aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2014-es előzetes: fox Takács Máté
2013. december 27. 22:15:00

Kategória: film 2 komment

Egy darab Croodék és egy darab Női szervek – ez a sikermérlege a Foxnak a 2013-as évből, plusz ha megengedőek vagyunk, és eltekintünk attól, hogy hazájában a legalacsonyabb bevételű X-Men-mozi kerekedett belőle, akkor még a Farkast is hozzácsaphatjuk a rövidke listához. A blamák és csalódások sora népesebb, élen a Die Hard - Drágább, mint az életeddel, de két animációs film (A zöld urai, Turbó) és pár szerényebb, de annál nagyobb érdektelenségbe fulladó film (A jogász, Vakszerencse) is bővíti a negatív irányba hajló lajstromot. Ehhez képest 2014 maga lesz a tejjel-mézzel folyó a stúdió számára...

studio_fox.jpg

#10 A csajok bosszúja (The Other Woman)
amerikai premier: április 25.
várható magyarországi premier: tavasz
Vígjáték Nick Cassavetes rendezésében, melyben a megcsalt feleség és a szintén megcsalt szerető szövetségre lépnek a duplán hűtlenkedő férj megleckéztetésére. Az ilyen könnyedségekkel a stúdió rendre beveszi globálisan a 100 milliót (Míg a jackpot el nem választ, A csajok háborúja, Exférj újratöltve, Kémes hármas), és Cassavetestől elvárható, hogy említett daraboknál emészthetőbbet rakjon össze Cameron Diaz, Leslie Mann és Nikolaj Coster-Waldau közreműködésével, szóval ezúttal sem kell kilenc számjegy alá tervezni.

#9 Az élet könyve (Book of Life)
amerikai premier: október 17.
várható magyarországi premier: ősz
A Fox animációs részlege és a Pulykalandot gyártó Reel FX Creative Studios Rómeó és Júlia-történetet kanyarított a halottak napját övező ünnepségek előterébe, melyben az ifjú főhős három fantáziavilágot jár körbe utazásán. E ponton keveset tudni a produkcióról, de az október második felére belőtt premier igazodik a sztoriban foglaltakhoz, és az őszi szezon ezen része termett már sikeres animációs filmeket az elmúlt években. Ugyanakkor a három héttel később érkező Disney-rajzfilm hamar lesöpri majd az asztalról, szóval a Fox temérdek animációs nevezése között alighanem sereghajtóként végez.

#8 Mr. Peabody és Sherman kalandjai (Mr. Peabody & Sherman)
amerikai premier: március 7.
várható magyarországi premier: március 13.
A DreamWorks Animation első 2014-es bemutatója lesz ez az időutazásos kalandfilm, melynek főszereplői a művelt kutya és a kíváncsi emberfiú, akik először a Rocky és Bakacsin című rajzfilmsorozatban bukkantak fel az 1960-as években. A sztori kellőképpen különc, mégis kicsiknek és nagyoknak is könnyen abszolválható mókát ígérő, ámbár az első előzetesek után még alaposan rá kell feküdnie a Foxnak a meggyőzésre. A márciusi premier már-már hagyományosan kedvez az animációs produkcióknak, de az valószínűtlen, hogy a Mr. Peabody és Sherman kalandjai a legutóbb taroló (586 millió dollár!) Croodék nyomába szegődik.

mr_peabody_still_04.jpg
#7 Night at the Museum 3
amerikai premier: december 25.
várható magyarországi premier: tél
Az öt és fél éves hiátusból gyanítható, hogy a Fox nem volt maradéktalanul elégedett az Éjszaka a múzeumban 2. 2009 nyarán mért teljesítményével, de a 413 millió dollár az mégis csak 413 millió dollár, ami némi inflációval és 3D-s jegyárakkal megtoldva –a nemzetköz hathatós közreműködésével– akár tartható is lehet egy újabb epizód részéről, amolyan Narnia-féle módon. Ehhez azonban komoly erőfeszítések szükségeltetnek, mert a karácsony nem lesz vetélytársaktól mentes. A sztori egyelőre nem ismert, de Ben Stiller, Robin Williams és Shawn Levy rendező ezúttal is a fedélzeten.

#6 Home
amerikai premier: november 26.
várható magyarországi premier: tél
A DreamWorks Animation év végi bemutatója egy csapat űrlényről szól, akik a Földön rejtőznek el ellenségeik elől. Az animációs sci-fik mindig is kemény diónak számítottak, de a cég a Szörnyek az űrlények ellennel egyszer már jól vette az akadályt, meg aztán, vígjátékról van szó. Három hét választja el a filmet a Disney novemberi produktumától, ami már kellő távolság a zavartalan gyarapodáshoz, aminek végződése globális szinten 4-500 millió dollár közé tájolható be minden előzetes anyag hiányában.

#5 Exodus
amerikai premier: december 12.
várható magyarországi premier: tél
A 2014-es esztendőben Hollywood látványosan felfedezi magának ismét a Bibliát, hiszen legalább három stúdiófilm alapjai származnak majd a Könyvek Könyvéből. Az Exodus a több mint fél éves premierkülönbség okán csak szellemben vetélkedik majd a Noéval, de az összevetések elkerülhetetlenek lesznek. Mint ahogy az is, hogy Ridley Scott filmje nemzetközileg alanyi jogon követeljen magának cirka 300 millió dollárt, vagy többet is, annak függvényében, mennyire alapoz majd a produkció a látványelemekre; egy tenger kettéválasztódását mondjuk nem lehet trükk-ügyileg elbagatellizálni, az biztos. Mózes szerepében Christian Bale, aki karácsony táján az amerikaiakat is simábban vezeti majd ki házukból és be a moziba.

#4 Rio 2. (Rio 2)
amerikai premier: április 11.
várható magyarországi premier: április 10.
Meglepően magasra röppent 2011 tavaszán a Rio című madaras móka, kettős vonallal húzva alá, hogy állatokkal és színkavalkáddal a legkönnyebb megragadni a gyerekek fantáziáját. A Rio 2. elkészülte senkit nem érhetett váratlanul az első rész csaknem félmilliárdos világszintű bevétele láttán, amelynek tetemes hányada amúgy Észak-Amerikán kívül gyűlt össze. Ez most sem lesz másképp, de az biztos nem ártana, ha az amerikaiak megtartását is célul tűzné ki a marketing. Némi visszalépés arrafelé valószínűsíthető, de máshol ismételhetőnek tűnik a két évvel ezelőtti összeg.

#3 A majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes)
amerikai premier: július 11.
várható magyarországi premier: július
A Pierre Boulle fejéből kipattant jövőképet évtizedek múltával is izgalmasnak találja a világ közönsége, így A majmok bolygója-filmfranchise tovább gyarapodik. 2011 nyarán meglepően nagyot durrant a Lázadás alcímre hallgató reboot, nem csak a pénztáraknál, hanem a kritikusoknál is sikert aratva. A közvetlen folytatás így kedvező széllel érkezik a nyár közepébe; az emberi szereplők ugyan teljesen lecserélődtek, de a sztárok sosem ők voltak, úgyhogy itt minden csak azon múlik, hogy elégséges majmos izgalmat sugalljanak az előzetesek. Nemzetközileg lehet hova fejlődni a 305 milliót bankoló első rész után, Észak-Amerikában pedig az eddigi, 175-180 milliós lépcsőfok újbóli bevétele lehet célszerű elvárás – az összbevétel pedig félmilliárd fölé várható.

#2 X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past)
amerikai premier: május 23.
várható magyarországi premier: május 22.
Az X-menek sosem váltak igazán a kasszák globális királyaivá; csúcspontot hazai bevételi történelmükben Az ellenállás vége jelent 234 millióval, ahonnét azóta is minden újabb filmmel méretes hátralépéseket regisztráltak; az alsó határt a Farkas állította be 132 millióra az elmúlt nyáron. Nemzetközileg azonban más a leányzó fekvése: említett egyszemélyes kaland képezi az eddigi ormot a maga 282 millió dollárjával. A soron következő film az összes korábbit alapul véve ígéri az eddigi legnagyobb mutánsmozit, így annyi biztosra vehető, hogy az élre tör majd a franchise háza táján. Amerikában ez tehát 250 millió felé konvergáló bevételt kell, hogy jelentsen majd, míg a világ többi részén 300 millió dollár az archiválandó mérföldkő. Ez igen impozáns végeredményt ad X-Men-mércével, de a Fox éves bajnokát talán mégsem köszönthetjük majd benne...

x-men_02.jpg
#1 Így neveld a sárkányodat 2. (How to Train Your Dragon 2)
amerikai premier: június 13.
várható magyarországi premier: nyár
...ugyanis a DreamWorks Animation fennmaradó projektje pályázik ilyesféle babérokra. Az Így neveld a sárkányodat 2010 tavaszán hosszan tartotta magát az amerikai toplista élmezőnyében, 43 milliós rajt után meg sem állva 217 millióig és lelkendező kritikák sokaságáig. Bár a Kung Fu Panda 2. esete (az első rész kedveltsége ellenére Észak-Amerikában súlyos mínusz) után nem árt óvatosabbnak lenni, de azért még nem tűnik könnyelműségnek kijelenteni, hogy a nyári szünet kezdetére időzített folytatás feljebb helyezi majd a korlátot hazájában. A nemzetközi porondon erre akár nagy tételben is lehet fogadni, hiszen ott 277 millió dollárral zárt annak idején az első epizód; ennek másfélszerese (415 millió) igazán nem nagy elvárás a folytatástól, így 600 millió dollár fölé röppenhet Hablaty és Fogatlan második bevetése. A harmadikra mellesleg kereken két évet kell majd várni, ez már most le van fixálva...

további kitűzött premierek:
1.17. Az ördög ivadéka (Devil's Due). Januári horror, megszálló démonokkal.
2.28. Son of God. Egy másik bibliai sztori, méghozzá magáról Jézusról.
3.6. A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel). Wes Anderson új filmje, hangzatos címmel.
6.6. The Fault in Our Stars. Könnyfacsaró regény várhatóan nem különb filmadaptációja súlyosan beteg, szerelembe eső tinédzserekről.
9.19. Az útvesztő (The Maze Runner). Sci-fi műfajú ifjúsági regény-adaptáció egy csapat fiatalról, akik egy labirintusban ébrednek.
10.3. Gone Girl. David Fincher filmje, melyben egy nő nyomtalanul eltűnik esküvője napján.
10.24. Business Trip. Újabb vígjáték az Elpuskázva párosától, Vince Vaughntól és Ken Scott rendezőtől.

kapcsolódó:
2014-es előzetes: Disney

Címkék

fox cameron diaz comedy animation sci fi christian bale ben stiller ridley scott coming soon sequel x men dreamworks leslie mann nick cassavetes planet of the apes children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr275713971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.28. 08:46:28

x-men, meg a grand budapest hotel ami tuti nézős moziban, a többi közel se biztos.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.12.28. 08:47:41

A Gone Girlben elvileg nem az esküvője napján tűnik el a nő, hanem az ötéves házassági évfordulójukon.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása