Mrd igen magas, még ha elképesztő ütemben is halad eddig a film.

(*)
SW vs örökranglista második helyezettje az USA-bevétel szerint a Mojo alapján, néhány példa:
nyitó hétvége: 248 vs 209
non-opening Tuesday: 37 vs 24
non-opening Friday: 49 vs 37
second weekend: 154 vs 107
fastest to 500M: 10days vs 17days

(**)
USA-összbevétel 10 nap után a nyitóhétvége 220%-a, az USA-n kívüli viszont "csak" 194%, ami azt valószínűsíti, hogy a jelenlegi 50%-os domestic bevétel arány nemhogy visszaesni fog 45%-ra, hanem még feljebb megy.

misafeco 2015.12.28. 22:16:00

@pele_nka: A kétcsillagos megjegyzéshez annyit hozzáfűznék, hogy karácsony (25-26) az USA-ban kifejezetten moziba járós nap, sok helyen máshol pedig ki se nyitnak a mozik, vagy csak korlátozott mértékben. Én legalábbis ezzel magyaráznám a nagyobb visszaesést. Az 50%-os arány pedig Kínának köszönhetően azért csökkenni fog hoszú távon, ha nem is vészesen.

tjunior 2015.12.29. 09:05:30

@pele_nka: kezdjük ott, hogy eddig minden Star Warst májusban mutattak be, nem decemberben. Ami viszont ettől sokkal lényegesebb, 30-40 éves filmek nemzetközi bevételeit ne hasonlítsuk már össze a mostani trendekkel, mert finoman szólva is torzít, még az előzménytrilógia is a "kínai-bumm" előtt volt, így az sem teljesen pontos. Hogy mást ne mondjak a 3.rész össz 9 milliót hozott kínában, az ébredő erőtől meg semmi meglepő nem lenne, ha a nyitányként hozzácsapna ehhez egy nullát.

cjnin 2015.12.29. 11:26:54

@tjunior: Már pedig ez a helyzet (jelenleg 50% körül van a mutató, a The Phantom Menace-nél a nemzetközi piac 56%-ot adott, itt se lehet nagyobb cél az 50 végénél). Meglepő, persze utólag okosabb az ember, és nem arról van szó, hogy a nemzetközi piac szerepelne le, hanem inkább arról, hogy otthon teljesíti túl magát a film. A Jurassic Park hány éves film? Ehhez képest a Jurassic World arányaiban kisebb bevételt szedett össze a nemzetközi porondon, pedig Kínából és Oroszországból jött vagy 250 millió.

tjunior 2015.12.29. 12:11:11

@cjnin: Mármint mi a helyzet? Semmilyen helyzetet nem írtam le, csak megjegyeztem, hogy egy pl. 1977ben bemutatott film nemzetközi bevételeinek elemezgetéséből levonni következtetést 2015-2016ra vonatkozólag nem feltétlenül jó dolog, nem hiszem, hogy bővebben ki kell fejteni miért. A jelenlegi helyzetet meg még nem tudjuk, mivel még csak az amcsi box office hétvégi eredményei vagyunk tisztában, de a nemzetközi még nem teljes.

cjnin 2015.12.29. 12:58:04

@tjunior: Arra gondoltam, amiről szó is volt, hogy a korábbi filmek bevételeinek arányai még most is relevánsak. Nemzetközi szinten is már kijöttek a hétvége számai, maximum itt nem pár millióval túlbecsülték, hanem alul, de a lényegen nem változtat. 50%-nál áll a film (540 millió otthon, 546 millió a többi országból), és már csak Kína van hátra, vagyis kb ugyanolyan eredménnyel fog zárni, mint a legutóbbi részek (nem mintha ezzel bármi gond lenne, a Titanicot leverheti).

tjunior 2015.12.29. 23:47:56

@cjnin: Relevánsak, hát ja
A baljós árnyak 44-56 az arány a másik véglet a Jedi visszatér 60-40. persze, hogy relevánsak, ebbe a tartományba esik kb. a blockbusterek 90%, ezzel most nem mondtál nagyot. Nézzük a mostani tendenciákat, 900nál fejezi be a film amerikában 950el a világ a többi részén kína nélkül ezt azt hiszem reális, ha meg kínában megismétli a JW eredményeit, akkor ott van 43-57 az arány, már is nem relevánsak a dolgok.

cjnin 2015.12.30. 01:20:05

@tjunior: A 6-ból 4 film teljesen releváns, és a másik kettő is azt mutatja, hogy a téma mindig is erősebb volt otthon. És nem fizika kurzuson vagyunk képletbizonyítás közben, ez ide már elég, mert arányokról, trendekről van szó (1-2 százalék ide vagy oda lényegtelen. Az éves listán az első 20 helyezettből csak 5 film esett bele a 40-60 százalékos tartományba, az összesített listán pedig világszinten a 15 legsikeresebb filmnél ez a szám kettő (a Star Wars és az Avengers), de még az első harmincnál is csak 6 olyan filmről beszélünk, ami otthon 40%-nál többet hozott, és abból kettő Star Wars, szóval...

tjunior 2015.12.30. 14:01:37

@cjnin: Most akkor el kellene dönteni, hogy mi fontosabb tényező, hogy egy film Star Wars-e vagy hogy 2015öt írunk (még pár óráig)...szerintem ez utóbbi. Persze, hogy többet hozott az Usában az eredeti trilógia, kicsit más világ volt 40 éve, hogy mással ne példálózzak Kína...meg ugye 82ben újra bemutatták a 4-5.részt az usában, nem sokat hozott de azért még is. Talán éppen azért nem kellene figyelembe venni.
Pár százalékhoz meg annyit, ha 900 milliós usa bevétellel számoljuk a 7.részt akkor az össz bevétel az eredeti trilógia arányaival számolva (53-47) 1,7 milliárdot kapunk, ha meg az előzmény trilógia arányaival (45-55) 2 milliárdot kapunk (és ugye az 1-3nál is a kínai bevételek teljesen elhanyagolhatóak, most meg nem)...

misafeco 2015.12.30. 15:18:41

Most se lenne 45-55 arányú elosztás, ha az USA-ban nem teljesített volna a film úgy, ahogy. Az Észak-Amerikán kívüli piacokon hasonló számokat hoz (kicsit nagyobbat), mint a Jurassic World, Európában túlteljesít, Ázsiában/Dél-Amerikában meg alul ahhoz képest.

cjnin 2015.12.30. 15:45:54

@tjunior: Nem mondom, hogy nincs igazad, mert alapvetően két dolog miatt nem találjuk a közös nevezőt. Én arányokról beszélek, mintha a box office-on belül a hazai-nemzetközi bevételek eloszlását sávokra osztanánk, ott jobban látszódna, hogy a Star Wars mennyire kilóg az átlagból és ez alól az új rész se kivétel, innentől pedig a korábbi számok relevánsak, miközben te konkrét százalékokat említesz. Azon túl, hogy 1-1 filmet kiemelsz, mindig azt, ami a legtávolabb van az én példámtól. Másfél hete mutatták be a filmet, nincs értelme vagy alapja pontos számokról beszélni, tartományokat lehet említeni, hogy mondjuk 2 milliárd és 2,5 milliárd közé ekkora eséllyel fog végezni, vagy 2,1 és 2,4 közötti leállásra ennyi vagy annyi sansz van. Minden más csak hasra ütés (a Mojon se értem, hogy mi ez a baromság, hogy tizedre pontos melléjelzéseket nyomatnak a cikkekben...). Hogy a kommented elejénél maradjunk, mindkettő ugyanúgy fontos, a világ nem változott annyit, hogy a Star Wars ne otthon legyen a legerősebb, de pár százalékot a nagyobb piac jelenthet pluszba. Nem mondom, hogy örömteli, mert ma már egy rendező vagy színész választásnál, vagy egy forgatókönyv véglegesítésénél (Transformers 4 pl) bejátszik az is, hogy nemzetközileg mekkora pénzhalomra van kilátás, ugyanakkor viszont érdekes, hogy miközben idén több nagy sorozat is kisebb-nagyobb csalódást okozott Amerikában (Avengers, The Hunger Games, Spectre, The Divergent, Terminator, Maze Runner), addig a két korábban odakozmált film újramikrózott változata elvitte a bankot, nem is akárhogy. Ez persze mintának kevés (már csak a két film nagysága miatt is) és nem biztos, hogy a közeljövőben bármi változást okozna a trendekben (üzletileg lehetne ugyanúgy pozitív és negatív oldalról szemlélni, mert minek szenvedni új sorozatfilmekkel, miközben a jelenleg bejáratott dolgok még pörögnek), de akkor is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása