aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: higher, faster Takács Máté
2019. március 10. 17:13:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Marvel Kapitány az ismert felvezetést kiváló időzítéssel kombinálta, így természetesen masszív összeggel szerzett vezetést az amerikai mozikban - ám ezúttal nemzetközi teljesítménye az, ami igazán kimagasló, hiszen csaknem félmillárd dollárnál jár egy hétvége után.

marvelkapitany.jpg

> új filmek
Az afroamerikai közönség megmutatta mozijegyváltó erejét - és bizonyos fokú mellőzöttségét - tavaly februárban a Fekete Párduc történelmi menetelésével. Most megint valami kivételességet igyekeztek megfogalmazni a Marvel Kapitány (Captain Marvel; hazai bemutató: már a mozikban) kapcsán, úgymint női szuperhős első faltól-falig filmje, és ez bizonyára meghozta a könnyebbséget a bemutatkozó hős boldogulásának a kasszáknál, ám változatlanul a fiúk játéka ez a műfaj: a felmérés szerint 55% hímneműként definiálta magát a közel tizenhétmillió nézőből. A közel tizenhétmillió néző pedig 153 millió dollárt takar, ami a top 20-ban leledzik a nyitányok mezőnyében, a Marvel háza táján már csaknem szokásos szint, egy tavaszi szezonkezdésnek - roppant híg év elejét követve - pedig éppen jó. A közönség megkérdezett része maximálisan elégedett a látottakkal (erről az 'A' CinemaScore árulkodik, ami a Fekete Párduc 'A+'-ától elmarad, de a Végtelen háború szintjét megüti), a kritikusok most egy fokkal visszafogottabbak, mint tavaly februárban, de összességében minden a menetrend szerint alakult a Disney monstruma számára. Ami kicsit túl is lőtte magát rajta, az a nemzetközi bemutatkozás: több mint 300 millió dollárnak megfelelő összeget szórtak a kasszákba a különböző piacok nézői, ebből Kína majdnem 90 milliót. A globális összeg 450 milliót meghaladó, úgyhogy nem kérdés, hova vezet az út... És mi lesz az alap az április végén érkező Végjáték számára...

> korábbi filmek
Az Így neveld a sárkányodat 3. is megérezte a Marvel Kapitány erejét, nemhogy a többi film, így a Universal terjesztése sokat esve 14 milliót hajtott fel harmadik körben - viszont közben átlépte a 100 milliós határt.

> végszó & ami jön
A top 12-re kevés híján 200 millió dollár értékben váltottak jegyet, ennek több mint háromnegyedét a #1-ra. A film maradni fog ebben a pozícióban a következő hétvégén is, amikor a Csodapark című animációs film, az Elrabolt világ című sci-fi és a Five Feet Apart című tinifilm próbál szerencsét.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Marvel Kapitány $153.0m $153.0m $152m
2  Így neveld a sárkányodat 3. $14.7m $119.7m $129m
3  A Madea Family Funeral $12.1m $45.9m $20m
4  A LEGO-kaland 2. $3.8m $97.1m $99m
5  Alita: A harc angyala $3.2m $78.3m $170m
6  Zöld könyv $2.5m $80.1m $23m
7  Isn't It Romantic $2.4m $44.2m $31m
8  Családi bunyó $2.2m $18.7m $11m
9  Greta $2.2m $8.3m n.a.
10  Apollo 11 $1.3m $3.8m n.a.

 

Címkék

disney box office marvel superhero captain marvel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7014680802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása