aeon flux

ready for the action now, danger boy?

3 nap a halálig: a magyar szinkron Takács Máté
2014. március 11. 20:02:00

Kategória: film 1 komment

2 nap a bemutatóig, és kiderül, Kevin Costner képes-e Liam Neeson nyomába szegődni Luc Besson bábáskodása mellett ebben az akció-thrillerben. Ahogy azt a Big Bang Mediától megszokhattuk, szinkronizáltan szól a buli, de ezzel együtt náluk a színvonal is (jó) szokássá vált ezen a téren. Ránézésre ez most sincs másképp. Íme a 3 nap a halálig magyar hangjai.

3_days_to_kill.jpg

Kevin Costner – Sörös Sándor. Costner nagyon felpörgette magát az utóbbi időkben, egy éven belül harmadik filmjét tűzik műsorukra a magyar mozik, s persze, hogy mindegyik szinkronizált volt. Kovács István (Az acélember) és Csernák János (Jack Ryan: Árnyékügynök) után most Sörös Sándoron a sor, és e trióból talán ő lehet a legnyerőbb a farkasokkal táncoló magyar tolmácsaként. Nemde?

Connie Nielsen – Pápai Erika. Nielsen az 1997-es, azaz 1998-as Az ördög ügyvédje óta képviselteti magát a honi mozikban (ahogy azt alanti táblázatunk is szemlélteti), ám ez az első alkalom, hogy nem saját hangján szól hozzánk. Pápai Erika ugyanakkor többedjére szinkronizálja: a Sötétkamra videomegjelenésekor is rá esett a választás.

Amber Heard – Zsigmond Tamara. Heard magyar hangjai hosszú listát tesznek ki, pedig olyan sok filmje nincs is még. Zsigmond Tamara új ezen a listán, ő az utóbbi időkben a Maisie tudjában és A Wall Street farkasában is emlékezeteset "hangalakított."

Hailee Steinfeld – Csifó Dorina. Éppenséggel Csifó Dorina is ott van Heard korábbi magyarítói között, de most arra a Hailee Steinfeldre osztották, akit már A félszeműben is szinkronizált a DVD-megjelenéskor. A Végjátékban amúgy Czető Zsanett volt a hangja.

Connie Nielsen filmjei a magyar mozikban
premier film forgalmazó magyar
formátum
magyar hang
 1998.02.19.  Az ördög ügyvédje
 InterCom feliratos -
 1999.02.18.  A katona
 InterCom feliratos -
 1999.06.17.  Okostojás
 InterCom feliratos -
 2000.05.18.  Gladiátor
 UIP feliratos -
 2000.06.08.  A Mars-mentőakció  InterCom feliratos -
 2002.11.14.  Sötétkamra  InterCom feliratos -
 2003.06.12.  Veszett vad  InterCom feliratos -
 2005.05.26.  Testvéred feleségét...  Budapest feliratos -
 2011.09.29.  Hétköznapi pár  Mozinet feliratos -
 2014.01.16.  A nimfomániás: 1. rész  Vertigo feliratos -
 2014.02.06.  A nimfomániás: 2. rész  Vertigo feliratos -
 2014.03.06.  3 nap a halálig
 Big Bang szinkronizált Pápai Erika

valamint:
Marc Andréoni Mikó István
Raymond J. Barry Cs. Németh Lajos
Eriq Ebouaney Jakab Csaba
Patty Hannock Menszátor Magdolna
Bruno Ricci Scherer Péter
Richard Sammel Haás Vander Péter

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Tóth Péter Ákos
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A filmet a Big Bang Media mutatja be március 13-án. A Cinema City Debrecen, MOM Park, Pécs és Szeged feliratos változatban is vetíti.

3_days_to_kill_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron action kevin costner csifo dorina connie nielsen amber heard zsigmond tamara hailee steinfeld big bang media sörös sandor menszator magdolna cs nemeth lajos haas vander peter scherer peter heltai olga jakab csaba doczi orsolya toth peter akos miko istvan gelencser adrienne papai erika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr705854631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2014.03.12. 11:25:36

Hát, ami azt illeti Sörös Sándor nem kicsit meglepő választás. A minőség nyilván meglesz, de Costner ehhez hasonló filmjeiben sokkal inkább Csernák János a megszokott.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása