aeon flux

ready for the action now, danger boy?

személyiségtolvaj: a magyar szinkron Takács Máté
2013. február 19. 13:59:00

Kategória: film 4 komment

Az amerikai mozikban az év eddigi legsikeresebb filmje a Förtelmes főnökök rendezőjének vígjátéka, melyben Az ítélet: család című sorozat óta közkedvelt Jason Bateman és a Koszorúslányok óta igen népszerű Melissa McCarthy feszül egymásnak. Nálunk ezt természetesen magyarul teszik.

identity_thief.jpg

Jason Bateman – Gyabronka József. Batemant mostanság felváltva szinkronizálja Cvetkó Sándor és Gyabronka József, s nehéz lenne megmondani, melyikük passzol jobban a komikushoz. A Testcserében az első verziónak, míg a Förtelmes főnökökben jelen párosításnak lehettünk fültanúi.

Melissa McCarthy – Börcsök Enikő. A Koszorúslányok különc figurájához választott magyar hangot továbbvitték a szinkronrendezők, így McCarthyt az említett vígjáték és a 40 és annyi után harmadjára szólaltatja meg Börcsök Enikő, miközben sorozataiban (Szívek szállodája, Mike és Molly) és Börcsök képbe kerülését megelőző néhány mellékszerepében (Ilyen a formám, Ilyen az élet) Braun Rita tolmácsolta a nézőknek.

Amanda Peet – Pikali Gerda. A "főszereplő felesége" szerepkör felé sodródó Peetet a fél magyar színésznőállomány szinkronizálta már. Pikali Gerda nem először kerül képbe; a 2012-ben és az X-akták: Hinni akarok esetében is rá esett a választás.

Jon Favreau – Scherer Péter. A Favreau magyar hangját biztosító hazai színészek száma ugyancsak nem elenyésző. A legtöbbször Kálid Artúrt hallhattuk; Scherer Péter teljesen új kísérlet.

Robert Patrick – Sörös Sándor. Robert Patricknek nem egy érdekes szinkronhangja volt már, elég csak Józsa Imrére vagy Bozsó Péterre gondolni. Sörös Sándor amennyire eltér az említettektől, annyira jónak is tűnik. De hát ő mikor nem tűnik jónak?

Morris Chestnut – Széles Tamás. Chestnut most először bukkan fel olyan filmben, ami már a mozikban is szinkronizáltan fut; korábbi szerepei közül nem sok méltó említésre, mint ahogy a hozzájuk készült szinkronok is elhanyagolhatóak. Ami pedig Széles Tamást illeti: Kálid Artúr vagy Galambos Péter biztos éppen nem ért rá!

valamint:
Jonathan Banks – Papp János
Matthew Burke – Dévai Balázs
John Cho – Varga Gábor
Ben Falcone – Kossuth Gábor
Ryan Gaul – Makranczi Zalán
Maggie Elizabeth Jones – Jelinek Éva
Mary-Charles Jones – Nyáry Liza Hanna
Carlos Navarro – Karácsonyi Zoltán
Genesis Rodriguez – Bánfalvi Eszter
Eric Stonestreet – Besenczi Árpád
T.I. – Géczi Zoltán
Steve Witting – Nagypál Gábor

további magyar hangok:
Bartsch Kata, Bálint Sugárka, Béli Ádám, Dézsy Szabó Gábor, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Kapácsy Miklós, Kis-Kovács Luca, Mesterházy Gyula, Mészáros András, Nádorfi Krisztina, Papp Lujza, Téglás Judit.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Illés Gergely
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet február 21-én mutatja be a UIP-Duna Film. Eredeti nyelven a Cinema City MOM Park vetíti.

identity_thief_hun_poster.jpg

Címkék

szinkron comedy jason bateman pikali gerda amanda peet jon favreau robert patrick melissa mccarthy magyarvalosag uip duna film speier david makranczi zalan besenczi arpad szeles tamas sörös sandor papp janos devai balazs bathory orsolya banfalvi eszter gyabronka jozsef scherer peter börcsök enikö varga gabor nagypal gabor kapacsy miklos kis kovacs luca feher jozsef kajdacsi brigitta kossuth gabor jelinek eva illes gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr825092147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galamb01 2013.02.19. 14:20:43

Gyabronka egy félreértés.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.19. 14:51:31

@galamb01: Korábban én is ilyesmit gondoltam (de biztosan más szóval), ám mostanra már úgy vagyok vele, hogy csak azért preferálnám Cvetkót, mert a Batemannél igen fontos comic timing neki jobban megy, legalábbis az Arrested Developmentben hellyel-közzel jó volt.

m.martin91 2013.02.19. 15:24:39

Nekem Gyabronka nagyon jó volt a Förtelmes főnökökben. Szerintem jó ötlet volt ismét párosítani Bateman-nel.
A Jon Favreau-Scherer Péter páros így elsőre borzasztónak tűnik. Kálid Artúr pedig biztos nem ért rá, mivel se a színesbőrűt, se Favreau-t nem vállalta.

Torres 2013.02.19. 15:25:39

gyabronka - bateman ez az utobbi idok egyik legnagyobb szinkronrendezoi huzasa. egyszeruen kurva vicces ez a hang ezzel a fejjel. ellenben a scherer meg a pikali gerda kinek a kije, hogy az osszes filmben benne kell lenniuk. tenyleg vicc

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása