aeon flux

ready for the action now, danger boy?

heti szinkron: amnézia, sírok között Takács Máté
2014. október 29. 19:52:00

Kategória: film 5 komment

Nicole Kidmannek alig rémlik valami, Liam Neeson pedig rémeket üldöz a hét két szinkronizált premierjében. Meg akad még egy narrált is.

heti_szinkron_2014_10_30.png

> Amnézia

Nicole Kidman – Pápai Erika. Negyed évszázada készült az első produkció, amiben Nicole Kidmant Pápai Erika szinkronizálta, de sem a Bangkok Hilton, sem a pár évvel későbbi, amúgy csak videón megjelent Életem nem volt elég stabil ahhoz, hogy itt valami fix dolog jöjjön létre kellően korán, szóval jó pár ilyen-olyan kitérő után végül is csak bő egy évtizede képezi fekventáltan az első választást Pápai, ha Kidmanről van szó.

Colin Firth – Kőszegi Ákos. Colin Firth kéthangú színész, már ami magyar képviseletét illeti – akad pár ilyen, elég csak Jackie Chanre gondolni. Van, akinél szerepe válogatja a dolgot, és Firth itteni szerepéhez a jelek szerint Bridget Jones-i hangzatai közelebb állnak, mint mondjuk A király beszédének Csankó Zoltánt próbáló megnyilvánulásai.

Mark Strong – Forgács Péter. Mark Strongot jó sokan megrágták már, és a skála széles, de tényleg széles. Forgács Péter most tovább színesíti és szélesíti a kört, amelyet amúgy Epres Attila tölt be legnagyobb hányadban.

valamint:
Anne-Marie Duff – Román Judit
Adam Levy – Papp Dániel
Ben Crompton – Scherer Péter

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Tóth Péter Ákos
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Kablay Luca
szinkronrendező: Tabák Kata

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.


> A makik szigete: Madagaszkár

narrátor: Morgan Freeman – Papp János

Forgalmazza a Cinema City.


> Sírok között

Liam Neeson – Csernák János. Mit is mondhatnánk? Mindenki bírja Liam Neesont, és mindenki, aki alapvetően jól megvan a szinkronnal mint olyannal, bizonyosan bírja Csernák Jánost. Szóval az szinte már csak bónusz, hogy jól házasítható a magyar színész hangja ír kollégájának kisugárzásával. Házasítják is rendszeresen, még akkor is, amikor egyébként beérnénk felirattal is. Nem?

David Harbour – Széles Tamás. Ki kell térni erre a kedvelhető karakterszínészre, mert szegényt nagyon nyúzzák: egy hónapja még Király Attila faragott belőle keménylegényt A védelmezőben, most pedig a hangszínben tíz háztömbbel arrébb lakó Széles Tamás. Remélhetőleg lényegesebb szerepek jönnek Harbour karrierjében, minekután kicsit rendeződik szinkron-sora is.

valamint:
Adam David Thompson – Zöld Csaba
Dan Stevens – Szatory Dávid
Eric Nelsen – Baráth István
Jon Goracy – Hamvas Dániel
Susham Bedi – Bókai Mária
Astro – Penke Bence
Ólafur Darri Ólafsson – Schneider Zoltán
Mark Consuelos – Bozsó Péter
Sebastian Roché – Józsa Imre
Danielle Rose Russell – Vida Sára
Samuel Mercedes – Straub Martin
Leon Addison Brown – Bolla Róbert

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Pataricza Eszter
hangmérnök: Fék György
vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kéner Ágnes
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az A Company Hungary.

Címkék

szinkron nicole kidman morgan freeman intercom liam neeson colin firth pataricza eszter mark strong zöld csaba jozsa imre csernak janos tabak kata szeles tamas papp janos szatory david köszegi akos schneider zoltan scherer peter papp daniel heltai olga bozso peter hamvas daniel forgacs peter doczi orsolya simkone varga erzsebet toth peter akos kajdacsi brigitta kablay luca fek györgy a company hungary kener agnes papai erika roman judit

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr736845217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester. 2014.10.29. 20:20:30

Nahát, ilyet sem láttam még: Colin Firth és Jackie Chan egy mondatban! :)

Mark Strongnak Epres a legjobb szerény véleményem szerint.

TomPowell25 2014.10.29. 22:30:44

@Jester.: egyetértek. Stronghoz Epres illik, ahogy az az előzetesben is hallható volt, másrészt manapság Forgács ritkábban hallható, szóval kíváncsi vagyok a párosításra.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.10.30. 08:13:00

Éreztem hogy szinkronos lesz a Tombstones (de minek?), viszont nagyon, de nagyon szurkoltam azért, hogy akkor legalább megint előhúzzák Gáspás Sándort Liam-nek. A Million Ways-ben ez a páros majdnem olyan volt, mint az eredeti.
Hát nem jött be.

TomPowell25 2014.10.30. 11:48:22

@Adam Van Helsing: nem tudom, szerintem az a párosítás nagyon nem működött. Akkor inkább már Gáti Oszkár, vagy Kovács István, habár Csernákkal is már kifejezetten megkedveltem.

iopi 2014.10.30. 12:43:15

Gátit én is preferálnám néha-néha Neesonnak.
A szupercsapatban pl. remek volt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása