aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: karcolódás Takács Máté
2018. július 15. 18:10:00

Kategória: boxoffice 11 komment

A Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció könnyen hozta a sorozat szokásos számait, ezúttal más környezetben, miközben Dwayne Johnson idén nem először bizonyítja, hogy karizmája nem elég korrekt siker eléréséhez: a Felhőkarcoló a nyár bukásai közé látszik besorolni.

transylvania3.jpg

> új filmek
A Sony kényelmes helyet talált magának szeptember végén, amikor 2009-ben a Derült égből fasírt több mint százmillió dollárt termelt. Jóformán ki is sajátította animációs termékeinek ezt a vidéken a stúdió, s ezek közül a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak bizonyult igazán építhetőnek. Mivel a második rész 2015-ben határozottan rálicitált elődjére, nagyobb biztonsággal merészkedhetett be a széria a nyári szezonba most, ahol a Pixar azért rendszerint learatja a gyerekfilmeknek termű babérokat. Hiába A hihetetlen család 2. történelmi menetelése, azért a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania: Summer Vacation; hazai bemutató: már a mozikban) kellőképpen alternatív családi szórakozást kínált, s így a szintet sikerült tartani: 44,1 millió dollárral lett első a több mint 4200 mozit elárasztó szörnyűség. Adam Sandler egyetlen túlélési eszköze tehát elég tetszetős figurákat és humort közvetít, és ami igazán fontos, most azért határozottan újítottak is a nyárra ideálisabb helyszínekkel. Ha ezúttal sem vált zuhanárepülésbe, akkor a harmadik Hotel 150 millió dollár fölé is eljuthat.

Dwayne Johnson nagy király, ez nem kétséges, de az a temérdek kasszasiker, amit maga mögött tud, mégsem igazán az ő érdeme. A Halálos iramban-sorozat, a G.I. Joe: Megtorlás, az Utazás a rejtélyes szigetre és a Jumanji: Vár a dzsungel már lefektetett alapokkal bírt, a Központi hírszerzés pedig legalább annyira táplálkozott Kevin Hart hirtelen felkapottságából. Mi marad? A Törésvonal, például, ami a várakozásokon felüli módon szárnyalt, ugyanakkor a Herkules vaskos bukásnak bizonyult pár éve, a Baywatch úgyszintén leszerepelt és idén tavasszal a Rampage - Tombolás is nyögvenyelősen haladt, éppen mostanság szenvedve ki magából századik millióját. Mindennek fényében a sztárjára építő, ellenben sztoriját és felütését szégyentelül összeollózó Felhőkarcoló (Skyscraper; hazai bemutató: már a mozikban) jócskán prognózisok alatti nyitánya nem annyira meglepő. A Universal 125 milliót költött a film elkészítésére, amiből már csak 100 milliót kell ledolgozni... Vagyis 25,5 millió dollárral csak harmadik lett a Kidobós és Központi hírszerzés rendezőjének filmje, amit a kritika nem szívlel jobban a Rampage-nél, szóval egy konkrétan jó filmmel változatlanul adós marad a munkamániás Szikla. Ami a Felhőkarcolót illeti, valóban azon csúsztak el a dolgok, hogy nem disztingválta magát kellőképpen és elbizakodottan bízott főszereplőjében egy olyan korban, amikor a legnépszerűbb arcoknak is kell a támogatás a sikerhez. 70 millió dollár fölé jutni már teljesítmény lesz a film számára.

A Tűnj el!-ben (f)eltűnt Lakeith Stanfield és Tessa Thompson a főszereplői a Sorry to Bother You című filmnek, amely műfaji besorolása szerint sci-fi-vígjáték, és társadalmi szatíra is egyben, úgyhogy adott volt, ami kellett a kritikai sikerhez, és ezt közönségsiker is követi. A múlt heti, limitált és fényes premier után immáron több mint 800 moziban tudja ott az Annapurna Pictures, szintén jó eredményekkel: 4,3 millió dollárral a hetedik helyet csípte meg, egy mozira jutó bevétele pedig még 5000 dollár felett leledzik. Érdemes lesz hát figyelni rá a továbbiakban...

> korábbi filmek
Súlyos mértékben esett vissza A Hangya és a Darázs; a Marvel-mozi premiernapot követő, szombati lezúgása tehát kibővült a második hétvégi morzsolódással. A 62%-os esés 28,8 millió dollárt enged a filmnek, és ezek már rosszabb/szűkülő arányok, mint az első rész esetében. A Disney terjesztése tíz nap alatt nem egészen 133 millió dollárt halmozott fel.

> végszó & ami jön
A tavalyival azonos forgalmat bonyolított az év 27. hétvégéje, szóval kábé a Felhőkarcolón múlott, hogy nem sikerült igazán pozitív irányba fejlődni. Ez a következő körben is kihívás lehet, hiszen két folytatás érkezik, amelyek lényegesen elődjük alá futhatnak be. Denzel Washingtontól azért jár a 20 milliós nyitány A védelmező 2. számára, és hát ez a határ a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba számára is illendő volna.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció $44.1m $45.4m $80m
2  A Hangya és a Darázs $28.8m $132.8m $162m
3  Felhőkarcoló $25.5m $25.5m $125m
4  A hihetetlen család 2. $16.2m $535.8m $200m
5  Jurassic World: Bukott birodalom $15.5m $363.3m $170m
6  The First Purge $9.1m $49.5m $13m
7  Sorry to Bother You $4.3m $5.3m n.a.
8  Sicario 2: A zsoldos $3.9m $43.2m $35m
9  Uncle Drew $3.2m $36.7m $19m
10  Ocean's 8 - Az évszázad átverése $2.9m $132.3m $70m

 

Címkék

sony box office animation action universal sequel skyscraper dwayne johnson annapurna children movie hotel transylvania 3 sorry to bother you

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9114114611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2018.07.15. 19:13:12

Ha az inflációt figyelembe vesszük, akkor a Hangya és a Darázs csupán egy hangyafasznyival számíthat több népszerűségre, mint a Hangya, ami mai árfolyamon 199 milliót érne.

Csaba Turbucz 2018.07.15. 19:36:30

Rock hogy állt így földbe??sokk!

Csaba Turbucz 2018.07.16. 09:05:55

Kicsit sántit a cikk:
Jumanji mióta bír lefektetett alapokkal?Egy 20 éves film-ről beszélünk ami annak idején sem volt nagy boxo. siker és nagy kultusznak sem tudott örvendeni.
A Rampage a legsikeresebb game adaptáció lett ever,a görög mitológiát sose kajálták Amerikában.A Baywatchben Hollywood egyik legutáltabb színésze szerepelt(Efron),ez sem segitett.

Akkor a Diesel,Statham,Willis kemény mag filmjeit,hogy definiálnád siker szempontjából?Oké,hogy nem szimpi a cikk írónak Rock munkássága de azért ne csúsztassunk már ennyire.

Repce Manó 2018.07.17. 00:05:16

@Csaba Turbucz: nekem van egy olyan elméletem, hogy a Felhőkarcoló az tipikusan nem olyan műfaj, amit 3D-ben néz az ember. Én speciel az akciófilmet jobban szeretem 2D-ben és sajnos ha valamit 3D-ben vetítenek, jóval kevesebb lehetőségem van 2D-ben megtekinteni, ezért inkább kihagyom, mint a Jurassic World-öt is.
Másrészt, ha akciófilmet akarunk látni, akkor jön mindjárt A védelmező 2, ami ugyancsak lefektetett alapokkal bír és a Mission Impossible 6 is, aminek előző része olyan piszkosul jól sikerült, hogy számomra az év legvárósabb filmje... hacsak nem lesz 3D-s az is, mert akkor marad az angol nyelvgyakorlás a Netflix-en.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2018.07.17. 09:20:56

@Csaba Turbucz: Ideje lenne végre felnőnöd, és nem bevágni a durcit, ha egy általad kedvelt filmre/franchise-ra/színészre valamilyen okból rossz fény vetül.

A Jumanji 1995 óta bír lefektetett alapokkal, az, hogy neked nem szimpi Zac Efron munkássága, még nem tükrözi a világ vélekedését, és magadat teszed nevetség tárgyává ilyen kijelentésekkel.

A kérdésedet meg nem is értem, hogy jön ide most Bruce Willis vagy Jason Statham? És honnan veszed, hogy nekem nem szimpi The Rock munkássága? Ja, mert szokás szerint a magad kis világát próbálod ráerőszakolni a nagy világra, csak épp nem fér rá, szokás szerint. Attól, hogy szimpi, még szembe tudok nézni a keserű valósággal, hogy aktuális filmje nem érdekli oly mértékben a nézőket, mint azt bárki remélte (bár a Rampage-et jobban sajnáltam, mint ezt).

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2018.07.17. 09:22:02

@Repce Manó: 3D-s lesz a Mission: Impossible is, de talán nem olyan arányban vetítik úgy, mint a Jurassic Worldöt...

Csaba Turbucz 2018.07.18. 11:47:29

@Repce Manó: kihagynád a Missiont csak mert nem lenne 2D-s vetitése?kint imádják a kritikák.nem kicsit.

Csaba Turbucz 2018.07.18. 11:50:49

@Takács Máté: nem csak nekem szimpi hanem kb USA moziba járinak 70 %-nak.Szóval nem tudom miről beszélsz.Olyan példákat hozol fel ami abszolut nem releváns(Jumanji-1995,Herkules)

Repce Manó 2018.07.18. 18:12:30

@Csaba Turbucz: nem hagyom ki, csak majd a tévén nézem meg, ha elérhető lesz más szolgáltatónál (Netflix, HBO Go vagy ncore). Úgy is jobb a képminősége, mint némelyik moziteremben.

Csaba Turbucz 2018.07.18. 22:55:22

@Repce Manó: szomorú.Az ilyen filmeket moziban érdemes látni elöször.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása